Daklem - od telefonije koristim zadnje dvije generacije iPhonea, a od tableta posjedujem iPad 1, 2 i 3 pa bi se moglo reci da sam prilicno pristran

Ali za razliku od raznih fanboja

imam podosta godina/staza da ne ulazim u svete ratove i prepoiavanju u dalj pa nemam niti imalo problema niti moralne dileme izjaviti kako je Samsung Galaxy Tab 2 7.0 bestbuy za taj novac, a jos bi se bilo bolje docepati Nexusa 7 koji je par stotina skuplji.
Razlog zasto to tvrdim ?
Pojavila se potreba da jednog kolegu koji mi je napravio podosta usluga informaticki opismenim te se kao idealan primjerak iskristalizirao iPad1 kojeg duzi moj mali. Posto mi perfomanse nove igracke nisu bile bitne (jerbo ima jos toga po kuci) tako sam naciljao na Google Nexus 7 ali posto me eBay trgovac malcice izvozao na kraju sam prekjucer kod nas kupio spomenutog Samsunga.
Koliko sam se kod otvaranja kutije lagano zabrinuo kad sam vidio koliko je mala

toliko se doticne igracke vise nemoguce docepati jer se svima mota po rukama

Jes da je sve to nekako sirovije nego kod Applea i da kad jednom pokupis jednu logiku treba malo vremena da stvari sjednu na svoje mjesto i da se zapravo radi o plasticnom govancetu koje je par stepenica ispod Appleove kvalitete izrade

ali kad se u obzir uzmu cijena, dimenzije i jednostavnost upotrebe nemam ga nimalo problema predloziti umjesto iPada.
Sto se tice stanja kod Applea s iPadima prica stoji ovako:
- jedinica je proslo svrseno vrijeme
- dvojka se i dalje sasvim solidno nosi s dnevnim potrebama
- trojka je dvojka s ljepsim ekranim i brzim procesorom, na prvi pogled ih je nemoguce razlikovati te u nacelu nema bit e razlike osim za gamere
- cetvorka bi se bolje mogla zvati 3.1: novi konektor, jaca baterija, i par procesorskih jezgri vise
- iPad Mini je zapravo srezana trojka bez ostrog displaya, po mom skromnom misljenju s prevelikom cijenom tako da bih uvijek rade uzeo dvojku ili trojku.
Sto se tice mobilnog interneta, kod iPada su cellular modeli znatno skuplji od vulgarisa (ujedno oni imaju i GPS) te sto zbog tog faktora te gnjavaze s providerima uredno koristim tethering (telefon daje WiFi signal) s iPhona i sve se svodi na dodir prstom na ikonu na sto nemam zamjerke.
Da rezimiram - ako os konkretnu igracku za malo love s malim gabaritima uz solidnu upotrebljivost onda Tab2/Nexus7, ako zelis look&feel uz jednostavnost i da te mrzi cela kafana onda svakako iPad