Bok,
Nakon pomora anubiasa i najezde cupave alge, nabavke jos zivine, malih kribensisa koji su dovoljno narasli da mogu u akvarij sa odraslim ribama..... bilo je vrijeme za rastur proslog postava i redizajn cjele price.
96l
Eheim 2010
100w grijac
Bez co2
Svjetlo 1x18w wave solaris
Stanovnici
3 x barbus barilioides
3 x aphyosemion gardneri
6 x phenacogrammus interruptus
9 x pelvicachromis pulcher (7 beba starosti cca 2 mjeseca)
1 x otic za glancanje stakla i bilja.
Bilje
C.demersum, e.parvula, anubias nana, anubias nana petite.
Nema hranjive podloge, nema co2, a jedino gnojenje je drekec riba, bilje je zdravo, raste sporo ali dovoljno. Imao sam ideju da cjeli akvarij full zabiljim i napravim dunglu, puknem hranjivu podlogu, co2, jacu rasvjetu, ali na kraju sam odustao gledajuci dokumentarce o africkim rijekama gdje se dobro vidi da nema tepiha, nema gustisha, vec su to sporadicne biljcice "na parove razbroj se" i vrste su odjeljene.
Algi imam minimalno, nesto cupave u tragovima na drvetu, zelenu tockastu na staklu u tragovima, nesto cijana je u zoni prednjeg stakla duboko u podlozi ali nista neuobicajno. Demersum planiram dobit da zagusti straznju gornju povrsinu vode od desnog gornjeg kuta (filter) do ljevog gornjeg kuta ( drvo) i onda da vise ni list ne izraste na biljkama ja sretan.
Sto se tice spojeva u vodi i kvalitete vode problema nema unatoc dosta prevelikoj populaciji riba (naravno male kribensise udomljavam u dobre ruke cim dovoljno narastu).
Navecer nabacim postene slike akvarija i stanovnika.