Srpanj 02, 2025, 02:27:57 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: iPad, Galaxy ili nešto treće?  (Posjeta: 3932 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Re: Odg: iPad, Galaxy ili nešto treće?
« Odgovori #25 u: Ožujak 20, 2013, 00:57:58 prijepodne »
Žena ima IPhone 4, ja Samsung Galaxy Nexus. Kod Samsunga je sve 100 puta jednostavnije (probajte samo prebacit kontakte na SIM kod IPhone - noćna mora), Samsung mi ima kvalitetniju sliku, koristi standardne kablove, a ne sto puta skuplje koje ima IPhone. I Google Play mi je puno bolji od Apple Storea. Tak da ja dajem glas Sasungu. Probal sam oba PAD-a i opet naginjem Samsungu. Upravo zbog izuzetne jednostavnosti.
aplle vs android  smijesno uopce usporedjivat na androidu su sve low buget aplikacije koje nisu prosle niti osnovne provjere
sto ovo znaci?na kojem androidu?koje app?jel mislis na google play ili na androidu kao android?
Ja apsolutno vise nebih usporedjivao ..niti soft. A nenadjebivo niti hardwerski.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: iPad, Galaxy ili nešto treće?
« Odgovori #26 u: Ožujak 20, 2013, 07:34:54 prijepodne »
probaj neki iShit upariti sa bilo čime (čitaj BILO ČIME) da ne moraš instalirati kojekakve iTunse ... probaj sa compa prebaciti na neki iShit bilo šta sa c/p  ... zaboravi .. probaj sa iShita poslati nešto preko BT na drugi uređaj ... mission impossible .. ITD ITD ..i još uz to je cjenovno skuplji najmanje duplo od svakog drugog uređaja koji mu je izravna konkurencija...

Ne kažem ni na je android bogom dan ... ali je daleko pristupačniji u svakom pogledu ...
uvijek dostupan na [email protected]

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #27 u: Ožujak 20, 2013, 11:59:37 prijepodne »
sto ovo znaci?na kojem androidu?koje app?jel mislis na google play ili na androidu kao android?
Ja apsolutno vise nebih usporedjivao ..niti soft. A nenadjebivo niti hardwerski.

Kod Androida je problem sto pokriva vrlo siroko podrucje pa kako imam kod sebe dva primjerka istog cjenovnog ranga tako mogu zakljuciti da je Samsung Galaxy Tab 2 plasticno kicasto govance dok je Google Nexus 7 vrlo zanimljiva i upotrebljiva stvarcica. Doduse s mojih desetak raznih aj igracaka mi se nikad nije dogodilo da potpuno novi uredaj moram otvarati i ukapcati konektor baterije ali ocito i to ima svoje cari :)

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Ožujak 20, 2013, 12:35:30 poslijepodne »
probaj neki iShit upariti sa bilo čime (čitaj BILO ČIME) da ne moraš instalirati kojekakve iTunse ...

Postoje samo jedni jedini iTunes koji se instalira jednim klikom misa, moze i bez njih.
I da, stvarno su sranje ali ih ionako vidim samo jednom prilikom i stalacije jer ih nemam potrebe koristiti.

Citat:
probaj sa compa prebaciti na neki iShit bilo šta sa c/p  ... zaboravi ..
Jednostavnije nego s Windows Explorerom, moj favorit iTools dok neki vole iFunBox.

Citat:
probaj sa iShita poslati nešto preko BT na drugi uređaj ...

Bez problema s iFiles.

Citat:
.i još uz to je cjenovno skuplji najmanje duplo od svakog drugog uređaja koji mu je izravna konkurencija...

A jel?
Prema nabava.net
Apple iPad Mini  2559 kn
Google Nexus 7 1973 kn

Apple iPad vs. Nexus 10 je skuplji 100 USD, samo ovog drugog kod nas jos nema.

Kod ajfona i Galaxya je prica isto tako vrlo blizu , memojmo sad ubacivati razne HTC i ine u tu pricu.

Dakle ili imas enormno dobre izvore nabave po dobrim cijenama ili si mislio usporedivati Appleove igracke s raznim plasticnim klonovima ili si malo povecao ribu. I stvarno ne razumijem opsjednutost tom iShit terminologijom, pa moras biti sretan sto si otkrio ono sto bezbrojne horde aj fanboja ne znaju i pustiti ih da zive u uvjerenju da su njihove skupo preplacene igracke dobar izbor :) Evo dok nisam uzeo Galaxy Tab 2/Nexus 7 nisam imao pojma kako to izgleda niti sam se opterecivao s time.

Kod mene cijelo selo s ponosom nosa svoje androide ali bi se pobili da im netko spusti ajfon cetvorku ili ajped prve generacije pod noge :)

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #29 u: Ožujak 20, 2013, 13:32:00 poslijepodne »
manje više sve što si rekao je tako ... ali u tome i je problem ... sve što želiš raditi je "samo" trebaš instalirati ovo ... "samo" trebaš instalirato ono ... i uz to JB je neminovan ..

nit sam android fan nit imam u džep ako mi se "i" ne sviđa.. ;)

ali znam da mi se je android puno prihvatljiviji ... i to je to ... ;)
uvijek dostupan na [email protected]

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Ožujak 20, 2013, 15:48:54 poslijepodne »
iTools je samostojeca Win aplikacija i za njega uredaj ne mora biti jailbreakan.

Tu se slazem, Android iz kutije je jednak iOS igracki nakon jailbreaka i instalacije SBSettingsa, ali isto tako treba shvatiti da je cijeli iOS jedna drukcija filozofija - npr. kad sam uzeo prvi iPad nisam mogao shvatiti kako je netko napravio tablet bez USB porta da bi se prije neki dan cudio kako vec par godina nisam imao stick u rukama :) Ili kako se na kraju ispostavilo da su ipak bili u pravu (djelomicno) oko cijele price s ne-podrskom flashu koji je vec postao rijetka biljka pojavom HTML5 standarda.

Neki dan sam kolegi udomio moj prvi iPad i zanimljivo je bilo promatrati kako osoba od pet banki koja u zivotu nije imala misa u ruci za jedno podne na iOS-u polovi osnovne konce, a jos je zanimljivije vidjeti kako klincima od 3-4 godine to jos lakse ide - jednostavno nisu optereceni driverima, stickovima, filesistemima, reinstalacijama i svemu ostalom s cime smo se mi natezali desetljecima posto me to njima alat za zabavu, a ne stroj kojeg se mora odrzavati..

Sve sto si nabrojao je relativno tocno ali isto tako mogu ustvrditi da se onaj tko se jednom ufurao u njihovu logiku s time niti ne zamara, posebno sto sa svakom novom iOS verzijom imamo sve manje razloga (ja sam od cijelog brda na kraju dosao do svega tri tweaka) za jailbreak sto je opci trend medu dugogodisnjim korisnicima.
Ali sve navedeno ne mijenja moju tvrdnju da je Google Nexus 7 s Jelly Bean genijalna igracka :)

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Re: iPad, Galaxy ili nešto treće?
« Odgovori #31 u: Ožujak 21, 2013, 02:06:57 prijepodne »
Jednak?bas me zanima kad bi korisnik androida rekao..rootam mob,malo si ubacim koju skripticu,isprogramiram si sam svoj rom ili si skinem i instaliram neciji i isti je iOs
LoL
@stras i za androide trebas rootat mob npr ako zelis neke naprednije aplikacije koristit(ja recimo ne mogu zivit bez titanium backup,rom manager.. a i da bi mjenjao rom i jos dosta toga)no to prosjecni korisnik ne treba radit.Nekima je dovoljno ono sto mob nudi u tvornickom izdanju.Meni nije..dosadi mi.
Tek sad mi je zapravo i mob dosadio,mala interna memorija iako imam a2sd skriptu pa mi lijepo sve baca na ext particiju,ali slab proc(1ghz..za danasnje vrijeme lol,graficka..ram)Ovo ljeto ide u mirovinu...

N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst