iTools je samostojeca Win aplikacija i za njega uredaj ne mora biti jailbreakan.
Tu se slazem, Android iz kutije je jednak iOS igracki nakon jailbreaka i instalacije SBSettingsa, ali isto tako treba shvatiti da je cijeli iOS jedna drukcija filozofija - npr. kad sam uzeo prvi iPad nisam mogao shvatiti kako je netko napravio tablet bez USB porta da bi se prije neki dan cudio kako vec par godina nisam imao stick u rukama

Ili kako se na kraju ispostavilo da su ipak bili u pravu (djelomicno) oko cijele price s ne-podrskom flashu koji je vec postao rijetka biljka pojavom HTML5 standarda.
Neki dan sam kolegi udomio moj prvi iPad i zanimljivo je bilo promatrati kako osoba od pet banki koja u zivotu nije imala misa u ruci za jedno podne na iOS-u polovi osnovne konce, a jos je zanimljivije vidjeti kako klincima od 3-4 godine to jos lakse ide - jednostavno nisu optereceni driverima, stickovima, filesistemima, reinstalacijama i svemu ostalom s cime smo se mi natezali desetljecima posto me to njima alat za zabavu, a ne stroj kojeg se mora odrzavati..
Sve sto si nabrojao je relativno tocno ali isto tako mogu ustvrditi da se onaj tko se jednom ufurao u njihovu logiku s time niti ne zamara, posebno sto sa svakom novom iOS verzijom imamo sve manje razloga (ja sam od cijelog brda na kraju dosao do svega tri tweaka) za jailbreak sto je opci trend medu dugogodisnjim korisnicima.
Ali sve navedeno ne mijenja moju tvrdnju da je Google Nexus 7 s Jelly Bean genijalna igracka