Lipanj 30, 2025, 20:47:38 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kako kazniti ovakve mozgove?  (Posjeta: 8369 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cigla

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • nemoj lajati, grizi!
Odg: Kako kazniti ovakve mozgove?
« Odgovori #50 u: Siječanj 05, 2013, 00:29:52 prijepodne »
Gledam neki dan malog susjeda od kojih 12-13 godina kako baca petarde u cijev od MOJE ograde i ne prestaje. Inaće je mali pristojno dijete, ali živahno, koje lijepo pozdravi i uvijek progovori koju sa susjedima.
E sad, mali mangup ZNA da ja imam malu djecu koja još popodne spavaju, ali gledajući ga kako on to zdušno radi zaključujem kakom se on toga u tom trenu ne može sjetiti. Gledam ga kako NE misli i umrem od smijeha. Ne znam možda sam se sjetio sebe u toj dobi.
Znači nikakvo šamaranje mi nije palo na pamet, ima dosta agresivaca kod nas zašto ih još više stvarati, možda deranje i zastrašivanje s balkona, ali mi se nije dalo ići van, a i ubrzo je prestao.
Isto tako da je to bilo moje dijete i da mi ga je lijepo neko "cinko" dobilo bi primjerenu kaznu.
ALI da ga je netko ošamario,vuko za uši, neznam....

Želim reći da treba voljeti sva živa bića, ali djeca su ipak najbitnija, a izvesti ih na pravi put je ujedno i naš spas, naša budućnost.
They call you an animal, the Kangchenjunga Demon, Wild Man, Metoh-Kangmi

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #51 u: Siječanj 05, 2013, 07:37:11 prijepodne »
mene, iskreno, boli kuki... nitko nema pravo bacati petarde u MOJE dvorište, bilo to dijete, bila to odrasla osoba, bilo to penzić... ne-mo-že!!!

i proziva ljude psihopatima i retardiranima ljudi moraju shvatit da nismo svi isti.

naravno da nismo isti... neki su retardirani, neki psihopati, neki jednostavno bolesni od raznoraznih malignih bolesti i kojekakvih drugih, a neki su normalni...
kad već tako zdušno pametuješ, onda ću i ja... nađi vremena i prošetaj do klaićeve, do odjela za onkologiju i zapitaj se kako je toj djeci koja bespomočno leže slušati nekog kretena kako cijelo popodne/jutro/noć nabija po petardama... ili možeš i do instituta za tumore - ista stvar... ma do bilo koje bolnice... do bilo kojeg vrtića gdje djeca spavaju popodne... do kuće s malom djecom koja se bude radi pucnjeva...

sjetih se, imam susjeda, iznimno drag i vrijedan gospodin, u mirovini, boluje od PTSP-a... koliko je samo puta rekao da ne voli Novu godinu radi pucanja... sad siroti vjerojatno ne voli cijeli prosinac... i tu bi se malo trebalo zapitati i razmisliti dali petarde vrijede nečijeg straha i nelagode...

sorry, ali meni je to ometanje privatnosti... kužim da se puca za Novu godinu, ALI puca se skoro cijeli PROSINAC... i danas se još puca!!! zašto? čemu? komu?

i još da malo pametujem - KRIZA? svaka petarda je novac koji je odletio u zrak...

a toliko je onih kojima bi dobro došlo tih 8kn koliko koštaju piratice... zapitaj se malo...

i niti jednom nisam rekla da je dijete samo krivo! krivo je i ono i onaj tko mu je kupio petarde i pustio ga na ulicu... ako mi netko baci petardu u dvorište i ošteti drvo (da ne govorim dalje) - svi su mi krivi...

da ne polemiziram, baci oko na ovo:

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/tesko-se-ozlijedio-maloljetnik-pokusao-rastaviti-petardu-295642

http://slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/articleId/198184/Default.aspx

http://cro.time.mk/read/e425b1c9c8/e0d515c6fa/index.html

http://www.tportal.hr/tema?keywords=petarda

al ovaj je najbolji:

http://www.tportal.hr/vijesti/crnakronika/1242/Ucenik_bacio_petardu_na_dijete_u_kolicima.html

hoćeš li sada reći da nitko tu nije kriv i da se nesreće/nezgode događaju?

sorry, ali nakon ovolikih članaka i upozoravanja na oprez - svake godine bude nebrojeno ozlijeđenih... a koliko ih samo ne završi u novinama...

ps: uši na mašnu + par šamarčina...
« Zadnja izmjena: Siječanj 05, 2013, 08:45:38 prijepodne od Pandorica »
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Neispavani

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #52 u: Siječanj 05, 2013, 09:04:27 prijepodne »
Nije lijepo smetati drugome, to stoji, ali ja znam po sebi jedva sam cekao da dodje prosinac i petarde stedio lovu od blagdana da bi kupio petarde, samo sto moji mi nisu dali da bacam po gradu pa su me vodili na obilaznicu da se izbacam, a isto tako imam susjeda koji ima PTSP, koji nije bio u ratu, nego je sredio papire, te da napomenem da sam u zgradi i da tko zivi u zgradi nema vani svoj komad baste jer je to gradsko vlasnistvo, pa je ogradio zivicom svoj teren te kada smo se igrali vani jer sam se morao igrati ispred zgrade jer sam bio mali, a nisam imao gdje jer je to njegovo, uvijek je dosao prigovarati i derati se, dok jednom nije htio podjeliti pravdu i izmlatio me, jer nisam imao di pobjeci, i sto onda reci, osim da ga je moj tata htio ubiti, jer me tata nije tukao nikada koliko god ziv bio, a susjed ide pravdu djeliti a da ne kazem da nisam jedini koji mu je stao na zulj.... Pa buduci da ima PTSP mu se ne moze nista, policija mu ne moze nista, sto je bas super i divno...

Offline Kumek

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Re: Kako kazniti ovakve mozgove?
« Odgovori #53 u: Siječanj 05, 2013, 10:38:35 prijepodne »
Pandorica, molio bih te da ako se vec meni obracas, da mi se obracas na osnovi onoga sto sam napisao, a ne onoga sto si si umislila. Ne razumijem koliko tesko moze bit citati s razumjevanjem.
Znaci, da rezumiram sto sam napisao, pa gibam s ove teme, jer samo offtopicarimo bez veze.
Ne, nije u redu bacati petarde u tudja dvorista.
Nije u redu bacati petarde od pocetka prosinca pa sve do sveta tri kralja. Regulirano je zakonom od kada i do kada se smije sto bacati. Nitko vam ne brani da educirate ili prijavite neodgovornu mladez. Pod edukacijom ne mislim na izbijanje zubiju i celjusti, nego civiliziranim, smislenim i racionalnim razgovorom. Nece sigurno SVI poslusat, ali ako i dio shvati i prestane radit pizdarije je napredak.
Ovo sto se psu dogodilo je nesto strasno i za svaku je osudu. I ako se pronadje krivac, bilo namjerno ili nenamjerno, treba odgovarat. Ne kuzim odakle tebi da sam napisao da nitko nebi trebao odgovarat?
Takodjer, djeca vole imati vlastitu volju, ponekad cak znaju i planirat unaprijed pa skupit novce za kupit arsenal. Sigurno mu starci nisu dali cenera i rekli, eto odi si kupit petarde...
Rekao bih da su najveci korisnici petardi klinci i mladja ekipa kojoj puca ona stvar za krizu jednako koliko meni za djecu na onkologiji i ptspovce kojima smeta buka.
Not all those who wander are lost

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Siječanj 05, 2013, 10:47:14 prijepodne »
Pandorica, molio bih te da ako se vec meni obracas, da mi se obracas na osnovi onoga sto sam napisao, a ne onoga sto si si umislila. Ne razumijem koliko tesko moze bit citati s razumjevanjem.

Rekao bih da su najveci korisnici petardi klinci i mladja ekipa kojoj puca ona stvar za krizu jednako koliko meni za djecu na onkologiji i ptspovce kojima smeta buka.

evo čitam s razumijevanjem - hvala na upozorenju...  :zagrljaj:

hvala još jednom što si mi pokazao, što si nam pokazao, kakav u biti jesi... :)  :klap: :zagrljaj: :zagrljaj: hvala, o hvala ti...  :zagrljaj:

Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
« Odgovori #55 u: Siječanj 05, 2013, 12:57:43 poslijepodne »
u potpunosti podrzavam pandoricu  :klap:

:o

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #56 u: Siječanj 05, 2013, 20:44:18 poslijepodne »
Iruda ti..što ćemo sad?  :o
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #57 u: Siječanj 05, 2013, 21:08:53 poslijepodne »
u potpunosti podrzavam pandoricu  :klap:

:o

čitam i mislim da se ne javim, ali nakon ovoga....pandorice - ne da si u pravu nego SI U PRAVU! (da, derem se, iz punog glasa!)

ako nekome može pucati prsluk (ajmo biti fini) za bolesne, a pogotovo bolesnu djecu .... što o tome dalje ima komentirati...

no, ovo je debelo krenulo u off...pa možda da stanemo?

naime, na žalost, uvijek će biti onih kojima je stalo i onih kojima nije, onih koji su odgovorni i oni koji nisu, onih kojima smeta i onih kojima ne smeta koješta
ali, dajte ljudi - imamo li, itko od nas, dijete ili odrasli, pravo terorizirati (DA, TERORIZIRATI) bilo koga?
i nama je nekoliko "klinaca" od 14-16 godina prošle godine probalo (naglašavam, probalo) ubaciti petardu u dvorište ---- inače sam pristojna osoba, ali tada nisam bila ---- od onda zaobilaze ne samo naše dvorište već gotovo cijelu ulicu!

a ako tko voli bacati petarde - sretno mu bilo (nadam se da neće ostati bez oka-prsta-šake-noge) ima mjesta gdje to može raditi a da ako ništa, barem manje smeta onima koji to ne vole!

eto toliko od starih...

over and out

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #58 u: Siječanj 06, 2013, 00:18:24 prijepodne »

evo čitam s razumijevanjem - hvala na upozorenju...  :zagrljaj:

hvala još jednom što si mi pokazao, što si nam pokazao, kakav u biti jesi... :)  :klap: :zagrljaj: :zagrljaj: hvala, o hvala ti...  :zagrljaj:

Pandorice, ja te molim da se ne obraćaš spodobama koji ne poštuju ljudsku muku i nevolju, ni ljudski, a kamo li životinjski život..ma koliko sad bio revoltiran i i bijesan na ovakvog ( ne znam u koju bih ga kategoriju svrstao i koji pogrdan naziv mu dao), jer sam sam proživio ovo što si navela kao primjer, NEĆU  mu za Novu godinu poželjeti da on obilazi svoje najbliže po tim ustanovama ili da on sam završi u nekoj takvoj ustanovi pa da mu pukne ona stvar za njegovu djecu na onkologiji..vjerujem da će to kad tad debelo mu biti naplaćeno od onoga tko nas sve gleda.. da imam onu prokletu tipku IGNORE mislim da bi je sad pritisnuo da nikad ne vidim niti jedan tvoj post niti slovo- spodobo.. To što je sad napisao te baca iz redova ljudskog roda.. sramota si svega ljudskog i humanog što ljudi šire na ovom forumu i u svojim akcijama.. smeće ljudsko..

e sad..mogu podnijeti i ban.

Offline boxer

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Siječanj 06, 2013, 10:18:05 prijepodne »

stvarno si jedna obicna konjina
Slavonski Brod

Offline merlin

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #60 u: Siječanj 06, 2013, 11:11:21 prijepodne »

Dok tebe ne stepe nešto tako, a onda ćeš biti sretan da postoje ljudi oko tebe kojima je stalo.
Biti ćeš sretan kad bude netko uz tebe da ti doda čašu vode i pomogne ti do WC-a.
Vjeruj mi, znam što pričam.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #61 u: Siječanj 06, 2013, 11:15:20 prijepodne »
svako ima svoje raaazlogeeee
i kad razlozi ne postojeeee...
n ananannana

ja ne volim petarde... skačem od njih kao zekan dok hodam po cesti... i bezveze mi je ispaljivati novce u zrak i dim... iako volim gledat vatromete, kao valjda većina ljudi.. iako vatrometi uglavnom i pucaju..ne znam, možda sam u sukobu sam sa sobom :D

ljudi, kaj nije ljepše reći - nije u redu tako govoriti zbog toga i toga , nego odmah na debilnost prebaciti ? Jel već prošao blagdanski ugođaj mira, ljubavi i razumijevanja? Hajde, samo lagano...

Offline merlin

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #62 u: Siječanj 06, 2013, 11:26:45 prijepodne »

ljudi, kaj nije ljepše reći - nije u redu tako govoriti zbog toga i toga , nego odmah na debilnost prebaciti ? Jel već prošao blagdanski ugođaj mira, ljubavi i razumijevanja? Hajde, samo lagano...
Kad ti je dovoljno upaliti TV da te odmah nekaj razj..., a i ako nije to, uvijek ima neki debil od susjeda ili netko tko će te raspigati bez obzira da li si u Zen fazi ili nisi.
Umjesto božićnih čestitki, slušam samo o spolnom odgoju i st(r)anju u državi.
I sad ti ostani smiren.

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #63 u: Siječanj 07, 2013, 01:42:41 prijepodne »

stvarno si jedna obicna konjina

ne vrijeđaj konje  :(

Offline rus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #64 u: Siječanj 07, 2013, 02:16:20 prijepodne »
Svatko ima pravo na svoj nacin al dal ste vi ljudi bili kad djeca? Zasto da branim susjedu koji je dobio motoric da ide gore dole po selu kad sam i ja tto radio,baca petarde..i ja sam..i sad ih bacim..i nabavio sam karbit pa i na njega pucam. Imam dvoje djece i smeta im al isto tako sam i ja smetao susjedima pa su me trpili. Dajte malo olabavite nismo u logoru

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Siječanj 07, 2013, 04:03:55 prijepodne »
odi onda zapli novac, isti rezultat ali je bar tiše.

Vatromet je bar fora za vidjet ali šta je tako kul u petardama.

I ne vidim razlog zašto bi itko trebao trpiti ikoga?
Bitno da je meni dobro a to što cijeloj ulici idem na qurac ko ih j*, neka trpe

Ali ako baš morate pucati onda putacjte na novu godinu a ne mjesec dana prije i poslje, pa tko je tu glup?

I ako već i pucaš onda to lijepo napravi u svom dvorištu a ne bit balaviji od 15 godišnjeg klinca pa bacat susjedima, u kante za smeče jer je kul kada eksplodira, žlijebove i ine biserne ideje.

I naravno, životinje.

I djete od 10 god vrlo dobro zna što će se dogodit ako se mački u usta gurne petarda a kamo li ne od 15 (osim ako nisi generalno mentalno zaostao)

Takvom šljamu bi kosti potrgala pa da vide kako boli

Offline rus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #66 u: Siječanj 07, 2013, 07:58:33 prijepodne »
Neznam di sam napisao da bacam susjedima,vjerovatno ti je kasno pa mjesas stvari..
Tako mozes napadat sve koji puse da radje novac zapale,piju kavu..gemist...isto nema koristi..
Ne vesele sve ljudi iste stvari i ako se nekome dopada nesto drugo netreba od toga ceremoniju radit
Za zivotinje i petarde netreba nista govorit jer smatram da se zna da ono nije normalno skroz

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #67 u: Siječanj 07, 2013, 14:08:23 poslijepodne »
Kolegin klinac i najbolji mu prijatelj  :zagrljaj:

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #68 u: Siječanj 07, 2013, 14:09:31 poslijepodne »
kako je pas dobar! :D :D
koji kompići, ZAKON!! :)

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #69 u: Siječanj 07, 2013, 15:42:55 poslijepodne »
kako je pas dobar! :D :D
koji kompići, ZAKON!! :)

Djeci puno znači odrastanje sa životinjama  :up:

Evo par slika mojeg klinca s našim psom. Sada je mulac 15 godina, a pas 10 - i još su najbolji prijatelji.  :)

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #70 u: Siječanj 08, 2013, 01:26:00 prijepodne »
Neznam di sam napisao da bacam susjedima,vjerovatno ti je kasno pa mjesas stvari..
Tako mozes napadat sve koji puse da radje novac zapale,piju kavu..gemist...isto nema koristi..
Ne vesele sve ljudi iste stvari i ako se nekome dopada nesto drugo netreba od toga ceremoniju radit
Za zivotinje i petarde netreba nista govorit jer smatram da se zna da ono nije normalno skroz

A gdje sam ja tebe osobno optužila da bacaš susjedim apetarde u dvorište?
Moj post je više manje bio u globali napisan

Da, neka zapale, u svoja 4 zida pa nek sebe truju. Neka pijau, također dok nikome sranja ne rade.
Zašto bi tebe ili ikog drugi trebali trpit jer ti je fora bacat petarde, pušit ili pit. Tako nebitno o primjeru

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #71 u: Travanj 08, 2013, 10:19:49 prijepodne »
http://www.jutarnji.hr/horor-na-zagrebackom-vrbiku-stavio-psu-petardu-u-usta-i-aktivirao-je--veterinar-ga-morao-uspavati/1095698/

opet petarda... opet je netko ostao bez ljubimca...  :'(

a nije nova godina, niti Božić... čak je i Uskrs prošao... kaj reći? :punch:
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline Buncek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #72 u: Travanj 08, 2013, 10:22:23 prijepodne »
Da čovijek ne povijeruje, nije mi jasno što im je u glavama.

Offline strasilo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #73 u: Travanj 08, 2013, 11:32:45 prijepodne »
Pročitah cijelu temu sad .... i neznam šta bih rekao ...  -?

Najglasniji su kao i uvijek oni koji ustvari imaju najmanje pojma...  :down: ... najžešće je kad mi netko tko je jučer spoznao kako se umoči kita soli pamet kako odgajati djecu koja su tek nekoliko godina mlađa od njih samih ...  :D :D

Moram jednostavno reći da apsolitno OSUĐUJEM ovo što se dešava sa životinjama .... i da je to jedan najniži čin koji jedno ljudsko biće može napraviti drugom živom stvoru ...

ali svima ovima koji bi nekome razbijali zube i vezali uši, mogu samo reći da bi se mogli vrlo lako naći izbijenih zuba.... ;)

sa druge strane opet .... internet, televizija i novine "vrište" za senzacijama i stvarima koje prodaju novine, navlače klikove i slično ...  :down: :down: :down: .... pa nad ovakvim člancima uvijek malo zastanem i stanem na loptu prije nego nešto kažem .... jer je pola izmišljeno, pola od druge polovice poprilično "začinjeno" ... pa tek onda dolazi do neke činjenice .... ako ih uopće ima ...  :down:

Isto tako, kad sam ja bio mali, ovakvih (ili sličnih) stvari je bilo u najmanju ruku desetorostruko više (nažalost), samo se o tome nije pisalo jer nije bilo interneta, a (tadašnji) večernjak i jutarnji su pisali o drugim temama, samo se većina sudionika ove teme toga ne može sjećati jer nisu još ni u yayima plivali  :)  ... a ja jako dobro znam da je bilo takvih stvari jer smo kao klinci osnivali kvartovske "bande" i tukli klince koji su vrtili mačke za rep iznad glave i glumili "sirene" za avionski napad (predratno stanje) ... koji su vezali mačkama i psima konzerve za rep, a nerijetko i petarde.... ITD ITD ... tako da je danas takvih stvari zanemarivo malo u odnosu koliko ih je bilo prije samo 20ak godina... I naravno da treba raditi na tome da se potpuno iskorjene, ali definitivno ne na način da klincima idete izbijati zube ....

Nemogu reći da svom djetetu nebih zavalio nekoliko roditeljskih (ako ne i više), ali da mi dijete dođe kući razbijenog nosa od nekog starijeg zbog petarde .... hm ... mogu javno reći da bi zaista bilo prosutih zuba pa ko koga ...  :D ... ako se potuče sa vršnjakom ..... *ebiga, i mi smo to radili....  ;)

Tako da stanite malo na loptu svi poredu i zarmislite koje su to stvari u životu vrijedne izbijanja dječjih zuba i koje su to stvari u životu vrijedne da ti zubi budu izbijeni .. ;)

a za kraj još jednom ponavljam .... ovakvih stvari sa nastradalim životinjama danas ima višestruko manje nego prije 20ak godina, samo se onda za njih nije znalo dalje od par ulica ili kvartova ... ;)  ... a kako mi je baka imala više braće i sestara, vrlo često sam za praznike išao gotovo po cijeloj (bivšoj) Jugi i nigdje stvari nisu bile znatno drugačije ... drugačije su bile samo ideje kako napakostiti životinji ...  :down: :down:

a o pizdarijama koje smo radili kao klinci neželim ni pričati, samo znam da bih svoje klince dobrano kaišem preko guzice da znam da rade to isto ...  :D :D :D
uvijek dostupan na [email protected]

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
« Odgovori #74 u: Travanj 08, 2013, 13:01:26 poslijepodne »
čitam malo, ne sve jer samo mi tlak skače kad čitam neke postove.
tema je malo otišla predaleko i pojedini su počeli baljezgati gluposti- blago rečeno.
što bi, kad bi, vjerovatno je, nije ili možda je, ili nije...
u svakom slučaju sam protiv bilo kojeg oblika nasilja prema ikome, bio to pas, mačka, kornjača, žirafa, čovijek i najviše djeca
nadam se da živim u dovoljno civiliziranom društvu koja razumije dobro/loše i da su ovi random slučajevi za svaku osudu sa svakog kuta gledišta.
svega ovoga je kako navode neki; bilo, ima, i bit će, nažalost!!!
ne vjerujem da su djeca kriva, sve je to odgoj od kuće, i sam sam roditelj; imam dvoje djece koji su još premali za ovakve "pothvate" , a ja se maximalno trudim da ih odgajam na način koji mislim da je pravilan i nadam se da im nikad neće pasti na pamet ovakve stvari.
Da im nedaj Bože padne ovakva ideja na pamet, siguran sam da bi ih primjereno kaznio da im više nikad na pamet nebi palo.
Ali da mi jedno dođe doma sa šljivom ili crvenim licem vjerujte mi da bi se dotični "frajer" proveo gore nego ijedana životinja vezana za ovu temu.
sve se to da riješiti na civiliziran način, iako slabo vjerujem u ono "institucije rade svoj posao", ali eto vjerujem da makar privatne tužbe ili tomu slično može uroditi plodom.
 a u krajnjem slučaju otići roditeljima pa mahat sa rukama i nogama jer tamo je problem, a ne u djeci.

eto to je moje mišljenje pa pa ovim putem pozivam sve koji čitaju da malo razmisle prije nego pišu da bi šamarali, vezali uši, a ono o izbijanju zubi je prešlo svaku granicu normalnog razmišljanja!

sve napisano vrijedi samo za djecu, ove pomaknute umove koji prelaze dječju dob ne želim svrstati u ovaj post,makar i tu debela financijska kazna + mjesec dana zatvora bi odigrale više nego odličnu kaznu i primjer.