Lipanj 30, 2025, 20:09:13 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kako kazniti ovakve mozgove?  (Posjeta: 8368 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cuki1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 60
    • www.kornjace.com
Odg: Kako kazniti ovakve mozgove?
« Odgovori #125 u: Travanj 19, 2013, 09:28:04 prijepodne »
Moglo je biti dijete u ograđenom dvorištu, šta ono zna, digne petardu s poda i ..... mislim da je kazna premala.

A moglo je biti i tvoje dijete koje je bacilo petardu. Nitko od nas ne zna što se zapravo stvarno dogodilo, samo čitamo glupe senzacionalističke članke (ili samo naslove) koji su dokazano "relevantni".  Situacija nije tako jednoznačna i jednostavna.
Nije moglo biti moje dijete, ako misliš da je bacilo petardu - ja imam kćer od 20 god. koja se grozi pirotehničkih naprava i studira psihologiju, vidjela je svašta i ima jako pozitivno mišljenje. Ali u tom dvorištu koje prema slici ima visoku punu ogradu i petarda je bačena preko  tih visokih vrata, zaista je umjesto psa moglo biti malo dijete, koje su pustili da se igra.... na to sam mislila. Ne postoji razuman razlog, pa niti osvećivanje vlasniku da mu se u dvorište baca eksplozivna naprava, pa bio to razlog životinja ili nešto drugo. Iza zatvorene ograde mogla sam stajati i ja ili ti.
Većina nas roditelja koji se bave odgojem svoje djece (jer ima i onih koji to ne rade) nastoje svoju djecu naučiti pozitivi u životu. Ima iznimaka da društvo može negativno utjecati na djecu i mladež, no svejedno ja sam roditelj koji ne razumije niti pucačinu niti bakljadu (počnimo od nogometnih utakmica).

Zato stojim pri svom mišljenju, da takvima treba dati lekciju i dobro ih kazniti. A da i moje dijete nešto tako napravi, neka snosi posljedice, taj klinac ima 19 g, dakle punoljetan je.
« Zadnja izmjena: Travanj 19, 2013, 09:33:46 prijepodne od cuki1 »
Čovjek s novom idejom je luđak sve dok ta ideja ne uspije...

Cuki i Bublica       www.kornjace.com

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #126 u: Travanj 19, 2013, 13:49:55 poslijepodne »
Ajd molim te... :down:

Fizičko kažnjavanje je odraz roditeljske nemoći i neznanja. Kad ne zna kako bi ili mu se ne da, najlakše je udariti. Sramota  i idiotarija. Ja svoje ne kaznjavam fizički. Nekolicina ljudi s foruma me znaju i znaju kakva su mi djeca.  Nitko mi ovo neće opovrci.
Slažem se 100%. Svoju kćer od skoro 17 godina sam samo jednom udarila prije puno godina u naletu bijesa. Toliko sam se jadno osjećala nakon toga, ruku bi si najradije odgrizla. Mislim da udaranje nije kažnjavanje, nego ponižavanje djeteta i nitko me ne može uvjeriti u suprotno! I bez batina je ispala pristojna i samostalna cura kojoj nikada u životu ne bi palo napamet nauditi mravu, kamoli ovakvu strahotu napraviti.

Kod ovog smrada nikakav loš odgoj ili situacija u obitelji nisu opravdanje jer sa 19 godina je to odrasla osoba koja bi trebala sama procijeniti svoje postupke i za njih odgovarati.
A za maloljetnike roditelje po džepu da otplaćuju do penzije...

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Re: Kako kazniti ovakve mozgove?
« Odgovori #127 u: Travanj 19, 2013, 16:27:09 poslijepodne »
Mislim..alo 19 god.jel to neki levat pa se igra petardama? To vise nije djete..
Meni da smeta ker od recimo susjeda (prije komsija,nabijem ga!) i da imam 19 god. Bacio bi mu petardu..lol!mislim..ne ide mi to u glavu.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #128 u: Travanj 19, 2013, 16:42:50 poslijepodne »
Nedavno siđem u vlastito (ograđeno) dvorište (ali je kroz bašću spojeno s nekoliko dvorišta od susjeda lijevo i desno) i dočeka me 5-6 pasa pomalo uplašenih i u stanju takvom da nemam pojma kako će reagirati ako im se približim ... a ne mogu ih pustiti van dvorišta a da ne prođem kraj njih .... PAT situacija ... oni neće kraj mene, a meni pomalo neugodno kraj njih (jebiga, šta ja znam oće kojem pasti na um da me gricne malo) .. vratim se unutra i malo sačekam misleći da će se premjestiti na drugi kraj kako bih otvorio kapiju... ali neće... stisli se uz ogradu i ni makac ...

Ja unutra po petardu ... ali ju bacim uz kapiju sa vanjske strane da ju nebi koji nedajbože uzeo u usta.. kad je pukla, da vidiš bježanije ... ( :D ) .... i tako sam si oslobodio prolaz do kapije koju sam onda otvorio i psi su nakon par minuta izašli van ..

šta napraviti u takvoj situaciji, pitam ja vas ... ;)
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #129 u: Travanj 19, 2013, 17:06:24 poslijepodne »
nazoveš susjeda ??!

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
« Odgovori #130 u: Travanj 19, 2013, 17:19:00 poslijepodne »
btw. čitam sad ovu temu od početka i jedino što mi pada na pamet je to Kumek da imamo čitavu mlađu generaciju debilčeka  sa vrlo malim postotkom iznimaka baš iz razloga koji ti pokušavaš proturiti kroz svoje postove.
Čovjek s postaje od malena sa primjerenim odgojem i usađivanjem društvenih vrijednosti i kanijim samostalnim nadogradnjama , a ne da se furaju klinci na fore život je sranje,sve je sivo itd.
Nema opravdanja za učinjeno i kvit!
Pada mi na pamet kako bi baš bilo cool da dođemo nekom akvaristi u posjetu i bacimo mu par petardi u akvarij jer kužiš kam da ih bacimo baš u tom trenutku!  :-X

:pain30: :pain30: :pain30:

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #131 u: Travanj 19, 2013, 19:57:20 poslijepodne »
nazoveš susjeda ??!

kojeg ?  samo jedan ima psa, a taj je bio vezan .. ;)

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #132 u: Travanj 19, 2013, 20:05:03 poslijepodne »
nazoveš susjeda ??!

kojeg ?  samo jedan ima psa, a taj je bio vezan .. ;)

A ovi ostali su otkud došli u ograđeno dvorište?

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #133 u: Travanj 19, 2013, 20:07:26 poslijepodne »
bašče su spojene na 10ak dvorišta... pa se tu i tamo zna naći koja rupa u žici ... pa dok se ne skuži gdje je, znale su se dešavati ovakve stvari ... kad se rupa zakrpa, onda opet neko vrijeme nema pasa po dvorištima...