Moglo je biti dijete u ograđenom dvorištu, šta ono zna, digne petardu s poda i ..... mislim da je kazna premala.
A moglo je biti i tvoje dijete koje je bacilo petardu. Nitko od nas ne zna što se zapravo stvarno dogodilo, samo čitamo glupe senzacionalističke članke (ili samo naslove) koji su dokazano "relevantni". Situacija nije tako jednoznačna i jednostavna.
Nije moglo biti moje dijete, ako misliš da je bacilo petardu - ja imam kćer od 20 god. koja se grozi pirotehničkih naprava i studira psihologiju, vidjela je svašta i ima jako pozitivno mišljenje. Ali u tom dvorištu koje prema slici ima visoku punu ogradu i petarda je bačena preko tih visokih vrata, zaista je umjesto psa moglo biti malo dijete, koje su pustili da se igra.... na to sam mislila. Ne postoji razuman razlog, pa niti osvećivanje vlasniku da mu se u dvorište baca eksplozivna naprava, pa bio to razlog životinja ili nešto drugo. Iza zatvorene ograde mogla sam stajati i ja ili ti.
Većina nas roditelja koji se bave odgojem svoje djece (jer ima i onih koji to ne rade) nastoje svoju djecu naučiti pozitivi u životu. Ima iznimaka da društvo može negativno utjecati na djecu i mladež, no svejedno ja sam roditelj koji ne razumije niti pucačinu niti bakljadu (počnimo od nogometnih utakmica).
Zato stojim pri svom mišljenju, da takvima treba dati lekciju i dobro ih kazniti. A da i moje dijete nešto tako napravi, neka snosi posljedice, taj klinac ima 19 g, dakle punoljetan je.