Mislim da je doba "šibe i batine" proslo. Ili bi bar trebalo u tom nasem "modernom" smeću od svijeta...
Treba si uzeti vremena i objasniti djetetu što nesmije, odnosno zasto nije dobro da to nesto radi.
Žalosna je činjenica kako se roditeljstvo danas sastoji od "dam ti 50kn, pa odi tamo nekamo sa frendovima basmebriga-daj mi mira" ili su toliko udubljeni u karijeru da dijete odgajaju bake jer oni nit fizički nit psihički ne stignu ili jednostavno neznaju kako niti zašto odgojiti dijete. Pa neka, kao, uzivaju pa onda dobe srcani kad ih nazovu iz skole kad naprave neko sranje, pa se kunu da njihovo dijete nije takvo, sve su uvrijeđeni sto se njihovo dijete asocijatira s tim. Stvarno su rjetki oni koji znaju, žele i mogu odgojit djecu.
Tako bar ja mislim. Jer, pre cesta mi je ona slika vrištućeg djeteta koji ce promuknuti od deranja jer nije dobilo sto zeli.(vidis mu u ocima da to radi na silu- nit si on nit roditelj neznaju pomoć) Tako nebitno dal je to u ducanu/ulici/gdjegod. Mrak mi padne na oči kad vidim majke da furaju djecu od 2 godine u dječjim kolicima(tako brze obave posao?)

Svoje djece nemam, batine od svojih nikad nisam dobila u tom smislu rjeci, rjetko bi me kad povukli za usi ili nes tak. Ja se toplo nadam, da kad cu jednom djecu imati, da cu ih odgojiti, ne batinama vec razumom. Nemres nit psa odgojit batinama, a kamoli dijete (znam glupo usporedivat psa i dijete po tom pitanju, al kuzite bit).