Lipanj 30, 2025, 21:46:00 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kako kazniti ovakve mozgove?  (Posjeta: 8389 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sarita

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
Odg: Kako kazniti ovakve mozgove?
« Odgovori #100 u: Travanj 18, 2013, 14:49:50 poslijepodne »
Porast kriminala nije zato što su kazne male, nego zato što su mnogi ljudi nesposobni odgojiti dijete kak se spada i to je cijela mudrost.

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #101 u: Travanj 18, 2013, 14:57:54 poslijepodne »
u zatvoru neće nikom bit od koristi, nit sebi ni drugima. Samo ce biti na teret poreznim obveznicima koje ionako ova drzava muze ko krave muzare, a poslje ce ga trebati jos i rehabilitirati natrag u drustvo jer ce u istom bit nesposoban funkcionirati. Samo ce imat sve 4 u zraku i čilat.

Ja bi takve (ipak) malo u zatvor poslala (da skuze da su nesto krivo napravili) + novcanu kaznu od koje ce mu se guzica smznut+ dobrovoljni rad u nekom sklonistu.
Pa nek baca petarde psima okolo.

10 godina je zaista previse... ne zato jer je "to samo zivotinja" , nego toliko ne dobiju neki za  stvari koje ljudima rade...

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #102 u: Travanj 18, 2013, 15:08:18 poslijepodne »

samo u našoj državi to funkcionira ovako; neki baja pogazi nekoliko ljudi, ukrade čuda novaca ili...
i dobije drštveno koristan rad, masa gori od želje da ga se drastično kazni što se naravno ne dogodi jer je on već prozvano "baja"
nakon toga netko "NE baja" napravi slično ali puuuno manje i popije kaznu za sebe i "baju" ranije jer vlast kaže klepi ga "pošteno" da se narod smiri!
puno navodnika, ali mislim da sam jasan...
ovaj mali će jednim dijelom platiti za sve one koji su u proteklim mjesecima trovali životinje i nanosili im bilo kakvu štetu u temama koje su bile dostupne naciji preko medija.

istina... i možemo se slikat i ti i ja i on i svi...  :klap:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38

Offline cuki1

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 60
    • www.kornjace.com
« Odgovori #104 u: Travanj 18, 2013, 16:38:17 poslijepodne »
Moglo je biti dijete u ograđenom dvorištu, šta ono zna, digne petardu s poda i ..... mislim da je kazna premala.
Čovjek s novom idejom je luđak sve dok ta ideja ne uspije...

Cuki i Bublica       www.kornjace.com

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #105 u: Travanj 18, 2013, 16:55:17 poslijepodne »
Porast kriminala nije zato što su kazne male, nego zato što su mnogi ljudi nesposobni odgojiti dijete kak se spada i to je cijela mudrost.

danas ti zakon zabranjuje odgojiti dijete kako spada...  :down: :down: ... i tu je cijela mudrost .. ;)
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #106 u: Travanj 18, 2013, 17:06:20 poslijepodne »
Moglo je biti dijete u ograđenom dvorištu, šta ono zna, digne petardu s poda i ..... mislim da je kazna premala.

A moglo je biti i tvoje dijete koje je bacilo petardu. Nitko od nas ne zna što se zapravo stvarno dogodilo, samo čitamo glupe senzacionalističke članke (ili samo naslove) koji su dokazano "relevantni".  Situacija nije tako jednoznačna i jednostavna.

Offline Piranhaa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 35
  • Glupost je neuništiva...!
« Odgovori #107 u: Travanj 18, 2013, 17:12:45 poslijepodne »
Problem rasta kriminala, fizickog zlostavljana, silovanja i sta ti ja znam je upravo u tome sto su kazne premale....!

I to kaže dama koja je izvrijeđala momke u plavom toliko da je pala kaznena prijavica... :D

Normalno.... kad su nekorektno pristupili jednoj obicnoj građanki... jadni ispali u pristupu jadni ispali u davanju iskaza....
Tih dana bila si najlepsa na svjetu... I sada si...samo nema ko da primeti...

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #108 u: Travanj 18, 2013, 17:30:52 poslijepodne »

danas ti zakon zabranjuje odgojiti dijete kako spada...  :down: :down: ... i tu je cijela mudrost .. ;)

Ma nemoj? Vjerovatno aludiraš na fizičko kažnjavanje. I upravo o tome pričam, mnogi ne znaju kako odgojiti dijete.
A da su kazne premale, jesu, za sve.

Offline Piranhaa

• Punopravni član
« Odgovori #109 u: Travanj 18, 2013, 17:38:48 poslijepodne »
A i to.... da se nesmije djete zveknut preko guzice? U p :-X m :-X nekad su djeca po sat vremena klecala na kukuruzu, tuklo ih se sibama u skoli i i zato su profesore postivali, postivali su i roditelje... nevezano.... ali batina je iz raja izasla....  ne da se djete ubije od batina, ali da se djetetu zvekne jedna odgojna preko usta...

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #110 u: Travanj 18, 2013, 17:45:32 poslijepodne »
Ajd molim te... :down:

Fizičko kažnjavanje je odraz roditeljske nemoći i neznanja. Kad ne zna kako bi ili mu se ne da, najlakše je udariti. Sramota  i idiotarija. Ja svoje ne kaznjavam fizički. Nekolicina ljudi s foruma me znaju i znaju kakva su mi djeca.  Nitko mi ovo neće opovrci.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Re: Kako kazniti ovakve mozgove?
« Odgovori #111 u: Travanj 18, 2013, 17:47:59 poslijepodne »
Kad budes imala klinca vidit ces sama..
Dobije moj po guzici pa se prvo sokira a onda smije lolpa onda mos mislit sto ga jako klepim.
Je i zene su se prije dovodile u red hahaha pa ko danas to radi?ljudi koji su alkosi,narkici,poremeceni...ali nitko normalan..prije bi se pimpeka odreko nego da dignem ruku na zenu ili malog.
Nisam za tuci djete,ali nisam ni za usrani liberalni odgoj(ko sto skandinavci imaju)
Vremena se mjenjaju.
No ovo nije tema o odgoju vec meni se cini o smisljanju kazni za ovog smrada..ne znam jel se ekipa uzbudjuje zadovoljava ili sto kad pisu o tome koliko da ga kazne ali meni je smjesno  lol
I da mi sad neko ne izvlaci rijeci iz konteksta!

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline damir1700

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: SPLIT
  • Sharky
« Odgovori #112 u: Travanj 18, 2013, 17:52:13 poslijepodne »

Fizičko kažnjavanje je odraz roditeljske nemoći i neznanja. Kad ne zna kako bi ili mu se ne da, najlakše je udariti. Sramota  i idiotarija. Ja svoje ne kaznjavam fizički. Nekolicina ljudi s foruma me znaju i znaju kakva su mi djeca.  Nitko mi ovo neće opovrci.
to je samo tvoje mišljenje ..... niko nije rekao da ce sad izbit dijete iz cipela ....al da bi trebalo imat malo strahopostovanja ..svakako jer vidit ces kad tad da ce to tvoje "liberalno" razmisljanje pokazat pravo lice
Split

Offline Piranhaa

• Punopravni član
« Odgovori #113 u: Travanj 18, 2013, 17:54:13 poslijepodne »

Nisam nis lose mislila... i totalno se slazem s time da je fizicko kaznjavanje odraz roditeljske nemoci i ne znanja...   ali nebitno, nismo se razumjeli sta sam htijela reci, pa da se ne ulazi u dublju raspravu....

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #114 u: Travanj 18, 2013, 18:12:46 poslijepodne »

Fizičko kažnjavanje je odraz roditeljske nemoći i neznanja. Kad ne zna kako bi ili mu se ne da, najlakše je udariti. Sramota  i idiotarija. Ja svoje ne kaznjavam fizički. Nekolicina ljudi s foruma me znaju i naju kakva su mi djeca.  Nitko mi ovo neće opovrci.
to je samo tvoje mišljenje ..... niko nije rekao da ce sad izbit dijete iz cipela ....al da bi trebalo imat malo strahopostovanja ..svakako jer vidit ces kad tad da ce to tvoje "liberalno" razmisljanje pokazat pravo lice
:D :D :D
Treba znati. Tko kaže da ih ne kaznim ako treba?  Ali treba znati kako. I vjeruj mi, samo pogled je dovoljan kad me razljute. Itekako imaju poštovanje.

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #115 u: Travanj 18, 2013, 18:56:30 poslijepodne »
I vjeruj mi, samo pogled je dovoljan kad me razljute. Itekako imaju poštovanje.

Ne znam te osobno, ali vjerujem ti po tom pitanju. Čak i od tvojih postova malo me strah  :D

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #116 u: Travanj 18, 2013, 19:55:54 poslijepodne »
I vjeruj mi, samo pogled je dovoljan kad me razljute. Itekako imaju poštovanje.

Ne znam te osobno, ali vjerujem ti po tom pitanju. Čak i od tvojih postova malo me strah  :D
ljudi koji nemaju svoju dijecu ne mogu biti objektivni, joooooooooj ja sam mislio dok sam bio dečko bez djece da ću biti liberala ala hipi bez nadzora starije osobe (peace with u), a danas jooooj ja sam ti paničar i več sad si razmišljam šta će biti kada krenu izlaziti van (djeca mi imaju skoro 4 i 2 godine ) :D

šiba iz raja izašla je doslovno izreka (iliti izlika) ljudi koji ne znaju odgajati dijecu.
dijeca najčešće rade pizz jer ne znaju, i to znači da im se treba objasniti.
treba im objašnjavati kao odrasloj osobi i vjeruj da će uroditi plodom.
zamisli da se družimo i sad ja tebe lupim svaki put kad nešto ne razumiješ ili krivo napraviš....

aha koji OT!!! - čak sam i ponosan kolki sam ot napravio! :D

Offline rus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #117 u: Travanj 18, 2013, 20:06:14 poslijepodne »
Ja imam djecu i zato sam kompetentan da pitam.......

Jel to tetovaza-šapa ili nesto trece :)

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #118 u: Travanj 18, 2013, 22:14:12 poslijepodne »
nemam djecu pa se smatram nekompetentnom za raspravu po pitanju odgoja...  :-[

ali, polazim od toga da imam 2 psa od kojih je jedan nezainteresiran za velik dio svijeta, dok bi žemska ludača i bumbare hvatala u zraku i 100% sam sigurna da bi i petardu zgrabila da ju netko ubaci u dvorište... i zbilja ne znam kako bi se proveo taj netko, kosa na glavi mi skače od same pomisli, a kamoli...  -?

a da mi netko, jednog dana kad budem imala dijete, ubaci petardu u dvorište i izazove incident... ufff... ma bolje da ga nema...  X-(

no da ne polemiziram, moji psi budu u hodniku kada se puca i amen... ali eto - više ni nema pravila kada se puca a kada ne... i kaj sad?

mislim da je najbolje da zavežem gubec za danas...  :-X
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline phrsak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #119 u: Travanj 18, 2013, 22:44:25 poslijepodne »
Sin mi ima 5g. Smatram da je teško odrediti taj prag tolerancije kada dat pod guzu, a kada "napravi to još jednom pa ču te zašpotati !". U mom slučaju je supruga protiv batina, dok ja znam tu i tamo pogladit po guzi  :-[.
Uglavnom nesuglasice rješavam upozoravanjem, zatim slijedi bacanje autića u WC školjku, srušim lego kockice s police i sl.

Sestra i ja smo imali strogog, ali pravednog oca. Ne želim pisati kakve smo batine dobivali, ali jednako tako smo dobivali i ljubav i brigu roditelja koju bi svatko poželio. Nismo bili bogati, a imali smo sve.

Supruga radi u srednjoj školi i nagleda se stvarno svega, a žalosno je to što djete kod kuće nema tko pravilno odgojit, jer je i sam roditelj takav  :'(

Svakome je njegovo dijete zlatno. Ljudi ako ste u mogučnosti, nabavite djetetu živo biće, neka rasu zajedno.
Tako će valjda postojat manja vjerojatnost da mu padne na pamet da životinji baci petardu pod noge ili kakva slična gadost.

Offline damir1700

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: SPLIT
  • Sharky
« Odgovori #120 u: Travanj 18, 2013, 22:46:05 poslijepodne »

Fizičko kažnjavanje je odraz roditeljske nemoći i neznanja. Kad ne zna kako bi ili mu se ne da, najlakše je udariti. Sramota  i idiotarija. Ja svoje ne kaznjavam fizički. Nekolicina ljudi s foruma me znaju i naju kakva su mi djeca.  Nitko mi ovo neće opovrci.
Treba znati. Tko kaže da ih ne kaznim ako treba?  Ali treba znati kako. I vjeruj mi, samo pogled je dovoljan kad me razljute. Itekako imaju poštovanje.
da al taj pogled nesto znači ne bas dobro ako im je dosta  ili je nekad nesto bilo nebi se ono bez veze bojali bilo je neko izbijanje koje je povezano uz taj tvoj pogled  :D
Split

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #121 u: Travanj 18, 2013, 23:25:29 poslijepodne »
Mislim da je doba "šibe i batine" proslo. Ili bi bar trebalo u tom nasem "modernom" smeću od svijeta...

Treba si uzeti vremena i objasniti djetetu što nesmije, odnosno zasto nije dobro da to nesto radi.
Žalosna je činjenica kako se roditeljstvo danas sastoji od "dam ti 50kn, pa odi tamo nekamo sa frendovima basmebriga-daj mi mira" ili su toliko udubljeni u karijeru da dijete odgajaju bake jer oni nit fizički nit psihički ne stignu ili jednostavno neznaju kako niti zašto odgojiti dijete. Pa neka, kao, uzivaju pa onda dobe srcani kad ih nazovu iz skole kad naprave neko sranje, pa se kunu da njihovo dijete nije takvo, sve su uvrijeđeni sto se njihovo dijete asocijatira s tim. Stvarno su rjetki oni koji znaju, žele i mogu odgojit djecu.

Tako bar ja mislim. Jer, pre cesta mi je ona slika vrištućeg djeteta koji ce promuknuti od deranja  jer nije dobilo sto zeli.(vidis mu u ocima da to radi na silu- nit si on nit roditelj neznaju pomoć) Tako nebitno dal je to u ducanu/ulici/gdjegod. Mrak mi padne na oči kad vidim majke da furaju djecu od 2 godine u dječjim kolicima(tako brze obave posao?)  :nerv:
Svoje djece nemam, batine od svojih nikad nisam dobila u tom smislu rjeci, rjetko bi me kad povukli za usi ili nes tak. Ja se toplo nadam, da kad cu jednom djecu imati, da cu ih odgojiti, ne batinama vec razumom. Nemres nit psa odgojit batinama, a kamoli dijete (znam glupo usporedivat psa i dijete po tom pitanju, al kuzite bit).

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Re: Kako kazniti ovakve mozgove?
« Odgovori #122 u: Travanj 19, 2013, 00:19:52 prijepodne »
Je da..zabunio sam se..moj je isto isao van iz kolica tad,pa se strmopizdio zajedno sa mamom i slomio kljucnu kost(smotani moji :'(
)pa je opet jedno vrijeme bio u kolicima..
A ovo vristanje ti je faza..nek vristi ko ga jebe a i ak me neko pogleda steram ga u kurac.Nema popustanja jer ako jednom popustis stalno ce ti to radit!a ovako je samo kratkotrajna faza...
Jednostavno nema popustanja..nema da klinac upravlja tobom.A popusti mu par puta stalno ce to radit da dobije sto zeli..e os k dobit kad zelis.pa da mi poslije bude debil!i iskoristava i nauci dobivat sto on zeli.
Nema to kod mene al nema ni vristanja u trgovini,hoces nesto gledat,gledaj...a sad ajmo dalje,i bez problema poslusa jer zna da nece nista postic sa dernjavom.
Druga stvar ako su umorni,pekmezasti,zakurac..no onda ni ne idem u trgovinu
Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #123 u: Travanj 19, 2013, 08:48:03 prijepodne »
ajmeeeeeeeee - kud je ova tema otišla!?  :o

ovak - svima vama (skoro) mogu biti mama ..... i znam da škole za roditeljstvo nema i da 99,99% normalnih roditelja
pokušava odgojiti svoje dijete kako najbolje zna i umije ali na kraju često ispadne svašta

no, ovo je tema o okrutnosti prema životinjama, a ne odgoju djece....jelda!? ;)

Offline Piranhaa

• Punopravni član
« Odgovori #124 u: Travanj 19, 2013, 09:21:52 prijepodne »
Pa da... o okrutnostima prema zivotinjama, i neodgojenoj djeci koja svasta nesto cini tim jadnim zivotinjama....  ;)  ;)