zapostavila zemu, ali ne i akvarij,,, recimo.
Ne gnojim nista vec mjesec i kusur dana, ali bilje izgleda iznenađujuče dobro. desni panj jos uvijek nije potonuo
.
Pandice nažalost nisu prezivjele more i vručine, ali platiji caruju. uskoro cu trebati vrtić za silnu djecu jer polako ali sigurno postaje tijesno. osim platija, u akv plivaju jos 4 novoubačena coryja. eventualno ubacim jos kojeg. još uvjek strpljivo čekam longfin ančije...
Za sada mi jedino preostaje da uredujem akv za AKTER...
odlučila sam da ricija ide van s lijevog panja, cijelog cu ga obući s mahovinom. lijeva grana s mahovinom ide isto van, sagitarija isto.
uz bocna stakla sam mislila piknut valisineriju spiralis, ako ju nađem. grm od hm trebam malko proširit i malo podrezat, ali imace mi se je super proširio.
Isto mi je super ispala ova biljka iza hm-a. nemam pojma koja je ali i nju isto trebam malo uredit.
Jedino neznam sta da radim s sijenom na lijevoj strani... mozda ubacim criptu ili anubias?
praznina u sredini je isto pod upitnikom. lotus ide van jer ima premalo svjetla pa mu neide bas najbolje... na njegovo mjesto ubacim mozda neki panj ili kamen, a mozda i ostavim kako je....
Uz malo sreće akvarij će se moći vidjeti uživo i na akteru
Slikanje platija se pokazala kao nočna mora... Sa strane s tim da nemogu bit na miru niti sekundu, treba ih molit da budu lijepi plavi. Večinu vremena su nekakvi sivo-smeđi. prvo sam mislila da je u pitanju spektar svjetla, ali to mi nije imalo smisla, jer su ipak bili neko vrijeme plavi. Našla sam na netu da je to normalno za njih. No kad ih se lijepo moli, sve poplave od veselja
. Uz sve to, ja stvarno nemam pojma ribe slikati
Još jedno "veselje" su mi pripremili platiji. jedna od 6 ženki mi koti crvene malce... jel moram spomenuti kako je samo prekrasno loviti ih u đunglici? Još se uvijek premišljam dal da im napravim poseban akv ili da ih se rješim....
Komentari i savjeti dobrodošli