Lipanj 30, 2025, 19:31:03 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kako kazniti ovakve mozgove?  (Posjeta: 8367 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pandorica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Odg: Kako kazniti ovakve mozgove?
« Odgovori #75 u: Travanj 08, 2013, 13:06:50 poslijepodne »
ja ću samo nadopisati da nije isto dijete od 3 godine, dijete od 6 godina, dijete od 9 godina i dijete od 15-16godina - a svi se vode kao djeca...

dijete od 8-9-10 godina s normalnim roditeljima neće ni biti nasamo s petardama... ali dijete od 15 hoće... i dijete od 15 godina zna što je dobro a što loše...  

institucije - 0 bodova...

i kao što sam rekla - meni ne smetaju petarde ukoliko ih netko baca u svom dvorištu u periodu kada je "normalno" bacanje istih (mada ne volim petarde, ne privlači me to, a i ne volim gledati kak mi lova glumi supermena)- ako roditelj djetetu kupuje petarde - neka onda njemu pod prozorom puca (može i u spavaćoj sobi ako hoće)... :zagrljaj: i svi sretni i zadovoljni... ali ja sam u svom dvorištu gazda i u SVOM dvorištu ne želim ni P od petarde...  :-X
« Zadnja izmjena: Travanj 08, 2013, 13:24:01 poslijepodne od Pandorica »
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #76 u: Travanj 08, 2013, 14:10:32 poslijepodne »
Citat:
dijete od 8-9-10 godina s normalnim roditeljima neće ni biti nasamo s petardama... ali dijete od 15 hoće...
a ja ču se nadovezati da sam u više navrata vidio djecu (romsku i neromsku) dobi od 5-10 sa cigaretama u ustima sami bauljaju po gradovima i siguran sam da su radili i gore stvari od bacanja petardi, a isto tako od frenda nečaci koji imaju prek 15 godina dobiju sladoled pa izgledaju i jedu sladoled kao da imaju 4 godine.

Citat:
i dijete od 15 godina zna što je dobro a što loše... 
sve je to je relativno, i šta god da bio,vodi se kao dijete kako si i navela.

i kao što sam rekla - meni ne smetaju petarde ukoliko ih netko baca u svom dvorištu u periodu kada je "normalno" bacanje istih (mada ne volim petarde, ne privlači me to, a i ne volim gledati kak mi lova glumi supermena)- ako roditelj djetetu kupuje petarde - neka onda njemu pod prozorom puca (može i u spavaćoj sobi ako hoće)... :zagrljaj: i svi sretni i zadovoljni... ali ja sam u svom dvorištu gazda i u SVOM dvorištu ne želim ni P od petarde...  :-X
i ja se također slažem sa time.
na kraju svega kako sam i rekao sve je to odgoj od kuće.
ja sam odrastao samo uz mamu i starijeg  brata i mogu reći da sam se uvijek više bojao mame od bilo kakvog policajca ili ljutog susjeda, tako da sam u večini slučajeva dobro promislio prije bilo kakve pizz...

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #77 u: Travanj 08, 2013, 21:23:08 poslijepodne »
Da ulovim nečije dijete kako maltretira životinje, ne bi zaista išla mlatiti dijete. Ali bi isti tren zvala policiju i socijalnu službu, vjerojatno i medije. Dijete bi zadržala do dolaska policije i dobro bi se pobrinula da roditelji tog djeteta plate za neodgoj i divljaštvo svoje djece. Uglavnom napravila bi cirkus roditeljima jer je očito da nisu u stanju odgojiti svoje dijete, pa nek se onda socijalna služba pozabavi njima. I naravno plate kaznu - to je ono što takve ipak najviše boli!

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #78 u: Travanj 08, 2013, 21:33:22 poslijepodne »
Da ulovim nečije dijete kako maltretira životinje, ne bi zaista išla mlatiti dijete. Ali bi isti tren zvala policiju i socijalnu službu, vjerojatno i medije. Dijete bi zadržala do dolaska policije i dobro bi se pobrinula da roditelji tog djeteta plate za neodgoj i divljaštvo svoje djece. Uglavnom napravila bi cirkus roditeljima jer je očito da nisu u stanju odgojiti svoje dijete, pa nek se onda socijalna služba pozabavi njima. I naravno plate kaznu - to je ono što takve ipak najviše boli!

to je već normalniji pristup, samo jedna informacija
Citat:
Dijete bi zadržala do dolaska policije
za ovo bi ti mogla dobiti prijavu i kaznu.

jedan sličan slučaj za koji znam vezano na ovu temu i tvoj post.:
sin se žalio ocu da ga djeca (odnosno pojedinac) u školi maltretira i tuče, nakon toga je zabrinuti otac otišao pričekati sina po završetku škole i sakrio se da vidi šta će se dogoditi, i kako je očekivao, dotični pojedinac je napao sina i tu je otac reagirao na način da je prekinuo tučnjavu i sina i tog pojedinca stavio u auto i odveo ga kod njegovih roditelja, kad su došli tamo i nakon prepiranja i bla bla bla... su otišli kući, i nakon 2 sata mu je došla policija na vrata jer ga je otac dotičnog pojedinca prijavio za otmicu djeteta te je dobio sad ne znam sigurno kakvu prijavu i naravno sve popratno što ga je po toj prijavi snašlo!

eto tako neke stvari funkcioniraju u ovoj državi, da se nebi iznenadili...

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #80 u: Travanj 08, 2013, 21:55:54 poslijepodne »
Joj Dellete ovo je bilo na Vrbiku, u mom kvartu. Još sam u šoku kakvim ljudima sam okužena  :-X

Marko ma nek i mene kazne, ako baš ne ide drugačije. Ali reagirala bi sigurno, ne bi mogla mirno proći pored. Nagledala sam se svakakvog zlostavljanja (bavim se napuštenim psima) i jednostavno sam osjetljiva na zlostavljanje i pasa i djece. Ne bi mogla ignorirati nasilje pa makar i pod cijenu prijave i kazne.

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #81 u: Travanj 08, 2013, 22:30:28 poslijepodne »
Joj Dellete ovo je bilo na Vrbiku, u mom kvartu. Još sam u šoku kakvim ljudima sam okužena  :-X

Marko ma nek i mene kazne, ako baš ne ide drugačije. Ali reagirala bi sigurno, ne bi mogla mirno proći pored. Nagledala sam se svakakvog zlostavljanja (bavim se napuštenim psima) i jednostavno sam osjetljiva na zlostavljanje i pasa i djece. Ne bi mogla ignorirati nasilje pa makar i pod cijenu prijave i kazne.
ni ja!  -?

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #83 u: Travanj 09, 2013, 19:27:00 poslijepodne »
Petadru u guzicu.

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #84 u: Travanj 18, 2013, 12:42:20 poslijepodne »

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #85 u: Travanj 18, 2013, 12:46:01 poslijepodne »
odlično
sad još da dobije primjerenu kaznu....samo nekak ..... sumnjam (osim ako sudac ili voditelj istrage imaju psa)  -?

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #86 u: Travanj 18, 2013, 12:49:28 poslijepodne »
Trebalo bi ga kazniti pošteno za primjer drugima kojima takve ideje padaju na pamet

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #87 u: Travanj 18, 2013, 12:49:59 poslijepodne »
10 godina mi se čini ipak malo previše..... ali 6 mjeseci bih mu s guštom spičio ...  8)

plus najmanje 2 godine dobrotvornog rada u nekom azilu

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #88 u: Travanj 18, 2013, 12:51:58 poslijepodne »
10 godina mi se čini ipak malo previše..... ali 6 mjeseci bih mu s guštom spičio ...  8)
i po meni je previše jer kad ubiješ čovijeka ne dobiješ tolko...
kao prvo klepit po novčaniku jer smo tu svi osjetljivi...
a sad za robijanje nek se pobrinu oni koji trebaju.
kako bi rekli naši "slavni" /neka institucije rade svoj posao/  :D

Offline Piranhaa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 35
  • Glupost je neuništiva...!
« Odgovori #89 u: Travanj 18, 2013, 13:55:22 poslijepodne »
Da mi prostite na izrazu, ali prvo ga serete da se treba najstroze kazniti, sada je deset godina previse......?? Za sve bi se trebalo kaznjavati ovako pa se tada vise nebi desavale ove pizdarije.....
Tih dana bila si najlepsa na svjetu... I sada si...samo nema ko da primeti...

Offline Piranhaa

• Punopravni član
« Odgovori #90 u: Travanj 18, 2013, 13:58:43 poslijepodne »
I jos bi ga poslala psihjatru na obavezno ljecenje....

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #91 u: Travanj 18, 2013, 13:59:31 poslijepodne »
neka ga kazne maksimalno koliko mogu + doooobro opalit po đepu (đep je taj - koji u ovo vrijeme - najviše boli)... da barem bude pošten primjer ostalim "mozgovima" kojima bi takvo što moglo pasti na pamet...  :devil:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #92 u: Travanj 18, 2013, 14:06:34 poslijepodne »
Da mi prostite na izrazu, ali prvo ga serete da se treba najstroze kazniti, sada je deset godina previse......?? Za sve bi se trebalo kaznjavati ovako pa se tada vise nebi desavale ove pizdarije.....
previše je da ga ....š :D
da malo zapalim temu koja je se malo ohladia.
tko zna dal je taj dečko to svjesno napravio?
moguće da je bacao petarde/u a da nije vidio psa...
odnosno jel uopće znao da je tu pas, najlakše odmah sa svima na robiju do smrti bez suđenja, ili još bolje smaknuće na licu mjesta!!!
možda je svijesno napravio...
postoje institucije i ljudi koji se moraju baviti sa time, odnosno trebali bi.

ili najbolje da svima vratimo opasače i revolvere kao nekad davno pa se zakon sprovodi kroz brzinu i spretnost, odnosno preciznost...

Offline Piranhaa

• Punopravni član
« Odgovori #93 u: Travanj 18, 2013, 14:11:04 poslijepodne »
Aha, nesvjesno....  :D dodjem ti na to da ja znaci mogu roknut metak u zrak, metak padne, pogodi covjeka, a jeben ti, nije mi bila namjera pogodit ga... upss sorry....  prvo kaznit ga zbog toga sta je uopce bacao petarda kada to nije dozvoljeno....

Offline Pandorica

• Punopravni član
« Odgovori #94 u: Travanj 18, 2013, 14:11:25 poslijepodne »
da je SVAKI zločin u lijepoj našoj primjereno kažnjen - vjerujem da ih ni ne bi bilo toliko na koncu... a sad jel previše ili nije previše? hm... nije previše... danas pas, sutra žena, prekosutra dijete... a možda je sin nekog uglednika i uzoran student pa prođe samo s uvjetnom i nikom ništa?

ja sam za maksimalne kazne u svim slučajevima ukoliko je dotična osoba kriva... pa ti vidi hoćeš li voziti 140 kroz centar Zagreba? ili pijan sjesti za volan? ili? ili?.........etc...

i zaboravih - petarda se ne pali slučajno, ne baca se nesvjesno... ako si ju upalio i bacio, te pritom ozlijedio dijete/babu/psa - odgovaraj za to...

stavila sam link gdje je neki "mozak" ubacio petardu u dječja kolica... kaj bi vi napravili da šetate npr. Jarunom i u kolica uleti petarda? wtf! pa petarde su opasne, i svatko tko se "igra" s njima treba biti svjestan opasnosti - kako za druge, tako i za sebe...
« Zadnja izmjena: Travanj 18, 2013, 14:15:01 poslijepodne od Pandorica »
Zagreb / Sveta Nedelja

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #95 u: Travanj 18, 2013, 14:12:12 poslijepodne »

ja sam rekao da je 10 godina previše, pa pretpostavljam da se i drugi dio posta odnosi na mene.. ;)

pročitaj malo unazad moje postove, pa ćeš vidjeti da sam od samog početka protiv fizičkog kažnjavanja (čupanja ušiju, izbijanja zuba i slično) djece koji bacaju petarde .. ;)

Kazniti ih se MORA, ali 10 godina  :o .. znate li vi ljudi šta je to 10 godina provesti u zatvoru ?!?

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #96 u: Travanj 18, 2013, 14:15:12 poslijepodne »
Aha, nesvjesno....  :D dodjem ti na to da ja znaci mogu roknut metak u zrak, metak padne, pogodi covjeka, a jeben ti, nije mi bila namjera pogodit ga... upss sorry....  prvo kaznit ga zbog toga sta je uopce bacao petarda kada to nije dozvoljeno....

i vidiš, nisi ni svjesna koliko si upravu .. ;)

roknuti metak u zrak koji će nekoga slučajno pogoditi je čak i zakonom drugačije okarakterizirano  nego doći nekome nasloniti cijev na čelo i onda roknuti .. ;)

Offline Piranhaa

• Punopravni član
« Odgovori #97 u: Travanj 18, 2013, 14:16:33 poslijepodne »
Problem rasta kriminala, fizickog zlostavljana, silovanja i sta ti ja znam je upravo u tome sto su kazne premale....!   :-X X-( Da je kazna godinu dana,  reci ce mah, mozda me nece uloviti a i ako me uhvate, sta je godinu dana.... ovako ce razmisliti prije no sto mu nesto padne na pamet.....!!!!!!  >:( >:(

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #98 u: Travanj 18, 2013, 14:20:51 poslijepodne »
Aha, nesvjesno....  :D dodjem ti na to da ja znaci mogu roknut metak u zrak, metak padne, pogodi covjeka, a jeben ti, nije mi bila namjera pogodit ga... upss sorry....  prvo kaznit ga zbog toga sta je uopce bacao petarda kada to nije dozvoljeno....

ah sad, ni u kojem ludom filmu ne možeš uspoređivati petarde i pistolu.
da je SVAKI zločin u lijepoj našoj primjereno kažnjen - vjerujem da ih ni ne bi bilo toliko na koncu... a sad jel previše ili nije previše? hm... nije previše... danas pas, sutra žena, prekosutra dijete... a možda je sin nekog uglednika i uzoran student pa prođe samo s uvjetnom i nikom ništa?

ja sam za maksimalne kazne u svim slučajevima ukoliko je dotična osoba kriva... pa ti vidi hoćeš li voziti 140 kroz centar Zagreba? ili pijan sjesti za volan? ili? ili?.........etc...

ma svatko ima pravo na svoje mišljenje.
podržavam kazne "maximalne"
samo u našoj državi to funkcionira ovako; neki baja pogazi nekoliko ljudi, ukrade čuda novaca ili...
i dobije drštveno koristan rad, masa gori od želje da ga se drastično kazni što se naravno ne dogodi jer je on već prozvano "baja"
nakon toga netko "NE baja" napravi slično ali puuuno manje i popije kaznu za sebe i "baju" ranije jer vlast kaže klepi ga "pošteno" da se narod smiri!
puno navodnika, ali mislim da sam jasan...
ovaj mali će jednim dijelom platiti za sve one koji su u proteklim mjesecima trovali životinje i nanosili im bilo kakvu štetu u temama koje su bile dostupne naciji preko medija.

EDIT/:
Problem rasta kriminala, fizickog zlostavljana, silovanja i sta ti ja znam je upravo u tome sto su kazne premale....!   :-X X-( Da je kazna godinu dana,  reci ce mah, mozda me nece uloviti a i ako me uhvate, sta je godinu dana.... ovako ce razmisliti prije no sto mu nesto padne na pamet.....!!!!!!  >:( >:(
vani (čitaj americi) u pojedinim državama imaju velike/čak i smrtne kazne pa nasilja i kriminala nikad više ...

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #99 u: Travanj 18, 2013, 14:42:28 poslijepodne »
Problem rasta kriminala, fizickog zlostavljana, silovanja i sta ti ja znam je upravo u tome sto su kazne premale....!

I to kaže dama koja je izvrijeđala momke u plavom toliko da je pala kaznena prijavica... :D
« Zadnja izmjena: Travanj 18, 2013, 14:45:49 poslijepodne od Nino G »