Aha, nesvjesno....
dodjem ti na to da ja znaci mogu roknut metak u zrak, metak padne, pogodi covjeka, a jeben ti, nije mi bila namjera pogodit ga... upss sorry.... prvo kaznit ga zbog toga sta je uopce bacao petarda kada to nije dozvoljeno....
ah sad, ni u kojem ludom filmu ne možeš uspoređivati petarde i pistolu.
da je SVAKI zločin u lijepoj našoj primjereno kažnjen - vjerujem da ih ni ne bi bilo toliko na koncu... a sad jel previše ili nije previše? hm... nije previše... danas pas, sutra žena, prekosutra dijete... a možda je sin nekog uglednika i uzoran student pa prođe samo s uvjetnom i nikom ništa?
ja sam za maksimalne kazne u svim slučajevima ukoliko je dotična osoba kriva... pa ti vidi hoćeš li voziti 140 kroz centar Zagreba? ili pijan sjesti za volan? ili? ili?.........etc...
ma svatko ima pravo na svoje mišljenje.
podržavam kazne "maximalne"
samo u našoj državi to funkcionira ovako; neki baja pogazi nekoliko ljudi, ukrade čuda novaca ili...
i dobije drštveno koristan rad, masa gori od želje da ga se drastično kazni što se naravno ne dogodi jer je on već prozvano "baja"
nakon toga netko "NE baja" napravi slično ali puuuno manje i popije kaznu za sebe i "baju" ranije jer vlast kaže klepi ga "pošteno" da se narod smiri!
puno navodnika, ali mislim da sam jasan...
ovaj mali će jednim dijelom platiti za sve one koji su u proteklim mjesecima trovali životinje i nanosili im bilo kakvu štetu u temama koje su bile dostupne naciji preko medija.
EDIT/:
Problem rasta kriminala, fizickog zlostavljana, silovanja i sta ti ja znam je upravo u tome sto su kazne premale....!
Da je kazna godinu dana, reci ce mah, mozda me nece uloviti a i ako me uhvate, sta je godinu dana.... ovako ce razmisliti prije no sto mu nesto padne na pamet.....!!!!!!

vani (čitaj americi) u pojedinim državama imaju velike/čak i smrtne kazne pa nasilja i kriminala nikad više ...