Pročitah cijelu temu sad .... i neznam šta bih rekao ...

Najglasniji su kao i uvijek oni koji ustvari imaju najmanje pojma...

... najžešće je kad mi netko tko je jučer spoznao kako se umoči kita soli pamet kako odgajati djecu koja su tek nekoliko godina mlađa od njih samih ...

Moram jednostavno reći da apsolitno OSUĐUJEM ovo što se dešava sa životinjama .... i da je to jedan najniži čin koji jedno ljudsko biće može napraviti drugom živom stvoru ...
ali svima ovima koji bi nekome razbijali zube i vezali uši, mogu samo reći da bi se mogli vrlo lako naći izbijenih zuba....
sa druge strane opet .... internet, televizija i novine "vrište" za senzacijama i stvarima koje prodaju novine, navlače klikove i slično ...

.... pa nad ovakvim člancima uvijek malo zastanem i stanem na loptu prije nego nešto kažem .... jer je pola izmišljeno, pola od druge polovice poprilično "začinjeno" ... pa tek onda dolazi do neke činjenice .... ako ih uopće ima ...

Isto tako, kad sam ja bio mali, ovakvih (ili sličnih) stvari je bilo u najmanju ruku desetorostruko više (nažalost), samo se o tome nije pisalo jer nije bilo interneta, a (tadašnji) večernjak i jutarnji su pisali o drugim temama, samo se većina sudionika ove teme toga ne može sjećati jer nisu još ni u yayima plivali

... a ja jako dobro znam da je bilo takvih stvari jer smo kao klinci osnivali kvartovske "bande" i tukli klince koji su vrtili mačke za rep iznad glave i glumili "sirene" za avionski napad (predratno stanje) ... koji su vezali mačkama i psima konzerve za rep, a nerijetko i petarde.... ITD ITD ... tako da je danas takvih stvari zanemarivo malo u odnosu koliko ih je bilo prije samo 20ak godina... I naravno da treba raditi na tome da se potpuno iskorjene, ali definitivno ne na način da klincima idete izbijati zube ....
Nemogu reći da svom djetetu nebih zavalio nekoliko roditeljskih (ako ne i više), ali da mi dijete dođe kući razbijenog nosa od nekog starijeg zbog petarde .... hm ... mogu javno reći da bi zaista bilo prosutih zuba pa ko koga ...

... ako se potuče sa vršnjakom ..... *ebiga, i mi smo to radili....

Tako da stanite malo na loptu svi poredu i zarmislite koje su to stvari u životu vrijedne izbijanja dječjih zuba i koje su to stvari u životu vrijedne da ti zubi budu izbijeni ..
a za kraj još jednom ponavljam .... ovakvih stvari sa nastradalim životinjama danas ima višestruko manje nego prije 20ak godina, samo se onda za njih nije znalo dalje od par ulica ili kvartova ...

... a kako mi je baka imala više braće i sestara, vrlo često sam za praznike išao gotovo po cijeloj (bivšoj) Jugi i nigdje stvari nisu bile znatno drugačije ... drugačije su bile samo ideje kako napakostiti životinji ...

a o pizdarijama koje smo radili kao klinci neželim ni pričati, samo znam da bih svoje klince dobrano kaišem preko guzice da znam da rade to isto ...