hvala svima na pozitivnim reakcijama.
dakle, što se održavanja tiče ono je stvarno minimalno. svaki dan ubacim 4ml mikroelemenata, srijedom po 2ml nitrata i fosfata, nedjeljom makroelementi po 4ml svaki. CO2 - nemam pojma, ne mjerim. evo sad sam ih išao brojati i ispada da nije ni mjehurić po sekundi. po slobodnoj procjeni 0,89 mjehurića po sekundi.

izmjene vode - ništa.
podloga... e to je i mene iznenadilo. naime podloga nije mjenjana već tri godine, i u prošlom postavu (koji nikad nije zaživio na niti jednoj stranici) sam mislio da je podloga gotova. bilje je loše raslo, posebno je bio problem s alternantherom koja je bila doslovce bolesna - kvrgavi, smežurani i defektni zakržljali listovi, stargrass 0 bodova, rotala lošeg rasta, HM nikako... ovaj put je trebalo mijenjati podlogu ali mi se nije dalo - reko, ako uspije dobro. ako ne - opet dobro. i uspjelo je. usput rečeno, alternanthera u pozadini je jedna stabljika!!
minimalno održavanje je i što se tiče orezivanja, prezadovoljan sam odabirom bilja jer je orezivanje u programu jednom u tri mjeseca. radi raznih obaveza nisam se htio upuštati u zahtjevnije stvari, tako da... je to to za ovaj puta. sad kad gledam fotke shvaćam da sam alternantheru trebao skratiti i razrijediti prije slikanja, ali šta je tu je.
@ malky: u pozadini je obična (velika) lobelia
@ aquatic: nature? ne tako skoro.

@ keke: samo naprijed, i držim fige!