dragi kolege, velika hvala na ovako pozitivnim reakcijama. kad sam postao slike nisam imao previše vremena za tipkanje, pa evo malo statistike:
200 litara u dimenzijama 90×45×50. u poklopcu je 9×25W, što u konačnici izosi nešto malo manje od 1W/l, a koristi samo aquaglo i plantglo.
gnojenje je jednom tjedno, ubacujem po 25ml KNO3 i KH2PO4, i 30ml ferropola. kad potrošim sadašnju zalihuprebacujem se na plant-gro jer sam nekako zadovoljniji tim gnojivom. podloga je cvjetna zemlja nepoznate marke odstajala tri tjedna u bačvi s vodom. co2 je iz boce, preko nutrafinovih ljestava, cca 1 mjehurić á sec.
što se parametara vode tiče... moram priznati da se ne opterećujem previše.

što se grana, panjeva i sličnog tiče, šaljem vam sliku originalnog postava. nekako sam imao ideju igrati se malo sa hardverom, ali bilje je preuzelo kontrolu. napominjem da je sve što vidite na ovoj slici još uvijek unutra, ali se više ne vidi.

što se reza na lijevoj i desnoj strani tiče - davore, isprika! nisam pazio kad sam slikao. nažalost, prekjučer sam orezivao (cabomba i alternanthera su desetkovane) tako da trenutno nije za pokazivanje dok se opet malo ne popuni. umjesto tga zamjenski šaljem jednu nešto stariju sliku od pred 5 dana. nije ni ova najreprezentativnija, ali daje ideju o tome šta je u kutevima.

@ danny: crvenolisne biljke koje pozelene su pokazatelj slabog svjetla. najčešće. ukoliko nema nikakvih deformacija na listovima, znači da je slabo nedovoljno jako.
eto, toliko za sada. još jednom hvala na pozitivnim reakcijama i sugestijama, učimo iz toga svi skupa.
Edited by: Tompa