hvala ljudi, hvala puno na lijepim riječima! koristim priliku na ovom mjestu priznati da mi se kritika od karla sada mota po glavi, osobito iz razloga što sam dobio sugestiju koja kaže da sam umjesto hygrophile u desni stražnji ugao trebao staviti alternantheru. da... trebao sam. ali još nije kasno.

otići ću koji dan u neki zoo pogledati ako imaju kakvih lijepih komada pa još stignem zamijeniti pozadinu. ionako će tank još neko vrijeme biti u ovom pogonu.

@ aquatic: ne, na moju
PREVELIKU žalost nije didiplis diandra. didiplis sam uzaludno tražio dugo vremena, ali nisam nigdje uspio pronaći. ukoliko netko ima a čita ovo sada, nek mi se javi - jaaako bi me razveselio!

@ tuljan: ma ima riba unutra, i vrlo su živahne. stalno ulijeću i izlijeću iz bilja (naročito crni fantomi, ima ih 12 komada) pa ih je dosta teško uloviti fotoaparatom. uz njih ima i 12-tak razbora, samo ih se možda ne vidi na slikama. nego, pred neko vrijeme sam malo čitao na par strana neke smjernice o biljnim akvarijima... mišljenja su manje više slična. neki kažu da bi ribe trebale biti komplementarne bilju koje se uzgaja (spominju se jatašice, te da ih mora biti barem 10). drugi ih uopće ne spominju. ali zajedničko im je to što su svi ipak suglasni s time da ribe ne moraju biti i nisu centralni objekt takvih akvarija, pa njihova uočljivost/izražajnost nije prioritet. suprotno tome, nature akvariji stavljaju jak naglasak na odabir i komplementarnost riba i bilja (čak više postava nego bilja). razlog? možda nastojanje stvaranja odmaka od "kopnenih" kadrova koje nature skejperi kreiraju pod vodom? sve u svemu, ima izuzetno mnogo nizozemskih postava koji izgledaju sterilno, u smislu da se ribe uopće ne vide u njima. npr:
http://www.aquabotanic.com/images/willem1.JPG