Pomalo politički neispravna i lagano anarhističko...

ImageJoš nedavno sam zamišljao kako ću u penziji, sa osrednjom škembom i sijedim brkovima, držati svog unuka na koljenima i prenositi mu višegodišnje akvarističko znanje, teškom i skupom mukom, ali i uz neopisiva zadovoljstva stećeno i zamišljao sam si nas u ribljoj sobi od nekih 50-tak akvarija raznih veličina, ribe se mrijeste, bilje buja...ali povratak u stvarnost je inicirao članak o tome kako će do 2035 g. pitka voda biti skupa kao suho zlato i da ce se ratovi voditi oko vode...Oko moje neće - moja je već zagađena, ali još ne dovoljno da se prestanem baviti akvaristikom iako moram priznati da mi ribe ponekad imaju problema, a poneka i krepucne poslije malo jače promjene vode...Misliš, napravio si dobru stvar za ribe , a kad ono- leđno plivanje postaje česta pojava...A susjedi i dalje ispumpavaju septičke jame na obližnje polje. Nisam siguran da je čovjek najinteligentnija životinja na planeti. Ja glasam za delfine. U bilo koje doba dana ili noći.

No dobro, ja sam odlučio da se akvaristike ne ostavljam makar kupovao vodu u dućanu i makar bila skuplja od mlijeka, ulja i šećera zajedno! Pa svi vele da imamo jako velike zalihe pitke vode, naročito u Lici i Gorskom Kotaru...koje istražuju stranci...i spremaju ponude za eksploataciju na 99 godina...za sitnu lovu...očekuju povrat ulaganja za...uh,jako puno, možda čak 2 godine...ostatak vremena čista dobit...A nama se ne isplati...Privilegirana ekipa trpa koverte i razvlači osmjehe za novine...

Osvrt na akcije određene sumnjive družbe koje dovode stare i ofucane tankere pune nafte na Omišalj je suvišan. Sve je već rečeno i zaključeno je da je rečeno u vjetar. Ko jači taj kvači, ko na položaju taj kupi proviziju, u pozadini su i sveprisutniiuvijekzasranjaspremni Ameri i to otprilike na priču stavlja točku. Tješe nas da je prije rata, tj. prije 12 godina na Omišalj stizalo više tankera nego što je sad u planu?Ali niko da veli da su ti isti tankeri danas 12 godina stariji i pomalo posustali...Ja mijenjam planove za ovo ljeto, umjesto da bauljam po inozemstvu idem na Jadran, krećem od Poreča, pa povučem do Dubrovnika, gledam, slikam i kupam se...za svaki slučaj...da ga zapamtim ovakvog kakav je sad.


Primjetio sam da se u zadnje vrijeme pojavljuje dosta neuobičajenih ribetina po dućanima i to me veseli, kad sam počinjao bilo mi je potrebno svega nekoliko mjeseci da se zasitim konstantno istog i dosadnog asortimana živorotki, pleksica i smeđih ili ti ga aneus corydorasa. Najviše me razveseli kad se zalijepim za staklo u dućanu i vidim neku čudnu ribu prvi put i nemam pojma o kojoj se vrsti radi, zapišem ime iz dućana, pa tražim po netu, pa važem dali da je kupim ili ne...To su mala hobistička veselja - trgovci, omogućite nam ih! Može se nabaviti hrpa raznih zanimljivih riba sa svih strana svijeta, da su iz ne znam kako malog potoka uz Rio Negro, ekipe će doći do njega i ako ima i jedna zanimljiva, šarena, nova vrsta izlovit će je i poslati na zahtjev! Pa dajte da i mi imamo barem neke koristi od te famozne globalizacije na ovakav način!

Zadnje na forumu

 • Odg: KH visok, GH normalan
  29 Svi 2024
  Nadolijevaš ono što ishlapi... sa pipovačom ili sa destiliranom?
 • KH visok, GH normalan
  22 Svi 2024
  Smanjio sam izmjenu vode na minimum. Gotovo da je i nemam - samo dolijevima ono što ishlapi....
 • Odg: Pomoć! AQUASAFE
  04 Travanj 2024
  samo školski odradi cikliranje akvarija i po potrebi izmjeni tjedno količinu vode da izbaciš višak...
 • Odg: Pomoć! AQUASAFE
  23 Ožujak 2024
  Pa ak propisno cikliraš akvarij ta kemija ti u principu niti ne treba.
  Znači ti razni...
 • Odg: Pomoć! AQUASAFE
  23 Ožujak 2024
  A u tu vodu koja se mijenja dodam jos aquasafe i tetra safe start ili nista?

Podržite nas!

Akvarij.NET je već 18 godina s Vama primarno zahvaljujući velikom broju volontera. Naš rad možete podržati i svojim donacijama koje će se koristiti za aktualne troškove servera, domena, licenci te planirane humanitarne akcije.

http://www.paypal.me/AkvarijNET

Donate

3PAzE2vhfNmWwYoQtRALYL2Mn3DUczc8i3

Da bismo poboljšali Vaše iskustvo ova stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pristajete na njihovo korištenje.