Srpanj 29, 2025, 16:37:37 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Vanjski filter  (Posjeta: 13464 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Vanjski filter
« Odgovori #25 u: Studeni 17, 2013, 12:17:28 poslijepodne »
Ja imam JBL 1501 GL i ful sam zadovoljan sa njim fino radi ima dobar protok, dobar je omjer cijene i kvalitete i ima garanciju 4 godine pa di češ bolje  :)  :up:

Koliko je litara Vaš akvarij? Možda je za moj malo prejak. To je filter za akvarije do 600 litara, a moj je 230 litara.
na haqosu imas ventile s kojima mozes smanjiti protok vode

Offline kinggo

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #26 u: Studeni 17, 2013, 12:21:37 poslijepodne »
kao i na svim ostalim filterima.

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Studeni 17, 2013, 12:28:13 poslijepodne »
koliko vidim po slikama na netu taj e701 koji mu preporucate nema ventile :)

Offline renatofil

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 57
  • Cayman 110
« Odgovori #28 u: Studeni 17, 2013, 12:27:35 poslijepodne »
Gdje si ga kupio i koja je cijena? Može i na PP.
Ja imam JBL 1501 GL i ful sam zadovoljan sa njim fino radi ima dobar protok, dobar je omjer cijene i kvalitete i ima garanciju 4 godine pa di češ bolje  :)  :up:

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #29 u: Studeni 17, 2013, 12:29:01 poslijepodne »

Imam navedeni filter i ima mogucnost smanjivanja protoka, kao i svi ti modeli.

Koliko znam najpovoljniji JBL kod nas su na www.aquashop.hr
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline merlin

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Re: Odg: Vanjski filter
« Odgovori #30 u: Studeni 17, 2013, 12:34:27 poslijepodne »
Ja imam JBL 1501 GL i ful sam zadovoljan sa njim fino radi ima dobar protok, dobar je omjer cijene i kvalitete i ima garanciju 4 godine pa di češ bolje  :)  :up:

Koliko je litara Vaš akvarij? Možda je za moj malo prejak. To je filter za akvarije do 600 litara, a moj je 230 litara.
Nije prejak.
Imam isti filter na isto 230l i jos jedan tetrin pokraj njega.

Sent from my LT18i using Tapatalk

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #31 u: Studeni 17, 2013, 12:48:42 poslijepodne »
pa nema kao oni stari, na svakom posebno, ali ima sistem kao i na fluvalu, jedna poluga koja zatvara i ulaz i izlaz jednako.

Offline draz

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #32 u: Studeni 17, 2013, 13:23:38 poslijepodne »
Ja sam dosad imao Fluvala 104 (riknuo nedavno nakon 8-9 godina), Haqosa 1200 i sada sam uzeo malo rabljeni JBL e900.
Fluval je svoj posao radio bezprijekorno i protok je bio do zadnjega vrlo jak. Mali akvarij je blistao pod njim...
JBL-a sam uzeo iz razloga jer jednostavno nisam zadovoljan sa Haqosom. Haqosov protok je nakon dvije godine pao za više od pola. "Dao" sam mu savršene uvjete za rad (visina, dužina cijevi,...) ali procijenio sam da mu je sada protok oko 400l/h. I kad sam ga uzeo nije bio deklariranih 1200l/h minus visina nego negdje oko 700l/h
Sad kad sam instalirao JBL-a, gledam i ne vjerujem koja je razlika. Rade paralelno i JBL je jednostavno pojeo Haqosa a protok sam mu smanjio skoro na najmanje.
Pametnome dovoljno.
Bolje švert u ruci nego diskus na grani

Offline ciko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #33 u: Studeni 17, 2013, 13:37:35 poslijepodne »
Imam haqos 500 i radi ko vurica

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #34 u: Studeni 17, 2013, 15:45:16 poslijepodne »
garancija ti je godinu dana i dobijes ju pisanu sa stambiljem i potpisom :up:

dobiješ garanciju, da. ali koliko vremena treba da se filter popravi? bilo je tu dosta pisanja o tomu.

Offline DavorT

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
« Odgovori #35 u: Studeni 17, 2013, 16:24:59 poslijepodne »
Obicno svaka trgovina daje garanciju godinu dana, to je normalna stvar. Ja govorim o dodatnoj tvornickoj garanciji gdje imas mogucnost poslati filter nazad u tvornicu, oni ti otklone problem i posalju nazad. Eheim daje 3 godine, Fluval isto 3 godine, a JBL cak 4 godine garancije.

Kori nije to dodatna garancija. To je prava garancija proizvoda.
Godina dana je zakonska garancija koja je minimalno propisana da se ne desi da imas uređaj na koji proizvođač ne daje nikakvu garanciju i da ne stavis nesto na trziste pa kad rikne za 2 dana da se desi "e sori nema otklanjanja nedostataka kupi ponovo".
Dodatna (produzena) garancija je nesto sto ti trgovac/uvoznik moze dati i produziti garanciju na proizvoda o vlastitom trosku. Recimo imas uređaj koji je tvornicka garancija 2 godine, a uvoznik kaze ok, neka bude 10 godina garancija pa sve reklamacije rijesavam sam iz svog djepa.

Offline DavorT

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Studeni 17, 2013, 16:27:53 poslijepodne »
DavorT mozes samo reci koji model imas.

Ja imam e701 na 100l

Offline DavorT

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Studeni 17, 2013, 16:32:56 poslijepodne »

Naravno da ima. Imas 2 poluge na in i out izlazima + stop ventil, tako da kod ciscenja diskonektas kompletan dio s cjevima i lagano ga odvojis bez da ne moras nista cackati po cjevima. Sistem je stvarno dobro odrađen.

Offline FixFox

• Trade Count: (+24)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #38 u: Studeni 17, 2013, 17:09:25 poslijepodne »

akvarij je rio 125-125 litara  :D tak da če za tvoj isto bit dobar  :up: http://www.aquashop.hr/

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Studeni 17, 2013, 17:33:20 poslijepodne »

dobiješ garanciju, da. ali koliko vremena treba da se filter popravi? bilo je tu dosta pisanja o tomu.
pa servis obavlja "blue" tako da ne moram slati u kinu na popravak ako na to ciljas
niti ne ocekujem da ce se popraviti kroz 15 dana jer samo u zvaljavom t-comu na popravak mobitela cekam 20+ dana, a tolika je firma
ali vjerujem da blue vec kroz 2-3 dana zna dali se moze popraviti ili ne, a izuzev svega mozes ga kontaktirati direktno na mob da cujes kakva je stvar
ako ne, dobivas novi dio (citao sam na ER forumu)

Offline blue

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Studeni 17, 2013, 18:15:37 poslijepodne »

pozdrav Marko
mozes mi dati linkove na te teme da vidim o čemu je riječ?

Offline blue

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Studeni 17, 2013, 18:24:00 poslijepodne »

pa servis obavlja "blue" tako da ne moram slati u kinu na popravak ako na to ciljas
niti ne ocekujem da ce se popraviti kroz 15 dana jer samo u zvaljavom t-comu na popravak mobitela cekam 20+ dana, a tolika je firma
ali vjerujem da blue vec kroz 2-3 dana zna dali se moze popraviti ili ne, a izuzev svega mozes ga kontaktirati direktno na mob da cujes kakva je stvar
ako ne, dobivas novi dio (citao sam na ER forumu)

Šime t com je zakon, sorry ali ne mogu se ne osvrnuti na tu kriminalnu organizaciju, evo ja nemam mijesecima internet ni tv, trenutno ga ni fizicki nemam jer sam navodno preseljen na novu adresu ali naravno telefon ni internet nitko nije preselio, i tako ja plaćam po ugovoru cijeli paket ne mogu napraviti novi jer sam ugovorno vezan a danas, u 21 prvom stoljecu nema internet niti tv, sa time da to placam skoro  2 expro filtera mijesecno lol

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #42 u: Studeni 17, 2013, 18:40:50 poslijepodne »

pozdrav Marko
mozes mi dati linkove na te teme da vidim o čemu je riječ?

Evo jedan link https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=44341.25
Možda sam se nehotično upleo u raspravu o Haqosu, a ja sam mislio o čuvenom Eheim-u.

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Studeni 17, 2013, 18:45:14 poslijepodne »
Možda sam se nehotično upleo u raspravu o Haqosu, a ja sam mislio o čuvenom Eheim-u.
Mmmm da...

Offline ciko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #44 u: Studeni 17, 2013, 21:10:54 poslijepodne »
Mmmm da...

:D

Offline gašo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • Žuja je zakon
« Odgovori #45 u: Studeni 17, 2013, 22:18:35 poslijepodne »
Imam HAGOS 1200 na 100 lit. Radi ko zmaj. Napravio ga "mali žuti" bez greške! :up:

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #46 u: Studeni 19, 2013, 17:02:41 poslijepodne »
pozdrav Kori
Sa moje strane stvarno nema problema tko ce sto kupiti, ja sam samo objasnio situaciju oko dijelova, stvarno mislim da 1 brtva u par godina nije problem, osobno nisam sreo jos nijedan slucaj da oko bilo koje marke u eventualnom slučaju neki dio ne moraš čekati , ponekad ih ima ponekad ih nema, ponekad ih iako je renomirana marka možda više nikada ne bude, primejr bi bio sicce psk 2500 skimmer pumpa koja se više ne proizvodi i zbog koje su mnogi vlasnici skimmera vrijednih par tisuca kuna morali mijenjati skimmere ili muku mučiti da bi našli adekvatnu pumpu, nije da ih nema ali ih je tesko nabaviti.

Ne mogu reći nažalost ništa o slučajevima o kojima pričaš jer ne znam ništa o njima, mogu samo pričati o službenoj podršci koji meni kupci upute za dijelove. Forum je nažalost odavno prestao biti iole konkretan primjer bilo čega, godinama sam upozoravao /ne samo na forumu/ da se oko Haqosa bune i kritiziraju ga ljudi koji ga nikada nisu imali, imam velikih broj slučajeva kada ljudi javno pricaju o problemima, greskama da bi na moj upit kada su ga kupili i da mi daju mail odgovorili da u globalu nikada nisu radili sa mnom niti su ikada kupili filter, samim time nisu mogli ni imati problemas a njime. Druga stvar može biti da su ga nabavili preko oglasa, polovnog te za eventualne probleme kontaktiraju osobu od koje su ga kupili , kako sam rekao ja mogu pricati samo o podršci koju dobijem na mail.

Sto se tice garancije na 2-3-4 godine, to nije problem i toje stara fora EU proizvodaca, u startu ti odmah naplate dvostruku, trostruku vrijednostt filtera i tada imas garanciju na njih, ako neki filter kosta 400 kuna i ima garanciju godinu dana a drugi kosta 1200 i ima garanciju 3 godine po meni tu nema razlike, naravno svatko ima pravo na svoje misljenje. Za primjer ti je tunze koji npr ventilator prodaje po 70 eura i daje 1 godinu garancije, isti takakv ventilator bez garancije mmozes kupiti za 16$ , tu spominjem tunze jer je ona jedna od najpoznatijih EU firni, dakle mozes kupiti tunze ventilator za oko 70 eura i ako ti se pokvari u godiu dana tunze ce ti poslati novoga ili mozes isti takav kupiti za 16 $ bez garancije pa ako ti se pokvari u godinu dana mozes kupiti novoga i jos ti ostane za 3 . Sto se tice dugotrajnosti opreme to takoder nije mijerilo, naime sluzbeni podaci su da 80 posto akvarista odustane u prvih 12 mijeseci, ostali u narednih godinu dvije, vrlo je malo broj ljudi koji dugo ostanu u hobiju, to je tako, ne samo kod ovog hobija vec kod vecine hobija, ljudi traze svoju zanimaciju i pokusavaju sa svime dok ne nadu sto ih stvarno interesira, da li je stvarno potrebno kupovati mnogostruko skuplju opremu za čovijeka koji vjerojatno nece izdrzati ni godinu dana u hobiju ili poceti sa jeftinijom je takoder diskutabilno.

Osim toga sve se kvari, ja sam nedavno zamijenio eheim profesional koji je izgorio nakon 3 godine  sa haqos filterom ,vlasnik je teski anti china ali posto mu je izgorio eheim i kada je vidio cijenu nove glave uzeo je haqosa, sada ne moze vjerovati koliko je dobar i gura akvarij od 300 litara sa 2 ogromna diskusa unutra. Nema tu razlike izmedu problema kod haqosa ili bilo kojeg drugog filtera, sve se kvari i ako si od srece pokvarice ti se i ferari u 3 dana. Osobno koristim haqos na svim svojim akvarijima, moje ribe znaju po komadu vrijediti vise od 5-6 haqosa, prosli mijesec sam uvezao preko 100 000 kn riba i koralja, sve su filtrirane i sa haqos filterima izmedu ostalih filtera, da on ne valja odavno bi letio van ali nakon 15 godina upotrebe svih filtera sto postoji a moju recenziju jbl filtera mozes procitati na mom forumu , napisana je 2004-te kada uopće nije bilo ni jbl zastupnika kod nas koliko znam, imao sam sve vrste eheim filter,a jbl, tetra, sera, .... sve je to isti kufer, komora kroz koju ide voda i u sredini je filter materijal, to je to, sve ostalo je nepotrebno. Meni vise od toga ne treba za filtraciju akvarija niti smatram potrebnim ,fluval koji kosta 3-4 puta vise je imao ogromne probleme sa pucanjem nosača rotora, loša plastika, 2 su mi u smecu zavrsila, i da imao sam problema sa nabavom tih dijelova, fluval pro onaj veliki sam prodao za trecinu cijene par mijeseci starog jer mu je protok bio jedno sto litara na sat plus konstantni zrak, to je onaj veliki od 2400 kuna, poslije sep  pokazalo da je to tehnicka greska na prvim serrijama, prve serije eheima isto ogromni problemi sa glavom i pustanjem ... dakle sigurno se ne može reći da ćeš kupovinom 5 puta skupljeg filtera biti siguran, i  on može imati problema isto kao i onaj mnogostruko jeftiniji.

Blue, u svemu sto pises ima istine, no kako ti osuđujes kritiku ljudi na Haqos filtere tako ja osuđujem tvrdnje da Haqos nije nista losji od top brand filtera i da poznati proizvođaci samo bezveze nabijaju cijene. Tim izjavama se potpuno omalovazava cinjenicu da ogromna kolicina novaca biva ulupana u istrazivanja i razvoj na temelju cega kasnije Kinezi rade jeftinije kopije jer se normalno sve to kod njih proizvodi. Da se razumijemo, i Kinezi vode u R&D mnogih proizvoda, no vanjski filteri su ipak domena Nijemaca i Talijana. Kod poznatih proizvođaca protoci pumpa rastu dok se potrosnja smanjuje, plastika se pojacava raznim kompozitima kako bi bila sto trajnija i manje podlozna deformacijama, radi se na dizajnu brtvi i rucnih pumpi da se sprijece buduca curenja, u zacetku su elektronicki filteri...sve to normalno mi kupci financiramo i ne placamo samo materijalnu vrijednost proizvoda. I naravno da ce se u tom razvoju koji put potkrasti greska kao sto je Eheim imao problem s rucnom pumpom na Pro III seriji, ali ta greska je ispravljena i novi filteri vise ne cure, svi koji su htjeli su mogli poslati svoj filter u tvornicu na popravak. Fluval je u novoj 06 seriji pojacao poklopac impelera tako da vise nece pucati kao prije, u FX6 vise nema problema s kavitacijom koja smanjuje protok. JBL je zamijenio svoju cijelu seriju sa greenline verzijom...mogu nabrajati do prekosutra kontinuirano poboljsanje proizvoda na temelju zalbi kupaca. Haqos zadnjih 5 godina nije napravio nista da poboljsa svoju slabu i neucinkovitu pumpu s kojom ocito nitko nije presretan, niti je redizajnirao rucnu pumpu koja po rijecima mnogih zna ostati zaglavljena, zato i ima takvu cijenu kakvu ima. Tako da mozes Haqosa trpati u isti kos sa Boyu/Sera, Marineland/Tetra i slicnim kineskim rebrandiranim proizvodima, ali ih nikako ne mozes trpati u isti kos s unikatnim proizvodima koji vode trziste kakve u ovom slucaju imaju Eheim, Fluval i JBL koji je na dobrom putu.
Haqos obavlja svoj posao u dovoljnoj mjeri da zadovolji manje zahtjevne akvariste i to je to. Ko voli nek izvoli, moja poanta je informirati ljude da imaju na temelju cega napraviti izbor, a ne kao vecina ljudi napisati: "Kupi ovaj, ja ga imam i najbolji je!" i onda normalno da ce prosjecan covjek na 20 takvih preporuka za Haqos odluciti se za Haqos cisto zbog broja. Trenutno imam 11 vanjskih filtera od 7 razlicitih proizvođaca i za svakog mogu dati neku negativnu kritiku jer svaki filter ima svoje prednosti i nedostatlke. No svaki filter se moze svrstati u određeni razred kvalitete i svatko to malo bolje promotri situacijiu jasno vidi da to nije sve isti kufer inace bi vec davno jeftini kineski filteri istisnuli sve druge sa trzista.

Kori nije to dodatna garancija. To je prava garancija proizvoda.
Godina dana je zakonska garancija koja je minimalno propisana da se ne desi da imas uređaj na koji proizvođač ne daje nikakvu garanciju i da ne stavis nesto na trziste pa kad rikne za 2 dana da se desi "e sori nema otklanjanja nedostataka kupi ponovo".
Dodatna (produzena) garancija je nesto sto ti trgovac/uvoznik moze dati i produziti garanciju na proizvoda o vlastitom trosku. Recimo imas uređaj koji je tvornicka garancija 2 godine, a uvoznik kaze ok, neka bude 10 godina garancija pa sve reklamacije rijesavam sam iz svog djepa.

U pravu si, no s obzirom da ce ti vecina trgovaca nakon istekle godine dana od kupnje proizvoda odbiti reklamaciju, u slucaju navedenih filtera ipak mozes nesto poduzeti sve do 3. ili 4. godine. U tom smislu sam napisao "dodatna".

Koliko god se pojedinci sprdali, informacije su iznesene pa buduci kupci filtera imaju na temelju cega donijeti odluku, forum je zato i tu ako se ne varam.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Studeni 19, 2013, 17:13:01 poslijepodne »
Haqos obavlja svoj posao u dovoljnoj mjeri da zadovolji manje zahtjevne akvariste i to je to.
krivo :down:
srednje zahtjevne sa placom na minimalcu ili nikakvom placom

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #48 u: Studeni 19, 2013, 17:24:27 poslijepodne »
drugim rijecima, haqos (kao i ostali kinezi, da sad ne ispadne da izdvajam i prozivam haqos konkretno) zadovoljavaju akvarista s jako tankim novcanicima.

Mislim, nitko nije blesav, svi mi znamo sto valja, samo je pitanje mozemo li si to priusiti. Pa si priustimo ono sto mozemo, i besmisleno je takvim proizvodima traziti neku manu, ili ih usporedjivati s necime sto kosta 3-5 puta vise.

Opet ponavljam, nitko nije blesav, ali ako 20 ljudi kaze da nesto radi svoj posao (namjerno ne pisem - kaze da valja), a to isto se uklapa u ono sto mi mozemo izdvojiti - cemu onda traziti neke skrivene mane, nabrajati neke nedostatke koji jesu ili nisu, ali na kraju krajeva su beznacajni, jer i haqos za 400kn (kojih imamo u novcaniku) je po meni neusporedivo bolji od jbla za 1500kn (kojih nemamo u novcaniku).

I svaka usporedba, nametanje misljenja i uvjeravanje u ovo ili ono je bespredmetna, jer ponavljam po treci put - nitko nije blesav, i svi mi znamo sto je porsche, a sto je lada. Ali je neosporna cinjenica da voze i jedan i drugi, a zadovoljni smo onim za koji smo skupili pare da ga kupimo.  :D

A kad budemo imali para, kupit cemo jbl-a. I nista se ne mjenja, to i dalje ne znaci da haqos ne valja, vec samo znaci da si mozemo priustiti nesto skuplje (opet namjerno ne pisem - bolje). A dok je cetvrtina hrvatske nezaposlena, ostala polovica zivi na socijali i minimalnim primanjima, vozit cemo ladu, filtrirati haqosom ili boyu-om, i biti presretni, jer akvaristika nije elitistika, pa da posao obavlja samo ono sto je skupo.

Offline Beri

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #49 u: Studeni 19, 2013, 17:33:01 poslijepodne »
Jebate led, Damira za premijera! ;) Referendum sve dozvoljava ako imaš dovoljno potpisa i ako sam dobro shvatio.
Definitivno nakon ovog ne kupujem ništa osim Haqosa, makar dobio na lotu.
« Zadnja izmjena: Studeni 19, 2013, 17:36:27 poslijepodne od Beri »