Lipanj 30, 2025, 15:30:58 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Dobro došli u EU  (Posjeta: 6998 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline joke44

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Odg: Dobro došli u EU
« Odgovori #100 u: Srpanj 04, 2013, 10:25:09 prijepodne »
U DM-u tko ne radi dobro leti momentalno, i nepotizam te ne spašava, pa da si ne znam čiji.

"Privatnik" može zaposliti koga hoće jer će se njemu razbit od glavu ako je nesposoban i lijen. Što se tiče uvjeta u DM-u, reći ću samo da nigdje nisam upoznao toliko seronja i pametnjakovića i odgovorno tvrdim da nigdje u svijetu ne postoji toliko pametnjakovića i šupaka kao u ovoj našoj državi. Svi su najpametniji i sposobni za sve ali im se baš nešto ne da, mala je plaća, boli ga grlo, nešto se loše osjeća, prepametan je za taj posao....

Svi nešto seremo, a nikom se ne da izaći na ulicu. Mamić zaradio 160 000 000 eura na leđima stanovnika Zagreba, Mrsić nas jebe zakonima koje ni moj pas nebi predložio, premijer na naziva debilima na javnoj televiziji, a mi šutimo i seruckamo po forumima da nam je kriv netko drugi, bilo za posao u DM-u ili bilo čemu

EU nam neće dati ništa i glup je svatko tko očekuje da će se stvari popraviti bez naše interakcije

ma...

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #101 u: Srpanj 04, 2013, 10:39:11 prijepodne »

Ma to stoji, ali svejedno stavljaš određene ljude u povoljniji položaj od ostalih što nije u redu jer svi plaćamo isti porez i živimo u istoj državi pa bi svi trebali imati i iste šanse na natječajima za posao. Nepotizam u državnim firmama/ustanovama je inače i kazneno djelo, a također i djelo koje je jako teško dokazati, iskreno ne znam nikog protiv koga se vodi postupak zbog nepotizma, a ima ga na svakom ćošku.

za svaki javni natječaj u državnim upravama postoji vrijeme za prigovor nakon što je netko primljen na posao, ali taj ne može dobiti rješenje do isteka perioda za prigovor....

u99,99% slučajeva se taj prigovor ne napiše, ali se pljuje i sere na sve strane o tome... a dovoljno je samo napisati prigovor .. ;)  ... a znam za tek nekoliko pojedinačnih slučajeva gdje je prigovor napisan i bilo je pozitivnih rezultata.. ;)

ali ja i dalje stojim pri svom stavu da mi je manji problem ako je netko primljen preko veze nego ako ne radi posao za koji prima plaću ...
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Grale

• Punopravni član
« Odgovori #102 u: Srpanj 04, 2013, 12:25:16 poslijepodne »
Super mi je ova EU. Sad ne mogu prodat stan ak nemam energetski  :-X certifikat koji košta 2.700kn :down:.

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #103 u: Srpanj 04, 2013, 12:26:52 poslijepodne »
čekaj da ekipa skuži da se ni vozila neće uvoziti džabe kako je to bilo prezentirano .. :D

pa čekaj da mladi (a bogami i njihovi roditelji) skuže da nije dovoljno samo sjesti u auto i upisati školu u Beču ... :D

a čekaj samo da i stariji skuže da nije dovoljno samo doći u Njemačku i dobiti posao ... :D

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #104 u: Srpanj 04, 2013, 13:19:47 poslijepodne »
Super mi je ova EU. Sad ne mogu prodat stan ak nemam energetski  :-X certifikat koji košta 2.700kn :down:.
Taj zakon je na snazi barem 1.5 godinu, ali tek sad su ga svi "otkrili", a za nove građevine je na snazi cijelo to vrijeme.

Ako prodaješ stan svakako ti malo "komplicira" stvari, ali ako se staviš u poziciju kupca to ti je prednost, jer ćeš točno znati kakav stan kupuješ! :up:

A cijena od 2700 kn je maksimalna propisana zakonom (ne može ići iznad toga), a naravno da može biti i puno manja, pogotovo ako više stanova ide u zajedničko certificiranje. Znam i za ponude od 500 kn po stanu kad ide cijela zgrada u certifikaciju.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Re: Dobro došli u EU
« Odgovori #105 u: Srpanj 04, 2013, 22:00:55 poslijepodne »
Ma jebem ih
Najvise mi na pimpek ide ovaj ministar financija i nesposobna vlada....plan 21 je izvrsen...zabili su nam 21cm u guzicu!

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Grale

• Punopravni član
« Odgovori #106 u: Srpanj 05, 2013, 08:35:09 prijepodne »
 :funny:, ali istinito.

Offline strasilo

• Punopravni član
Odg: Re: Dobro došli u EU
« Odgovori #107 u: Srpanj 05, 2013, 08:51:43 prijepodne »
Ma jebem ih
Najvise mi na pimpek ide ovaj ministar financija i nesposobna vlada....plan 21 je izvrsen...zabili su nam 21cm u guzicu!

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2

pričaj u svoje ime, meni nitko ništa nije u guzicu zabijao ..  :D :D

Offline DARIO 28

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #108 u: Srpanj 05, 2013, 09:18:33 prijepodne »
 :D :D

Offline DavorT

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
« Odgovori #109 u: Srpanj 05, 2013, 09:51:19 prijepodne »
Pokazuje se da je ova ekipa u vladi totalno nesposobna i da ne kuze prioritete, a tajming ih jebe skroz - iako imaju dobru namjeru i nisu sve stvari lose ali se rade zbrda zdola.

Primjer - znate da nitko u drzavi nezna kako napraviti pdv za 7 mjesec i kako uopce knjiziti fakture - naime od 1.7 se mjenjaju mnoge stvari u racunovodstvu, no oni jos nisu donjeli podzakonske akte za provedbu toga - tako da je sad totalna panika u racunovodstvima i u firmama koje rade poslovni software. Znas da si u eu od 1.7 i onda ne doneses nesto toliko bitno za cjelokupno gospodarstvo. To mi je neshvatljivo.

Posto stvarno postoji velika mogucnost izvlacenja para od eu, jel itko ikada rekao sta mozes, gdje mozes, cemu sluzi koji fond, kako aplicirat za pare, pomoc ljudima da brze i lakse dodju do love. To us stvari od zivotne vaznosti, ali to nitko ne spominje.

Pricaju o prelasku granice s osobnom, sto je opce poznata cinjenica i onda ne srede i neznaju dali smijes u ne-eu clanice koje su u shengenu ( svicarska, norveska itd)  s osobnom - to im je promaklo.

Znaju da nam masa turista ide na more iz rusije i da iako su katastrofa gosti trose bez razmisljanja tisuce eura, puno vise od svaba i austrijanaca i engleza. I onda umjesto da par mjeseci ranijem prije ulaska sredis nove konzularne urede, online predaju obrazaca da ljudima nakon 1.7 to bude laganini formalnost, imas situaciju da ti pola turista nece doci zbog tvoje nesposobnosti. A bio bi turisticka zemlja. Pusicka svaka cast, sposobnost nula bodova, ali bitno da si je vazna jer sad moze reci da je ministrica drzave eu i ici po sastancima u briselu i naslikavat se sa idolima ( raznoraznim eu borokratima).

Sta je najgorije, linic je po svim pravilima struke najsposobniji lik u cijeloj vladi i jedini radi kako treba. Koliko god to uzasno zvucalo, ali lik je kvalitetan. Uvodi reda, uhvatio se u kostac sa tim da nitko je placa porez, ne placa medjusobno, ne podmiruje obveze i mulja i drzavu i druge. to sto je dobio praznu blagajnu, enormne dugove od kradezeovaca i nesposobnu upravu nije on kriv.  Pravilo je da se ministar financija mora smatrati najomrazenijim likom u drzavi i ako nije najomrazenija licnost onda nevalja.

Najgorije u cijeloj prici je sto da i maknemo ove trenutno nemas opciju - hdz najgori sljam koji su nas i doveli u ovaj kaos, sdp-hns nesposobni bez pravih kvalificiranih ljudi, trece opcije su raznorazni desnicarski probisvjeti koji se nadaju da ce nesto usicariti za sebe.

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #110 u: Srpanj 05, 2013, 10:06:25 prijepodne »
Ma problem u financiranju ove države je to što mi (tj. ne mi nego vlada) trošimo novac koji nemamo. Ne možeš uzimat kredite i bit u dugu 50% BDP-a. a da kupuješ svake godine nove luksuzne automobile, mobitele, da ti menadžeri u gubitaškim firmama imaju ogromne plaćetine koje ne pokriva firma nego državni proračun, državni aparat nam je ogroman i sigurno je 50% ljudi u njemu nepotrebno i podobno.

Kad bi se to rješilo vjerujem da bi mogli prestat sa zaduženjima i polagano ali sigurno bi mogli počet vraćat državni kredit. Naravno oko 100 000-200 000 ljudi bi završilo na ulici iz državnog aparata što je katastrofa.

Linić je prije par dana rekao da proračun može održati samo punjenjem, a da rashode ne planira smanjivat. Ja mislim da je u totalnoj zabludi jer proračun nema tko punit više. Zato se i ide na koncesiju autocesta, što mi također u neku ruku nije žao jer u HACu rade nesposobnjakovići koji su napravili gubitaša od jedne perspektivne firme zbog zapošljavanja podobnih i nesposobnosti vođenja, iako za to primaju ohohoho dobre plaće.

Offline nick08

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #111 u: Srpanj 05, 2013, 10:15:18 prijepodne »
Potvrđujem sve navedeno od kolege Davora...  :up:

Sta je najgorije, linic je po svim pravilima struke najsposobniji lik u cijeloj vladi i jedini radi kako treba. Koliko god to uzasno zvucalo, ali lik je kvalitetan. Uvodi reda, uhvatio se u kostac sa tim da nitko je placa porez, ne placa medjusobno, ne podmiruje obveze i mulja i drzavu i druge. to sto je dobio praznu blagajnu, enormne dugove od kradezeovaca i nesposobnu upravu nije on kriv.  Pravilo je da se ministar financija mora smatrati najomrazenijim likom u drzavi i ako nije najomrazenija licnost onda nevalja.

Najgorije u cijeloj prici je sto da i maknemo ove trenutno nemas opciju - hdz najgori sljam koji su nas i doveli u ovaj kaos, sdp-hns nesposobni bez pravih kvalificiranih ljudi, trece opcije su raznorazni desnicarski probisvjeti koji se nadaju da ce nesto usicariti za sebe.

Iako Linić se pokazao sposobnim u uvođenja više porezne discipline, nikako mi ne leži ideja da je to uspjeh ako ostatak Vlade nije mogla odraditi i svoj dio posla - povećanje gospodarske aktivnosti, smanjenje nezaposljenosti, privlaćenje investicije. U uvjetima kada su ostali zakazali u svojim zadacima, Linićev uspjeh nas je gurnolo samo dublje u krizi s još većom padom potrošnje i kupovne moći građana. A koji je to uspjeh, ako nije uspio kao Ministar Financija obuzdati svoje kolege u trošenju, tako da je predviđeni manjak u proračunu ispucan već s krajem lipnja??

Ipak, unutar okvira ovog topic-a 'Dobro došli u EU', moram reći da me veselilo vračati se doma preko Bajakovo i koristiti traku oznaćenu "EU" za prelazak granice. Na žalost, da bi došao do toga, morao sam zaobići kolonu kamiona od 15-km koji čekaju ulazak u EU na našoj granici...

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #112 u: Srpanj 05, 2013, 10:24:28 prijepodne »
Nuclear, što se tiče državnog aparata potpuno si u krivu i podložan si (po tom pitanju) uticaju mase i medija... ;)

U državnom aparatu je deficit ljudi, a ne višak ... problem nastaje u lokalnoj samoupravi, a na na državnoj razini ... ;)

Iako i u državnom aparatu ima problema u tome da postojeći kadar u dobrom dijelu nije u stanju pratiti promjene i zbivanja, pa ustvari samo sjede u uredima i primaju plaću .. i ne toliko da neće raditi koliko neznaju kako to napraviti, a onda onaj preostali broj koji zna šta i kako je podjeljen na one koji zapnu ko konji za popuše sa živcima, na one koji rade, ali ih boli ćuna koliko će napraviti i na one koje boli ćuna za sve.. :D

Znači nije problem u broju zaposlenih, već je problem u broju zaposlenih koji ne rade ono za šta su plaćeni ..

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #113 u: Srpanj 05, 2013, 10:31:12 prijepodne »
a što se tiče Linića i njegovih poreza, nabijem ga na qurac .... po pitanju stope PDV-a dovoljno je samo "prepisati" postojeće od država gdje to funkcionira, a ne izmišljati toplu vodu koja mu je već do grla došla...  :down:

ne moramo ići daleko da bi vidjeli nešto, dovoljno je skoknuti do SLO ... uđeš u drgovinu i nakupuješ na odjelu zdrave hrane, platiš 40€ ceh za puna kolica (zdrave hrane), pogledaš na račun a tamo samo 2,5€ PDV-a ... jer je kod njih PDV na zdravu hranu 0-8%, a kod nas 25% ... pa uđeš u (nama blisku temu) pet shop, a na računu 8-12% PDV ... a kod nas 25% ... i možemo tako u nedogled .. ;)

Iskreno govoreći, bolje smo prolazili dok nam je bila fixna stopa PDV-a jer je tad bilo stvari bez PDV-a a sad je to teže naći nego iglu u plastu sijena...

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #114 u: Srpanj 05, 2013, 10:35:55 prijepodne »
Zar mislis da bi ducani smanjili cijene ako bi se spustio pdv na hranu? :D :D

Jesi li primjetio da je kava jeftinija sa novim pdvom od 10 posto? :D :D Voda u bocama 20kn/lit :D :D

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #115 u: Srpanj 05, 2013, 10:39:25 prijepodne »
neznam ... ali se nadam .... postoji mogućnost ... ali ako se PDV ne spusti, neće ni cijena sigurno ..

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #116 u: Srpanj 05, 2013, 10:48:49 prijepodne »
Aha, nadaj se :D Ugostitelji su rekli da nece biti znacajnijeg poskupljenja ove godine jer su im smanjili pdv. Znaci poskupiti ce, ali samo "malo" :D

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #117 u: Srpanj 05, 2013, 10:59:07 prijepodne »
to je već mentalitet ljudi a ne propust vlade.. ;)

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #118 u: Srpanj 05, 2013, 12:16:34 poslijepodne »
neznam ... ali se nadam .... postoji mogućnost ... ali ako se PDV ne spusti, neće ni cijena sigurno ..
PDV se spustio, cijena ostala ista, bit ce i visa  :D

Offline Vran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #119 u: Srpanj 05, 2013, 12:47:39 poslijepodne »
ne moramo ići daleko da bi vidjeli nešto, dovoljno je skoknuti do SLO ...

Hm da, baš dobar primjer...
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline tommySB

• Trade Count: (+15)
  • Punopravni član
« Odgovori #120 u: Srpanj 05, 2013, 12:54:08 poslijepodne »
Aha, nadaj se :D Ugostitelji su rekli da nece biti znacajnijeg poskupljenja ove godine jer su im smanjili pdv. Znaci poskupiti ce, ali samo "malo" :D
kod nas da poskupi  i 100%,kafići ce biti vječito puni...jer smo tako naučili...
kuka se,nema se...ali kava na špici je prvi izbor.. :D
CATCH AND RELEASE
Znao je reći marva je marva,u trnju jede u blatu spava, al se nikada ne uprlja ko čovjek

Offline DavorT

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
« Odgovori #121 u: Srpanj 05, 2013, 12:54:17 poslijepodne »
Potvrđujem sve navedeno od kolege Davora...  :up:

Iako Linić se pokazao sposobnim u uvođenja više porezne discipline, nikako mi ne leži ideja da je to uspjeh ako ostatak Vlade nije mogla odraditi i svoj dio posla - povećanje gospodarske aktivnosti, smanjenje nezaposljenosti, privlaćenje investicije. U uvjetima kada su ostali zakazali u svojim zadacima, Linićev uspjeh nas je gurnolo samo dublje u krizi s još većom padom potrošnje i kupovne moći građana. A koji je to uspjeh, ako nije uspio kao Ministar Financija obuzdati svoje kolege u trošenju, tako da je predviđeni manjak u proračunu ispucan već s krajem lipnja??

Ipak, unutar okvira ovog topic-a 'Dobro došli u EU', moram reći da me veselilo vračati se doma preko Bajakovo i koristiti traku oznaćenu "EU" za prelazak granice. Na žalost, da bi došao do toga, morao sam zaobići kolonu kamiona od 15-km koji čekaju ulazak u EU na našoj granici...

Ta nekordinacija je i glavni problem ove ekipe, u poslu ako  imas tim zaduzen za nesto, sjednes, razmjenis ideje, planiras, dogovoris i slozis strategiju, poslozis prioritete i onda svi zajedno kazu idemo to i to tako i tako i onda to funkcionira. A ovi mulci dodju na sjednicu vlade jedan ministar kaze uvodimo to i to ostali ga bljedo gledaju jer prvi put cuju tak nekaj, a ekipa sjedi jedan do drugog u uredu. I onda cak i da 1 dobro dela od toga nema nista.

A drugi ogroman problem sto se 20 godina nema apsolutno nikakva strategija za nista - osim te europske unije, ali i ta prica je bila idemo mi u eu, kad dodjemo tamo nemoramo nista vise delat, sve bu se samo rijesilo - a eu je cisti interes i strategija i planiranje, super stvar ako imas ideju kako ti to koristiti i sta mozes iz toga izvuci ( primjer finske koja je bila prije eu u kurcu ko i mi, ali su oni isli u eu s debelom strategijom, znali su iskoristiti priliku i dobro su se pripremili ).

Offline ante13

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Novi Zagreb
« Odgovori #122 u: Srpanj 06, 2013, 14:38:00 poslijepodne »
Iz iskustva znam da su svi isti...žuti, plavi, zeleni. Svi se uvuku u polje interesa i osobnog profita.
Kada ljudska svijest sazori u smislu općeg dobra...benefita za cijelu zajednicu. tada će biti bolje
....do tada bez obzira EU ili ne manje-više isto za maloga čovjeka.
Na nama je samo da to čekamo i vlastitim sredstvima, promoćudnošću i zdravim razumom napravimo vlastiti život što boljim.
jedino nam je dostupnija oprema i stvari iz EU bez da si moraš misliti....kak je raspoložen carinik na uvozu.

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #123 u: Srpanj 08, 2013, 11:35:16 prijepodne »
Nuclear, što se tiče državnog aparata potpuno si u krivu i podložan si (po tom pitanju) uticaju mase i medija... ;)

U državnom aparatu je deficit ljudi, a ne višak ... problem nastaje u lokalnoj samoupravi, a na na državnoj razini ... ;)

Iako i u državnom aparatu ima problema u tome da postojeći kadar u dobrom dijelu nije u stanju pratiti promjene i zbivanja, pa ustvari samo sjede u uredima i primaju plaću .. i ne toliko da neće raditi koliko neznaju kako to napraviti, a onda onaj preostali broj koji zna šta i kako je podjeljen na one koji zapnu ko konji za popuše sa živcima, na one koji rade, ali ih boli ćuna koliko će napraviti i na one koje boli ćuna za sve.. :D

Znači nije problem u broju zaposlenih, već je problem u broju zaposlenih koji ne rade ono za šta su plaćeni ..

Nemoj se ljutit ali mislim da si ovo napisao pod uticajem temperature

Visoke

Pa ako sjede i primaju plaću, ne radeći ništa, nisu višak nego potreba????? Popuše sa živcima - od čega nerada i neodgovornosti. Nesposobnosti, nekompetentnosti?

Offline strasilo

• Punopravni član
« Odgovori #124 u: Srpanj 08, 2013, 12:07:39 poslijepodne »

Nemoj se ljutit ali mislim da si ovo napisao pod uticajem temperature

Visoke

Pa ako sjede i primaju plaću, ne radeći ništa, nisu višak nego potreba????? Popuše sa živcima - od čega nerada i neodgovornosti. Nesposobnosti, nekompetentnosti?

nemam se šta ljutiti, ali ne pričam napamet.. ;)

to što netko ne radi, ne znači da je višak, već da ga treba "natjerati" da radi, jer otpuštanjem radnika taj se posao i dalje neće napraviti...

priča se o brolju ljudi .. ;) a broj je i dalje u deficitu po statistici ... potrebno je samo zamjeniti nesposoban kadar sa sposobnim, a ne smanjivanjem radnika..

a ovi što popuše sa živcima je onaj dio koji radi i za sebe i za one koji ne rade ..  :down:

no potrebno je ipak malo više od piskaranja na forumu da se neke stvari shvate jer je sustav poprilično kompleksan ..  :up: