Da odmah riješimo dilemu, neće nam biti bolje ni u EU, zašto bi i bilo, posebno timing kada ulazimo. Svjetska recesija, nekoliko zemalja EU u ozbiljnoj krizi pred bankrotom, nezaposlenost. Naravno, kao i u svakoj drugoj zajednici ona ima i nekoliko pozitivnih strana ali po meni prevladavaju negativne.
Dalo bi se sada referat o tome ali da skratim. Prvo, nakon 900 godina čekanja na vlastitu državu i posebno katastrofalnih hrvatskih iskustava sa nekoliko državnih zajednica do sada suverenitet se NE PREDAJE više nikome, a posebno ne tako brzo nakon samo 20 godina, koji je da se podsjetimo krvlju stečen. Nego se stvara država vlastitim snagama i pameću.
Stoji, da su nas u zadnjih 20-tak godina opljačkali upravo naši domaći političari i izdajice koji su prodali strancima velike firme i banke. No, ulaskom u EU gubimo mogućnost da dolaskom neke poštenije i časnije garniture hrvatskih političara ikad više išta promijenimo kako to nama odgovara a ne kako odgovara Europskoj komisiji i Briselu.
Znači, od jučer i službeno ne odlučujemo o ničemu SAMI nego se za sve bitno pita Brisel. A sad se zapitajte što je Briselu bitno, koji su njegovi interesi? Hoće li to biti očuvanje radnih mjesta, socijalna sigurnost, ostvarenje nekih temeljnih i strategijskih interesa hrvatskog naroda u "regionu" od gospodarskih, političkih do vojnih (ovo ide i NATO-u)?
Naravno da neće, Brisel štiti interese krupnog kapitala, velikih korporacija i bogatih država, elita. Radi se o jednoj imperiji političkoj i gospodarskoj koja faktički vrši okupaciju zemalja koje fol dobrovoljno ulaze u uniju (pod krinkom demokratskog referenduma).
Ulaskom u EU gubimo mogućnost izlaska iz nje sve dok ne propadne. Jer, niti jedna ucjenjena i uškopljena država neće raspisati referendum za izlazak iz EU, to je sigurno.
Ja osobno, a tako su me učili doma, u SVOJOJ kući želim sam donositi odluke a ne to prepustiti Briselskim birokratima koje boli ona stvar za Hrvatsku i ovaj napačeni narod.