Lipanj 29, 2025, 23:29:59 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Dobro došli u EU  (Posjeta: 6906 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vuky

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Dobro došli u EU
« Odgovori #50 u: Srpanj 01, 2013, 16:08:10 poslijepodne »
noktopus, znaci EU je kriva za situaciju u Sloveniji?

Evo primjer Mercatora. Ciji je Mercator bio do nedavno? Tko je odgovoran za njegove dugove? Tko je kriv što niste uzeli duplo od Agrokora prije godinu dana?

Otpad odavno svojevoljno odvajam. Ono što trenutno mogu, papir i plastiku.

Nisam zagovornik EU, ali nisam ni da me 'nasi' prave budalom.
Igrajte za nju, nasu voljenu,
Nek\' jace kuca to
Srce vatreno.

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #51 u: Srpanj 01, 2013, 16:09:54 poslijepodne »
nama je naša vlada nametnula već "standarde" pod izgovorom EU koje čak ni EU nema...  :klap: :klap:

kod nas ima zaštićenih biljaka i životinja koje su zaštićene pod izgovorom na EU, a te iste biljke i životinje u EU nisu zaštićene ... WTF ... ali ipak ako dovoljno platiš onda ih možeš tamaniti ...  :D

na obali je sve manje mjesta gdje se možeš slobodno okupati a da nisi povrijedio neki članak zakona o nečemu ...

sve smiješ raditi ... ALI ... samo ako masno platiš, za džabe više nema ni šetanja po pješačkoj stazi pred kućom jer vjerovatno nešto nisi platio ....

kriminala je sve više, crne kronike pune (prepune) stvari koje smo do sad gledali samo u filmovima ...

bilo nam je smiješno kako se u USA dobije veća kazna za neplaćeni porez nego kad ubiješ nekoga, a sad to imamo i sami ...

mogao bih ovako u nedogled ...
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #52 u: Srpanj 01, 2013, 16:10:44 poslijepodne »
Meni se isto čini da bi moglo biti i teže i gore, ali da ću se živcirati radi toga? Neću! Treba dati sve od sebe da ipak ne bude tako loše kao što se toliki pribojavaju...

Danas sam pitao sina od 2.5 godine je li čuo da smo ušli u Europsku uniju i kaže on da je čuo. Pitam ja njega: "I šta ćemo sad?" A on na to: "Bit ćemo dobri!" :D Pitam malo poslije starijeg od 7.5 godina (koji je trenutno kod bake u Slavoniji) isto to, a on također kaže da je čuo. Pitam ga: "I što sad?" A on: "Ništa!" :) I kad malo bolje razmislim, u njihovim odgovorima su zapravo sadražana i sva moja razmišljanja. 8)

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #53 u: Srpanj 01, 2013, 17:23:53 poslijepodne »
Znaci hoces reci,da razmisljas kao da ima između 2.5 do 7.5 godina  :D :D :D :D :D

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #54 u: Srpanj 01, 2013, 17:54:50 poslijepodne »
Znaci hoces reci,da razmisljas kao da ima između 2.5 do 7.5 godina  :D :D :D :D :D
Točno tako! :up: ;)

A i onog najmanjeg bih isto pitao ali on još ne zna pričati! :D

Offline Šima

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #55 u: Srpanj 01, 2013, 19:20:17 poslijepodne »

Evo primjer Mercatora. Ciji je Mercator bio do nedavno?
Getro-ov

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #56 u: Srpanj 01, 2013, 20:42:35 poslijepodne »

Evo primjer Mercatora. Ciji je Mercator bio do nedavno?
Getro-ov
obrnuto  ;)

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Srpanj 01, 2013, 21:19:52 poslijepodne »
nebi se slozio s tobom.
kod nas su sve mercator trgovine promijenile boju i izgled u getro plavo.

Offline ALFA145QV

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 55
  • bilo kuda Alfa svuda
« Odgovori #58 u: Srpanj 01, 2013, 22:48:03 poslijepodne »
Čitam ovu temu kao i slične po raznim drugim forumima. Ove koje ja posjećujem ogromna većina članova, koji nešto komentiraju, je bila
protiv ulaska u EU pa mi se opet nekako po glavi mota teorija urote. Nije mi jasno kako nismo mi euroskeptici uspijeli bit u većini na
referendumu, nije to bez vraga  :devil:.
Barem kad bi ove naše budale uspijele isisat većinu lovu koja se za sada nudi iz raznih fondova, prije nego EU počne ubirat svoj harač.
A samo mi žao ovih naših klinaca koji će nažalost postat roblje u svojoj kući  :'(

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #59 u: Srpanj 01, 2013, 22:55:57 poslijepodne »
i da su sposobni isisati, isisali bi za sebe kao sto su isisali i ovu drzavu.

Offline Igor Velevski

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Srpanj 01, 2013, 23:03:01 poslijepodne »
Čitam ovu temu kao i slične po raznim drugim forumima. Ove koje ja posjećujem ogromna većina članova, koji nešto komentiraju, je bila
protiv ulaska u EU pa mi se opet nekako po glavi mota teorija urote. Nije mi jasno kako nismo mi euroskeptici uspijeli bit u većini na
referendumu, nije to bez vraga  :devil:.
Barem kad bi ove naše budale uspijele isisat većinu lovu koja se za sada nudi iz raznih fondova, prije nego EU počne ubirat svoj harač.
A samo mi žao ovih naših klinaca koji će nažalost postat roblje u svojoj kući  :'(

Mislim da i kod vas je referendum bio velika manipulacija, kao i u Ceskoj na primer. Silom vas unose i stvaraju sliku opstonarodno veselje, radost i zadovoljstvo, iako vecina naroda ne zeli uci u avanturu duznickog ropstva! Koliko znam na referendumu je izaslo manje od 50% hrvatskih gradjana, a od onih koji su izasli procent "za" je bio za dlaku veci! Ako sam u pravu, onda to je jasna slika dali narod zeli uci u EU ili ne zeli, jer ne moze se ocekivati da oni koji zele EU, ne izlaze na referendum da daju svoj glas "za"! Problem je u tome sto oni koji su bili protiv, nisu izasli masovno da glasaju i zato je "referendum uspeo"! Koliko se secam tako je bilo, ako nisam u pravu onda ispravite me........

Offline Vran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #61 u: Srpanj 01, 2013, 23:09:46 poslijepodne »
A gle tak je sve kod nas, sve ustanici sam im tipkovnica ne lovi dovoljno daleko da se maknu iz stolice. Pune uši su mi tih "ustanika" kaj bi sve, al evo sam mi ne paše ovu nedjelju...
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline strasilo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #62 u: Srpanj 01, 2013, 23:10:30 poslijepodne »
ma kakav referendum .. :D

pa rezultati referenduma su se znali daleko prije nego je referendum raspisan ... i to je tako jednostavno moralo biti ..
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Vran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #63 u: Srpanj 01, 2013, 23:25:27 poslijepodne »
Btw (a glasao sam i sam protiv ulaska u EU, iako iskreno ne znam zašto), sad kad več vučete temu, radio sam kod privatnog poslodavca "hrvata" koji je prodao firmu austrijancima, znate što su prvo napravili, prijavili nas sve na punu plaču, znate ono kak naši prijavljuju, minimalac na račun, ostalo na ruke.
Uzmite primjer, Agrokor, "naša" firma i Lidl, i pogledajte gdje su radnici zadovoljniji.
Probajte naći posao u DM- u Hrvatskoj, raspitajte se malo, vlasnik je Nijemac.
Nemojte molim vas samo usporedbe onih koji kod nas primaju plaču s dražvnih jasli, stvarno nema smisla...
« Zadnja izmjena: Srpanj 01, 2013, 23:30:58 poslijepodne od Vran »
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #64 u: Srpanj 01, 2013, 23:28:02 poslijepodne »
Slazem se sa Vranom,svi sve znamo,ali poduzet necemo nista

Zato nam tak i je,budu netko drugi otiso i zaokruzio NE,i tako svatko kaze,i na kraju su ocito otisli samo oni da zaokruze da,pa se na to jos malo doda lazni listica,i eto ga,mi sa velikom srecom i veseljem i velikom vecinom ulazimo sretni u EU

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
« Odgovori #65 u: Srpanj 01, 2013, 23:44:04 poslijepodne »
Ja samo ne vidim sta bi nam bilo bolje da nismo usli u EU?
volio bih da mi to jedan euroskeptik objasni...
Split / Hrvatska

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #66 u: Srpanj 02, 2013, 00:28:54 prijepodne »
Da odmah riješimo dilemu, neće nam biti bolje ni u EU, zašto bi i bilo, posebno timing kada ulazimo. Svjetska recesija, nekoliko zemalja EU u ozbiljnoj krizi pred bankrotom, nezaposlenost. Naravno, kao i u svakoj drugoj zajednici ona ima i nekoliko pozitivnih strana ali po meni prevladavaju negativne.
Dalo bi se sada referat o tome ali da skratim. Prvo, nakon 900 godina čekanja na vlastitu državu i posebno katastrofalnih hrvatskih iskustava sa nekoliko državnih zajednica do sada suverenitet se NE PREDAJE više nikome, a posebno ne tako brzo nakon samo 20 godina, koji je da se podsjetimo krvlju stečen. Nego se stvara država vlastitim snagama i pameću.
Stoji, da su nas u zadnjih 20-tak godina opljačkali upravo naši domaći političari i izdajice koji su prodali strancima velike firme i banke. No, ulaskom u EU gubimo mogućnost da dolaskom neke poštenije i časnije garniture hrvatskih političara ikad više išta promijenimo kako to nama odgovara a ne kako odgovara Europskoj komisiji i Briselu.
Znači, od jučer i službeno ne odlučujemo o ničemu SAMI nego se za sve bitno pita Brisel. A sad se zapitajte što je Briselu bitno, koji su njegovi interesi? Hoće li to biti očuvanje radnih mjesta, socijalna sigurnost, ostvarenje nekih temeljnih i strategijskih interesa hrvatskog naroda u "regionu" od gospodarskih, političkih do vojnih (ovo ide i NATO-u)?
Naravno da neće, Brisel štiti interese krupnog kapitala, velikih korporacija i bogatih država, elita. Radi se o jednoj imperiji političkoj i gospodarskoj koja faktički vrši okupaciju zemalja koje fol dobrovoljno ulaze u uniju (pod krinkom demokratskog referenduma).
Ulaskom u EU gubimo mogućnost izlaska iz nje sve dok ne propadne. Jer, niti jedna ucjenjena i uškopljena država neće raspisati referendum za izlazak iz EU, to je sigurno.

Ja osobno, a tako su me učili doma, u SVOJOJ kući želim sam donositi odluke a ne to prepustiti Briselskim birokratima koje boli ona stvar za Hrvatsku i ovaj napačeni narod.

Offline Mandic

• Punopravni član
Odg: Re: Dobro došli u EU
« Odgovori #67 u: Srpanj 02, 2013, 01:49:43 prijepodne »
ljudi nemojte se zivcirat!do sada je praksa pokazala da u kojoj god se zajednici ili savezu Hrvatska nasla,taj savez propadne!tako ce i EU,mi njima u biti idemo na grbacu i nasim lopovima(politicarima)su maknili granice,nece EU jos dugo!;D

:)

Offline DavorT

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
« Odgovori #68 u: Srpanj 02, 2013, 09:08:35 prijepodne »
nebi se slozio s tobom.

Imas skroz krivo. Mercator ( Mercator-H ) je kupio Getro 2010 i tom kupnjom je u to vrijeme postao 2 najveci trgovacki lanac u Hr.Vlasnik mercatora je slovenska drzava, nova ljubljanska banka, pivovarna lasko...
« Zadnja izmjena: Srpanj 02, 2013, 09:13:21 prijepodne od DavorT »

Offline noktopus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
    • www.aquareja.si
« Odgovori #69 u: Srpanj 02, 2013, 09:20:27 prijepodne »
Merkator - Agrokor, sveskupa je to igra kapitala u kojoj najviše gubimo mi obični potrošači,jer na kraju  mi svi platimo te njihove kapitalističke igre jer okreču naš novac.

Na kraju krajeva sad se je uzalut ljutit, jer Europa se proširila do pola balkana, pa šta je tu je.

Vaši političari i naravno i svi mali ljudi morate umet povuč iz ovog ulaza i koju korist, jer ako brojke na papiru drže čete ipak od EU dobit 665 miljuna evra na godinu.

Ovaj silni novac morate umno potrošit, jer bojim se da mi nismo umno potrošili svih evropskih sredstava koje smo u tih 9 godina dobili, trudilli smo se puno ali naš trud  je izništila svesplošna svetska kriza.
Verovatno je kriza vašu državu več utreznila i čete te silne novce moči koristnije upotrebit nego smo jih mi.

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #70 u: Srpanj 02, 2013, 09:37:05 prijepodne »
Bilo bi jako dobro da su i hrvatske i slovenske firme i poduzeća prodane strancima poput vlasnika DM-a.Tragedija je što su
prodane fukari i kriminalcima svih boja.Takovi ne posluju u Danskoj ili Luxemburgu, nego njihov novac vrijedi samo u banana državama.

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #71 u: Srpanj 02, 2013, 10:48:46 prijepodne »
dolaskom neke poštenije i časnije garniture hrvatskih političara ikad više išta promijenimo kako to nama odgovara

Nakon 20god redaljke naših poštenjačina i časnih političara si i dalje optimist... pohvalno

Častan i pošten čovjek ne bavi se politikom jer po defaultu moraš lagati čim otvoriš usta.

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #72 u: Srpanj 02, 2013, 11:14:33 prijepodne »
Da odmah riješimo dilemu, neće nam biti bolje ni u EU, zašto bi i bilo, posebno timing kada ulazimo. Svjetska recesija, nekoliko zemalja EU u ozbiljnoj krizi pred bankrotom, nezaposlenost. Naravno, kao i u svakoj drugoj zajednici ona ima i nekoliko pozitivnih strana ali po meni prevladavaju negativne.
Dalo bi se sada referat o tome ali da skratim. Prvo, nakon 900 godina čekanja na vlastitu državu i posebno katastrofalnih hrvatskih iskustava sa nekoliko državnih zajednica do sada suverenitet se NE PREDAJE više nikome, a posebno ne tako brzo nakon samo 20 godina, koji je da se podsjetimo krvlju stečen. Nego se stvara država vlastitim snagama i pameću.
Stoji, da su nas u zadnjih 20-tak godina opljačkali upravo naši domaći političari i izdajice koji su prodali strancima velike firme i banke. No, ulaskom u EU gubimo mogućnost da dolaskom neke poštenije i časnije garniture hrvatskih političara ikad više išta promijenimo kako to nama odgovara a ne kako odgovara Europskoj komisiji i Briselu.
Znači, od jučer i službeno ne odlučujemo o ničemu SAMI nego se za sve bitno pita Brisel. A sad se zapitajte što je Briselu bitno, koji su njegovi interesi? Hoće li to biti očuvanje radnih mjesta, socijalna sigurnost, ostvarenje nekih temeljnih i strategijskih interesa hrvatskog naroda u "regionu" od gospodarskih, političkih do vojnih (ovo ide i NATO-u)?
Naravno da neće, Brisel štiti interese krupnog kapitala, velikih korporacija i bogatih država, elita. Radi se o jednoj imperiji političkoj i gospodarskoj koja faktički vrši okupaciju zemalja koje fol dobrovoljno ulaze u uniju (pod krinkom demokratskog referenduma).
Ulaskom u EU gubimo mogućnost izlaska iz nje sve dok ne propadne. Jer, niti jedna ucjenjena i uškopljena država neće raspisati referendum za izlazak iz EU, to je sigurno.

Ja osobno, a tako su me učili doma, u SVOJOJ kući želim sam donositi odluke a ne to prepustiti Briselskim birokratima koje boli ona stvar za Hrvatsku i ovaj napačeni narod.
:klap:

Offline vuky

• Punopravni član
« Odgovori #73 u: Srpanj 02, 2013, 11:29:25 prijepodne »
nebi se slozio s tobom.

Imas skroz krivo. Mercator ( Mercator-H ) je kupio Getro 2010 i tom kupnjom je u to vrijeme postao 2 najveci trgovacki lanac u Hr.Vlasnik mercatora je slovenska drzava, nova ljubljanska banka, pivovarna lasko...

I sto im je to dobro donijelo sto je to bilo 'njihvovo'? Kako im stoje banke? I u cijem su one vlasnistvu? Osiguravajuca drustva?
Igrajte za nju, nasu voljenu,
Nek\' jace kuca to
Srce vatreno.

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Odg: Re: Odg: Dobro došli u EU
« Odgovori #74 u: Srpanj 02, 2013, 12:02:53 poslijepodne »
dolaskom neke poštenije i časnije garniture hrvatskih političara ikad više išta promijenimo kako to nama odgovara

Nakon 20god redaljke naših poštenjačina i časnih političara si i dalje optimist... pohvalno

Častan i pošten čovjek ne bavi se politikom jer po defaultu moraš lagati čim otvoriš usta.

Načelno se slažem ali ja sam nepopravljivi optimista pa i dalje vjerujem u neke buduće Stjepane Radiće, Vlado Gotovce i njima slične istinske domoljube koji se bave politikom radi ideala i boljitka naroda i države a ne radi osobne koristi....