Srpanj 05, 2025, 15:45:54 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zbog lajanja psa, prekršajna prijava ???  (Posjeta: 6018 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline phrsak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Zbog lajanja psa, prekršajna prijava ???
« u: Veljača 26, 2013, 20:03:49 poslijepodne »
Imamo Njem. ovčara, koji unatoč kući sa velikom okučnicom, već 9 god. boravi i spava sa nama u kući,
Samim time ga smatramo članom obitelji.
Dvoršte kuće je ograđeno, ali nemamo vrata na ulazu, jer je unutar dvorišta parking za goste slasticarne koja je u nasem vlasnistvu.
Pas je izuzetno vezan za mog petogodišnjeg sina.

I tako sam jučer razbacivao snijeg uzduž vanjske strane svog dvorišta sa sinom, dok je pas bio unutar dvorišta.
Sa leđa nam je prišao policajac i plastične tačke od malog pomakuo, jer su stajale na prolazu.
Na što je pas, unutar ograde odreagirao jakim lavežom na policajca,
usljed čega je ovaj napravio korak u nazad i tako pao na hrpu mokrog snijega.
Nakon što sam mu pomogao da ustane i izvinuo se, izvadio je blokić i počeo pisati.
Tražio me osobnu i knjižicu od psa i reko da mora pisat nekakvu "prekršajnu prijavu" jer pas nije vezan, niti je u ograđenom prostoru.

Kako mi nije dao ništa da potpišem, neznam o čemu se točno radi. Pa bi molio ako je itko imao sl. situaciju da mi pojasni.
Samo mi je apsurdno da plačam kaznu zato što pas laje u svom dvorištu.

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
Odg: Zbog lajanja psa, prekršajna prijava ???
« Odgovori #1 u: Veljača 26, 2013, 20:13:38 poslijepodne »
Hm...meni se cini kao tipicna reakcija kad se netko izblamira pa napada nazad(a ima za to "mogucnosti").
Neznam sta drugo niti dovoljno poznajem zakon dali ti ima pravo napisati kaznu.
Po ovome sta si rekao ne vidim nikakve logike za to a sad sta je sve kod nas moguce  :question:

20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #2 u: Veljača 26, 2013, 20:43:15 poslijepodne »
Ne kužim, dal je pas ograđen, kolko kužim nije ili?

Offline Piranhaa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 35
  • Glupost je neuništiva...!
« Odgovori #3 u: Veljača 26, 2013, 20:44:49 poslijepodne »
Zapisao je podatke pa ces dobiti poziv sa prekrsajnog suda....  ne trebas tu nista potpisati...
Par dana nakon nove god imala sam neko sranje s murijom... uglavnom rekla sam im svasta.... niti su me opomenuli niti su mi ista rekli samo su se okrenuli.... i otisli... nakon 20 ak dana dobila sam rjesenje sa prekrsjanog.... 1200 kn kazne zbog vrjedjana policajca i remetenja javnog reda i mira i 4 dana zatvora.... na kraju lista pise da je optuznica vjerodojstojna i bez mojeg ispitivanja i da nemam pravo zalbe... :/    a nigdje nista nisam potpisala ama bas nista...  tako da... mozda dobis poziv... lol
Tih dana bila si najlepsa na svjetu... I sada si...samo nema ko da primeti...

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #4 u: Veljača 26, 2013, 20:55:23 poslijepodne »
Po tome svaki od njih moze uzeti blok i pisati,ako nemamo pravo na obranu,onda mogu pisati sta god hoce i mi bi dobijali kazne???

Offline blacktihi

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #5 u: Veljača 26, 2013, 20:58:11 poslijepodne »
Nemoj se ništa brinuti, niti je pas kome nanio ozlijedu niti je itko jače fizički ili emocionalno povrijeđen. To što ljudi u uniformi ne znaju kako se ponašati sa životinjama nije tvoj problem. Bio bi problem da je pas ugrizao uniformiranu osobu, ovako se nemaš oko čega brinuti

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #6 u: Veljača 26, 2013, 20:59:38 poslijepodne »
pogotovo ako je nepozvan usao na tvoj posjed

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #7 u: Veljača 26, 2013, 21:03:25 poslijepodne »
Tvoja riječ protiv njegove... pozvati će psa da se izjasni jel kriv ili nije  :D :D

Offline Piranhaa

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 26, 2013, 21:06:49 poslijepodne »
A jebem mu on je zakon i on ce ako mu je to zadovoljstvo iskopati da pas iako je bio na svom terenu nije bio u ogradjenom prostoru, znaci imao je slobodan put za van i bla bla... samo sam dala iz svojeg primjera  da ipak mogu uciniti sta ih je volja....    znaci niti me opomenuo niti mi je odmah dao prijavu niti nista apsolutno nistaaa,  i nakon 20 dana mi je na vrata doslo pismo sa prekrsajnog...  di u principu s nicim nisu mogli dokazati sam sam ja njima tocno sve rekla ali mi sve jedno pise da je optuznica pravo aljana bez moje prisutnosti.. jer oni su zakon to je to... mozda ne bude nista a mozda izmisli da je pas poceo trcat za njim...

Offline phrsak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #9 u: Veljača 26, 2013, 21:30:04 poslijepodne »
A jebem mu on je zakon i on ce ako mu je to zadovoljstvo iskopati da pas iako je bio na svom terenu nije bio u ogradjenom prostoru, znaci imao je slobodan put za van i bla bla... samo sam dala iz svojeg primjera  da ipak mogu uciniti sta ih je volja....    znaci niti me opomenuo niti mi je odmah dao prijavu niti nista apsolutno nistaaa,  i nakon 20 dana mi je na vrata doslo pismo sa prekrsajnog...  di u principu s nicim nisu mogli dokazati sam sam ja njima tocno sve rekla ali mi sve jedno pise da je optuznica pravo aljana bez moje prisutnosti.. jer oni su zakon to je to... mozda ne bude nista a mozda izmisli da je pas poceo trcat za njim...

Ma nije problem platit kad prekoračim brzinu ili mi pauk odfura auto, pokrijem se po ušima i platim. Ali kad me j*be zato jer se budala spotaknula i usvinjila. Stvarno nepošteno.
Gledam jucer na TV, lovac upucao pekinezera jer je ovaj valjda htio "zaklat" ovcu  :klap:
A sječam se prošle godine mi je lovac prijetio da će mi upucat psa je se s malim izgrao na livadi i nije bi vezan, te da se nalazimo u lovnom području,  a na livadi žena,mali, pas i ja.
I ja na policiju, tražeći pomoć od luđaka. I dobim odgovor da oni nisu savjetodavna služba.

Po tome izlazi da su tu, samo kada nam treba oteti novac.  :down:

Offline damir1700

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: SPLIT
  • Sharky
« Odgovori #10 u: Veljača 26, 2013, 21:56:16 poslijepodne »
ako ti ne napise da ga je pas napao i da je zato pao ....odlično si prošao vjeruj mi........
Split

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #11 u: Veljača 26, 2013, 21:58:48 poslijepodne »
Žalba na sve postoji baš na sve sam treba bit uporan, brata su mi uhvatili na radar , kazna 1000 kn, žalio se  ( iskuko se ) smanjili na 600 kn,, 400 ostalo u đepu

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #12 u: Veljača 26, 2013, 22:31:48 poslijepodne »
Ma joj daj...svašta!
Stvarno se nebi čudila da ti nafrlje kaznu zbog "krvoločnog i agresivnog psa koji napada sve živo"  :nerd:.
Kako je rekao kolega Brbljator, imaš pravo žalbe ukoliko do kakve pizdarije dođe.

U svakom slučaju, samo mirno- nit ti nit tvoj pas niste krivi! To što ovaj nezna hodati nije tvoj problem...

A glede lovišta i pustanja psa tamo, tu budi oprezan. Lovac ti bez pardona moze ustrijet psa ukoliko je on nevezan. Bio je slucaj da su covjeku psa ustrijelili pred njim, samo zato jer je bio nevezan! I nikom nista... Tako da pazi, pogotovo ako imate lokalne "šerife", budale dubokih đepova kojim nitko nist nemre...

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #13 u: Veljača 26, 2013, 23:45:05 poslijepodne »
Pas je bio u svom dvorištu pod nadzorom vlasnika. Kada je u pitanju neograđeno dvorište tad je iznimno bitno da je pod nadzorom vlasnika, u protivnom se može naplatiti kazna. Ne vjerujem da će ti išta doći, ako dođe pobit ćeš s tim da je bio pod nadzorom. U principu se to tretira kao i istrčavanje psa bez lajne na mjestima na kojima je to dozvoljeno,bez obzira što je u pitanju vlastito dvorište. Javi ako bude išta došlo jer je moguće da će napisati da je pas bio nevezan a vlasnika neće spomenuti, to onda pobiješ s tim da je bio pod tvojim nadzorom. Ako dođe pronaći ću ti tu zakonsku odredbu pa da se imaš na temelju čega žaliti.

Offline Buncek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #14 u: Veljača 27, 2013, 08:15:09 prijepodne »
Mislim da ti neće ništa doći, a ako i dođe imat ćeš pravo na žalbu te na sućeljavanje sa dotićnim policajcem na što sumljam da će on doći.

Offline damir1700

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: SPLIT
  • Sharky
« Odgovori #15 u: Veljača 27, 2013, 08:24:18 prijepodne »
Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira

Član 30.

Tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način loše s njima postupa, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM.

ovo je kako glasi u zakonu .... mogalo bi ti se zaljepit da si drzao neoprezno psa jer je pandur bio na javnoj povrsini i zbog psa pao .......kao prepao se i to .....
sad mi nije jasno kako su kazne u zakonu u DEM !!!????  

Split

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #16 u: Veljača 27, 2013, 09:05:06 prijepodne »

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (NN 47/90)
Ispravak Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (NN 30/90 - pročišćeni tekst)
Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira (NN 5/90 - pročišćeni tekst)

ne mogu vjerovati da je zakon iz 1990 i da nije nikad nakon toga promjenjen

valjda je savršen :D ko i ostatak naše države :D :D
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #17 u: Veljača 27, 2013, 10:37:00 prijepodne »

Član 30.

Tko bez nadzora i neoprezno drži životinje koje mogu povrijediti ili ugroziti građane ili tko na javnom mjestu zlostavlja životinje ili na drugi način loše s njima postupa, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM.

ovo je kako glasi u zakonu .... mogalo bi ti se zaljepit da si drzao neoprezno psa jer je pandur bio na javnoj povrsini i zbog psa pao .......kao prepao se i to .....
sad mi nije jasno kako su kazne u zakonu u DEM !!!????  

Pa o tom se radi - bez nadzora! Pas je bio pod nadzorom i sve pada u vodu. Nije ovo jedini zakon koji regulira ovo pitanje, ima ih još.

Offline Piranhaa

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Veljača 27, 2013, 10:42:21 prijepodne »
Evo nasla sam ovo moje, znaci meni pise ovako...
Prekrsajni sud u puli-pola po sucu xy uz bla bla i zapisnicala u prekrsajnom postupku protiv okrivljenika te i te, zbog prekrsaja iz clanka 6. Zakon o prekrsajima protiv javnog reda i mira na temelju optuznog prjedloga pu istarske policijske postaje pod rednim brojem tim i tim, prihvacaju podnjeti prjedlog na temelju clanka 230.prekrsajnog zakona izdao je dana tog i tog preksajni nalog :
Okrivljenik ta i ta, a kriva je sto je dana tog i tog u toliko sati u dvoristu narusavala javni red i mir na narocit drzak i bezobrazan nacin prilikom postupanja policijskih sluzbenika pp pula.....di je okrivljena na sav glas vikala "picka vam materina, sve cu vas tuziti, sta vi ne vidite kamere da imam oko kuce sve jesnimljeno jebem vam, vidjet cete vi, smradovi ogavni, a cija se galama cula na vecu udaljenost i time remetila popodnevni mir i spokoj okolnih stanara, nakon cega je usla u dvoriste i prestala sa daljnim narusavanjem javnog reda i mira... cime je pocinila preksaj iz clanka 6 i kaznjava se novcanom kaznom od 1.115 kn sto je protuvrjednost 153.39€ i zatvorskom kaznom od 4 dana...
A u obrazlozenju stoji,
Pu istarska policijska postaja u puli dana tog i tog podnjela je optuzni prjedlog protiv okrivljenika zbog prekrsaja opisanog u izreci ovog rjesenja. Uvidom u optuzni prjedlog utvrdjeno je da je isti utemeljen na neposrednom opazanju ovlastene sluzbene osobe odnoso na temelju uredjaja za mjerenje i nadzor, vjerodostojnoj dokumentaciji te da je dovoljno utvdjeno da je okrivljenik ta i ta pocinila prekrsaj te je ovaj sudac izdao prekrsajni nalog i optuznicu bez ispitivanja okrivljenika i bez provodjenja glavne rasprave sukladno clankom 230.prekrsajnog zakona..
I sada tu jos pise da je sudac prilikom odmjeravanja kazne uzeo u obzir sve okolnostikoje utjecu da kazna po vrsti bude laksa ili teza sukladno clankom 36.prekrsajnog zakona.. bla bla...

A da sada vidim na sljedecm papiru da pravo na zalbu u p.s.u.puli nemam vec da zalbu na v.p.s.u zagrebu mogu poslati u roku od 3 dana,od dostave prekrsajnog naloga i optuznice, u dva primjera....

A zasto ja to nisam napravila???? Hah....

Nebitno, zelik rec kaka su lagali da sam im rekla smradovi ogavni..... ali su eto i to nadodali.... a taj njihov uredjaj je kao i to zabiljezio... hm... ma kakav je to uredjaj...?..nebitno...uglavnom mogu izmisljat....
« Zadnja izmjena: Veljača 27, 2013, 11:21:37 prijepodne od ZliBrka »

Offline Buncek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #19 u: Veljača 27, 2013, 11:55:22 prijepodne »
Po mojem iskustvu ,uvijek imaš pravo na žalbu.

Offline Piranhaa

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Veljača 27, 2013, 12:02:46 poslijepodne »
Da, to znam i ja, za sve prometne kazne koje sam dpbila, imala sam pravo zalbe, ali kako samq letimicno citala samo sam vidila na nemam pravo zalbe na prekrsajnom sudu u puli.... ovo ostalo mi se izgubilo u pogledu. Pa sam pomislila ovo je drugacija kazna pa nemam pravo..a toliko zbrka sam imala u tom periodu da sam kakao sam to odlozila u ladicu tako sam i zaboravila da ikoga pitam sta s time..  ...a sve do danas nisam detaljno procitalal. nema veze...

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #21 u: Veljača 27, 2013, 12:18:24 poslijepodne »
ja se žalim na sve... ako ništa drugo , onda da zajebavam birokratske organe kao što oni meni zajebavaju (već dobrano živčani) mozak, logiku, ravnotežu molekula vode u organizmu i  narušavaju kvalitetu života u ovoj sprdnji od države...

da smijem, stavio bih vam žalbu koju sam jučer poslao postaji prometne policije...ali bojim se da bi me taj čin promovirao u predvodnika borbe protiv nelogičnih nepravdi u ovome društvu ,a kako ne žudim za slavom i svjetlima pozornice, prepustit ću to zadovoljstvo nekom drugome :D :D

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #22 u: Veljača 27, 2013, 12:36:20 poslijepodne »
ja se žalim na sve... ako ništa drugo , onda da zajebavam birokratske organe kao što oni meni zajebavaju (već dobrano živčani) mozak, logiku, ravnotežu molekula vode u organizmu i  narušavaju kvalitetu života u ovoj sprdnji od države...

da smijem, stavio bih vam žalbu koju sam jučer poslao postaji prometne policije...ali bojim se da bi me taj čin promovirao u predvodnika borbe protiv nelogičnih nepravdi u ovome društvu ,a kako ne žudim za slavom i svjetlima pozornice, prepustit ću to zadovoljstvo nekom drugome :D :D

a daj... baciš kost i onda ju uzmeš... :P nisi fora... ajde da i to vidimo... i ja se na sve živo i neživo žalim, raspravljam sa zetovcima...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #23 u: Veljača 27, 2013, 13:01:34 poslijepodne »
Vedrana za vođu  :D

Offline Ancient Reptiles

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Ancient Reptiles
« Odgovori #24 u: Veljača 27, 2013, 13:09:57 poslijepodne »

:D  :D  :up: