Kod nas u kraju trovanja psa lutalica provodi se od strane lokalne veternirske stanice.
Kasnije sam saznao da to provode posto je lakše i jednostavnije nego pse uloviti i uspavati.
Veterinarski službenici hodaj naokolo s kanticama u kojima su komadi picekovih kozica premazane nekom roznom pastom.
Tko nema vezanih psa, tko ode u šetnju s psom, moze se pomiriti sa svojim ljubimcom.
Kod mene je slučaj da je pas bio u dvorištu, naravno ogradeno dvorište i slucajno ili namjerno u dvorištu se našla takva koza. Dobro da sam bio vani i vidio psa kako nosi to u ustima. Samo je liznuo, a simptomi su bili katastrofalni!
Drhtavica, povracanje, nekontrolirano mokrenje! Grozno iskustvo! Psa smo isti tren odveli u tu istu ambulantu koja je na takav human i pametan način provodila trovanje! Dosao sam tamo s tom navedenom otrovnom kozom, kad su to vidjeli bili su u soku i nevjerici i doslovno mi to iste sekunde oduzeli iz ruku kako ne bi slucajno time mahnuo okolo lokalnim novinarima! Zaista kontradiktorne su neke stvari do bola ali kitu sjećem ako to nije samo tako kod nas u našoj lijepoj državi!
Nakraju je pas ostao ziv ali vjerujem da su mu skratil život barem za trećinu!
Uglavnom debilcine kakvih nema nigde! Za zatvor i robiju!