Srpanj 18, 2025, 21:56:51 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Grad Zagreb krenuo s masovnim ubijanjem pasa  (Posjeta: 3108 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dellete

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
Odg: Grad Zagreb krenuo s masovnim ubijanjem pasa
« Odgovori #25 u: Lipanj 19, 2012, 19:35:59 poslijepodne »
Ma dobro to što se mora jer je zakon takav bla bla.. ali da li se treba, kaj nije da cjepivo traje duže?

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #26 u: Lipanj 19, 2012, 20:22:13 poslijepodne »
Imam info da se negdje vani, ali ne pamtim gdje, psi moraju cijepiti svake dvije god. protiv bjesnoće. Očito da i ovdje pobiru lovu.  :down:

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #27 u: Lipanj 19, 2012, 20:30:48 poslijepodne »
Traje, na nekima to lijepo i piše, ali kod nas je zakon da treba cijepiti jednom godišnje. Ovisi koje se cijepivo primjenjuje.

Psi su čipirani i uvedeni u jedinstvenu bazu pa s tim znaju tko je kada cijepio.

Meni osobno ni to ne prestavlja problem, ali ako ne utječe negativno na zdravlje mog psa.

Iza ovih ubijanja se krije puno toga, udomitelje su isprepadali pričama za malu djecu ....

Ljudi dragi, ovo je tek početak, sad je bila bjesnoća kojom se pravdaju da uštede novac. Zapitajte se što je sljedeće, možda baš nešto do čega je vama stalo, kao što je meni do ovih pasa.

Offline Martina Oscar

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #28 u: Lipanj 19, 2012, 21:31:09 poslijepodne »
Sve je to strasno!!!

Ali dobro da se proculo i zavrsilo na svim vjestim  :up:

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #29 u: Lipanj 20, 2012, 00:00:27 prijepodne »
Imam info da se negdje vani, ali ne pamtim gdje, psi moraju cijepiti svake dvije god. protiv bjesnoće. Očito da i ovdje pobiru lovu.  :down:

Istina.
Mislim, ali nisam sigurna, da je u pitanju neko njemačko cjepivo... uglavnom  isto se cjepivo koristi i kod nas. To mi je rekao jedan čovjek koji se bavi uzgojem pasa...

@Chili Bilo prije 2-3 godine, kod nas u selu, tjedan ili 2 nakon cijepljenja, nekoliko je pasa uginulo. Moj je tada bio 9 godina star, a žilav ko konj. Nikad mu ništa nije bilo, a velik je bio ko tele. Bio je gotov za tjedan ili dva, ne sjećam se više. Zna se jako dobro da je to zbog cjepiva, ali veterinari su (naravno) negirali sve. I nikom ništa naravno...

To što se i pročulo neče biti ništa od toga. vrtit će se po medijima neko vrijeme, napuhivat priče i blalala i gotovo, niko živ više o tome neće pričat. Neko je imao koristi od ovoga što se dogodilo i pokupio lovu.  :down: Sramota žalosna. Teatar apsurda. :down: :down:
A ovi PŽ- bljuje mi se od njih.  :-X

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #30 u: Lipanj 20, 2012, 15:34:50 poslijepodne »
ovdje nema za il protiv..to se jednostavno mora napravit i drugdje u svijetu bi se to napravilo..ne znam čemu takva jadikovka oko toga..u pitanju je bjesnoća i po veterinarskom pravilniku i pravilniku o postupanju sa životinjama koje su zaražene bjesnoćom i onima koji su bili u doticaju s njima, eutanazija je jedina ispravna stvar..govorite o stvarima i veterini koju ne razumijete, a ovdje bi trebalo stavit emocije van svega toga....
ja bi osobno kaznio sve odgovorne u tom prihvatilištu i onog veterinara koji je zadužen za provođenju veterinarskih mjera..jer kako je pobogu moguće da im dođe životinje koja nije cjepljena protiv bjesnoće..o ministru ne želim ništa govorit, jer je očito da se ne razumije u ovaj problem..kao u niti jedan do sada u resoru poljoprivrede  :down:

Offline cann

• Punopravni član

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Lipanj 20, 2012, 15:44:30 poslijepodne »
Imam info da se negdje vani, ali ne pamtim gdje, psi moraju cijepiti svake dvije god. protiv bjesnoće. Očito da i ovdje pobiru lovu.  :down:

vakcina "rabikal" ili "defensor" je testiran i drži sigurno 2 godine, al po pravilniku cjepljenje je kod nas obvezno svake godine..netko ne vakcinira svoju životinju svake godine, što bi se tek desilo da se produži na svake dvije, koliko vakcina sigurno drži ? i uz jednogodoišnje vakciniranje imamo proboja bjesnoće

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #33 u: Lipanj 20, 2012, 19:09:56 poslijepodne »
Evo cann pa si čitaj.. Kad bi bar bilo to tako kako ti kažeš crno na bijelo ali su tu očito neke druge igre u pitanju, kao i kod ostalih stvari u državi..

http://www.politikaplus.com/novost/59214/noina-arka-postupci-veterinarske-inspekcije-su-nejasni-zasto-su-ubijali-i-pse-na-privremenom-cuvanju

Kako je moguće da im dođe necijepljena životinja, pa nisu sve životinje sa ceste cijepljene, a stenad tek nakon 3 mj... I sto mačke imaju s tim, pa ne drže ih u boksovima s psima?

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Lipanj 21, 2012, 06:03:26 prijepodne »
mačke možda i po meni rade najviše problema..u populaciji koja je strašna, mogu slobodno reč da je protiv bjesnoće, cijepljeno njih možda 1 %, ako i toliko...mada ovdje to nije problem...
karantenu određuje nadležna veterinarska ustanova (stanica koja pokriva to epizootiološko područje), i ne vidim razlog zašto ne bi udomiteljske obitelji imale i tu tzv "karantenu" kod sebe doma ??? što je s onima koji kupe životinju (psa/mačku) od nekog uzgajivača, za koje se zna ne vakciniraju svoju štenad (čast izuzecima) ?? isti vrag..
vlasniku bi trebalo biti stalo da pri udomljavanju il kupnji životinje bude siguran da je ona zdrava i kao takav bi trebao s njom obaviti pregled u nadležnoj vet. stanici/ambulanti..

sve u svemu..možemo mi ovdje laprdat za il protiv, iznosit svoja mišljenja, al ovi gore će odlučit i opet pokazat da smo nesposobni narod, koji ne zna upravljat i odlučivat sam o sebi

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #35 u: Lipanj 21, 2012, 10:38:25 prijepodne »
gledam, čitam sve o ovim eutanazijama (nazovimo ih na finjaka, tako) i više ne znam što misliti!
no, najgore mi se čini od svega što su te eutanazije rađene u domovima udomitelja, pred njihovim očima, pa čak, kako kažu novine, i pred očima djece!!!

hej, ljudi - pa gdje je tu kraj?
pričamo o psihologiji-pedagogiji-ljudskim (i) životinjsim pravima.....a što radimo?

i onda to "institucije" države opravdavaju!

fuj!

Offline velikasirena

• Novi član
  • *
    • http://www.prijatelji-zivotinja.hr
« Odgovori #36 u: Srpanj 04, 2012, 21:13:08 poslijepodne »
Prijatelji zivotinja?
Jebo te al oni u meni bude kontra efekt...

Zašto?

Zalažu se za vrlo važnu stvar.

Da ne postoje, tko bi skretao pozornost na nepravdu prema životinjama? Ja? Ti? Netko drugi na ovom forumu ili izvan njega?

Tko od nas može doprijeti do medija i drugih ljudi s pričom koja je samo još jedna u nizu užasnih priča?

Prijatelji zivotinja?
Jebo te al oni u meni bude kontra efekt...

I u meni jednako tako! Osobno iz zovem neprijateljima.

Ali ovdje nije riječ o njima, oni su samo primali pozive o tome i dali priopćenje.

Radi se o puno većoj priči od bjesnoće, država se želi rješiti pasa i to ne samo u Zagrebu........

A kad se ideš boriti za životinje svi prezrivo odmahnu rukom i komentriraju koliko ljudi gladuje itd. Da se svatko krene boriti za neke konkretne ciljeve svima bi nam bilo bolje, ovako umjesto po onima kojima bi trebali mi pljuvamo jedni po drugima!!! Koliko sam puta čula da ostavim te šugave pse i idem rađati djecu, više se ni ne osvrćem na takve  :-X

Kad se čovjek može ponašati loše prema nekome, bilo kome - u ovom slučaju prema životinjama, zašto bi se ponašao drukčije prema ljudima?

Životinje su samo jedna od potlačenih i bespomoćnih skupina na ovom svijetu, ali ih mnogi ljudi zaobilaze po tom pitanju jer ih smatraju manje vrijednima.

Ako je nekome prihvatljivo da ljudi imaju životinje samo da im budu hrana, čuvari kuće, deratizatori, radna snaga, igračke... neka razmisli o sebi kao o čovjeku i o poruci koju šalje svojoj djeci ili okolini općenito.

Postojanje prihvatljivog oblika nasilja znači odobravanje svega ružnog i nepravednog što se događa.
« Zadnja izmjena: Srpanj 04, 2012, 21:27:22 poslijepodne od velikasirena »
"I have always depended on the kindness of strangers."

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #37 u: Srpanj 05, 2012, 22:32:56 poslijepodne »
zato što mi viči meso je ubojstvo i nasilno pristupaju prema ljudima koji jedu sve,dakle bombardiranje slikama,bombardiranje raznih debilnih parola itd itd...jesu li oni normalni??..gle da sam biljojed imao bi 2375327 metarara crijeva..druga stvar..genetski smo vrlo slični čimpanzama,i zamisli jedan od rjetkih čovjekolikih majmuna da love i jedu meso su upravo čimpanze...dakle svjedi su kao i mi.
Ne podnosim ih i legice koje znam da su mi u toj udruzi su mi na lajc ignoru...dosta mi je njihovog pametovanja i nabijanja na nos brutalnih slika i njihove prehrane itd...
Ono...znaš li da janje plače kad se odvoji od mame kad ide na klanje?  :rolleyes: ma nemoj mi pričat??? ja sam mislio da veselo skakuće na nož..
znaš li da krava bježi iz klaonice?? pa da ne bježi nebi bila normalna,ima životinjski instinkt i prepoznaje opasnost...znaš li da brutalno postupaju sa kravama?? jok! ja mislio da im daju mlijeko i kekse pa ih uspavaju  :rolleyes: :rolleyes:

N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #38 u: Srpanj 05, 2012, 22:42:26 poslijepodne »
Tema nisu nikakvi prijatelji ni ini, već nešto sasvim drugo. Lock jer već vidim kud ovo ide.