Srpanj 18, 2025, 22:18:39 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Grad Zagreb krenuo s masovnim ubijanjem pasa  (Posjeta: 3111 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
Grad Zagreb krenuo s masovnim ubijanjem pasa
« u: Lipanj 15, 2012, 22:46:16 poslijepodne »
Pod izlikom, krenuli su u krvavi pohod. Ove godine im je lakše dati novce za njihovo ubijanje nego ljudima koji ih zbrinjavaju.

Dumovec je zatvoren, svi od tamo šute jer se boje za posao, Helena iz Arke je nemoćna......

Do PŽ-a su došle dojave volontera i tako je sve otišlo u javnost. Ajde barem neka korist od njih  :-X

Prenosim u cjelosti:

"VETERINARSKA INSPEKCIJA UBIJA PSE!

- Horor: Miljenko Jurjević, Marica Cikojević i Ljerka Fučkala vrše pokolj napuštenih i udomljenih pasa

Udruga Prijatelji životinja iz sata u sat dobiva dojave šokiranih građana da veterinarski inspektori Ministarstva poljoprivrede - Miljenko Jurjević, Marica Cikojević i Ljerka Fučkala – bezdušno ubijaju pse pod izlikom opasnosti od bjesnoće. Jučer su u Skloništu za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu usmrtili 20 pasa zbog sumnje na bjesnoću, a stravična ubijanja se nastavljaju. Povod ovoj naredbi je štene koje je prije više od mjesec dana udomljeno iz Dumovca, a za koje je ustanovljeno da ima bjesnoću nakon što ga je kod skrbnika nedavno ugrizla druga životinja. Iako je žarište bjesnoće prostor dvorišta gdje je štene ugrizeno, po nalogu veterinarske inspekcije, osim zasad 20 pasa u Dumovcu, ubijeno je više od deset pasa koji su bili na skrbi udruge Noina arka, od kojih su neki cijepljeni protiv bjesnoće prošle godine. Inspektori ubojice nazivaju građane koji su udomili pse iz skloništa i zahtijevaju ubijanje njihovih pasa. Užasnuti udomitelji boje se za svoje udomljene pse.

Ubijeni psi u Dumovcu bili su u karanteni, njihovo ponašanje i zdravlje stalno prati stručno osoblje Dumovca koje je cijepljeno protiv bjesnoće i nisu nikoga ugrožavali niti su predstavljali prijetnju drugim životinjama ili ljudima. Pravilnik o mjerama za suzbijanje i iskorjenjivanje bjesnoće kod životinja propisuje da, ako postoji sumnja na bjesnoću životinje, veterinar mora obaviti klinički pregled životinje trokratnim promatranjem tijekom deset dana radi utvrđivanja opravdanosti sumnje na bjesnoću. Također, može se provesti testiranje visine antitijela, titra, na bjesnoću u krvi pasa. Veterinarska inspekcija nemilosrdno ubija pse iako nije utvrđena bjesnoća niti je bilo koji pas prošao proceduru kakvu nalažu zakonski propisi i etička svijest 21. stoljeća. I da je utvrđena sumnja na bjesnoću, ne živimo u kameno doba, pa da rješavamo probleme ubijanjem, već dostupnim pregledima, testiranjima i humanim pristupom.

Bjesnoća je ozbiljna bolest i ne smije biti iskorištena za ubijanje pasa kod kojih nema znakova bjesnoće niti su provedeni zakonom predviđeni postupci za utvrđivanje bjesnoće. Znakovito je da su napadnuta skloništa koja provode politiku neubijanja pasa, dok se u mnogim registriranim 'skloništima' tolerira usmrćivanje stotine pasa, kao i nedostatak poštivanja uvjeta propisanih zakonima. Napadnute su nedužne traumatizirane životinje. Veterinarski inspektori ubijaju svjesno zanemarujući ostale dostupne opcije utvrđivanja stvarne opasnosti od bjesnoće i testiranja pasa na bjesnoću. Time što bezrazložno ubijaju pse, stvaraju paniku i mogu zapravo uzrokovati širenje bjesnoće. Naime, ljudi će kod sumnje na bjesnoću dati psa na promatranje, ali neće pristati da ga daju ako misle da će njihovog psa inspektori ubiti iz tobožnjih preventivnih razloga.

Napuštene životinje ionako su žrtve neodgovornosti građana te u skloništu i domovima udomitelja traže sigurnost i topli dom. Dočekala ih je smrt, samo zato što su se našle na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, s veterinarskim inspektorima koji sramote svoju struku bezrazložnim ubijanjem, a ne reagiraju na brojne slučajeve zlostavljanja i ubijanja životinja u skloništima, na što upozoravaju brojne udruge koje nastoje spasiti i udomiti napuštene pse.

Prijatelji životinja upućuju apel građanima i medijima da spase živote i da se stane na kraj teroru veterinarske inspekcije, koji se događa pod izlikom zaštite zdravlja životinja i ljudi. Opasna bolest iskorištava se za zastrašivanje ljudi i pokolj nedužnih ispaćenih životinja. Udruga će protiv veterinarskih inspektora koji usmrćuju pse podnijeti kaznenu prijavu. "

U međuvremenu sam se raspitala kod veterinara o bjesnoći pa evo možda korisnih info:

- inkubacija na bjesnoću traje 6 mjeseci do 2 godine - argument vet inspekciji
- ako se protiv bjesnoće cijepi pas koji ima tihu bjesnoću (nalazi se u inkubaciji) pokreće se bolest i dolazi do katastrofe - što se možda dogodilo - argument vet inspekciji
- da bi došlo do zaraživanja bjesnoćom, mora doći do ugriza
- ako je životinja cijepljena protiv bjesnoće redovito godinama, a najmanje 2 puta za redom, zaštićena je od bjesnoće u 99% slučajeva - što većina životinja u skloništima nije, jer se prije toga udome
- ako je životinja cijepljena samo jednom, titar antitjela pokazuje je li životinja stekla imunitet - treba platiti
- Hrvatski veterinarski institut (vet faxa ali u stvari Savska 143) odavno ima mogućnosti testiranja - mogao se raditi titar antitjela ali se ne priznaje prema Pravilniku o suzbijanju bjesnoće (ne spominje se)  - znači, treba mijenjati Pravilnik

Muka mi je više od svega, ovo je zaista horor............

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: Grad Zagreb krenuo s masovnim ubijanjem pasa
« Odgovori #1 u: Lipanj 15, 2012, 22:55:21 poslijepodne »
ova država i njena tijela se i inače služe samo sredstvima sile i prisile, obično protiv onih koji ih plaćaju i od kojih žive...bahatost, arogancija, ego tripovi, nestručnost, uvjerenost u vlastiti nadnaravni položaj... svaki dan, u masi slučajeva i već mi je polako pun kufer...
Sad mi je žao što nisam udomio nekog psa iz Dumovca, pa da ih pitam za zdravlje kad bi došli do mene...

na svim poljima i u svim sferama ista priča i ista srxxa... dok ne podivljamo i ne počnemo pružati doslovno fizički otpor, gazit će nas, pljačkati , cijediti i psihički I  fizički ubijati iz dana u dan..

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #2 u: Lipanj 16, 2012, 12:22:43 poslijepodne »
Tuzno....strah me uopce bilo otvorit temu.
Jadne zivotinje -? a i ljudi koji se odnose tako prema njima >:(
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Lipanj 16, 2012, 12:35:25 poslijepodne »
... dok ne podivljamo i ne počnemo pružati doslovno fizički otpor, gazit će nas, pljačkati , cijediti i psihički I  fizički ubijati iz dana u dan..

malo sam skeptican prema ovome... gaze nas,pljackaju nas, cjede nas, i psihicki i fizicki, a bogami nas i ubijaju iz dana u dan....od stoljeca sedmog... pa opet, rijetki su ti momenti u povijesti o kojima ti pricas, ja se mogu sjetiti samo jednog, ili dva, pa ni to nije nista donjelo.

Uostalom, pogledaj samo sto je u zadnjih 20 godina izvela i jos uvijek izvodi prakticki ista garnitura.....a mi i dalje kao ovce veselo masemo zastavicama, izlazimo na izbore, podrzavamo ih i sto je najbolje, sami si dozvolimo sva ta sraxxxx o kojima pricas. I bitnije nam je jel tuco pobjedio na big braderu, oce li lara popxxxx joci ili stevi i koja pevaljka je trenutno in sa nekim totalno nebuloznim stvarima. a u tom vremenu, nasa vlast se bavi time hoce li piti vodu iz etiketiranih bocica ili obicnih staklenih, hoce li im rucak kostati 2 kn, ili da ipak donesu kakvu brilijantnu odredbu pa smanje cijenu, jer eto, tesko je njima uz njihov standard to placati svaki dan. Povremeno se istina pozabave i bitnijim temama, kao npr. trebaju li sjediti u saboru 3 ili 5 dana da bi imali pravo na povlastenu mirovinu, dali im je bolji bmw ili audi za vozni park, te gdje ce ljetovati. A zna se tko to sve placa.... a sad tamo nekakve propale tvornice, mjeseci neisplacenih placa, gladan narod....ma ajde, tko bi se stigao i tim baviti.

A zakone mjenjaju kako kome u tom trenutku odgovara. Jer, jadni ljudi, nisu oni krivi, nama ocigledno sve to odgovara i mi to tako zelimo, jer nitko se ne buni. I dok god ih na ovakav nacin "kaznjavamo" zato sto rade kako im pase, mislis stvarno da ce se nesto promjeniti?
Nazalost, streljacki vodovi, javna vjesanja i giljotine nece uci u saborsku proceduru na glasanje, iako bi oni poprilicno ucinkovito mogli rijesiti neke od problema, posebice ove sa pokradenim, neisplacenim i zayebanim narodom....

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #4 u: Lipanj 16, 2012, 13:54:36 poslijepodne »
da citiram jednu francuskinju s kojom sam pričao prije nekih desetak godina.. rekla je- kad se naši političari zaigraju, nas milion-dva izađe na ulice, malo urlamo, oni se sjete da je prije 300-tinjak godina PALA HRPA GLAVA i onda je opet malo mir....
dobar je strah kome ga je Bog dal..ili krvava revolucija, kaj god prije dođe i bolje djeluje :D :D

Offline mario12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #5 u: Lipanj 16, 2012, 14:04:19 poslijepodne »
Giljotina rules  :D :D :D
Prestanite pucat u mrtve konje...
Mob. 0993453385

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 16, 2012, 15:21:40 poslijepodne »
viva la revolucijon!  :D :D :D :D

Pa cuj, i rumunji imaju dobar primjer rjesavanja takvih stvari, vjerovatno jos i poneko, ali mi je prevruce za razmisljanje.... :D :D :D :D

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #7 u: Lipanj 16, 2012, 16:16:46 poslijepodne »
uzas...nemam rijeci....pretvorili smo se u bezlicnu masu i, grupa morona nas oblikuje po vlastitim zeljama...
simpaticni, nista ih ne razumijem ali vicu Revolution, Rezistencia....
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline blacktihi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #8 u: Lipanj 16, 2012, 17:04:53 poslijepodne »
Ne znam tko je prvi u povijesti rekao "Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje", ali gospodo sami smo ih si birali.....

Da li netko možda zna kakva je procedura da ih zamijenimo prije isteka redovnog mandata?

Dovoljno je bilo pucanja i sličnih stvari....

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #9 u: Lipanj 16, 2012, 17:59:37 poslijepodne »
masovni prosvjedi..samo... dok je zločinačka radila nevjerojatne stvari, dok su milijarde nestajale oko Sanadera i ekipe, kad je na premijersko mjesto stala delegirana, a ne izabarana osoba, ja sam recimo uzimao slobodan dan s posla da odem na demonstracije... i bilo je taj prvi dan u blizini Markovog trga oko 150 prosvjednika..i 200 policajaca u civilu..i ponešto u uniformama.. u ZEMLJI SA MILION PENZIONERA, POLA MILIONA NEZAPOSLENIH I NEKOLIKO DESETAKA TISUĆA RADNIKA KOJI RADE A NE PRIMAJU PLAĆU!

A svi kukaju i svi kenjaju kako je teško... Jel to normalno?

Offline blacktihi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #10 u: Lipanj 16, 2012, 18:07:40 poslijepodne »
Odgovor na to pitanje znaš i sam...

Zato i zaslužujemo takvu vlast...

Dakle, imao dvije opcije:
1. spustiti glavu i trpiti
2. otići daleko odavde

Vidi li netko još koju opciju?

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #11 u: Lipanj 16, 2012, 18:11:00 poslijepodne »
Odgovor na to pitanje znaš i sam...

Zato i zaslužujemo takvu vlast...

Dakle, imao dvije opcije:
1. spustiti glavu i trpiti
2. otići daleko odavde

Vidi li netko još koju opciju?
mi smo ovce..u obje opcije gubimo, u stvari...rekao bi ONI(oni da, koji god bili) uvijek pobjedjuju...osim....netko je spominjao giljotinu?? netko giljotinu slavi u kontekstu pobjede? ne mora to biti giljotina...ali...porca puttana(ni ovo google nece prevest...)
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Lipanj 16, 2012, 20:27:10 poslijepodne »
kad smo kod "oni"...

nadam se da se nitko nece naci zatecen, uvrijedjen ili povrijedjen, ali ova pjesma sjeda kao budali samar....u kontekst ovog topica...

Obratiti paznju na rijeci...zvuci poznato?  :D :D

Offline Brigita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #13 u: Lipanj 17, 2012, 09:04:15 prijepodne »
Ili ova  :D

Offline Faber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #14 u: Lipanj 17, 2012, 09:21:20 prijepodne »
Prijatelji zivotinja?
Jebo te al oni u meni bude kontra efekt...
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #15 u: Lipanj 17, 2012, 19:05:46 poslijepodne »
Prijatelji zivotinja?
Jebo te al oni u meni bude kontra efekt...

I u meni jednako tako! Osobno iz zovem neprijateljima.

Ali ovdje nije riječ o njima, oni su samo primali pozive o tome i dali priopćenje.

Radi se o puno većoj priči od bjesnoće, država se želi rješiti pasa i to ne samo u Zagrebu........

A kad se ideš boriti za životinje svi prezrivo odmahnu rukom i komentriraju koliko ljudi gladuje itd. Da se svatko krene boriti za neke konkretne ciljeve svima bi nam bilo bolje, ovako umjesto po onima kojima bi trebali mi pljuvamo jedni po drugima!!! Koliko sam puta čula da ostavim te šugave pse i idem rađati djecu, više se ni ne osvrćem na takve  :-X

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #16 u: Lipanj 17, 2012, 21:18:37 poslijepodne »
Strašno, mrzim, mrzim takve glupe komentare... Nevjerojatno kakvih sve ljudi ima, npr baš gledam forum plave šape i ima jedna predivna maca koja je nedavno oduzeta udomiteljima jer su ju pretukli ili nešto, uglavnom organi su joj bili toliko oštećeni da su srasli jedan uz drugi, jedva su ju spasili operacijom.  :-X

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #17 u: Lipanj 17, 2012, 21:28:52 poslijepodne »
Kad će netko otvoriti temu o masovnom ubijanju štakora, miševa, žohara ili komaraca? To je vam je OK, ali kad koknu peseka ili macu, svi udru u plač... :dead:

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Lipanj 17, 2012, 21:45:09 poslijepodne »
Kad će netko otvoriti temu o masovnom ubijanju štakora, miševa, žohara ili komaraca? To je vam je OK, ali kad koknu peseka ili macu, svi udru u plač... :dead:

Nije ni u tome stvar. Već jednostavno u lažima i manipulacijama. Onda se ne možeš hvaliti da imaš no kill skloništa, ako ćeš očistiti postojeće kapacitete. Ne možeš ljudima upadati u stanove s policijom i ubijati im ljubimce. U 21 stoljeću znamo čemu služi Veterinarski institut i karantene.
Onda neka država jasno i glasno kaže da psi imaju rok od xy dana i nakon toga im slijedi smrt. Puno poštenije od ovog sad - barem bi znali u kakvoj državi živimo!

Offline Chilii

• Forum Administrator
  • Punopravni član
« Odgovori #19 u: Lipanj 19, 2012, 10:15:00 prijepodne »
Je li sad malo jasnije o čemu se ovdje radi?

C/P jedan dio članka koji je objavljen u Jutarnjem:

"- No sreći je brzo došao kraj. Prošli tjedan su eutanazirali našeg ljubimca. Djeca su bila u vrtiću, pa ništa još ne znaju. Supruga i ja smo im rekli da je bio bolestan, pa su ga odveli, ali da će se vratiti. Svaki nas dan pitaju za njega, plaču, žele da se vrati- kaže Marin Baričević iz Dugog Sela, čija je obitelj eutanaziju morala platiti 300 kuna."

Offline Nana dj

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: ĐAKOVO-UMAG
    • Aquasvijet
« Odgovori #20 u: Lipanj 19, 2012, 10:37:56 prijepodne »
...i još moraju platiti ubijanje  :(
Bože na šta se ova država svela ..na šta se se ljudi sveli ..
nadam se samo da će mi život proći u bar malo dostojanstva kakvo su imali naši roditelji , bake..
mada čisto sumnjam.
Svašta nas još čeka i bojim se, ništa dobroga.

Offline spider_girl

• Novi član
  • *
« Odgovori #21 u: Lipanj 19, 2012, 12:34:48 poslijepodne »
Nadam se da će letjeti glave u veterinarskoj inspekciji i ministarstvu. Sramota :dead:
U petak u 13h se ide na masovni prosvjed na glavnom trgu pa se nadam da će biti nekakvog efekta. Bandić je obećao očitovanje po tom pitanju u srijedu ali sve se bojim...
never give up!

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Lipanj 19, 2012, 18:09:44 poslijepodne »
igrom slucaja nisam cijepio psa ove godine....neznam ni ja zasto, inace je uredno cijepljen vec godinama...

i evo ti 2 balavca u bijelom, a nisu sladoledari, da oni meni ovo, ono, ne moze to tako, cijepljenje, kazna, sankcije....a ja im na to kazem, evo gospodo, ja se izvinjavam, nisam ja kriv, moj pas se nije htio cijepiti, ja sam ga pokusao nagovoriti, ali....ma dajte, evo, odite vi kod njega, pa mu vi objasnite to o kazni i sankcijama...i otkljucam vrata boxa, unutra tele od metra i pitajboga koliko kila.....veselo se oblizuje....

Sto mislite, jesu li napisali kaznu?  :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Tako da, uz svu sramotu i sve sto ih sljeduje, malo tu i nek vlasnici pokazu zube.....malo svoje, malo psece, pa da vidim tko bi koga eutanazirao.... :down:

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #23 u: Lipanj 19, 2012, 19:00:47 poslijepodne »
Pa kaj nije istina da se tehnički pas nemora cijepiti svake godine, da je to samo branje para?

Offline spider_girl

• Novi član
  • *
« Odgovori #24 u: Lipanj 19, 2012, 19:32:28 poslijepodne »
Moraš ih cijepiti svake godine na vrijeme jer ti inače vet. inspekcija može raditi probleme i nedaj bože još gore stvari. Bolje ne riskitrati  svoju životinju :down:
never give up!