Svibanj 01, 2025, 01:46:50 prijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: 700l mora u dnevnom :)  (Posjeta: 260722 vremena)

0 Članova i 8 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Vipko

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • http://www.NetEkipa.com
Odg: 700l mora u dnevnom :)
« Odgovori #400 u: Ožujak 05, 2013, 22:18:33 poslijepodne »
S flipperom si izgrebao staklo?

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #401 u: Ožujak 05, 2013, 22:49:16 poslijepodne »
S unutarnje strane, žiletom.

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #402 u: Ožujak 06, 2013, 00:00:27 prijepodne »
koralji izgledaju odlično i zdravo!
Jel doziraš full FM balling?

Offline CMA - Fauna Marin Team

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
« Odgovori #403 u: Ožujak 06, 2013, 00:06:06 prijepodne »
Mario, sve je odlicno, ali meni je akvarijumsko svetlo previse belo, ako bi dodao malo actinic ili coral plus umesto belih, bilo bi mnogo lepse, ako je moj neki ukus bitan :)

Offline Vipko

• Punopravni član
« Odgovori #404 u: Ožujak 06, 2013, 07:27:59 prijepodne »
@Renta: Sry al opet te nisam shvatio, jel s hobijevim, jel s klasicnim magnetom na drsci ili s flipperom si izgrebao staklo? Bitno mi da onda ne kupujem flippera i ne trosim 30€ na stvar koja ce mi napraviti sranje.

@Karlo: Jep, full FM balling lite/light

@Petar: Da i nama isto je malo bijelo ali to je radi ledica sto sam ih dodao radi shimmeringa (sve bijele). Sada u tanku su samo 2 bas bijele, ostale su plave, acintic i jedna purple. Ali sada mi je ionako vrijeme da mijenjam lampe, tako kada budem nove uzimao umjesto jedne bijele cu staviti jednu acintic i mislim da je to to. Cudno ali ostat ce od 8 komada T5 samo jedna bijela :D

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #405 u: Ožujak 06, 2013, 07:32:52 prijepodne »
Nemam rijeci...u ostalom, kako je ova prica i pocela...tako se i razvija...vrhunski! Svaka cast! :klap:
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Roni

• Punopravni član
« Odgovori #406 u: Ožujak 06, 2013, 09:30:25 prijepodne »
Jako lijepo i školski odrađeno  :klap:

Samo savjet... ne znam što ti je ispod školjke, ali stavi ju na najtvrđi kamen koji nađeš. Meni ju je crv odradio preko noći doslovno zato jer je odispod prošao kroz kamen. Užas, poludio sam tada... pa eto ako ti pomaže iskustvo...

P.S. Upogoni ATS ;) Imaš talenta za DIY i zbilja bi me zanimalo tvoje riješenje :)
http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)

Offline Sonny

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • "Life is too short to drink bad wines"
« Odgovori #407 u: Ožujak 06, 2013, 09:47:42 prijepodne »
Ja nisam prava osoba za komentirat ovu temu jer sam previše ljubomoran i mrzim te Vipko iz dna duše, sunce ti tvoje  :D :D :D
 :klap: :klap: :klap:
Svaka čast, stanje u akvariju je odlično i sve je za svaku pohvalu. :up:

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #408 u: Ožujak 06, 2013, 10:36:21 prijepodne »
@Renta: Sry al opet te nisam shvatio, jel s hobijevim, jel s klasicnim magnetom na drsci ili s flipperom si izgrebao staklo? Bitno mi da onda ne kupujem flippera i ne trosim 30€ na stvar koja ce mi napraviti sranje.

neznam što je flipper. :D   Imam isti Hobby magnet žilet jumbo kao i ti i sa njim sam izgrebao s unutarnje strane staklo koje ima također 12 mm.

Offline Karlo

• Punopravni član
« Odgovori #409 u: Ožujak 06, 2013, 10:51:28 prijepodne »
Zašto ne uzmeš easy blase floaty? Meni je fenomenalan, malo je skuplji al magnet se super ponaša i na 16mm staklu. Nisam napravio još niti jednu crticu sa žiletom.

Pitanje za FM balling, nisi stavljao manje količine mikroelemenata i makroelemenata iz one 3 manje bočice  budući nemaš još puno koralja? Pičiš sve po uputstvu?

Offline Vipko

• Punopravni član
« Odgovori #410 u: Ožujak 06, 2013, 11:30:27 prijepodne »
@Roni: Dobar hint za kamen, nisam mislio da ce tako biti egzibicionisti i ici preko pjeska da bi dosli do kamena i isli se penjati na njega. A za ATS kazem, samo trebam nekako smisliti sistem za ugurat to sve u sump i postolje.

@Sonnyarba: E jesam se nasmijao  :zagrljaj:  :D

@Renta: Filper je onaj magnet na sto sam jutube link stavio, dosta ga ljudi hvali pa mislio pokusati s njime. A ja s hobbyjem nisam imao taj problem ali mozda samo zato jer bi ga koristio iskljucivo za koralinu u rubovima, sve ostalo sam rijesavao s JBLovim Floaty 2 magnetom.

@Karlo: Iskreno gledao sam to i prije, medjutim nekako nisam bio siguran oce li mi izgrebati staklo, jer podesis li zilet da nije savrseno paralelan s podlogom, ogrebotine bi trebale lako nastajati. Kazes ti ga koristis? I nemas problema? Koliko ti traje zilet? Ima refill kupiti? Hm... Opet bi trebao imati 2 magneta u tanku, jedan za standardno ciscenje, a drugi za ovo, al i do sada mi je tako bilo, tako da nije bed, onaj Flipper mi se svidja jer s jednim magnetom rijesavas sve. FM Balling koristim by the book, dakle kada radim mjesavinu uredno dodam i elemente u bocicama kao sto je navedeno u uputstvu.

Offline Hrca

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #411 u: Ožujak 06, 2013, 12:17:23 poslijepodne »
Prekrasan akvarij,

Ja čistim staklo sa magnetom, običnim nekim noname:) ali sam otkinuo onu tvrdu vatu sa spužvice za pranje posuđa i stavio na unutarnji magnet, jako dobra stvar, super čisti staklo.

Offline baica_s

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • ulovi i pusti
« Odgovori #412 u: Ožujak 06, 2013, 13:56:22 poslijepodne »
meni je ovo sve prva liga bravo majstore!!!
nista drugo nemogu komentirati kad sam ja jos jako mali......
 :klap:
Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline Vipko

• Punopravni član
« Odgovori #413 u: Ožujak 30, 2013, 11:03:39 prijepodne »
Evo jucer mi dosle neke stvari za tank i izmedju ostaloga i onaj magnet flipper sto sam spominjao da ga mislim nabaviti i zamjeniti shugavi hobbijev magnet s ziletom.

Dakle to ovako izgleda:

Unutra je flipper vec postavljen blade i extra plasticni dio koji se stavi umjesto žileta ako se ne cisti staklo nego akril. Bladeove se moze i extra naruciti, al nisam htjeo jos uvijek dok ne vidim kako radi i jel se moze mozda neki obican zilet ili mozda onaj hobbijev staviti (imam ih 5-6 komada extra). Interesantna stvar je da je magnet deklariran do 12mm (koliko je i moje staklo) i pricao s tipom sta on misli jel dovoljno jak da mi ok drzi i da mi pri iti malo jacem/brzem potezu ruke ne odvoji se, on kaze da je ok, ali max da je za 12mm te mi ponudio jos bolji magnet koji je do 24mm ali jebga kosta 3 puta vise :) Rekao sam idem riskirati i probati s ovim. Dosao mi jucer i da vidim sta tu ima:

Magnet SUPER drzi i pri jacem i brzem micanju u vertikalnom polozaju nikako mi se nije odvojio. Za usporedbu do sada sam imao JBLov Floaty2, koji ima ok rijesenja (na jednoj strani ima tanki dio za ciscenje koji uredno moze uci iza pumpi i sl. i tako ocistiti taj dio bez skidanja pumpe, i naravno sama cinjenica da pluta) ali iako je moj L deklariran do 16mm staklo, na mom 12mm u vertikalnoj pozici iti malo brzi pokret se odvaja. Pa ako hocu nesto brzo cistiti onda ga okrenem horizontalno i horizontalno ga misem ljevo desno i tu jos kako tako drzi. Jos jedna stvar koja me nervirala podloga u magnetu s unutrasnje strane je nekakva cicak traka. I koliko je to dobro za tvrdokorne alge skidati, toliko je lose za onaj fini film sto ga svi mi svako 3-4 dana cistimo po staklu. Kada skida taj film po staklu ja moram 3-4 puta proci isto mjesto da se ocisti, jer s svakim putem kada se povuce ostane kao da si s cesljem povukao crte, i onda treba 3-4 puta cistiti da se sve ocisti.

E sad, Flipper, tanji je pa skoro duplo od floaty2, pri najbrzim pokretima livo desno mi se nije uspio odvojiti ni u vertikalnoj poziciji, a kamoli u horizontalnoj. Podloga unutrasnjeg magneta nije cicak nego neka tkanina, sto me je izrazito iznenadilo kako fantasticno skida film. Doslovno iz jednog puta ocisti savrseno - odusevljen! Tvrdokorne alge i ne skida tako dobro ALI zato jer i nije namjenjeno za to, ova strana je namjenjena samo za ovaj film, a za ista drugo (jace alge i koralinu) se flipne i koristi se zilet. Zilet odlicno skida i alge i koralinu mada mu treba neko vrijeme ga koristiti dok se zilet ne ispravi i dojde u savrsenu ravninu s staklom, jer u pocetku je tvrdokorne koralina se skidala samo s krajevima zileta, ne s sredinom, ali nakon nekog vremena je zilet sjeo na mjesto i ok skidao.

Da nije sve ovako fantasticno imam jedan minus ali to je klasicno za marketing. Na onom videu sto sam stavio prije par postova vidi se kako skida ono ajme debelu koralinu, e pa ja nemam onako debelu nesto manju, ali je imao problema s time i trebalo je dosta puta preci preko nje dok bi je skinuo. Naravno ako se akvarij odrzava i ako nema onako debele koraline onda i nema problema. A posto sada ce mi magnet biti stalno unutra onda ce se uredno cistiti svako malo, i nece se dopustiti da se skupi onoliko koraline.

Samo flipanje magneta nije problem dok se skuzi sistem (skuzio u 3 minute). Pustit cu tank sljedecih par dana da se skupi alge po staklu pa cu uhvatiti video kako radi flipper i kako floaty :)

Eh da cijena nekih 30tak funti nije bas jeftina, ali nije ni previse.
« Zadnja izmjena: Ožujak 30, 2013, 14:19:03 poslijepodne od Vipko »

Offline profi23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
    • Panonsko more 2
« Odgovori #414 u: Ožujak 30, 2013, 17:23:47 poslijepodne »
Daj link ;)

Offline IIgor

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • Igor Mirovic
« Odgovori #415 u: Ožujak 30, 2013, 19:06:47 poslijepodne »
Akvarijum ti je cudo tehnike!  :klap: Svaka cast na inovativnosti!

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #416 u: Ožujak 30, 2013, 23:58:31 poslijepodne »
Odlican info Vipko  :up:

cijena i nije pretjerana ako uzmes za pandan recimo MagFloat 350 plus "dodatak" za zilet, izadje isto tu negdje...

jedino nisam siguran za drzanje magneta (odn. zileta) u tanku jer su kod mene redovno bili izjedeni morem u roku tjedan dana  - dobijes super tetanus izgled magneta, ostrica pojedena i nazubljena, plus boja  :D

od onda nakon svakog brisanja magnetom vadim van i susim rucnikom samo zilet, to je jedini nacin da ga sacuvam (radi se o easy blade ziletima bas za montazu na MagFloat magnete)...

sve u svemu, odlicno, a i oprez  ;) (ne toliko da ce pojedeni zilet napraviti problem u vodi nego ih je teze nabaviti, nabava i transport traju, a ni cijenom nisu bas za bacanje - ovi moji izadju oko 10kn/kom)
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Karlo

• Punopravni član
Odg: Re: 700l mora u dnevnom :)
« Odgovori #417 u: Ožujak 31, 2013, 09:24:32 prijepodne »
Pamuce koliko cesto mijenjas i odakle nabavljas?

Kako se kod flipera mijenja zilet, cijeli taj mehanizam ili?

Sent from my LT26i using Tapatalk 2

Offline Vipko

• Punopravni član
« Odgovori #418 u: Ožujak 31, 2013, 10:15:54 prijepodne »
E ppl, vidim dosta me ljudi pitalo i na sms i na FB i na mob za ovaj magnet pa evo linka

http://www.marineaquatics.co.uk/shop/index.php

Kod ovog tipa vec godinama kupujem rowaphos od 1000ml na ebayu i sad u zadnje vrijeme je otvorio ducan s milion itema, i vec sam uzeo krcato stvari tipa D-D testove (phos), D-D epoxy purple (pa se ne istice onako bijeli ili sivi na kamenu), hrane za koralje, ribe, i milion stvari za GHL :)

Link direktno na magnet je http://www.marineaquatics.co.uk/shop/flipper-aquarium-magnetic-glass-cleaner.html

Ja sam ga vec davno ispilio za dostavu u hrvatsku pa je dobio cijene od njihove poste, pa nema problema za dostavu, to jel skupa ili ne je druga prica, drugi selleri niti nece da salju u hrvatsku. Ja generalno skupim mjesec/dva sto hocu uzet stvari, i onda iz jednog puta narucim da mi tih 10-15funti postarine se razdjeli na vise itema bude ok.

@Pamook: Cuj, magnet i blade je deklariran za more, i navodno kako kazu nebi smjelo hvatati "ruzinu" i sl. :) Ali vidjeti cemo. Moj stari hobbijev je katastrofa po tom pitanju, kompletno je ruzina pojela magnet, kada se skine onaj poklopac (za mjenjanje bladea) komplet ruzina bila, pa sam to sve ostrugao, i komplet utopio u silikon, i ajmo reci da to drzi. Bladeovi isto znaju uhvatiti zutu boju i ruzinu. Imam jos hobijevih bladeova jedno 6-7 komada (jer kada sam bio magnet uzimao odmah sam uzeo i 2 refill packa). Nakon ovog iskustva hobby magnet bi bio u tanku samo kada cistim tvrdokorne stvari, nakon toga van tanka, kroz slatku vodu ga dobro ocistiti i fenom osusiti. I ajmo reci da to drzi vodu. Kazem, ovaj floaty za pocetak cu drzati stalno u tanku, i vidjeti cu hoce li biti problema s bladeom, ako bude, nakon sljedeceg mijenjanja bladea cu ga vaditi van. Al kazem, ljudi to reklamiraju da je saltwater-proof :)

@Karlo: Vidjeti ces na onom linku da je blade 5-6funti, i koliko sam vidio mjenja se komplet onaj plasticni nosac i sam noz.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #419 u: Ožujak 31, 2013, 19:58:12 poslijepodne »
Pamuce koliko cesto mijenjas i odakle nabavljas?

Kako se kod flipera mijenja zilet, cijeli taj mehanizam ili?

magnet sa jebaja, a easy-blade dodatak i zilete od Croreefa... sad sam na zadnjem ziletu pa cu morat vjerojatno u nabavu..

Vipko, daj link na ebay rowaphos prodavatelja koji hoce slat u ove vrlo razvijene krajeve pls  :)
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Vipko

• Punopravni član
« Odgovori #420 u: Ožujak 31, 2013, 20:43:33 poslijepodne »
A cuj to ti je isti ovaj seller, samo na ebayu, meni su neke cijene bile nize kada sam direktno od njega narucivao, nego s ebaya (jer mora placati proviziju ebayu), ali ako bas hoces evo ti seller:

http://stores.ebay.co.uk/marineaqua2010

I direkt link na 1000ml rowu: http://www.ebay.co.uk/itm/ROWAphos-ROWA-phos-D-D-PHOSPHATE-REMOVER-1000ML-/230949680692?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item35c5ac7634#ht_244wt_1399

Kada direkt od njega kupis isto s paypalom platis tako da nemas straha da ce te zeznuti, a i toliko sam s njime radio, da mi je cak neke stvari resendao ako nisu dosle ok. Super seller. Nakon Petra ovo mi je no.2. dobavljac stvari za tank :)

Offline Karlo

• Punopravni član
« Odgovori #421 u: Ožujak 31, 2013, 20:53:32 poslijepodne »
Super info. Nasi te uredno ocarine na robu iznad parsto kuna?

Offline Vipko

• Punopravni član
« Odgovori #422 u: Ožujak 31, 2013, 20:53:54 poslijepodne »
Evo i youtube filmic sto sam upravo uhvatio da vidite usporedbu JBL floaty2 i flippera. Prebacite u 720p i po mogucnosti u fullscreenu jer inace ce se tesko viditi ono kada cistimo staklo.

Inace s magnetom sam super zadovoljan, tank od 180x60x60 kompletno ocistim u 30sec, s floatyjem mi je trebalo barem 5 minuta koliko treba ponavljati. Skidanje koraline ide super. Jos jedino cu vidjeti jel moze mi biti magnet i blade stalno u moru da ne uhvati ruzinu, cisto da znam jel moze magnet biti u tanku 24/7 ili cu ga vaditi vani nakon upotrebe. Kazem proizvodjac tvrdi da je blade otporan na more i da stoji u tanku 24/7, ali znamo svi sto su ti marketingski trikovi :)

Offline Karlo

• Punopravni član
« Odgovori #423 u: Ožujak 31, 2013, 22:17:23 poslijepodne »
a gospođo Vipko što si tako brzo hodala oko akvarija pa se ne vide koralji i ostalo  :D
odlična usporedba proizvoda

Offline Glumac ST

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #424 u: Ožujak 31, 2013, 22:33:29 poslijepodne »
ti ko da prodajes ove flipere uz ovakvu prezentaciju si moga odma kupit 20 komada i amo narode jos malo pa nestalo :D :D :D :D :D :up: