e yebga

ja sam ih uzimao kako su izlazili na trziste, kroz par godina mislim

, i pokazali su se odlicni sto se tice brzine i tocnosti (i konzistentnosti), vise-manje bez zamjerke. Jedino sto me smeta (a mozda su u kasnijim verzijama ispravili) je sto PO4 test ne zadrzi izmjerenu vrijednost na ekranu (ili poput jeftinih toplomjera pri paljenju) vec ako propustis gledat u njega nakon one odbrojane 3 min, pojeo vuk magare

... A gledat ga dok odbrojava 3 minute unazad, eeee, ko da gledas boju kako se suši....ili cekas da voda za kavu zavrije

KH test je milina otkad imaju tekuci reagens (a ne praskasti kao za PO4), a sto se Ca testa tice, sa vlastito proizvedenom RO vodom (koja se koristi pri mjerenju) sam dobivao redom rezultate preko 600

, i tek kupovinom obicne destilirane/demineralizirane vode (dakle, industrijska proizvodnja) - dobio regularne rezultate pri mjerenju. Jos da je test za Mg i eventualno NO3 i ovaj hobi vise ne bi bio zahtjevan na boje

ako se ne varam, bilo je receno da ce svi fotometri kostati isto, a cijene reagensa individualno, ali to je bilo relativno davno pa uzmi s rezervom...
uglavnom, svaka preporuka za ove male kucne carolije