Ja imam tu sreću da živim relativno blizu Zagrebu pa mi nije problem otići po ribice a tamo ih Hvala Bogu ima ,a ima i za nas apistogramaljupce,Vili i Aquaterra..barem su to jedina mjesta gdje sam ih ja uspio pronaći. Mada meni nebi bio problem otići gdje god ako znam da ću naći ono što me zanima.
Kada bih birao ni sam neznam koji su mi draži agasizzi ili cocatoidesi,jedni i drugi su prekrasne.
Malo mi je čudno kada kažeš da ti se nisu mrijestile ribe,već sam rekao da se meni apistograme mrijeste svakih 10-ak dana pa neznam zašto bi kod tebe bilo drugačije..treba dooobro gledati ako su u zajedničkome akvariju koji je pretpostavljam i dobrozabiljen(što apistograme vole) dali su jajašca položena..jer su jako sitna i teško ih je primjetiti..zato ti je idealno uhvatiti se za džep i kupiti jedan mrijesni akvarij u kojem će biti samo apistograme, cca25-30litara ,u njega odvoji jedan par ,improviziraj kakvu pećinu,kokosovu ljusku ili komadić pvc cijevi,keramička posuda... filter naravno..i samo ih dobro promatraj i mora biti mrijest 100%. Nemoj stavljati nikakvu podlogu u akvarij,moj savjet ,jer češ lakše održavati čistoću u akvariju ,i ako jednoga dana dođu malci lakše češ ih uočiti... Sve ovisi o roditeljima,o ženki,ako počmu jesti ikru odvoji ih van i ostavi jajašca sama,nije im mama baš toliko potrebna.
- pretpostavljam da znaš da je potrebna i hrana za tako malene ribice,jer bez toga nema ništa..meni su mikrocrvi nezamjenjivi u prvim danima malenih punoglavaca,kasnije artemija u ogromnim količinama i što je najvažnije jako ,jako,jako čista voda.
Nadam se da sam vam pomogao ovima sitnim savjetima,jer ima toliko toga puno za naučiti o ovim prekrasnim patuljcima!! :-)
Dajte koju fotku pa da vidimo i vaše ribice!!!!