Mislio sam da će malo više ljudi pokazati zanimanje za moje patuljaste amerikance,no dobro. Ovo sa loših slika su agasizi double red-ovi.Neznam zašto ih ljudi općenito slabo drže a kamoli uzgajaju,dok sam recimo na nekim drugim forumima susjednih nam državama vidio da nije tako.
Istina je da ribice žive relativno kratko ,tek dvije godine,ali za svu ljepotu koju nam daju za to vrijeme stvarno se isplati držati ih.
Bilo bi lijepo kada bi se javio netko a da ih je razmnožavao manje ili više uspješno..radi razmjene iskustava ili kojega primjerka ribica.
Ja nisam prije skuzio temu

....jer bih se, kao ljubitelj appistogramma, sigurno vec javio.

Vec smo komunicirali na forumu, pa vec znas da dijelimo istu strast za ove ribice.
Taman sam ti htio napisat da na onoj prvoj slici gore, onaj malac u prvom planu, izgleda isto ko i moja zenkica agassizija....al vidim da si ti vec otkrio o kojoj se vrsti radi.
Imam momentalno mrijesni par istih, i vec su 2-3 puta imali mrijest.
Nisam im jos osigural adekvatnu intimu za imat djecu tak da za sad jos nisam imao srecu da malci proplivaju.
Momentalno se par nalazi u prenapucenom 60L akvariju na poslu, al uskoro budu ostali sami u tom istom akvariju, pa budu vjerujem i nasozili neki podmladak

U ta 2-3 navrata, fino su se smajhlali, i curka je iskopala rupu ispod panja i bila jedno 2-3 dana totalni terorista za sve druge stanovnike (10-ak zalenih neonki, malo jato lambchop rasborai brdo glass kozica).
Znam da je malo prevec

....al ide za 20-ak dana sve osim koza i agasizija van.
Tih par dana kolko je bila gazdarica akvariaj zenkica je cuvala jaja, a onda su ih valjda pojeli sami roditelji, ili je nekaj od sustanara pojelo jaja prije izlijeganja.
B.T.W. nisam znao da su double redovi.
Bum sutra poslikal, pa stavim slike.... bas me sad zanima jesu i moji isti.
Super da si ih uspio izmrijestiti...jesi odvajal roditelje u mrijesni?
Jesi micao muzjaka nakon mrijesta i onda kasnije zenku, ili...??