@ ibanezfrelon: limnophilu nemam tak da nemrem usporediti kolko njoj treba da se zacrveni, ali evo za sada imam ok rezultate s rotalom koja mi je sad ekstra draga biljka u akvariju i mislim da ću ju proširit na cijelokupni stražnji plan. Moram se još malo igrat s njom, pa ću vidjet. Ovo što se bara tiće, ja ga cijenim, ali ipak neke stvari volim i sam malo ispitat, a ne ga slijepo slijedit. Recimo ovo za Gh se ni najmanje ne slažem, jer od kada sam ga ja smanjio divlje je podivljalo i rastom, ali i crvenjenjem. (siguran sam da nije jedini faktor, ali jedan od faktora je)
@Neve: pokušavam smanjiti broj vrsta biljaka, ali velika je to površina za popunit i nije lako. Izbacio sam već nekoliko vrsta i sad bi trebala još ići van arcuata, ali trenutno nemam di s njom, pa kad složim još jedan akvarij u njega ću ju pomaknut. Leti do kraja i hairgrass. Anubias nana petit mi je predrag da bi ga maknuo, a to je jedina još vrsta koja bi mogla letit van. Ovak je trenutno u akvariju 8 vrsta biljaka što i nije tako puno kad pogledaš. Bez ove dvije bit će 6 što je taman.
@Godfish: to ti je iza samoljepljiva bijela pozadina. Morao sam ju staviti iako je iza bijeli zid, jer bi se inaće vidjeli dijelovi opreme i žica iza akvarija.
@delbi: hvala na pohvalama, istina je da akvarij ima svoju priču i nadam se da ću ju uspijet kvalitetno i završit. Što se altuma tiće, trenutno sam malo na knap s lovom, ali i iskreno prevelika mi je zezancija oko nabavke. Možda u neka boja vremena i zaplivaju u mom akvariju. Mislim da će ove kopije skalara isto dobro izgledat.
@Juricas: Da napredak je popriličan. Prelaskom na meku vodu i jednim žeščim trimanjem, biljke su poludile i skoro 50% povečale masu. Skalare sam gađao da budu slični altumima, ali opet to nije to. Ove sam uzeo u viliju, ima ih još. Nadam se da sam zdrmao barem jedan par.
@Marko_sp: Hvala

Što se brdašca i čarape tiće to mi je stvarno najbolja stvar koju sam napravio nemam nikakvih problem s njima. Tu i tamo se malo otkrije čarapa jer aquaclay sklizne s nje, ali ga lako vratim i zakamufliram ju. ostalo su samo prednosti. Neki dan sam počupao blyxu koja raste na samo čarapi i skužio sam da je korijen probio čarapu i čvrsto se uglavio. Također se i jadnostavno sad biljke i zadržavaju u podlozi. Kad ih sadim uzmem najobičniju spajalicu, napravim od nje slovo u i upiknem u čarapu tak da zaglavim biljku. Nema šanse da to izađe van.

@Renta i Biobio: Hvala na komplimentima. Mislim da će akvarij biti spreman za fotkanje taman sa ASW natjecanje. Imam još za popunit zadnji plan do kraja, a i srednji mi je na nekoliko mjesta još przan. Za taj dio imam u planu jednu sprecifičnu biljčicu koju je dosta teško za nabavit.