Ajoj...to bi mi se moglo dogoditi. Ali nemam više stakla na vidiku. Ako bolje pogledaš slike, vidiš da je i ovaj akvarij sastavljan od komada odpada. Jedna bočna stranica sastavljena je od 2 komada. Dno je u jednom komadu, ali mi se činilo tanko, pa sam na njega položio još nekoliko dijelova stakla i učvrstio silikonom. Zato kažem da je to ne DIY, već "Grunf izvedba".
Zapravo, stvar izgleda ovako: staklo za akvarij je od nekakvih starih okvira za slike, te od jednog starog regala. Postolje i poklopac od ostataka laminata. Ovi nosači poklopca su od plastičnih cijevi od kojih je bila napravljena konstrukcija dječje kućice. Stiropor sam našao na tavanu ispod 3 prsta debelog sloja prašine, staro jedno 20-tak godina (ako ne i više). CO2 ljestve također od stakla što mi je ostalo. Crijevo za CO2 je od vodenog hlađenja starog automobila, dobro iskuhano, naravno, a one spojnice za crijevo mi ostale kad sam radio CO2 sistem za glavni akvarij. hranjiva podloga je humus domaće proizvodnje što ga moji roditelji prave za cvijeće i slično, a šljunak je moj stari, kamenčić po kamenčić, iskopavao tijekom godina u vrtu, a ostalo u zemlji još od gradnje kuće.
Jedini trošak bili su mi silikon, filter sam kupio od našeg Vedrana, te ova lampa. I sad čisto iz principa ne bih išao kupovati staklo za poklopac. Ali već ću ja pronaći nekakvo rješenje za 0 kn.
Sad samo da ga napunim biljkama, a i zanima me kako će se ovaj prvi stanovnih oporaviti, jer ga je ova moja zlatna napast dobro uneredila. Srećom da anubiase neće ni pogledati.