nemoj stavljati nikakvu foliju - postoji opasnost od pregrijavanja lampe...nije se s time za igrati....radije ih privremeno isključi, ili uključuj po par sati dnevno, da se ribice postepeno naviknu...
a bilje koje budeš stavljao neka budu cryptokorine, echinodorusi i sve ostalo sa čvrstim lišćem, ne bi li ti čim dulje izdržalo papalicu malu... 
by the way - ti je avatar isto ljubimac?
Ma ne brinem se ja za pregrijavanje, struja je tamo gdje sam "doma".

Ta dodatna lampa je inače nešto što mi se čini kao za kupaonicu, ženski toalet stolić ili tome slično, ima zaštitni preko poklopac cijevi:

Pa sam mislio foliju preko tog poklopca staviti. Ali samo ako bi to imalo kakvog efekta, u protivnom je besmisleno.
Što se bilja tiče, upravo dovršavam jedan 20 litarski DIY akvarij koji će mi biti rasadnik bilja. Pa ako bude sve kako sam planirao, imati ću dovoljno vlastitog uzgoja da nadomjestim što mala divljakuša bude uništila.

Jedino što...hm, ova jedna zlatica mi trenutno nije previše opasna za bilje. Čupka tu i tamo limun, svako malo nađem listić kako pluta na površini, ali ne da se ovaj. Ali kad nabavim još jednu zlaticu, a to imam u planu, onda bi njih dvije u paru mogle napraviti "dar-mar". No dobro, sve za naše ribice, samo da one budu sretne, jel tako.
Avatar je, na žalost, bio ljubimac. Morali smo ga uspavati jer se bio teško razbolio. Križanac škotskog ovčara i terijera, čupav, dlakav i kitnjast poput ovčara, karakter terijerski, strašan čuvar, ali je doma bio velika maza. Samo vani nije dao nikome da nam priđe na bliže od metar dva. 10 godina je bio s nama, a onda....

Dvije je godine prošlo, a još tugujemo za njim. Nick i avatar su njemu u spomen.

Za kraj, najnovija informacija: Štefica (ime joj je žena dala, iako nemamo pojma jel ženka ili mužjak) danas cijeli dan pliva, nije se zavlačila u onaj kut. Dakle, definitivno je zbog te rasvjete. Moram priznati da mi je pao kamen sa srca što je samo to. Evo manekenke prije 5 minuta: