Srpanj 21, 2025, 16:33:13 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mislim da sam napokon zadovoljan  (Posjeta: 2931 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Timi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Mislim da sam napokon zadovoljan
« u: Svibanj 09, 2008, 13:33:41 poslijepodne »
Dakle, 54 litre, hladnovodni. Jedna zlatna kometa i jedan Aymonier. Jučer sam ga napokon napunio biljem kako treba, do sad mi je djelovao nekako prazno. Ako ima tko kakvu sugestiju, slobodno pucajte.
Riboobavještajci :ninja::ninja:
FBI - Fish Bureau of Investigation, Odjel za transport i specijalna vozila  :biker:

Offline F. Chief

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Odg: Mislim da sam napokon zadovoljan
« Odgovori #1 u: Svibanj 09, 2008, 14:31:27 poslijepodne »
Setup OK. Ja bi bacil onaj okrugli kamen. Zlatica voli papati bilje!  ;)
Zabok

Offline Timi

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 09, 2008, 16:06:45 poslijepodne »
Imaš pravo, kamen je sad višak. Stavio sam ga prilikom formiranja akvarija kad je bio potpuno prazan i nisam imao nikakvih biljaka (niti panj), da malo razbije četverokutnost prostora. Ok,  kamen ide van.
Znam da vole papati, gricka i ova moja, ali zato sam si napravio rasadnik. Nije estetski bog zna što, ali nek posluži svrsi.

FBI - Fish Bureau of Investigation, Odjel za transport i specijalna vozila  :biker:

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #3 u: Svibanj 09, 2008, 16:51:13 poslijepodne »
nije loše za početak, a kaj se tiče naslova, još ćeš ti to 100 puta prekopaTi, preslagati, to ti je tek početak! tak smo svi mi postali ovisni, i mislili da smo zadovoljni!
Varaždin...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #4 u: Svibanj 09, 2008, 18:34:35 poslijepodne »
super, lijepo---panj je odličan...i držim palce za biljkice....
i da te "utješim" - mi smo našima jučer (oko 5 poslije podne) posadili hrpu sagitarije (hvala, kolega!)....jutros je SVE bilo isčupano...danas, (opet oko 5 poslije podne) je natrag posađeno....do sad (18.30) je pol vani...ribe oduševljene što rade...ostali članovi obitelji već lagano frustrirani... ;D :P

Offline Timi

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Svibanj 10, 2008, 08:23:13 prijepodne »
Hehe, moja je još mala i samo je jedna. Tako da imam nade...Čini se da joj se najviše sviđa čupkati valisneriju. Ali nadam se da će ova dovoljno brzo rasti da nadoknadi.

Nego, mislim da ću morati premjestiti onog anubiasa s panja. Previše je na svjetlu i počeo je dobivati nekakve točkice po listovima. Ne bih rekao da je alga, ali.....A baš mi se sviđa ovako na panju.  :(

Nego, primjetio sam nešto zanimljivo. Naime, mijenjam vodu jednom tjedno, 1/5. Povremeno sam testirao vodu prije nego izvršim promjenu, čisto da vidim kako stoje stvari (tako je to kad nemaš iskustvo da možeš procjeniti "odokativno"). Do sad su mi nitrati/nitriti nakon tjedan dana bili blago prisutni, doduše u granicama dozvoljenog. A sad, nakon obogaćivanja akvarija biljem, 24 sata poslije, ponovno sam testirao (znatiželja) i od nitrata/nitrita ni traga. Ali doslovno ni traga. Test trakica ostala potpuno bijela. KH mi je ostao isti, vrlo visok, pH se nije nešto promijenio unatoč dodavanju CO2, što me ne čudi jer je puferski kapacitet visok zbog velike karbonatne tvrdoće. Ali....GH se znatno poboljšao. Sad, je li zbog bilja ili CO2 ne znam.
Očigledno da je akvarij sazrio, a CO2 i bilje blagonaklono djeluju na okoliš.  :)

Offline Boby

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #6 u: Svibanj 10, 2008, 12:00:49 poslijepodne »
dok još možeš uživaj u biljkama, jer kao što vidiš po iskustvima drugih..... zlatice će poslje uživati u biljkama, a ti  :roll:....... dok plivajući članovi obitelji uživaju i tulumara, oni na suhom  :o :roll:..............ma sve je to super.......

ako su ti točkice po Anubiasu zelene onda je to zelena točkasata alga..... pokušaj ga zasjeniti s nekom plutajućom biljkom (Lemna minor, Riccia fluitans, Ceratophyllum demersum itd........)

Offline Timi

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Svibanj 10, 2008, 12:36:02 poslijepodne »
A ne znam jel zelena točkasta, nije ljigavo, nekako je kruto, kao da je dio lista. Umočio sam u hipermangan za svaki slučaj, pa ću preseliti ispod Valisnerije.

Offline F. Chief

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #8 u: Svibanj 12, 2008, 08:40:25 prijepodne »
Mislim da imaš premalo bilja da utječu na nitrate, ali koga briga , glavno da je voda OK.  ;D
Vjerojatnije je da je voda zrela i da bakterije rade.
Anubias svakako stavi u hlad, jer inače BUUUM algi po listovima, a najvjerojatnije ti bu samo on ostal kad tvoja zlatica skuži novu igru: čupaj i papaj.  :D  ;D
Zabok

Offline Timi

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 12, 2008, 11:06:32 prijepodne »
Yep...nakon hipermanganske kupke one točkice su potamnile. Valjda su to alge i valjda su sad krepale. Jadnu biljku sam premjestio u hlad.

Nadam se da bi Ceratophyllum demersum ipak mogla preživjeti, odnosno da će rasti brže nego što ribica čupka. Limun mi se još drži, evo dva mjeseca. Vidjet ćemo do kad. Za valisneriju trenutno nije previše zainteresirana, no i to ćemo vidjeti.

U svakom slučaju, imam po primjerak svake u malom 20 litarskom rasadniku, pa se nadam da će tamo uzgoj uspjeti da bih mogao zamjenjivati ovo što ovaj terminator uništi.  :D

U svakom slučaju, otkad sam obovatio akvarij biljkama čini mi se da su ribice zadovoljnije i da im se sviđa. Više plivaju, istražuju, provlače se...