Hehe, moja je još mala i samo je jedna. Tako da imam nade...Čini se da joj se najviše sviđa čupkati valisneriju. Ali nadam se da će ova dovoljno brzo rasti da nadoknadi.
Nego, mislim da ću morati premjestiti onog anubiasa s panja. Previše je na svjetlu i počeo je dobivati nekakve točkice po listovima. Ne bih rekao da je alga, ali.....A baš mi se sviđa ovako na panju.
Nego, primjetio sam nešto zanimljivo. Naime, mijenjam vodu jednom tjedno, 1/5. Povremeno sam testirao vodu prije nego izvršim promjenu, čisto da vidim kako stoje stvari (tako je to kad nemaš iskustvo da možeš procjeniti "odokativno"). Do sad su mi nitrati/nitriti nakon tjedan dana bili blago prisutni, doduše u granicama dozvoljenog. A sad, nakon obogaćivanja akvarija biljem, 24 sata poslije, ponovno sam testirao (znatiželja) i od nitrata/nitrita ni traga. Ali doslovno ni traga. Test trakica ostala potpuno bijela. KH mi je ostao isti, vrlo visok, pH se nije nešto promijenio unatoč dodavanju CO2, što me ne čudi jer je puferski kapacitet visok zbog velike karbonatne tvrdoće. Ali....GH se znatno poboljšao. Sad, je li zbog bilja ili CO2 ne znam.
Očigledno da je akvarij sazrio, a CO2 i bilje blagonaklono djeluju na okoliš.