Srpanj 20, 2025, 23:53:35 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zlatna ribica se umirila  (Posjeta: 20894 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Timi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Odg: Zlatna ribica se umirila
« Odgovori #50 u: Travanj 30, 2008, 06:23:34 prijepodne »
Razmišljao sam ja i o tome. Vidjet ćemo kako će biti. Kondenza ne bi trebalo biti puno, budući da je otvoreni akvarij. Za ribice nema nikakve opasnosti, budući da u ovome neće niti biti ribica, već samo bilje. U postolje lampe gdje je prigušnica ide osigurač koji će biti zaštita od kratkog spoja. Samo sam lijen otići do grada i kupiti osigurač. Zapravo sam trenutno zaokupljen izradom CO2 ljestvi za ovaj akvarijčić.
Na mjestu gdje žarulja ulazi u grlo ide brtva, ali i to će pričekati dok ne završim ljestve, a kako ljestve pravim od stakla, onda su to muke...
Riboobavještajci :ninja::ninja:
FBI - Fish Bureau of Investigation, Odjel za transport i specijalna vozila  :biker:

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #51 u: Travanj 30, 2008, 14:33:38 poslijepodne »
opa dobro izgleda! nema kondenzansa kad ima dosta otvora za cirkuliranje zraka! a i dobro je da su lampe tak blizu vode, bolje će bilje bujati!
Varaždin...

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #52 u: Svibanj 01, 2008, 21:19:48 poslijepodne »
Baš je zgodno, posebno mi se sviđa lampa. Ja sam nedavno tražila nešto slično, ali nigdje nema... :(. Baš bezveze...

Offline Timi

• Punopravni član
« Odgovori #53 u: Svibanj 02, 2008, 21:09:18 poslijepodne »
Evo gotovo. Kako mi se supstrat nije usmrdio, a zapravo supstrat je humus iz domaće radinosti, pa možda zato ništa ne truli, trulilo je tijekom sazrijevanja humusa, odlučio sam ipak formirati akvarij. Šljunak je također domaći. CO2 je DIY, kao i ljestve. I prvi stanovnik je unutra - dvije mladice limuna koji se uspio razmnožiti unatoč stalnim napadima zlatice. Istina, izgleda kao da je došao iz rata, nadam se da će se ovdje oporaviti.
FBI - Fish Bureau of Investigation, Odjel za transport i specijalna vozila  :biker:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #54 u: Svibanj 02, 2008, 21:30:22 poslijepodne »
bravo kolega - čestitam!
i kondenzat na lampi lako riješiš - mi imamo na akvariju staklenu ploču i iznad nje je namještena (slična) lampa - nema kondenzata, staklo se lako očisti, lampa svjetli biljkicama i beticama i svi zadovoljni! a može se staviti i tanja ploča od pleksija ;)

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Svibanj 02, 2008, 21:32:46 poslijepodne »
Timi je očito dosta spretan! ;)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #56 u: Svibanj 02, 2008, 21:36:15 poslijepodne »
Timi je očito dosta spretan! ;)
morat ćemo mu smisliti još zadataka!  ;D

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Svibanj 02, 2008, 21:41:12 poslijepodne »
Slažem se! :D

Znači Timi, idući tjedan ćeš...

Offline Timi

• Punopravni član
« Odgovori #58 u: Svibanj 02, 2008, 22:00:19 poslijepodne »
Idući tjedan će nadam se plaća, pa idem u nabavku bilja. Na žalost, nitko s oglasa tko prodaje/poklanja bilje nije mi blizu. Mislim, pa treba sad to naseliti kako trebam ne?  :)

A onda moram pronaći još jednu staklenu ploču za gore, zbog kondenzata, kako kaže babyboom. No, vidjet ćemo. Danas je lampa gorjela cijeli dan i nije bilo kondenzata. Možda zato što mi je poklopac dosta iznad akvarija, da ne kažem - ima propuha iznad.  :D A kako nemam grijač, niti ga planiram, možda kondenzata i ne bude.

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #59 u: Svibanj 02, 2008, 22:06:00 poslijepodne »
ne brini, bit će biljaka....a što se tiče kondenzata - dok je ovakva temperatura vjerojatno ga ne bude, ali u ljeto će voda sigurno hlapiti...onda uopće nije loše imati prozirni poklopac jer slabije hlapi i nemaš velike gubitke (u našem otvorenom akvariju od 30 l tjedno islapi po 2, čak i 3 litre! - blaženo centralno grijanje  :roll:)
ajde, drži nas u toku!  ;)

Offline Timi

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Svibanj 03, 2008, 06:48:26 prijepodne »
Ajoj...to bi mi se moglo dogoditi. Ali nemam više stakla na vidiku. Ako bolje pogledaš slike, vidiš da je i ovaj akvarij sastavljan od komada odpada. Jedna bočna stranica sastavljena je od 2 komada. Dno je u jednom komadu, ali mi se činilo tanko, pa sam na njega položio još nekoliko dijelova stakla i učvrstio silikonom. Zato kažem da je to ne DIY, već "Grunf izvedba". :th_ROTFLMAO:

Zapravo, stvar izgleda ovako: staklo za akvarij je od nekakvih starih okvira za slike, te od jednog starog regala. Postolje i poklopac od ostataka laminata. Ovi nosači poklopca su od plastičnih cijevi od kojih je bila napravljena konstrukcija dječje kućice. Stiropor sam našao na tavanu ispod 3 prsta debelog sloja prašine, staro jedno 20-tak godina (ako ne i više). CO2 ljestve također od stakla što mi je ostalo. Crijevo za CO2 je od vodenog hlađenja starog automobila, dobro iskuhano, naravno, a one spojnice za crijevo mi ostale kad sam radio CO2 sistem za glavni akvarij. hranjiva podloga je humus domaće proizvodnje što ga moji roditelji prave za cvijeće i slično, a šljunak je moj stari, kamenčić po kamenčić, iskopavao tijekom godina u vrtu, a ostalo u zemlji još od gradnje kuće.

Jedini trošak bili su mi silikon, filter sam kupio od našeg Vedrana, te ova lampa. I sad čisto iz principa ne bih išao kupovati staklo za poklopac. Ali već ću ja pronaći nekakvo rješenje za 0 kn.
Sad samo da ga napunim biljkama, a i zanima me kako će se ovaj prvi stanovnih oporaviti, jer ga je ova moja zlatna napast dobro uneredila. Srećom da anubiase neće ni pogledati.  :)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #61 u: Svibanj 03, 2008, 19:20:27 poslijepodne »
koliko smo te upoznali otkako si na forumu, uopće se ne brinem da nećeš nešto smisliti za 0 kuna :D¨
evo ideja: prozirni fascikli imaju nekad vrlo tvrdi prozirni dio... ;D...pa neki okvirić...dok zagrije, budeš već smislio :D
e...a zlatna napast - ne govorim ja bez veze da jedino anubiasi opstanu (osim kod mojih krampusa)...ostalo se sve vrlo uspješno utamani...ajme, kako su naši akvariji bili krasni u početku dok čudovišta nisu skužila što je sve fino...toliko da smo čak mogli i dati biljke...a sad.... :clown:

Offline Timi

• Punopravni član
« Odgovori #62 u: Svibanj 03, 2008, 19:45:10 poslijepodne »
koliko smo te upoznali otkako si na forumu, uopće se ne brinem da nećeš nešto smisliti za 0 kuna :D¨
evo ideja: prozirni fascikli imaju nekad vrlo tvrdi prozirni dio... ;D...pa neki okvirić...dok zagrije, budeš već smislio :D
e...a zlatna napast - ne govorim ja bez veze da jedino anubiasi opstanu (osim kod mojih krampusa)...ostalo se sve vrlo uspješno utamani...ajme, kako su naši akvariji bili krasni u početku dok čudovišta nisu skužila što je sve fino...toliko da smo čak mogli i dati biljke...a sad.... :clown:
Vidiš vidiš....prozitni fascikli...a ima ih i u bojama.....imam jedan plavi takav. Idem ga ga staviti da vidim kako bi to izgledalo... :up:
Ja se nadam da će mi ovaj biljni rasadnik biti dovoljan da za ubuduće imam dovoljno "salate" za zamjenu. Jer kad budem nabavio još jednu....ajoj...

Offline Timi

• Punopravni član
« Odgovori #63 u: Svibanj 08, 2008, 10:05:50 prijepodne »
Evo stiglo novo stanovništvo u rasplodni...ovaj....rasadni akvarij. Anubias će ići odmah u glavni, suviše je velik, a ovo ostalo ću još vidjeti...gledat ću da dio prebacim u glavni, a dio ostavim ovdje da se razmnožava u miru od zlatnog terminatora.  :)

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #64 u: Svibanj 08, 2008, 11:11:29 prijepodne »
krenulo je, krenulo! ajde baš mi je drago da je stiglo bilje i da se sadi! nebude ti premali akvarij za uzgoj bilja? začas ti se to razraste!
Varaždin...

Offline F. Chief

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #65 u: Svibanj 08, 2008, 12:14:17 poslijepodne »
Jooj, kad vidim ove košarice sjetim se sebe prije tri mjeseca... :-[
 :up:
Zabok

Offline Timi

• Punopravni član
« Odgovori #66 u: Svibanj 08, 2008, 12:39:27 poslijepodne »
Ma samo neka...bolje da bude viška nego manjka.
A košarice su jer nisam stigao to rasturiti i srediti, samo sam ih ubacio unutra da se oporave od transporta. Vruć dan, a one u onim vrećicama. Sad kad su u vodi, sad to polako i na miru mogu isplanirati i rasaditi.  :)

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #67 u: Svibanj 09, 2008, 09:44:16 prijepodne »
bravo!
sad samo naprijed i sretno!!!!!

Offline Timi

• Punopravni član
« Odgovori #68 u: Svibanj 09, 2008, 16:10:43 poslijepodne »
Evo, glavni akvarij napokon obogaćen:
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=20998.0

Offline Tonya

• Punopravni član
« Odgovori #69 u: Svibanj 09, 2008, 23:01:35 poslijepodne »
Lijepo :up:! Mjesta ko u priči za zlatnu, bar dok ne naraste ;).
FBI - Riboobavještajci :ninja: