Lipanj 28, 2025, 22:52:22 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Nestručno osoblje u pet shopovima  (Posjeta: 5903 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline crvenkapa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Nestručno osoblje u pet shopovima
« Odgovori #25 u: Veljača 16, 2014, 20:27:25 poslijepodne »
Najbolje ti je ne ic u zoo shopove tako te nece niko zaj..... bat  ionako po vama svi zoo shopovi su tragedija .

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Forever young...
    • Guppy Kids Jungle - > Rio Orinoco
« Odgovori #26 u: Veljača 16, 2014, 21:49:59 poslijepodne »
Najbolje ti je ne ic u zoo shopove tako te nece niko zaj..... bat  ionako po vama svi zoo shopovi su tragedija .

Nisu oni tragedija, nego njih vode trgovci koji rade za profit. Nažalost, većini njih nije stalo do dobrobiti životinja.
Dobar trgovac će ti, iako živiš u npr. garsonijeri od 18m2, prodati Engleskog mastifa (najveća pasmina u kinologiji, cca +100kg).
Ljubitelj životinja će te odgovoriti od takvog nauma, prvenstveno jer mu je stalo do te jadne životinje. 

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #27 u: Veljača 16, 2014, 22:22:35 poslijepodne »
Nisu oni tragedija, nego njih vode trgovci koji rade za profit. Nažalost, većini njih nije stalo do dobrobiti životinja.
Dobar trgovac će ti, iako živiš u npr. garsonijeri od 18m2, prodati Engleskog mastifa (najveća pasmina u kinologiji, cca +100kg).
Ljubitelj životinja će te odgovoriti od takvog nauma, prvenstveno jer mu je stalo do te jadne životinje.

ti kao da si se jutros uključio na forum ...  :D :D :D

pročetaj malo po temama o psima na ovom forumu naravno, pa ćeš vidjeti koliko su me uvjeravali da je za velikog psa baš baš super kad živi u malom stanu u zgradi jer ga vlasnici puno šetaju po stepenicama zgrade gore dole ..  :D :D :D

nemojte se zavaravati ljudi ... ;)  ... svi će uvijek naći opravdanje za vlastitu glupost (da da, ni ja ne bježim od toga  ;) ) , ali će istovoremeno vrlo žustro pametovati drugima ako misle da isti nisu upravu (od ovoga se ograđujem, jer rijetko ili nikada ne pametujem drugima šta je bolje za njih  :up: )

sa druge strane, da se vratim na pet shopove .... vidim da je već rečeno, ali nije na odmet ponoviti ... kad idem kupiti nešto u pet shop, već unaprijed znam šta trebam i šta tražim ... a sa prodavačem se mogu samo posavjetovati o izboru marke (filtera recimo... ili hrane ... možda vitamina i slično) .... ali sigurno neću doći u pet shop i pitati prodavača koje ribice ili psa bih ja trebao kupiti... WTF
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Forever young...
    • Guppy Kids Jungle - > Rio Orinoco
« Odgovori #28 u: Veljača 17, 2014, 00:51:07 prijepodne »
pročetaj malo po temama o psima na ovom forumu naravno, pa ćeš vidjeti koliko su me uvjeravali da je za velikog psa baš baš super kad živi u malom stanu u zgradi jer ga vlasnici puno šetaju po stepenicama zgrade gore dole ..  :D :D :D

To su ti tzv. pomodari kojima je pas modni dodatak, a ne ljubitelji životinja :( Tako u Splitu imaš sezonu Mopsića, pa nakon toga Francuskih budloga... i ti, inače skupi psi, redovito završe na ulicu ili na eutanaziju čim prođe moda >:( Pisao sam ovdje na forumu kako je jedna moja poznanica veliki Juwelov Rio 180 doslovno izlila u zahod jer ribice više nisu bile "in", pa je akvarij završio na Njuškala jer joj je trebala lova za novu "modu" X-(

sa druge strane, da se vratim na pet shopove .... vidim da je već rečeno, ali nije na odmet ponoviti ... kad idem kupiti nešto u pet shop, već unaprijed znam šta trebam i šta tražim ... a sa prodavačem se mogu samo posavjetovati o izboru marke (filtera recimo... ili hrane ... možda vitamina i slično) .... ali sigurno neću doći u pet shop i pitati prodavača koje ribice ili psa bih ja trebao kupiti... WTF

:up: Prije odlaska u dućan se konzultiram sa svojim  prijateljem Guglićem i napravim spisak što mi točno treba. Ako su neki proizvod svi redom proglasili lošim, nema potrebe da otkrivam ponovo toplu vodu.

Offline Brada

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 75
  • Brada
    • My Reef Aquarium
« Odgovori #29 u: Veljača 17, 2014, 11:48:25 prijepodne »
Kroz cijeli post se provlači ideja: Glupost nema granice i trajanje :) Problem Zoo dućana je nerentabilnost akvaristike (točnije, visoke režije zbog potrošnje struje, vode, preparata i hrane za ribice.), a uz to, važnije je zaposliti poznavatelja mačje i pseće hrane i opreme i punitelja polica. Kad se večina novih korisnika akvarija odluči na kupnju, vođeni su slikom iz crtića:staklena kugla i buljava ribica sa mjehurićima kao u yakuziu. Uglavnom se dogodi da kupe ribicu u jednom dućanu, a na putu kući se sjete da bi trebao i akvarij pa traže najjeftiniju soluciju. Kako kod nas kugla košta 160 kn, obično ponudim rađeni akvarij od cca. 20 litara, a uz njega i hang on filtarza istu litražu pa sve zajedno košta 10 kuna više, izgovorim litaniju o cikliranju te kako nagovoriti ribicu da preživi idućih dva mjeseca.
Bilo je dana kada sam se morao prepirati ili uskratiti prodaju riba jer se stranka odala da bi htjeli gledati kako ciklid ubija gupije ili slično.
Da se razumijemo, po struci sam auto/avio mehaničar ali zahvaljujući vlasniku firme prodajem ribice i nastojim održati nivo usluge u dućanu kakav sam upoznao kao mušterija prije zaposlenja u istom   :up:
Zagreb - Sigećica
Samo glupost je vječna, sve ostalo može proći!!!!
http://www.bradareef.webs.com/

Offline Saša Petrić

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #30 u: Veljača 17, 2014, 12:23:04 poslijepodne »
E da su svi ko vas dvojca! :-)

Sent from my iPad using Tapatalk

Offline ciko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #31 u: Veljača 17, 2014, 14:16:07 poslijepodne »
Jedini dučan u Zagrebu u koji dođem s voljom i odem pametniji stoga RESPECT !

Offline DavorT

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
« Odgovori #32 u: Veljača 17, 2014, 17:35:17 poslijepodne »
Jedini pravi ducan u zagrebu je zoo vili. U ostale odbijam uci vec godinu i nesto.

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #33 u: Veljača 17, 2014, 18:15:15 poslijepodne »
A sad za razliku od svih ostalih dućana jedino zoo vili i to u Utrinama ima poseban odijel samo za akvaristiku i ljude koji rade samo na tom odjelu tako da je teško za očekivati od drugih da imaju znanja za sve grane kućnih ljubimaca.
Ja se također držim one da prvo posjetim Googla i YouTube da vidim kakve uvjete što zahtjeva te pogledam video kako to funkcionira u stvarnosti.

Galaxy SIII

Offline brukva

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #34 u: Veljača 17, 2014, 19:20:40 poslijepodne »
Zoo Vili je zakon. Problem nekih drugih dućana je neznanje ljudi koji rade, isto tako moraju i prodati. Mišljenja sam da je prodavač odgovoran posao, kao i svi drugi. Mislim da svaki čovjek može naučiti neke osnove posla koji radi. Ukoliko netko nije siguran (prodavač) poštenije je priznati ili pitati (objasnite svom djetetu zašto je uginula ribica za par dana). Kao da odeš kod mehaničara i za par dana ti otkažu kočnice jer ih je popravljao veterinar npr. Znam da oni tu "robu" moraju prodati, ali tu je i etičko pitanje... Uglavnom najbolje se dobro informirati prije bilo kakve kupovine.

Offline Marta LOVE

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #35 u: Ožujak 10, 2014, 02:02:44 prijepodne »
ovo vam je odlična tema, meni su se slične stvari događale u pet centru RI!
bolesne ribice koje ugibaju isti ili nakon par dana,preporuka krivog lijeka, kad sam im poslala mail sa jako puno uskličnika su se ispričali .... EVO

Poštovana gđo Pleše,
zahvaljujemo Vam na ukazanom povjerenju i upitu te nam je uistinu vrlo žao čuti da su Vaše ribice bolesne.
U međuvremenu smo kontaktirali i kolege iz naše trgovine u Rijeci, kako bi obratili i dodatnu, posebnu pozornost na ribice koje se nalaze u našem prodajnom prostoru. Kako saznajemo od kolega, trenutno su sve ribice u našoj trgovini u Rijeci u redu i u dobroj formi, no kolege će ih svakako imati i pod dodatnim nadzorom kako bi se pravodobno uočile jedinke u eventualnoj latentnoj fazi. Sve ribice su uobičajeno pod svakodnevnim nadzorom naših iskusnih akvarista, koji promptno reagiraju na svaku uočenu promjenu te ribice izdvajaju i liječe u zasebnim akvarijima ukoliko se za to ukaže potreba. Također, posebnu pažnju pridajemo i novopristiglim ribicama.

i čak sam napokon dobila odgovarajući lijek i ribice su ozdravile i upute za korištenje te još neke dodatne savjete

Offline outsider

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #36 u: Ožujak 10, 2014, 08:58:05 prijepodne »
Dobro je kad na kraju ispadnu korektni. Ja sam na drugom mjestu kupio dvije ribice koje su uginule ali sam dobio i savjet i lijek i nove ribice. A prošli tjedan sam u hopu na Viškovu primjetio natpis na jednom akvariju koji kaže da zbog bolesti ne prodaju ribice iz tog akvarija. Ti si dobro napravila što si im pisala, samo tako svi oni mogu ispraviti propuste i ne ponavljati ih u budućnosti :)

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #37 u: Ožujak 10, 2014, 09:17:03 prijepodne »
ima tu i druga strana medalje...  :D

Dođe obitelj koja je odlučila imati akvarij u pet shop ... tamo im djelatnik počne "pametovati" o cikliranju od mjesec dana bez ribica, pa ovo ono ... rasvjeta... biljke ... bla bla ...

Onda ta ista obitelj izađe iz pet shopa jer im se ta ideja nije previše svidjela i odu u drugi pet shop gdje će im prodavač prodati odmah ono što žele i svi sretni i zadovoljni ..  :D
uvijek dostupan na [email protected]

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Ožujak 10, 2014, 10:47:52 prijepodne »
Kao prodavač radim 4g.Ne bi želio spominjati u kojoj trgovi sam radio 3.g.Ribice koje stižu iz Singapura itd koje nisu prešle karantenu pa zamislite u kakvom su stanju.Gmazovi bez hrane,u malim terarijima itd.Za gmazove sam nosio hranu od doma da bi ih hrano jer se dobije 30 fobasa na dvije vodene agame,gekona itd mjesečno.Što se tiče prodaje ribica dok sam ja bio tamo nisu se trpale ribe skupa sa akvarijem ili skalari u 20l akvariju,uglavnom upozoravali smo ljude sto je ribama potrebno za život,no neki kupci inzistiraju "to je poklon-to je za djecu itd" a vi morate prodati.
Cijela postava nas četiri je otošlo iz navedene trgovine,sad je nova postava i čujem baš to stavite Tetra SafeStart i ribe skupa.Sad sam suvlasnik drugog pet shopa i imamo totalno drugačiji pristup.

Offline Boetongo

• Novi član
  • *
  • Dob: 109
  • sadim travu - ali u akvariju
« Odgovori #39 u: Ožujak 10, 2014, 11:36:20 prijepodne »
ima tu i druga strana medalje...  :D

Dođe obitelj koja je odlučila imati akvarij u pet shop ... tamo im djelatnik počne "pametovati" o cikliranju od mjesec dana bez ribica, pa ovo ono ... rasvjeta... biljke ... bla bla ...

Onda ta ista obitelj izađe iz pet shopa jer im se ta ideja nije previše svidjela i odu u drugi pet shop gdje će im prodavač prodati odmah ono što žele i svi sretni i zadovoljni ..  :D
nažalost najčešće je to kak srašilo veli...

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
« Odgovori #40 u: Ožujak 10, 2014, 20:04:35 poslijepodne »
A nedavno sam bio u pet centru u henizelovoj i primjetio ribicu točnije crnu udovicu u onom bazenu za bilje.
Te naravno idem ja reći prodavaču da imaju zalutalu ribicu unutra na što on odgovara da zna za nju te da je ona pala prilikom hvatanja na pod i da ih tako onda ostave jer nemogu u prodaju.
Mislim si onako pa reko dobro ima logike, baš dobro od njih što neće uvaliti takve ribe.
Ali reko idem ja pitati šta onda bude s njom, na to on da ih tako ostave unutra da uginu.
A pa što ih ne poklonite onda nekome bolje nego da ih bacite baš sam se ja ponudio da ju ubaci jer sam uzimao neke ribice na što se on samo osmjehnuo da ne može to tako.
A reko šteta za ribicu možda bi mogla negdje sretno doživjeti koju godinu.

Galaxy SIII

Offline Marta LOVE

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #41 u: Ožujak 10, 2014, 23:14:49 poslijepodne »
Mislim jesu prodavači i bla bla te spike . . . ali da tako postupaju sa nekim živim bićem psovala bi ali neću !!!!!  >:(
koda je neka čokolada ili neka kutija koja im se tijekom transporta oštetila pa ju stave sa strane tj. BACE ne mogu to shvatiti da tako postupe sa nekim živim bićem  :'( joj ono pala mi je beba u koja je trebala biti posvojena ali ću ju staviti sa strane ono ******* uff i ja se iznerviram bzv.  :(

nadam se da neće nitko pomisliti da sam luda....  :rolleyes:

Offline Marta LOVE

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #42 u: Ožujak 10, 2014, 23:18:43 poslijepodne »
A nedavno sam bio u pet centru u henizelovoj i primjetio ribicu točnije crnu udovicu u onom bazenu za bilje.
Te naravno idem ja reći prodavaču da imaju zalutalu ribicu unutra na što on odgovara da zna za nju te da je ona pala prilikom hvatanja na pod i da ih tako onda ostave jer nemogu u prodaju.
Mislim si onako pa reko dobro ima logike, baš dobro od njih što neće uvaliti takve ribe.
Ali reko idem ja pitati šta onda bude s njom, na to on da ih tako ostave unutra da uginu.
A pa što ih ne poklonite onda nekome bolje nego da ih bacite baš sam se ja ponudio da ju ubaci jer sam uzimao neke ribice na što se on samo osmjehnuo da ne može to tako.
A reko šteta za ribicu možda bi mogla negdje sretno doživjeti koju godinu.

Galaxy SIII

da sam bila na tvom mjestu mislim da bi uzela tu ribicu nekako makar ju ukrala  :devil:

Offline Rossi

• Punopravni član
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #43 u: Ožujak 11, 2014, 00:13:08 prijepodne »

mozda su nase zivine ili biljke tu negdje medu kutijama...
R-46

Offline Marta LOVE

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #44 u: Ožujak 11, 2014, 00:19:03 prijepodne »
Aaaaaaaaaaaaaaaa !
 nadam se da NISU, nije ovo za moje oči  :(

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Ožujak 11, 2014, 00:22:31 prijepodne »
Aaaaaaaaaaaaaaaa !
 nadam se da NISU, nije ovo za moje oči  :(

samo se nadaj, ali to je tako... sa bilo cime kaj se shippa iz kine i inih zemalja...
R-46

Offline Marta LOVE

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #46 u: Ožujak 11, 2014, 00:35:41 prijepodne »
uh... a dobro oni dole su općenito malo šuknuti pa nije ni čudo.
gledala sam na youtub-u kako ih uzgajaju i u čemu ih općenito drže bilo koju vrstu

sve je ok dok ne dođe do 01:45

neke scene su ok al neke su katastrofa...

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Ožujak 11, 2014, 01:06:23 prijepodne »
ovaj drugi video, malo goldfish market, malo janjevci torbe prodaju...
R-46

Offline Marta LOVE

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #48 u: Ožujak 11, 2014, 01:28:36 prijepodne »
ah...ne znam što više reci za ove gluposti -.-

Offline Boetongo

• Novi član
  • *
  • Dob: 109
  • sadim travu - ali u akvariju
« Odgovori #49 u: Ožujak 11, 2014, 08:40:17 prijepodne »
issss, koji uzgoj betta, stvarno su automatizirani.  :D
i sad kad vidiš koliko mi pimplamo oko kakvoće vode, temperature,FFM-a i inih pi.darija.