Akvarij 90 litara
oko 26 C
pokrenut ima 40 dana
nemam testere
Mijenjam vodu jednom tjedno 15tak posto vode promjenim iz spine koja odstajala
Usisam koliko mogu dna lagano
Filter: Boyu BF-108
filter ocistim u vodi sto izvadim iz akvarija, izvadim spuzvu ocistim, a vatu bacim a stavim novu, isperem keramiku,
unutra su vta, spuzva i keramcki djelovi
imam onaj kupovni panj koji je bio u drugom akvariju, sad je tu
ubacio prije 3 dana kokos koji sam prije toga prokuhao
dodajem mikro i makro elemente
Co2 nemam
imam ancitruse -5, corydorase -5, guppye 7-8, zebrice 5, platije -3, nekoliko kozica i puzeva rashorn
bilje mi raste odlicno, neke vise, neke manje ali nemam problema
Dakle guppy je samo legao na dno i vidi se da je na izdisaju, nisam primjetio da je bila uopće bolesna. Sad je gotova. Dal da je vadim iako jos uvijek nije krepala???
I druga je na podu, ali ta je cudna otkad sam je dobio, pliva malo gore, malo lezi na dnu, i debela je. Ova nije debela. Na ostalim sam primjetio neke crvene fleke, ali ne znam jeli to normalno.
Te guppye sam dobio kad sam kupova ribice kao poklon od prodavača. Kupovao sam preko foruma, i sve ostale ribice su zdrave i normalno se ponasaju.
Jedinu promjenu koju sam napravio je da sam u nedjelju izvadio dvije velike ribice i poslao ih za Zagreb a ubacio sam kokosov orah koji sam prethodno prokuhao. Jedino vidim da je voda malo tamnija od oraha ali ne pretjerano ni nista veliko.
Ja sam pocetnik u ovome svemu, ovo sam oformio ima 40 dana i nemam iskustva. Ne znam koliko su stare ribice ali mi se ne cine da umiru od starosti. Nesto im se desilo.... Zabrint sam

Umiruća:

Ova leži većnom na dnu, ali nekad zapliva i opet se spusti na dno. Debela je:

Ostale plivaju:

Druge ribice se koliko vidim normalno ponasaju. Evo kako akvarij izglda, malo je mutna voda jer sam sad presadio dvije biljke: