0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
U zatvorenom karnistru klor nece ishlapiti kao niti u cijevi od vodovoda. Karnistar s malom rupicom je bezveze opcija. Kanta bez poklopca je pravo riješenje ako bas zelis da odstoji voda 24 sata.Najednostavno trenutno riješenje klora je tetrin aquasafe koji trenutno neutralizira klor (neutralizacijsko vrijeme je do 20 sekundi) i bok, natocis vodu iz pipe ili u kantu ili drito u akvarij, puknes propisanu dozu aquasafe-a i za 20 sekundi je voda potpuno pripremljena za ribe bez tih 24 sata cekanja i kompliciranja.FFM je prespor za izmjene vode i jos posrce sve hranjivo iz vode za bilje, a i treba mu par sati da ubije klor. Po meni ffm najgorija opcija za izmjenu vode,em trosis novac, trosis vrijeme, onda je bolje kanta i nek odstoji 24 sata bez preprata.FFM je fenomenalna stvar za masu toga - tipa transport riba, mrijest/mladi, eliminirat amonijak, teske metale itd itd itd itd itd...ali za redovne izmjene vode je sredstvo koje treba izbjegavati jer vise moze sranja napraviti nego realne koristi. Evo dobar primjer iz osobnog iskustav zasto je ffm kod redovnih izmjena los - svaki put kad mjenjas vodu tjedno - jedan dio taloga ffma zavrsi na liscu, pogotovo na velikim listovima kao sto je anubias i dok si rekao keks imas boom algi na liscu, a same biljke krenu stagnirat jer u vodi nemaju dovoljno hranjivih tvari.
sa svime bih se mogao složiti osim s ovim da klor neće "ishlapiti" u zatvorenom karnisteru ...
a daj mi objasni kako ce u zatvorenom karnistu/cijevi/spremniku ishlapiti klor?da je ovo sto tvrdis moguce, cijeli sistemi kloriranja vode u vodovodu nebi mogao uopce funkcionirao.razmisli opet.
Inače i makro i mikro treba dodavati ujutro prije paljenja svijetla. Dakle, maksimalno smanji dodavanje makro a mikro prema receptu ujutro prije paljenja svijetla.Usisavač možeš sam napraviti od boce i crijeva a ovdje na forumu imaš uputstvo kako se pravi. Kada napraviš moraš dobro usisati cijelu podlogu.Vatu baci i zamijeni ju sa akvarijskom spužvom.Sutra promijeni 30% vode uz usisavanje podloge i dodaj 2 žličice soli a FFM čim stigne počni koristiti.Kokos nije problem, pozdrav.