Lipanj 28, 2025, 18:58:45 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: kraljevi akvarija  (Posjeta: 4035 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline celinjo33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • askalafanza
kraljevi akvarija
« u: Listopad 13, 2013, 18:08:07 poslijepodne »
gleda li netko ovo na nat geo wild

Offline ent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Našice
Odg: kraljevi akvarija
« Odgovori #1 u: Listopad 13, 2013, 18:32:49 poslijepodne »
Gledam,nije lose ali ameri ko ameri,sve rade umjetno.

Offline FixFox

• Trade Count: (+24)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #2 u: Listopad 13, 2013, 18:42:26 poslijepodne »
meni se baš i ne sviđa, jel kako ent kaže sve koralje rade umjetno i to izgleda nakaradno  :down:

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #3 u: Listopad 13, 2013, 18:50:38 poslijepodne »
Kraljevi plastike :D

Offline celinjo33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • askalafanza
« Odgovori #4 u: Listopad 13, 2013, 18:56:24 poslijepodne »
americki kic :(

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
Odg: Re: kraljevi akvarija
« Odgovori #5 u: Listopad 13, 2013, 18:58:35 poslijepodne »
Obicno americko smece.....

--------------------------------
sa telefona....sorry na greskama
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Buncek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #6 u: Listopad 13, 2013, 19:05:39 poslijepodne »
U potpunosti se slažem sve je umjetno i previše kičasto, boje nerealne i blješte li ga blješte.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #7 u: Listopad 13, 2013, 19:11:12 poslijepodne »
Ja gledam i meni su odlični. Ljudi rade s umjetnim koraljima i ne vidim tu problem. Treba znati za kakvo tržište rade i da 99% njihovih mušterija nema blage veze o održavanju morskog akvarija a još manje o živim koraljima i ribama.
Možda ne znate ali 90% uvezenih reef riba i koralja ugiba u prvoj godini zatočeništva. To je na milijune jedinki!

Radi toga razloga živi organizmi nisu za svakoga a ameri žele da im sve pršti od boja sa minimum održavanja....i to dobijaju. S druge strane korist od toga je da se time čuvaju divlji koralji od izlova i istrebljenja.

A Living color su pravi profesionalci i nema toga što ne mogu izvesti za lude amere.

http://www.livingcolor.com/

Meni odlična emisija. :klap:

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #8 u: Listopad 13, 2013, 19:14:20 poslijepodne »

A Living colors su pravi profesionalci i nema toga što ne mogu izvesti za lude amere.

Meni odlična emisija. :klap:
[/quote]

Potpisujem,meni izgleda jako dobro morski i slatkovodni,i za razliku od nas sve rade sa pleksiglasom,samo kad gledam kolko je kod nas cjena pleksija nama se to nebi isplatilo  :)

Offline Bruno

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Podsused
  • ex MrBrunooo http://www.akvarij.net/forum/index
« Odgovori #9 u: Listopad 13, 2013, 19:22:40 poslijepodne »
Glledam skoro svaku emisiju na national geographic i nat geo wild , u vezi ovog se potpuno slazem s Rentom  :D

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #10 u: Listopad 13, 2013, 20:28:32 poslijepodne »
Pa rade oni i sa živim koraljima jer u prošloj ili pretprošloj epizodi su baš složili jedan akvarij sa živim kamenom i živim organizmima i izgleda da sve mogu napraviti...

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Listopad 13, 2013, 21:19:05 poslijepodne »
gledao par puta likovi ok rade ali ukusi amerikanaca - UJ FUJ.
tko bi htio akvarij unutar kombija jer je to eto fora?
Renta je sve rekao dobro.
Akvarij na baseball terenu :dead:

Sve to na national geo su većinom populističke serije na koje se klinci pale

od tih akvarija, do onog medvjeda  :D, dokumentarnih ralja itd
dobre stvari poput south Pacifica,wild Karebean i Soviet storma su rijetkost

Offline zzorann

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #12 u: Listopad 13, 2013, 21:49:14 poslijepodne »
Ja cu spalit, vidi im cijene "koralja" :D To je business.

https://www.livingcolor.com/store/?slug=index.php&cPath=1

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #13 u: Listopad 14, 2013, 00:24:02 prijepodne »
Nije čudo kad izgledaju bolje nego pravi. :D

Offline Lili

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
  • Fish freak
« Odgovori #14 u: Listopad 14, 2013, 08:23:35 prijepodne »
Gledala par episode. Tak tak su mi. Previse sareno i prenapuhano. Klasicni ameri...

Offline Zorz

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #15 u: Listopad 14, 2013, 08:59:19 prijepodne »
Meni se isto ne svidja, ali biznis je biznis. Ako to ide (a kod amera ide), zasto ne.  Bas sam jucer gledao i zamjeram ih, oni odu na ronjenje i usput nahvataju riba za popunit akvarij od 4000 litara :) Fino :)

Samo ono sto mene zanima kako ti akvariji izgledaju nakon godinu dvije kad se smece i alge uhvate po koraljima?

I kolko vidim da nema nikakvog protoka, skimmera, ni niceg. Ili to jednostavno ne  pokazuju?

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Listopad 14, 2013, 09:27:51 prijepodne »
kad na 4 miliona ljudi (mislim na HR) netko napravi akvarij u kombiju, u najmanju ruku bi ga kamenovali jer iskače iz imaginarnih normi našeg zaostalog društva ...  :down: :down:

ali kad u Americi to isto napravi preko milion ljudi, e onda se imaginarne norme ipak malo mijenjaju ... ;)

ista stvar je i ovdje na forumu ... jedan mizerno mali dio akvarijske populacije piše na forumu i ovdje su imaginarne norme postavljene tako da se treba popljuvati svatko tko u akvariju ima umjetnog ronioca ili plastični dvorac ...  :down: ... ali kad bi se na forum registriralo par100 (i više) ljudi koji to imaju u akvariju i to im se sviđa, u trenu bi se neke stvari promjenile ... i dalje bi oni koji ne vole plastične stvari u akvariju bili protiv toga, ali mogu dati lijevo yaye da bi prestali pljuvati po onima koji misle drugačije.. ;)
uvijek dostupan na [email protected]

Offline DavorT

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
« Odgovori #17 u: Listopad 14, 2013, 09:44:07 prijepodne »
Brijem da oni poslje ugovorno odrzavaju taj kich da na nesto lici.gledao sam par epizoda i bokte kupci sve redom debili. Ka stavi mi malo ovih i onih koralja i ove ribe i one....jao...ko na placu daj mi pol kila jabuka i kruski.

Inace ako vas interesira kich u slatkovodnoj akvaristici na fejsu se uclanite u grupu cichlid keepers. Jao potopljenih dvoraca, brodova, grckih stupova, figura, umjetnih gotovo bljestecih biljaka, podloga od kojih te zaboli glava ak ju gledas duze od 1 sekunde,a izbor riba miks malavaca, centralno amerikanaca, green terora i zlatnih ribica - ili ti riba se kupuje po boji i vazno je da je samo bljeste cim vise....katastrofa

Offline DavorT

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Listopad 14, 2013, 09:57:35 prijepodne »
kad na 4 miliona ljudi (mislim na HR) netko napravi akvarij u kombiju, u najmanju ruku bi ga kamenovali jer iskače iz imaginarnih normi našeg zaostalog društva ...  :down: :down:

ali kad u Americi to isto napravi preko milion ljudi, e onda se imaginarne norme ipak malo mijenjaju ... ;)

ista stvar je i ovdje na forumu ... jedan mizerno mali dio akvarijske populacije piše na forumu i ovdje su imaginarne norme postavljene tako da se treba popljuvati svatko tko u akvariju ima umjetnog ronioca ili plastični dvorac ...  :down: ... ali kad bi se na forum registriralo par100 (i više) ljudi koji to imaju u akvariju i to im se sviđa, u trenu bi se neke stvari promjenile ... i dalje bi oni koji ne vole plastične stvari u akvariju bili protiv toga, ali mogu dati lijevo yaye da bi prestali pljuvati po onima koji misle drugačije.. ;)

Nevezano koliko ljudi nesto radi ne znaci automatski da je to dobro i u redu. Ako ih 1000 skoci s mosta a 2 kazu da to nije pametno ne znaci da je tih 1000 u pravu a ova 2 su budale.

Akvaristika je nastala s ciljem da u domu imas prirodu i kao takva je gotovo stoljece egzistirala dok nije dosao kich iz amerike, ameri ne dozivljavaju akvarij kao prirodu, ne dozivljavaju ribe kao ziva bica s potrebama, a kamoli kucnim ljubimcima, njima je to samo ukras i kul stvar za imati a ak krepa ko ga jebe kupit cu novu ribu.

Evo ti jedan vrhunski citat iz knjige o akvaristici iz daleke 1977 kada su se cudili silikonskim akvarijima bez okvira gdje si morao uvjeravat ljude da nece puknut, jager grijač s termostatom i eheim vanjski filter su bili cudo tehnike.

"Akvarijum mora biti isečak iz prirode i zato u njega ne unosimo ništa što mu ne pripada"

« Zadnja izmjena: Listopad 14, 2013, 10:05:23 prijepodne od DavorT »

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
« Odgovori #19 u: Listopad 14, 2013, 10:07:20 prijepodne »

Nevezano koliko ljudi nesto radi ne znaci automatski da je to dobro i u redu. Ako ih 1000 skoci s mosta a 2 kazu da to nije pametno ne znaci da je tih 1000 u pravu a ova 2 su budale.

Evo ti jedan vrhunski citat iz knjige o akvaristici iz daleke 1977 kada su se cudili silikonskim akvarijima bez okvira gdje si morao uvjeravat ljude da nece puknut, jager grijač s termostatom i eheim vanjski filter su bili cudo tehnike.

"Akvarijum mora biti isečak iz prirode i zato u njega ne unosimo ništa što mu ne pripada"

opet se miješaju babe i žabe.... a to je uglavnom tako kad nema argumenata...

šta recimo ako ja volim skakati sa mosta, bez obzira jel to radi 2 ili 1000 .. ;)

Ljudske norme su sastavljene tako da ih je netko napisao, a većina prihvatila ... šta recimo da je u toj knjizi koju navodiš pisalo: "Akvarijum mora biti umjetna tvorevina i zato u njega  unosimo sve što mu ne pripada." .. zar bi onda to sve bilo onako kako treba ?

Ja osobno također ne volim vidjeti kojekakva umjetna sranja u akvariju, ali još manje imam obraza pljuvati po nekome kome se to sviđa.. i to je onaj problem o kojem ja pričam .. u stanju ste popljuvati ljude samo zato jer prave nešto što se vama ne sviđa, a bukvalno ne nanose nikakvu veću ili manju štetu ribicama od onih koji stavljaju prirodne materijale u akvarij...

Misliš da ribicu boli ona stvar jel u akvariju drveni panj ili plastični dvorac ? ...  :D :D
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #20 u: Listopad 14, 2013, 10:13:59 prijepodne »
Jel vi možete zamisliti koliko bi koralja pocrkalo da ih prodaju ovakvim američkim mušterijama koji nemaju blage veze?? Haloooo!!
A i ti ameri imaju pravo na akvarij i Living color im isporučuje umjetne koralje. Sasvim opravdana i razumna poslovna politika koja ma kakva bila pozadina ipak ostavlja milijune divljih koralja u prirodi. Ja ne vidim bolji kompromis da svi budu zadovoljni.

Znalci i oni koji žele učiti o pravim koraljima uvijek mogu naručiti od LC žive koralje, živi kamen.

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Listopad 14, 2013, 10:23:34 prijepodne »
Neznam meni osobno ti akvariji izledaju sasvim ok,ljep ukras,a obzirom da nemam pojma o moru i o odrzavanju istoga takav akvari bi mi super doso.minimalno odrzavanje a ljepo izgleda,a kako kaze renta akvari sa zivim koraljima ima previse posla i zajebancije,ovdje nemas nista a opet izgledaju koralji ko pravi(recimo).evo ovaj akvari mi je odlican  :)

Offline DavorT

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Listopad 14, 2013, 10:25:49 prijepodne »
Strasilo vezano uz tvoje navode da im ne steti....

Pitaj ancitrusa jel vise voli grickati prirodno drvo za regulaciju probave ili mu je draze grickati plasticni dvorac i ronioca.
Pitaj diskusa u akvariju sa kamenom iz mora sa morskim skoljkama i lightshowom iznad glave jel mu vise odgovara to jer je tebi lijepo ili mu vise pase zatamljeni biotopski akvarij s mekom vodom.
Pitaj congo tetre jel im draze grickati anubias izdanke ili plasticno bilje.
Pitaj ribe kad bjesomucno plivaju splasene po akvariju jer im je podloga kricave boje i umiru od straha svaki put kad pogledaju dolje.
Itd itd.

Da sve to utjece na njih itekako. Nesto vise nesto manje, ali utjece.

I opet argument je ne stoji da ak je tebi nesto dobro da je automatski u redu.

Offline Zorz

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #23 u: Listopad 14, 2013, 10:35:49 prijepodne »
Jel vi možete zamisliti koliko bi koralja pocrkalo da ih prodaju ovakvim američkim mušterijama koji nemaju blage veze?? Haloooo!!
A i ti ameri imaju pravo na akvarij i Living color im isporučuje umjetne koralje. Sasvim opravdana i razumna poslovna politika koja ma kakva bila pozadina ipak ostavlja milijune divljih koralja u prirodi. Ja ne vidim bolji kompromis da svi budu zadovoljni.

Znalci i oni koji žele učiti o pravim koraljima uvijek mogu naručiti od LC žive koralje, živi kamen.

Tocno tako. Steta organizama koji bi uginuli neznanjem i neodrzavanjem. Ovako, svi sretni i zadovoljni :)

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Listopad 14, 2013, 10:40:09 prijepodne »
Da gledamo po tome na ribe sve utjece i to sto su u akvariju.ali opet motas kruske i jabuke,ja kazem da je meni osobno to ok i svidja mi se,a i nemam nista protiv onih koji imaju u akvariju ronioce i dvorce,svako slaže akvari za sebe i kako se njemu svidja.Kome se svidjaju umjetni koralji neka ih ima,netreba odma rec za to da je fuj i smece  :)