Pozdrav još jednom!
Moj akvarij će biti 15 L. Nažalost. Znam da bi prvi trebao biti veći,a i općenito... no jednostavno nemam ga kamo stavit. Ali vidio sam dosta akvarija na forumu sličnih dimenija i to vrlo uspješnih.
Biti će brige oko njega, ali to mi ne smeta.
Prošao sam priručnik i čitam ovaj forum. Lijepo je što se početnike poput mene dočekuje raširenih ruku.
Evo ovako nekeako ja razmišljam--->
Nabavit ću mali filter i grijač namjenjeni malom akvariju, vidio sam ih u PetCentru.
Podloga bi bila natural šljunak.
Ne bih stavio panj nikakav da ne zauzima mjesta, nego prije dio neke grane.
Od ribica bih stavio 4 corydorasa pygmeusa- ima ih u prodavaoni, a znam da naastu 2.5 cm.. i još neke sitne ribice tipa 3 gupija. Ima li netko još kakav prijedlog nekih što manjih ribica ?

(ne bih bettu za sad).... i još možda nekog puža..
Biljke - rogolist- pomislio sam opet radi mjesta jer je na površini, a na podlogu bih stavio neku mahovinu, recimo javansku. jel to ok? jel anubias prevelik za ovaj akvarij?
Rasvjeta- mogu li kupiti u prodavaoni fluorescentnu lampu od 11w za ovaj akvarij? naime pitao sam kakvu bi rasvjetu za 15l aq trebao staviti- prodavačica mi je rekla da nema rasvjete za tako mali akvarij (???!!?), osim ak si je sam ne složim.
Uzeo bih kamenčiće s morske plaže kao dekoraciju. jel to ok?
i htio bih napomenuti kako mi je u svakoj prodavaoni bilo ponuđeno- ajde vi počnite rađe, kad već imate tako mali akvaij, sa zlatnim ribicama! možete odmah staviti dvije... lol
svakako moram reć da je trgovina u importane centru u zg-u užas, horor za ribe! pola mrtvo i polupojeđeno, drugi dio izgleda bolesno..biljke više crne nego zelene..tam ne idem više.
Eto postavio sam par pitanja, nadam se da će mi netko pomoći s prijedlozima.
Hvala