probat cu slikat paucinu. trenutno nema nista na njemu, al kad se pojavi cu probat uslikati, makar sumnjam da ce se nesto vidjeti jer se jedva vidi golim okom.svakako dobro prouči, jer je moguće da su doista gljivice, ali je moguće i da je u pitanju nepripremljena voda...
dakle, ako doista jest "paučina" a ne samo mogući talog od vode, onda treba liječiti
babyboom, jel moze to s onom multicurom? (usput, to je ono kaj sam rekla da pise da je za tropske ribice, dal je sigurno to upotrebljavati i na zlatnima? u pet centru su rekli da da, al ja im nis ne vjerujem)priznajem da ne znam što je taj multicure, pretpostavljam da je lijek širokog spektra (ako prevedemo) i ne bih se igrala njime
(inače lijekovi za tropske se mogu primjenjivati i za zlatice)
tak da, ako ti nije previše, radije nabavi (kad ustanoviš je li sigurno "paučina") neki baš "antigljivicin"
i ako sam dobro kupila onaj tetra vital, kako da ga doziram veceras? možeš mu dati večeras, ali evo, ja mojima dajem 5 ml na 25 l vode, ali svaki drugi tjedan (za održavanje) a ako je bolest u pitanju onda dam punu dozu, s time
da je ponovim za 10-14 dana...
to su dobri vitamini i evo, mi ih koristimo za zlatne već puno godina (hehe, ne moraš previše misliti )
dala bi mu grasak za jest opet jer mu je kakica i dalje cudna, tj. bila je bolje, al cim sam mu opet pocela davat listice se promjenila, pa cu usput probat malo i vitaminceka nakapat. sad, ti tetra vital se doziraju 5ml na 10 litara vode, svaka 4 tjedna, pa kako tocno da to skombiniram ako bi mu kapala u grasak?vitamine lijepo nakapaj u čašu vode (iz akvarija) a grašak mu slobodno daj zgnječen prstima
s obzirom da je malešan, daj mu bez kožice, a kad bude veliki, slobodno može i kožica
Damir, isprike sto necu koristiti tvoj savjet, ali kad vec imam te tetra vital, mozda babyboom zna s njima kako treba 
ne vjerujem da će se damir ljutiti, pogotovo što imaš već neke vitamine!
i da, hranila bi ga s graskom 3 dana, ako je to ok (?)dapače!
a onda uvedi neko pravilo da mu daješ grašak/salatu/špinat barem jednom tjedno
moja se na nis ne nasloni, sam pliva, tj. mrda perajama onoliko koliko je potrebno da ostane na mjestu...to je odmaranje, ili što bismo mi rekli, spavanje
filter je od 300 do 600 L/h pa cu ga stavit na najslabije, to ce biti dosta, da bu nebu prejako dok je jos mali i slabasan 
stavi tako, a kad malo naraste, može slobodno na srednje ili čak jako...
i dobit ce on i frendicu, samo cu pricekat dok bude dobro i dok cu moc kupit akvarij veci i sve ostalo, zasad ce jos malo imat samo nas ljude 
kad se oporavi, slobodno mu nabavi za početak pužića jabučara ili piškora (misgurnusa) - jabučara će moći gnjaviti, a misgurnus će njega
danas cu mjenjat vodu. sinoc sam ju natocila i nasula ono protiv klora i teskih metala, a navecer cu mu promjeniti. moram proucit DIY usisavace za podlogu jer nemam originalan, nadam se da ima nekih dobrih fora
da, danas mu je 3 puna dana kako je u novom akvariju pa mu ide nova vodica 
pazi, samo nemoj previše promijeniti vode! i kad sipaš, pazi da eventualni talog ostane na dnu posude!
a DIY usisavač je jako jednostavan - gornju polovicu plastične pollitrene flaše od nekog soka/vode nabiješ na silikonsku cijev i .... voala