Zanima me Vaše mišljenje i pogledi na ovu temu. Naime po mom imenu na ovom forumu lako je zaključiti koja mi je vrsta ribe favorit, ipak nema je u mojem akvariju, zašto? Upravo su kuliji ti koji su me povukli u vode akvaristike, kad sam ih vidio jednostavno sam ih zavolio i rekao, to je to, želim ih imati, želim imati akvarij, i onda je sve počelo, počeo sam svakodnevno proučavati akvaristiku i svaki dan nadograđivati svoje znanje o tom, nisam se želio zaletavati, prošlo je više od godinu dana do prvog akvarija,i sad već imam dva, no kulija nemam, evo zašto. Te ribe je nemoguče mrijestiti u akvarijskim uvjetima mada ima nekoliko slučajeva mrijesta no zanemarivo, kuliji se znači love u prirodi što znači da se izlovljavaju iz svog prirodnog staništa, trpaju u posude, ubacivaju u avione i distribuiraju diljem svijeta da bi završili u nekom pet shopu i na kraju u nečijem akvariju u većini slučajeva u lošim uvjetima za njih, kao i mnoge druge vrste riba poput ribe duha, sharkova i drugih da ne nabrajam koji se ne mrijeste u akvarijskim uvijetima već se izlovljavaju čime se uvelike narušuje prirodna ravnoteža tog staništa. Kao ljubitelju prirode to mi je neprihvatljivo jer sama činjenica da je riba istrgnuta iz svog prirodnog staništa, iz svog matičnog jata jednostavno grize savjest. Mislim da je to svakom ljubitelju prirode ne etično i ne prihvatljivo.Meni osobno akvarij je kap prirode u mom domu u kojem uživa moja obitelj i ja, i što je najvažnije uživaju stanovnici koji borave u njemu jer je akvarij podređen njima. Evo mislim da sam otvorio zanimljivu temu.