Kolovoz 15, 2025, 13:50:26 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: gdje povoljno kupiti novi Cayman 110?  (Posjeta: 5172 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline cromilan

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
gdje povoljno kupiti novi Cayman 110?
« u: Veljača 10, 2012, 17:43:56 poslijepodne »
Poštovani,

ozbiljno sam zainteresiran za kupovinu akvarija!

Čitao sam malo po forumima, dvoumio se između Caymana 110 i Juwel Ria 240, međutim odlučio se za prvi !

Sada tražim najbolje cijene novog, i najbolje što sam pronašao je 3959 kuna za akvarij, a za stalak (MAREX stalak) 1879 kuna, sve to u PET CENTRU.

Imate li savjet, ima li negdje bolja ponuda?

Offline njivican

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • ...volim ja i kukce...
Odg: gdje povoljno kupiti novi Cayman 110?
« Odgovori #1 u: Veljača 10, 2012, 17:53:49 poslijepodne »
Napravi u Aquaterri po dimenzijama kao i Cayman i povoljnije ćeš proći. Super kvalitetna izvedba a otvoreni su i za tvoje želje. Meni je pred malo stigao jedan akvarij od njih. Jako zadovoljan..

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 10, 2012, 19:18:54 poslijepodne »
Poštovani,

ozbiljno sam zainteresiran za kupovinu akvarija!

Čitao sam malo po forumima, dvoumio se između Caymana 110 i Juwel Ria 240, međutim odlučio se za prvi !

Sada tražim najbolje cijene novog, i najbolje što sam pronašao je 3959 kuna za akvarij, a za stalak (MAREX stalak) 1879 kuna, sve to u PET CENTRU.

Imate li savjet, ima li negdje bolja ponuda?
stalak napravi sam
aakvarij kupi u AT i za ostatak love si kupi ostalo što ti treba.
ako ćeš na more buši rupe.

Offline cromilan

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Veljača 11, 2012, 14:52:22 poslijepodne »
Napravi u Aquaterri po dimenzijama kao i Cayman i povoljnije ćeš proći. Super kvalitetna izvedba a otvoreni su i za tvoje želje. Meni je pred malo stigao jedan akvarij od njih. Jako zadovoljan..

A iskreno ovo mi je prvi ulazak u te vode...novaca imam i zaista mi nije problem platiti taj Cayman...ali naravno zanima me gdje je najpovoljniji...
Da idem izraditi u Aquaterre šta je s filterima, rasvjetom, poklopcem, hranilicom itd...kod Caymana imam to sve, zato mi je to najjednostavnije.

Gdje ga kupiti najpovoljnije?

Offline njivican

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • ...volim ja i kukce...
« Odgovori #4 u: Veljača 11, 2012, 15:40:38 poslijepodne »
Poklopac s rasvjetom (kakvom hoćeš T5 ili T8) ti isto imaju u Aquaterri, filter kupiš neki vanjski kanister da ti ne zauzima mjesto u akvariju a i bolje filtrira i jednostavnije za održavati nego unutarnji. Hranilicu nemoj ni kupovati da barem neki kontakt imaš s tim ribicama. Ako je baš želiš, kupi je bilo gdje, ebay, njuškalo, razni pet centri..
Nazovi Aquaterru oni imaju sve to i po povoljnim cijenama, raspitaj se na više mjesta nemoj lupat na prvu. Ja sam se zaletao s prvim, sad idem pomalo i puno je bolje.

Offline ttomy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #5 u: Veljača 11, 2012, 16:21:01 poslijepodne »
Imas i wave classic 120, ako ces za gotovinu izice ce te sa stalkom kao i cayman, a jos je i veci. Jedino ako planiras biljni, onda on ne bi bio najbolji izbor je je rasvjeta slaba, osim ako ti se da zajebavati sa dodavanjem rasvjete

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
« Odgovori #6 u: Veljača 11, 2012, 17:38:45 poslijepodne »
ja imam caym,an 110 dve godine  i orginal stala i super sam sa svime zadovoljan ali za te novce koliko košta taj aq napraviš duplo veči u aquateri ali ako hočeš top izgled onda kupi cayman  jel stvarno od aq do poklopca sve je top top
Virovitica - Brezovica

Offline Channy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #7 u: Veljača 11, 2012, 18:53:15 poslijepodne »
Ja također imam Cayman 110 i jako san zadovoljan sa tim akvarijem. Neke stvari su stvarno dobro riješene, kao što je poklopac, prostor za ventilator, otvor za hranilicu, te odlično izgleda. Inače mislim da je posvuda skup i stalno drži cijenu. Ako ćeš povoljniji, kao što i svi već rekoše, Aquaterra.

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #8 u: Veljača 11, 2012, 19:12:55 poslijepodne »
Ja sam prije 9-10mj imao iste nedoumice...

Dugo sam vagao prednosti i mane, opremu, kvalitetu, dizajn, cijenu... Dvoumio sam se između Caymana 110 i Juwela Rio 240. Raspitao sam se i u Aqua Terri. Njihov je "osnovni" model koji su mi ponudili bio dosta jeftiniji od ova dva, ali je imao poprilično slabiju rasvjetu. A sa dodatnom rasvjetom cijena se opasno približila konkurenciji. Kad sam na to dodao cijene grijača i kvalitetnijeg kanister filtera došao sam na cca istu cijenu koji drže Juwel i Cayman.

Između Caymana i Juwela odlučio sam za Juwel.Cayman mi je mali ljepši što se dizajna tiče, ali Juwel je dobio više pluseva. Juwel ima 10l više, nije nešto, ali... Poklopac je puno praktičniji što je meni jako bitno budući da stalno nešto prčkam po akvariju. Juwel ima i bolju rasvjetu. Na istu litražu ima108w (0,45W/l), a Cayman 78W (0,34W/l). Za filter ne mogu tvrditi koji je bolji, ja sam sa Juwelovim jako zadovoljan, al to je već subjektivno mišljenje.

Još da dodam da sam u PC imao 15% popusta (članska kartica i one naljepnice), tako da mi je cijena bila stvarno odlična!

Eto, pa malo razmisli! Ovo su samo moja mišljenje, vjerojatno nećeš fulati ni sa jednim ni drugim!

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #9 u: Veljača 11, 2012, 19:34:15 poslijepodne »
Ja sam prije 9-10mj imao iste nedoumice...

Dugo sam vagao prednosti i mane, opremu, kvalitetu, dizajn, cijenu... Dvoumio sam se između Caymana 110 i Juwela Rio 240. Raspitao sam se i u Aqua Terri. Njihov je "osnovni" model koji su mi ponudili bio dosta jeftiniji od ova dva, ali je imao poprilično slabiju rasvjetu. A sa dodatnom rasvjetom cijena se opasno približila konkurenciji. Kad sam na to dodao cijene grijača i kvalitetnijeg kanister filtera došao sam na cca istu cijenu koji drže Juwel i Cayman.

Između Caymana i Juwela odlučio sam za Juwel.Cayman mi je mali ljepši što se dizajna tiče, ali Juwel je dobio više pluseva. Juwel ima 10l više, nije nešto, ali... Poklopac je puno praktičniji što je meni jako bitno budući da stalno nešto prčkam po akvariju. Juwel ima i bolju rasvjetu. Na istu litražu ima108w (0,45W/l), a Cayman 78W (0,34W/l). Za filter ne mogu tvrditi koji je bolji, ja sam sa Juwelovim jako zadovoljan, al to je već subjektivno mišljenje.

Još da dodam da sam u PC imao 15% popusta (članska kartica i one naljepnice), tako da mi je cijena bila stvarno odlična!

Eto, pa malo razmisli! Ovo su samo moja mišljenje, vjerojatno nećeš fulati ni sa jednim ni drugim!
Naravno da je bolji juvel u cjelokupnom pogledu.
Caymanov filter  je  :D

Offline rokimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
    • malawi by rokimon
« Odgovori #10 u: Veljača 11, 2012, 21:06:11 poslijepodne »
caymanov filter je zaista  :D :D :D! ali je sve ostalo ok! ormarić je ok, poklopac isto! ali poanta je da za te novce(koliko ćeš platiti caymana) možeš kupiti dobar ormarić, dobar poklopac i bar duplo veći akvarij(bar 450-500l)! ovo ti sve govorim iz iskustva.... ja poletio za caymanom a mogao sam i drugačije! -? ;)
Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

Offline bettazg

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 59
« Odgovori #11 u: Veljača 24, 2012, 10:12:12 prijepodne »
Imam Cayman 110 pro skoro 5 godine i izgleda kao nov, deklariran kao 230 L ali ide oko 200 L vode, Filter s pumpom od 900 l/h odlično radi svoj posao, poklopac i rasvijeta vrhunska i s mogučnosti dodatne lampe u poklopcu (ja sam dodao dvije t5) uz male muke a da se ne vidi žice izvana, te vremenski prekidać za svijetlo i jedna utičnica u zidu kod orginala ja imam dvije zbog dodatne lampe, imam 0,7 w/ L.
Cayman 110 PRO, 230L

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #12 u: Veljača 24, 2012, 10:42:04 prijepodne »
Neke stvari su stvarno dobro riješene, kao što je poklopac, prostor za ventilator, otvor za hranilicu, te odlično izgleda. Inače mislim da je posvuda skup i stalno drži cijenu. Ako ćeš povoljniji, kao što i svi već rekoše, Aquaterra.

Uopće nisam oduševljen s tim integriranim poklopcem. Mislim da je Wave najpovoljniji od gotovih akvarija kod nas. Po mnogima je kvalitetniji od Juwela. Jedino unutarnji filter nije bog zna što ali kome upoće treba unutarnji  ;)

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #13 u: Veljača 24, 2012, 11:29:23 prijepodne »
imam Wave i nijednom nisam zažalila :klap:... 150*50*65v... stranice 10mm, dno 12mm... poprečna i uzdužna ojačanja gore... + ojačanja na dnu...

2x 700l/h unutarnji filteri
2x 300w grijač
4x 40w rasvjeta (ja sam htjela manje svjetla radi bilja koje preferiram) no imaš i sa 4*54w svjetla (design akvariji)...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #14 u: Veljača 24, 2012, 12:14:55 poslijepodne »
Ovakav Wave kakav ima Pandorica je sada na akciji (sa i bez stalka)

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Veljača 24, 2012, 14:13:41 poslijepodne »
imam Wave i nijednom nisam zažalila...
.... no imaš i sa 4*54w svjetla (design akvariji)...

Tako i ja! Ja pak imam ovog sa 4x54 - baš zbog bilja  :D. A i aluminijski okvir dolje i gore  mi se više sviđao od plastičnog. Dobra je stvar što unutra stanu i 80W lampe. ne baš glat, ali stanu  :up:

Offline Sinkee

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #16 u: Veljača 24, 2012, 14:47:06 poslijepodne »

Znaš li možda koja mu je cijena sa i bez stalka......
Abusus abusum invocat - Jedna greška vuče drugu za sobom.
Biljna Tanganyika u 60l http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=63539.0

Offline njivice

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: RIJEKA
« Odgovori #17 u: Veljača 24, 2012, 15:03:53 poslijepodne »

...molim te gdje ????

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Veljača 24, 2012, 15:09:09 poslijepodne »
koja mu je cijena sa i bez stalka......

ja ne znam cijene, ali taj stalak se ne isplati kupovati. za iste novce napraviš triput bolji i pet puta čvršći.

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #19 u: Veljača 24, 2012, 15:55:19 poslijepodne »
pa tamo gdje drže Wave - Vili, utrine