Ja sam prije 9-10mj imao iste nedoumice...
Dugo sam vagao prednosti i mane, opremu, kvalitetu, dizajn, cijenu... Dvoumio sam se između Caymana 110 i Juwela Rio 240. Raspitao sam se i u Aqua Terri. Njihov je "osnovni" model koji su mi ponudili bio dosta jeftiniji od ova dva, ali je imao poprilično slabiju rasvjetu. A sa dodatnom rasvjetom cijena se opasno približila konkurenciji. Kad sam na to dodao cijene grijača i kvalitetnijeg kanister filtera došao sam na cca istu cijenu koji drže Juwel i Cayman.
Između Caymana i Juwela odlučio sam za Juwel.Cayman mi je mali ljepši što se dizajna tiče, ali Juwel je dobio više pluseva. Juwel ima 10l više, nije nešto, ali... Poklopac je puno praktičniji što je meni jako bitno budući da stalno nešto prčkam po akvariju. Juwel ima i bolju rasvjetu. Na istu litražu ima108w (0,45W/l), a Cayman 78W (0,34W/l). Za filter ne mogu tvrditi koji je bolji, ja sam sa Juwelovim jako zadovoljan, al to je već subjektivno mišljenje.
Još da dodam da sam u PC imao 15% popusta (članska kartica i one naljepnice), tako da mi je cijena bila stvarno odlična!
Eto, pa malo razmisli! Ovo su samo moja mišljenje, vjerojatno nećeš fulati ni sa jednim ni drugim!