Da, ako ces ici s peletima onda jedan za biopelete, drugi za ugljen i fostvat remover. Ali ovo je samo ukoliko mislis ici na biopelete. Ako neces ici s njima, onda samo jedan.
To za puniti jednu komoru s aktivnim ugljenom i fostvat removerom mozes (ne da slobondo pluta ofc, nego u nekim vrecicama) ali ne preporucam. Nikada neces znati koliko je tocno protok kroz taj filter medij i koliko se on u biti iskoristava. Sam ugljen trazi da kroz njega lagano prolazi voda, i da se sav junk zaustavlja u njegovim porama. Ovako ako ti je jednostavno uronjen, istina, hoce on to filtrirali nesto, ali niti priblizno nego kada propustis vodu da ide kroz njega. Isto tako nije dobro da prebrzo ide voda kroz njega. Nema racunice koliko tocno ti treba biti propust vode (jer ovisi o reaktoru, kapacitetu, sirini i sl.), ali za tu litrazu akvarija, i ekvivalent tome fluid reaktor (recimo od 1-1,5l reaktor) staviti protok od 500-800l/h i to je ok.
Isto tako ako ti je ovo skupo za pocetak evo kako sam ja to prije rijesio. Uzmi od nekog velikog CD spindla (tipa 100CDova) onaj gornji dio ili onog kanistra od 5 ili 7l vode.Ako je kanistar vode okini vrh tako da imas ajmo reci veliku casu u oba slucaja. Na dnu s busilcom napravi 20-30 vecih rupa ili s skalpelom napravi par vecih rupa. Onda uzmes ugljen i stavis ga recimo u zensku carapu i stavis ga na dno tog "sita". Isto tako s fostvat removerom. I na to stavi par layera vune, i to neka ti to bude prihvat vode. Znaci u to ti dolazi cijev iz overflowa. I sada to ti sluzi kao predfilter, i kada projde voda dolje, onda usmjereno slobodnim padom prolazi kroz ugljen u carapi i kroz rupe na dnu ide vani. Tu imas 2 opcije, ili ne staviti komplet povrat da ide u to "sito" jer sigurno ti nije povratna pumpa 500-800l/h, jer inace bi voda prebrzo prolazila kroz ugljen, nego ili stavi neki T, pa jedan prigusi ili nesto tako, da ti dio vode prolazi kroz "sito". Ili druga solucija je da napravis tocno toliko rupa na dnu koliko ti je dovoljno da prolazi toliko vode. E a sad napravi iznad razine carape s ugljenom, svugdje po strani rupe. S ovim ces dobiti da sva ti voda prolazi kroz pamuk, i tako se mehanicki filtrira, a samo onaj dio koliko si propustio na dnu ti ide kroz ugljen, a ostalo prolazi kroz rupe sa strane.
Mozda sam zakomplicirao

Mozda nije dobro rijesenje, al ja sam ovo koristio do kad nisam kupio fluid reaktor
Sto se tice skimmera malo sam skeptican prema kinezima koji su preplavili trziste, ali to sam ipak ja koji sam imao par losih iskustava s kinezima i ubuduce ih prekrizio za vjeke vjekova

Posto sam ja nedavno uzeo ATI Cone preporucam ga i tebi, mada ti na svoju litrazu mozes ici i s 160 modelom. Malo izgooglaj i izjubituaj "ATI power cone 160", pa ces naci. Cijenu nebih tocno znao ali pretpostavljam da ce biti 2000-2500kn. Odokativna metoda u odnosu koliko sam ja platio 200i model. Od ostalih idi s provjerenim markama tipa Grotech, Deltech, ATI ili i Red Sea nac ces nesto za svoju litrazu. A i drugi ce ti se sigurno javiti s svojim prijedlogom.