Srpanj 24, 2025, 11:21:50 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Novi zakon  (Posjeta: 5051 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tomek1221

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Novi zakon
« u: Studeni 05, 2011, 19:59:07 poslijepodne »
Sta mislite o novom zakonu da ako ste kome duzni,javni ovrsitelj moze upast u kucu i po noci i ako je zakljucano i pokupit sve sta imate i prodat u pola cijene?ljepa nasa hrvatska :-X

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: Novi zakon
« Odgovori #1 u: Studeni 05, 2011, 20:08:35 poslijepodne »
ne u pola...manje...

a gledaj, dizat će se prašina par dana, poslije ćemo se utopit u novim aferama i glupostima..
sjećate li se ZAKONA O GOLFU??!?! Pretpostavljam da vam nije nešto zanimljiv, ali to je doslovno zakonska, feudalna otimačina, kao u srednjem vijeku! Ovo je samo nastavak takve prakse, koja je moguća jer svi ŠUTIMO i palimo se jedino na jebene partizane i ustaše, sjeme se zatrlo i jednima i drugima i budalama koje se na to pale i slijedom toga glasaju...

A što se ovršitelja tiče, pošto je svatko danas u ovakvoj državi ( zaslugom političara najviše) podložan gubitku posla, ne nalaženju novoga, te slijedom toga moguća žrtva ovršitelja, Mislim  da će oni koji imaju, otkopati ono što su 95'te pospremili ... ovo što se radi je silovanje ljudskog dostojanstva, a ljudi su već ionako na rubu..mislim da će biti mrtvih zbog ovoga..
Ako se ne varam, mislim da članak 34 Ustava RH govori nešto o nepovredivosti doma, ne da mi se provjeravat.. bio ja dužan ili ne, u pravu ili u krivu, ne ulaziš mi u kuću nepozvan, ne odnosiš mi stvari, ne šikaniraš mi obitelj svojom pojavom... ako to radiš, bez obzira što sam pacifist, izlažeš se opasnosti da ne izađeš iz moje kuće u koju nisi pozvan, na svojim nogicama , na kojima si ušao...
ni meni nakon 20 godina odrastanja i života u ovakvoj državi više ne treba puno da počnem pucati ..prvo po šavovima, za poslije tko zna...

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #2 u: Studeni 05, 2011, 20:12:29 poslijepodne »
Koliko sam skužio neće nitko ulaziti u kuću bez naloga i bez pratnje policije, a tada naravno nemaš pravo pozivati se na nepovredivosti doma...

Javni ovršitelji postoje u nekim zemljama Europe i prilicno dobro funkcioniraju.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #3 u: Studeni 05, 2011, 20:13:38 poslijepodne »

ne u pola...manje...

a gledaj, dizat će se prašina par dana, poslije ćemo se utopit u novim aferama i glupostima..
sjećate li se ZAKONA O GOLFU??!?! Pretpostavljam da vam nije nešto zanimljiv, ali to je doslovno zakonska, feudalna otimačina, kao u srednjem vijeku! Ovo je samo nastavak takve prakse, koja je moguća jer svi ŠUTIMO i palimo se jedino na jebene partizane i ustaše, sjeme se zatrlo i jednima i drugima i budalama koje se na to pale i slijedom toga glasaju...

A što se ovršitelja tiče, pošto je svatko danas u ovakvoj državi ( zaslugom političara najviše) podložan gubitku posla, ne nalaženju novoga, te slijedom toga moguća žrtva ovršitelja, Mislim  da će oni koji imaju, otkopati ono što su 95'te pospremili ... ovo što se radi je silovanje ljudskog dostojanstva, a ljudi su već ionako na rubu..mislim da će biti mrtvih zbog ovoga..
Ako se ne varam, mislim da članak 34 Ustava RH govori nešto o nepovredivosti doma, ne da mi se provjeravat.. bio ja dužan ili ne, u pravu ili u krivu, ne ulaziš mi u kuću nepozvan, ne odnosiš mi stvari, ne šikaniraš mi obitelj svojom pojavom... ako to radiš, bez obzira što sam pacifist, izlažeš se opasnosti da ne izađeš iz moje kuće u koju nisi pozvan, na svojim nogicama , na kojima si ušao...
ni meni nakon 20 godina odrastanja i života u ovakvoj državi više ne treba puno da počnem pucati ..prvo po šavovima, za poslije tko zna...

Ak treba zaratit tebi je bar šuma prek puta. :D :D :D ;)

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #4 u: Studeni 05, 2011, 20:16:14 poslijepodne »
to je EU praksa, ovo je Hr..Zakon je nedorečen, jedva proguran od strane zločinačke, koliko sam shvatio u sukobu je s ustavom , plus zna se kako sve tog tipa kod nas funkcionira...

nisam optimist, dapače...

Ak je mogo deda u šumu mogu i ja!! :D :D :D

Deda je u šumu išo po drva, da ne bude zabune, nije bio u partizanima :D

ma, ne znam... ne znam kako vi ostali, ali ja sam sve više rezigniran, razočaran, pomalo nabrijan i sve češće agresivan... što uradiše vrli Hrvati, najveći dapače, od ove države u 20 godina to je Bogu za plakati... gadi mi se sve ovo što nam se događa i što nam gamad radi , sve češće i sve više...
« Zadnja izmjena: Studeni 05, 2011, 20:19:29 poslijepodne od Vedran »

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #5 u: Studeni 05, 2011, 20:27:31 poslijepodne »

Gle, je izvan teme i politika je a to nebi smeli al sam da komentiram kratko... Zločinačka bu svoje dobila ak bog da a ti "veliki hrvati" nisu hrvati nego izdajice. Pravi hrvati će doći tek za 30-50 godina kad stasaju nove generacije hrvata koji će voljeti i čuvati svoju zemlju a ne krasti ju. Ovo su bile dječje bolesti gdje su "hrvati" dobivši svoju državu pomislili prvo ćemo pokrasti a onda vladati. Bit će bolje s novim generacijama vidjet ćeš...samo kaj su nama i našim starcima već pokrali, ali naša djeca će nadam se živjeti u boljoj Hrvatskoj.
« Zadnja izmjena: Studeni 05, 2011, 20:31:37 poslijepodne od Renta »

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 05, 2011, 20:32:15 poslijepodne »
Vedran potpuno se slazem sa svim sto si napiso.love se na europske zakone i kako to fukcionira vani.ja sam reci
o osto pez posla,gazda mi osto duzan 6 placa,i ja osto duzan banci,i sad ce mi neko upast u kucu usred noci i pretresat me i pokupit tv,akvari,liniju i to prodat za 2000 kn sve skupa.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #7 u: Studeni 05, 2011, 20:38:49 poslijepodne »
Meni se u biti ideja sviđa. Samo problem je kaj nitko nebu upal u kuću tvom gazdi, i mom kaj mi je dužan 25 somića, neg će upadat nama malim ljudima. I opet najebaše sirotinja...  :a010a:

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 05, 2011, 20:45:48 poslijepodne »
Niko nece upast nekom bogatom sta je duzan milione,nego meni i tebi sta si duzan par tis kn ili manje.

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #9 u: Studeni 05, 2011, 20:48:58 poslijepodne »
Meni bliska osoba se bavi(la) time i mogu vam reć da su mi izmaknuli za dlaku 100+ cm LCD-i za 500kn i Škoda Octavia (2008 god) za 10000 kn na javnoj dražbi.

To nije ništa novo, oduvijek se tako radi.
A ti ako nećeš da ti se prodaju tvoje stvari za siću, izvoli platiti dug.. U većini slučajeva ako se dogovoriš sa ovrhovoditeljem, oni ti čak i oproste kamate, možeš plaćati na rate, itd.

To vam ide odprilike ovako:
Kada vam dođe do ovrhe,  ako vi nekoliko puta odbijete platiti (ako nemožete ili nećete to je njima ista stvar), dođe vam sudski ovršitelj na vrata, prvi put, drugi put, treći put.. onda sljedeći put sa policijom.. a  nakon toga dolaze sa policijom i bravarom. Tak da je sve legalno. Bilo je slučajeva pljenidbe usred noći po narodnjačkim mafijaškim klubovima, isto kao i pljenidba po zagorskim zaseocima i drvenim barakama/kućama. Nema razlike.

Ako pustitie u kuću sudskog ovršitelja kada vam dođe na vrata (što vam toplo preporućam) on vam samo poljepi naljepnice suda po pokretninama koje se mogu prodati. Neće vam ništa nositi odmah.

Jedina glupa stvar je ta što sudski ovršitelj određuje cijenu pokretnina...

To su LEGALNI utjerivači dugova općinskog/trgovačkog suda RH... nadasve zanimljiv posao  :up:
« Zadnja izmjena: Studeni 05, 2011, 20:52:04 poslijepodne od Dellete »

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #10 u: Studeni 05, 2011, 20:55:46 poslijepodne »
udje mi na nogicama i pobere mi stvari al ostatak zivota ce koristit ovakva pomagla ....

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Studeni 05, 2011, 20:58:55 poslijepodne »
nemoj pricat o necemu sto neznas.ja sam bio duzan zagrebackoj banci 4500 kn nekih god dana,i platio dug u cijelosti da bi mi ista banka poslala da sam i duzan jos 4500 kn kamata za tih god dana,i jos mi na tu kamatu ide opet kamata.niko mi nije oprostio kamatu nego me jos kamatare na tu kamatu.bio mi je ovrsitelj i isto tako kako kazes popiso stvari ali nije bilo kupaca pa nisu nista uzeli.ali po ovom novom zakonu uzimaju sa sobom sve sta bi se dalo prodat.sto se tice tvog odgovora ko je duzan neka plati,ja jesam voljan platit ali nemogu dobiti poso vec 9 mj kolko sam na burzi i kolko dugo trazim isti.radim sto stignem i uspijem zaradit nesto da prezivis,jos si mlad i vjerovatno nisi zaduzen i zivis kod mame i tate,ma nemozes ni znat u kakvim sve uvjetima zive ljudi koji su radili po 20 i kusur god i ostali bez posla.ne branim nikoga samo kazem da nikad neznas zbog cega je neko osto duzan nekome,u mom slucaju ja sam osto duzan jer nisam dobio 6 placa,a nisam ih dobio jer drzava stiti lopove koji dopustaju takve stvari. >:(

Offline Dellete

• Punopravni član
  • P.
« Odgovori #12 u: Studeni 05, 2011, 21:05:59 poslijepodne »
Uz dužno poštovanje, ja jako dobro znam o čemu pričam.. jer napisala sam se zapisnika sa uredovanja/pljenidba na tisuće i tisuće.

Nisu tu sudski ovršitelji krivi..oni isto rade svoj posao da bi prežvjeli. To ti je kao da optužuješ grobare da zašto kopaju, da nema njih ljudi nebi umirali .. malo crna usporedba ali jbg.
Kao što si i rekao, da imaš ok posao nebi ni zapao u financijske probleme, pa nebi ni došlo do pljenidbe.

Da nema takvog zakona onda bi svi ovrhovoditelji propali jer se nebi mogli nikako naplatiti...
« Zadnja izmjena: Studeni 05, 2011, 21:09:13 poslijepodne od Dellete »

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Studeni 05, 2011, 21:11:24 poslijepodne »
pa o tome ti govorim da nisu ljudi krivi ako su upali u takvu situaciju.ja nema nista protiv da si naplate kod nekoga ko je duzan 200 tis kn a ima imovine za 2 miliona,ali da upadaju covjeku u kucu za recimo dug od tisucu kn i uzimaju tv ili nedaj boze auto i prodaju ga za taj dug,to nikako nije u redu.i nece dobro zavrsit ako ce se taj zakon provodit.jer znam gro ljudi koji su se borili za tu jadnu drzavu i ostali bez posla,sad ce ti isti ostat i bez to malo stvari sto imaju za neki dug od par sto kn.sramota.i nijw stvar ovrha one postoje dugi niz god ,nego ovaj zakon koji dopusta maltene provaljivanje,pretresanje ljudi  i upadanje u kuce usred noci :-X

Offline Dellete

• Punopravni član
  • P.
« Odgovori #14 u: Studeni 05, 2011, 21:16:08 poslijepodne »
A kako bi ti to riješio? Zanči ako je Ivo dužan Peri, sad bi se trebao naplatiti od Milana jer on ima hrpu love? A Milan ni kriv ni dužan, nema ništa s tim :D

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #15 u: Studeni 05, 2011, 21:19:42 poslijepodne »
Od Milana, od Milana! Jer nitko nemože poštenim radom zaradit hrpu love.
Viva la revolucion!  :n025:

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Studeni 05, 2011, 21:21:52 poslijepodne »
nije stvar kako bi to ja rijesio,nego neke stvari se ne radi.pa da mi bas i rodjeni brat radi kao ovrsitelj :down:po tebi treba sirotinju unistit do kraja i pouzimat i tv,aute i sve sta imaju za dug od 500 kn i nek se je.. ko im je kriv sta su ostali bez posla i ostali duzni recimo banci za nedozvoljeni minus?nije im dosta to sto su sa finom i zapljenama placa udavili sirotinju do kraja sad nas treba jos malo zgazit -?kod nas ce druga grcka bit ako se ovako nastavi,radna mjesta se zatvaraju sve vise nezaposlenih i duznih.ako kojim slucajem se i nadjem u takvoj situaciji da ce mi neko pljenit,moze samo sve u dijelovima pa neki si nose :)

Offline Dellete

• Punopravni član
  • P.
« Odgovori #17 u: Studeni 05, 2011, 21:29:59 poslijepodne »
Dante ti moraš svaku temu zapaprit  ;) ;) ;)

Gle meni je jasno da danas nije nikome lako, ali oni ti ipak daju određeno vrijeme da platiš dug, ne nose sve na prvu. Mnoge tvrtke su na taj način ostale bez svoje imovine, dođe sud. ovršitelj i popiše čitav vozni park, kompove, strojeve i ostale stvari za siću...i onda domino efektom stradaju radnici, kojima se tada desi ista stvar ako imaju kredite koje nemogu plaćati.

Druge stvari ne valjaju kod nas, tvrtke propadaju, ljudi gube poslove, danas imaš sutra nemaš. Ovaj zakon je sasvim u redu, začudo.

Znam da to sada pišeš u afektu, mislim da bi drugačije razmišljao da  ti imaš tvrtku i da je tebi netko dužan.

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Studeni 05, 2011, 21:33:43 poslijepodne »
nebi drugacije razmisljo i nisam u efektu,nego to i dalje nece funkcionirat na velikim duznicima nego na malim ljudima.a isto tako ce bit onih koji ce taj zakon dobro koristit u svoju korist da za sicu dodju do neke imovine.lopove niko nece dirat ni dalje.onaj koje duzan milione i dalje ce bit duzan, a te milione ce drzava naplatit na sirotinji.jer neko taj dug mora platit.zasto ne mali covjek -?

Offline Dellete

• Punopravni član
  • P.
« Odgovori #19 u: Studeni 05, 2011, 21:38:16 poslijepodne »
Ima i velikih firmi koje su bile pritisnute ovrhom... Taj zakon postoji odavno.. ako ti ne platiš banke se smiju naplatiti tvojom imovinom. Pročitaj si ugovroe koje si potpisivao ili ćeš potpisivati.

Evo jedan dobar film koji se bavi tom tematikom.. tek toliko da vidite kako vani to ekspresno funkcionira: The Company Men

Btw, svatko može doći na javnu dražbu.. nije to nešto što se odvija interno među "pojedincima" i u tajnosti.
« Zadnja izmjena: Studeni 05, 2011, 21:45:09 poslijepodne od Dellete »

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #20 u: Studeni 05, 2011, 21:39:22 poslijepodne »
ovo što se događa sada kod nas je raspad sustava, što državnog, što sustava vrijednosti i gubljenje povjerenja ljudi u institucije i to masovno...

povijest uči što se u takvim slučajevima događa...

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #21 u: Studeni 05, 2011, 21:42:43 poslijepodne »
Dante ti moraš svaku temu zapaprit  ;) ;) ;)

Ko?! Ja?!  :-[ Ma kad sam ja šta zapaprio...?  :angel:

Offline FintaS

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • Trekkie,Gater,LOTR,BofB,CoD
« Odgovori #22 u: Studeni 05, 2011, 21:49:50 poslijepodne »
Reka bi Roko :
"Reka san neće pulitikau moju butigu!!!

Vrag je to,imao bi čovjek puno o tome reći.Točnije žuči,koja se zapravo odnosi na RH i lopove koji nas deru od početka.Ali baš zbog ove gori krilatice,neću  reći ništa,jer tada bi imao memoar na ovu temu od najmanje jedne stranice.A neću,samo ću reći ovo:
 "Švabo,što nas ne porobi 41."

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #23 u: Studeni 05, 2011, 21:52:25 poslijepodne »
porobili, ali smo se opirali :D :D :D

ma ajde, bili smo mi i pod austrijancima i mađarima i talijanima i inima i on nikog nismo niš naučili pametno... još se ponosimo time što znamo muljat i izvrdavat..kakav narod takva vlast..jebga    :D

ma..teška tema..

ajde vi lagano svi čistit akvarije u ove tihe sate... sljedeći tjedan počinje nagradnjača!!!  :up:

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Studeni 05, 2011, 22:22:21 poslijepodne »
Sta mislite o novom zakonu da ako ste kome duzni,javni ovrsitelj moze upast u kucu i po noci i ako je zakljucano i pokupit sve sta imate i prodat u pola cijene?ljepa nasa hrvatska :-X
..iskreno ne mislim ništa..ali..mislim da ti ljudi koji dolaze u takve situacije također ne misle ništa..
..ne živim na visokoj nozi, jer znam mogućnosti proračuna koje ima moja obitelj..nije da je mali, al nije da je i veliki..za živo čudo, valjda sam rijetki srednji staležž..znamo koliko možemo i siguran sam da se nikad neću dovest u takvu situaciju da mi prodaju stvari da bi se namirili..