Srpanj 22, 2025, 19:09:39 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Novi zakon  (Posjeta: 5023 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: Novi zakon
« Odgovori #25 u: Studeni 05, 2011, 22:45:16 poslijepodne »
Da,lako je nekome tko ima stalni poso,svaki mjesec kapne određena lova,rasporedis je i ne uzimas ono sto znas da ne mozes platiti,i tako to sve funkcionira,ali kad ostanes bez tog posla,i onda imas prihoda 0kn,a moras jesti,imas rezije,e onda si u govnima

Svega ovoga nebi bilo kad bi bilo vise posla,ali kad svi gledaju kako ukrasti,od radnika do šefa,nije ni cudo da firme propadaju,a tako odlaze i radna mjesta

Ovi zakoni su zadnji trzaji ove drzave,i sve sto je do sad bilo bilo je jos dobro,jer sad kad ljudi dodju do kraja,i kad vise nemas nista za izgubiti,onda se okrenes kriminalu,a tad ce se svakodnevno gubiti ono najvrijednije ŽIVOT

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #26 u: Studeni 05, 2011, 22:49:26 poslijepodne »
ja tvrdim, da posla ima...tko hoće radit, može nać posao, kakav takav..al ga se da nać..

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #27 u: Studeni 05, 2011, 22:52:22 poslijepodne »
te spike da posla ima i da ga se može naći uvijek i svuda su isto kakapipitalistička propaganda :D :D

gle stari, možeš ti ostat bez posla od 6 milja i radit i za 2 milje mjesečno, ali ako su ti troškovi 4, i ne možeš naći ništa u tom rangu onda si na sigurnom putu za xxxx

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Studeni 05, 2011, 23:08:31 poslijepodne »
propaganda :D :D

nije sve u propagandi..lako je uzet kredu od xy kuna mjesečno..imam ju i ja, više nego je prosječna plaća u rh..al imam pozadinu, i nisam uzimao stvari napamet, i da ostanem bez posla, mogu računat na neke stvari u pozadini..najlakše je uzet na sve il ništa..

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #29 u: Studeni 05, 2011, 23:13:34 poslijepodne »
ti imaš pozadinu, ali puno ljudi je nema i bili su u situaciji da su morali uletit nosom u drek...nije ni meni bio toliki problem gradit jednu kuću bez dugoročnih kredita dok sam živio u drugoj bez ikakvih kreditinih opterećenja...

jebga, s druge strane, koliko je odgovorno/moralno/legalno..dobro, to je, jer su sami pisali takva pravila , prodavat ljudima maglu, nagovarat i uvjeravat da uzimaju kredite u švicarcima, pričat šarene laže kak bu sve super još 40 godina barem, a onda kad balon pukne vikat - sami ste krivi, kaj se niste bolje informirali i pazili kaj potpisujete...

to mi je onak, gejiš... bankare bi za to vješao ko lampione uz autoput do Splita,iz čiste zlobe...

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
    • Betta Svijet
« Odgovori #30 u: Studeni 05, 2011, 23:14:45 poslijepodne »
A šta kažete tek na ovo? :o

"Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je u tjednoj video poruci upućenoj svojim sunarodnjacima, objavljenoj na njezinoj internetskoj stranici, izjavila kako smatra da će Europi trebati deset godina za financijski oporavak i izlazak iz dužničke krize!"

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #31 u: Studeni 05, 2011, 23:18:34 poslijepodne »
kažem da su ljudi koje mainstream medijski kurvarluk  naziva "teoretičarima zavjera" , a mase ih lakonski pod njihovim utjecajem otpisuju kao bezveznjake, o ovome što se odvija zadnjih par godina pričali davno prije :D
ako se razvoj događaja i dalje bude poklapao s njihovim  tvrdnjama, a nekako mi se čini da bude, moj komentar na sve to je - tko preživi pričat će :D :D

ma, trla baba lan... kome su dužni? uglavnom bankama... a kad se banke zaljuljaju tko ih krpa? države s javnim novcima...a čije su banke? uglavnom privatne..kao i dobit koju ostvaruju dok je sve super.. a kad pukne, vidi par redaka prije- krpaju se državnim novcima i tako u krug... kome ovaj sistem nije nakaradan do gađenja, toga čeka još gadnih razočaranja down the road

Offline IvanZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Dubrava
« Odgovori #32 u: Studeni 05, 2011, 23:33:56 poslijepodne »
Svi su nekom duzni, ljudi, poduzeca, gradovi, drzave. Jako dobro se zna kom su svi duzni. Bankama, a ko su bankari o tome necemo ovdje!
Ne ostavljajte nista nedovrs

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #34 u: Studeni 06, 2011, 00:15:59 prijepodne »
Uz duzno postovanje vama koji zivite u blazenom neznanju, rodjeni ste pod sretnom zvijezdom, imate dobru pozadinu u obliku obiteljskih dobara, ili ste jednostavno tesko radili i nekim divnim cudom rad vam se isplatio - nemate pojma o cemu pricate.

Ja imam samo 27 godina. Ja 27 godina zivim tako da kada idem na Akter posudjujem cipele jer me sram doci u raspadnutim patikama, a za busnu kartu stedim mjesecima unaprijed i svjesno idem u dug sa jos racuna.

NIJE istina da posla ima ako ga se trazi!!! Posla ima ako imas veze i lude srece. Ja imam posao, sada prvi put nakon poprilicno godina. Preko veze. Lose je placen, ali imam posao. Nije istina da sam prije sjedila doma i gladila pi*** i razmisljala zasto su mi prazni spageti u tanjuru. Radila sam. Na crno. Po tjedan, dva. Mjesec. Gdje sam mogla i STO sam mogla. Ako to znaci odraditi mjesec dana po 12 sati u disko klubu gdje je ti je opis posla "sluzis ljude dok te ponizavaju" za 200 kn, jer su nam od place oduzimali manjke koje mi NISMO napravili - onda je to to. I sa tih 200 kn sam kupila kruh i nesto hrane. Svo to vrijeme ja placam stanarinu, jer sam podstanar, mamica i tatica mi nisu ostavili stan i nemaju veliku kucu gdje bi i ja mogla zivjeti. Placam i svoje rezije, koje zajedno sa stanarinom (bez interneta i slicnih luzkusa) su vece od prosjecne place, a otprilike duplo  vece od onoga sto ja zaradim na razne nacine.

Ja iskreno nemam pojma kako sam uspjela biti SAMO oko 8000 kn u minusu sa racunima do sada. Nemam pojma, 2 godine zivim bez posla i SAMO 8000 kn sam u minusu. Cirka, mozda malo vise. I otplacujem ih, dok pokusavam placati i tekuce troskove.

Ako mi netko pokuca na vrata i dodje uzeti bilo sto od vrlo, vrlo tesko zaradjene imovine, moze se okrenuti i nestati. U kucu nece uci. Ne ziv.

Rodjena sam u krivo vrijeme, mladost nisam mogla imati jer sam morala prezivjeti. Nemogu zamisliti sto ce se desiti ako mom svekru pokucaju na vrata. Onom koji im je stvorio ovu jadost od drzave. I koji sada radi na Kosovu. Da, tamo. Jer TAMO moze raditi a ovdje ne. I znate sto? I dalje nema za sve racune.

Meni je jasno da je sve to nesto sto se mora desiti i sto ce proc. Na zalost, ja cu svoju mladost, a mozda i cijeli zivot potratiti cekajuci da bude bolje. Ako si sama nesto ne napravim nece mi nitko. Ali bogami, necu gledati dok me potkradaju. Ne zanima me tko je ovrsitelj i koliko ga placaju, mogli su otvoriti druga radna mjesta a ne legalno reketarit ljude. Bit ce mrtvih, uopce ne sumnjam.

Uvijek sanjarim o djetetu, polako mi vrijeme ide... ali ja si to jos dosta vremena necu moci priustiti. Mozda ce i tom buducem djetetu biti bolje nego nama, zbilja se nadam. Nadam se da ce nasu zemlju proci djecje bolesti, kroz jos 20-40 godina. Na zalost, ne za mog mladog vijeka.

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Studeni 06, 2011, 00:41:06 prijepodne »
...kad čitam ovog cannibala..tak se uvijek dobro nasmijem  :D :D :D mi ko da ne živimo u istoj državi... ili čak u istom svemiru...

kaj se "politike" tiče... nakon današnjih Vijesti ujutro... gdje je jedna gradonačelnica izjavila...da nakon što je prodala gradsko zemljište Pevecu...koje je procijenjeno na 60 miliona ...kuna ili eura nemam pojma... za 3 miliona ... "tek nakon drugog natječaja"...  :D jer nije bilo bolje ponude... nemam kaj za komentirat... jer neznam dal da mislim da su oni svi tak ludi...ili smo mi ludi kaj pušimo ta sranja...a niko od njih neće u gajbu...a ni bit linčovan očigledno...

..uglavnom.. u džepu imam 3 kune... pa..ako ima kakva tvornica ili dvije..i koje brodogradilište...pa da kupim...  :D :D :D

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #36 u: Studeni 06, 2011, 09:10:58 prijepodne »
Ljudi nemojte očajavati. Bit će nam puno bolje i to vrlo skoro. Zar niste slušali govor naše premijerke na onom nekakvom općem saboru njene kriminalne org ovaj... naše bogomdane vladajuće stranke kad je obećala da ćemo bit zemlja blagostanja ako opet njih izaberemo na izborima. Ne znam za vas, al ja joj vjerujem u potpunosti.

Ne mogu sad nigdje pronaći snimku govora pa ću staviti spot jedne domoljubne pjesme iz koje je ova zasigurno dobila inspiraciju za tako nadahnjujuće riječi.

Ja joj se divim! Ja joj se stvarno divim! Mislim da će ove Baretove riječi najbolje opisati i moju ushičenost njome.

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Studeni 06, 2011, 09:18:57 prijepodne »
Kad nam sve drugo uzmu, preostaje nam jedino još nešto slično ovome :)

premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #38 u: Studeni 06, 2011, 10:14:14 prijepodne »
canibal ti imas dobar poso i siguran vjerovatno i zahvali bogu na tome,ja sam 8 mj radio sve sta je trebalo da bi mi kapnula koja kn.6 god sam radio u firmi vodu,plin,grijanje i kuzim se jako u bravariju varim sa elektro,co2,tig,autogeno i nemogu nac poso.i tvrdim da posla nema,jedva sam uspio preko dobre veze zaposlit se preko student servisa u firmi u kojoj teglim ko majmun za cca 2 tis kn mj i jos od toga moram dat 10 posto za ugovor.nisam kredit uzeo da si kupim auto ili slicne pizdarije nego da uredim postojecu garazu u stabmbeni prostor.gazda je meni osto duzan cca 24 tis kn i uvalio me u govna malo veca i zatvorio firmu,otvorio novu firmu i opet radi normalnosamo sa 20 ljudi manje.ko je kriv?drzava koja mu je to sve dopustila.i ta ista drzava sad izglasa zakon opet koji njima pase.da ne govorim na kolko sam razgovora iso .jednostavno posla nema i bit ce ga sve manje.ko ima poso neka bude sretan i nek moli boga da ga i zadrzi,jer kolko vidim nebude dobro u ovoj novoj nazalost -?

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
    • Betta Svijet
« Odgovori #39 u: Studeni 06, 2011, 11:00:04 prijepodne »
Meni ne bi ništa to bio problem da država postupa jednako sa svima, čak štoviše prvo da krene s najvećim lopovima pa kad riješi to, onda neka se bave i manjim dužnicima. Ali da država može dozvoliti nekome tko je upropastio svoje radnike i još ne znam koliko tvrtki, tko je dužan ogromne novce, da otvori novu tvrtku i nesmetano uništava dalje to mi je suludo! I da oni prvo kreću od najslabijih u toj priči e to mi je baš jadno. Uostalom koliko je država dužna novaca različitim privatnim tvrtkama? Pa te tvrtke onda možda svojim radnicima? Neka prvo država plati sve svoje dugove i neka se obračuna sa svim lopovčinama pa onda će i ovakvi zakoni i mjere imati smisla! Onda će i oni koji su manje dužni reći svaka čast, evo i mi ćemo napraviti sve što se može... -?

A ovako, slažem se, bit će tu i prebijenih i mrtvih! :o

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #40 u: Studeni 06, 2011, 12:10:23 poslijepodne »
Sit gladnom ne vjeruje.

Ali nama svima zapravo samo treba Amerikanac  :D :

Dođe Amerikanac u hotel i pita dali imate slobodnih apartmana?
Recepcionar mu kaže imamo... ostavite 100 eura i evo vam ključevi pa izaberite.
Ostavi on 100 eura i ode izabrati.
Recepcionar zovne mesara i da mu 100 eura za meso što mu je ostao dužan.
Mesar zovne svog radnika i da mu 100 eura za ostak plaće.
Radnik zovne kurvu i da noj 100 eura što joj je bio ostao dužan za  :-X.
Kurva vrati 100 eura na recepciju što je bila ostala dužna za sobu u kojoj se  :-X.
Silazi Amerikanac, kaže da mu se nijedan apartman ne sviđa i uzme svojih 100eura!

Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline Brljator

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Studeni 06, 2011, 12:50:55 poslijepodne »
Ja bih se najbolje nekud odselio , sramim se  u kojoj državi živim :rolleyes: :rolleyes:

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Studeni 06, 2011, 14:03:23 poslijepodne »
[quote author=Werther link=topic=65872.msg6675
Potpisujem , svaku riječ  :up:

Neki dan nam je došla na odjel kći jednog pacijenta, ona radi u zagrebačkoj banci , u zadnjih tjedan dana su imali nekoliko slučajeva ljudi čije su slučajeve morali dalje proslijediti sudu po tom ovršnom zakonu, veli žena da je u komi, neke od tih slučajeva vodi od početka, sve štimalo, ljudi ostajali bez posla, išli na reprogramiranje duga i slično, sad došli pred zid, ona noćima ne spava jer razmišlja o tim ljudima, jednoj je ženi platila sama dvije rate kredita da ne mora i njezin file proslijediti dalje, ženi umro muž , dijete dobilo leukemiju, veli da ne može, i naravno kod nas je dogovorila povremene psihoterapije jer se ne može nositi sa tim djelom posla.
Ne moram ni reći koliko imamo slučajeva baš takviih ljudi koji su uništeni emocionalno i financijski od strane tvrtki koje im nisu plaćale plaću, a koje su u blokadi jer im država duguje, zaista mislim da kad krenu ljudima po kućama da će biti mrtvih, ljudi su slomljeni, bez osjećaja perspektive i imaju osjećaj da nemaju što izgubiti i tada se svašta može dogoditi :(
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #43 u: Studeni 06, 2011, 14:03:43 poslijepodne »
kasno za bježanje ..ovo je globalni trend.. liberalni kapitalizam je došao do točke u kojoj će krepat on ili mi, a džubre je jako i ne misli se predat samo tako...  :D

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Studeni 06, 2011, 16:56:41 poslijepodne »
javni ovršitelj?isto kao što vojnik smije ubit civila ako mu to netko kaze?

najbolje mi je kad se netko brani time to mi je duznost!
nije mu dužnost biti glup!

u zemlji u kojoj ima toliko nezaposlenih, a 10 000 ljudi se skupi na prosvjede i pola od toga zaposlenih,
ništa me ne čudi mi hrvati smo vječito bili ovce i poslušnici,samo mi je žao ekipe koji su izginuli u ratu
za ovu fiktivnu državu.
otvoriš firmu za siću  unajmiš prostor,uzmeš radnika, nabaviš robu,prodaš robu
ne platiš radnika,ne platiš robu,ne platiš najam,porez i režije i tako milion puta
i čudimo se šta je zemlja u klincu.
samo me zanima tko če državi utjerat lovu koju je ona dužna ili velikim igračima? 

Offline Brljator

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Studeni 06, 2011, 17:18:19 poslijepodne »
Jednom mi je djed rekao da se hrvati znadu izborit za državu, ali je neznaju zadržat :nerd: :nerd:

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #46 u: Studeni 06, 2011, 19:31:06 poslijepodne »
Sigurno mi nećete vjerovati, ali i dosta sudskih ovršitelja su otpustili/preusmjerili u zadnje vrijeme.

Offline DRC VZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #47 u: Studeni 06, 2011, 19:38:11 poslijepodne »
neka dojdu onom tko je duzan ali neka krenu od vecih mafijasa i duznika a ne od onih koji jedva zive

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Studeni 06, 2011, 20:08:08 poslijepodne »
neka dojdu onom tko je duzan ali neka krenu od vecih mafijasa i duznika a ne od onih koji jedva zive

..e vidiš tu smo...mislim da bik ti mogao konkretno napisat, jer koliko znam, ljudi koji se bave poslom kojim i ti, stvarno imaju probleme oko naplata..a ne možeš drugoj strani apsolutno ništa..

Offline DRC VZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #49 u: Studeni 06, 2011, 20:26:15 poslijepodne »

..e vidiš tu smo...mislim da bik ti mogao konkretno napisat, jer koliko znam, ljudi koji se bave poslom kojim i ti, stvarno imaju probleme oko naplata..a ne možeš drugoj strani apsolutno ništa..

je je kolega ja sam dobio placu za 4 mj. ove godine i jedva cekam zakon o naplati 30 do 45 dana