Evo kako je lito, malo se radi, malo godisnji, malo đita s brodom, malo se roni, tako da mi je promakao ovaj post

Situacija s algama je super. Ima vec mjesec dana najmanje da su se totalno povukle. Kako je Schumaher iz FM i Petar iz CMA pomogao s savjetom, tako sam i napravio, i od tada situacija je samo pocela ici na bolje. Po Shumijevoj pretpostavci su alge autohtone (po blueu to znaci da su iz Afrike ?!? ROFL) i nakon njihovih sugestija sto napraviti (jer iskreno ja do sada u svoja nisam nikada imao ovu algu, imao sam nitastu, klasicne diatome, klasicni cijano, ali ovakvo gustu i cvrstu nisam nikad imao) doslovno u roku od par dana sam poceo primjecivati da alge vise nemaju onu zarko zelenu boju nego da pomalo pocinju tamniti. Nakon tjedan dana, jos vise su pocele tamniti i vise nisu onako uredne i cvrste, nego vec izgledaju cupavije, ko da se linjaju pomalo. Nakon par dana poceli su otpadati djelovi, a boja je dosla do smeđe. Nakon jos tjedan dana 80% alge je otpalo, a boja je dosla do smeže, osušene, doslovno mrtve alge. U to vrijeme posto je krcato alge otpadalo, dosta toga je se zaljepilo za pjesak, pa pri sljedecoj izmjeni mora sam ljepo usisao pjesak i ocistio ga od algi sto su ostale stuck na njemu.
Sad nakon mjesec i nesto dana, imam super cisto kamenje, napokon i super cist i bijeli pjesak (bez usisavanja

), koralina prekrila OF box i odrzavanje tanka se svodi da svako malo bacim oko na parametre, i redovite izmjene mora. Tako da sada po mojoj definiciji tank je sazrio i za koralje. Ali sada je ljeto i imamo puno vise pricnijih stvari pa zato nisam isao zuriti i sto prije pocet bacati koralje unutra kada znam da me nece biti po tjedan i vise dana kuci, a nebi zelio da su mi prvi i novi koralji u tanku barem ovo prvo vrijeme bez nadzora. Kada pocmem stavljati koralje u tank hocu da sam sigurno tu sljedecih mjesec dana dok sve ne sjedne na svoje mjesto, tako da mogu pratiti koralje, parametre i ako nesto krene naopako da se moze pravovremeno reagirati.
Ribe su super. Za sada ih samo dodajem da opteretim i izbalansiram filtraciju sto mogu vise, tako da sam biopelete dodao skoro jos 300ml, tako da u reaktoru ima ih oko 500ml, ali to je jos uvijek niska vrijednost od preporucene. Preporuka za NP pelete je 50-200ml na 100l akvarija. Znaci za mojih 700l, da idem s vrijednosti od 100ml na 100l to je vec 700ml, a kod mene jedva da je 500ml. Ali kazem, jos hocu riba nabaviti tj. 90% njih koje zelim imati u tanku, i onda podesiti filtraciju za taj load, tako da mi nema skokova parametara dok su mi koralji u tanku, a ja dodam 2-3 ribe. Kazem, ne zuri mi se, draze mi je polakse ali sigurnije, jer greske u morskoj
kostaju 
I evo za kraj par slika trenutnog stanja (evo sad sam ih uhvatio, uhvatiti cu bolje preko dana). Malo otuzno izgleda bez koralja, ali definitivno bolje nego s onih zilion algi. Zadnjih par slika je hranjenje riba.