Mah stanje je katastrofalno, mogao bih cak reci da mi lagano ubilo gust i volju.
Generalno stos je da sve sto sam sam morao napraviti/kupiti/napraviti/ukrasti/etc.etc.

sam podhitno napravio i isao na sljedeci korak. Ali problem su u biti stvari koje ne ovise o meni nego cekam trecu osobu. I tu je doslo do raspada sistema. Sump sam doslovno cekao mjesec dana, i u biti sam ga tocno danas ga dobio. Obloga opet svoja prica. Nakon sto sam s arhitekticom sve dogovorio, i ona nacrtala projekt, i samo trebalo ga baciti na rezanje i ljepljenje komada. ALI neko iznad nje se nasao pametan da to sve stopira i da to oni nemogu tako napraviti, a sta ako ovo, sto ako ono (milion stvari). Stvari su ekvivalent glupostima kao da se kaze, a sta da mozda avion udre u kucu, hoce li obloga izdrzati. Tako da sam tu izgubio 10tak dana. I na kraju s oblogom je dogovoreno da ta firma kod sebe mi uzima oba stalka (i gornji aluminijski i dojnji zeljezni) i kod sebe ce sve premjeriti i na mjestu sto se moze sastaviti, i onda ostalo donijeti kod mene doma i tu sklopiti. Generalno opet pusiona. Imam cekati najmanje 15 dana jos.

Sto se tice stvari sto sam do tada napravio, dovrsili smo overflow i obukli ga u forex+rubnike.

Izmedju forexa i stakla se ostavi mjesta sirine forexa, tako da cesalj se samo utakne u to mjesto.

Češalj sam napravio od strujne kanalice (nije toxična niti išta ispušta u vodu, vec prije koristio slicno).

Znaci odmjerim otprilike koliki mi komad treba, gornji poklopac se baci.

Osiče se na mjeru, i vrh se isto ošiša.

I na kraju se ovaj dio samo utakne u pripremljeni žljeb. Jaaaako pojednostavljuje čišćenje.

Gornje cijevi sam rijesio. 2 cijevi idu za odvod vode, prva cijev ima T na dnu, i kroz nju ide vecina vode (prigusi se s ventilom da dobijemo tocan protok), druga cijev je modifikacija dursa (jos na vrhu čep bušim i cijev s zrakom izbacujem gore).

A treca cijev je povrat koji ide jednom stranom, pa na kraju se grana na 2 usmjerene mlaznice prema naprijed (tako da nemam pumpi na prednjem djelu).

Evo kako taj povrat na prednjoj strani u biti izgleda.
Od ostalih stvari sam jos izbušio zid, 2 rupe, jedna za ventilaciju gore, druga za more i dovood vode u RO unit u stalku dolje.
Tako kao sto se vidi nije se puno napravilo jer stalno nekoga/nesto cekam.
Mozes zamislit koja je meni muka gledati akvarij polugol u dnevnom, a nemozes bas nista napraviti s time.