Update, struja gotova

Znaci sperploca se sjece na mjere, pa onda ide dosadno crtanje i racunanje gdje tocno trebaju ici rupe za uticnice/sklopke. Nakon toga busenje i turpijanje.

Nakon sto je se sve ljepo oturpijalo, pocistilo i obrisalo ljepi se preko sperploce cetifix (ono se ne vide obrisi sperploce preko cetifiksa, nego je to cetifix s tim dezenom). Kada se dobro s krpom utrljao cetifix za plocu radimo rupe s skalpelom.

Nakon toga ide fizicko spajanje uticnica i sklopki na sperplocu. Posto je sperploca dosta tanka, i nemozemo je ucvrsiti ih na klasican nacin kao da idu u zid (s ona 2 zatezača), moram s 2 vide svaku uticnicu zavidat u sperplocu. Srecom ispomoc je tu

Evo pogled s straznje strane. Ovaj crveno-crni kabel sto se vidi dolje, je u biti spojen na drugu sklopku, i on ide paralelno na nivomat, za manualno paljenje RO/DI (kao sto sam bio objasnio u onom prije postu). To cu tek spojiti kada ploca dojde na svoje mjesto.

Zatim smo stavili obrub tako da mogu bez problema ovo zavidati u zid, i da mi nece krajevi sklopki strugat po zidu, i jos smo i ove stranice obljepili u cetifix, pa kada se otvore vrata, da sve bude ljepo i bijelo

Evo kako ce to na kraju izgledati. Tunze kontroler sam stavio samo da se otprilike vidi kako ce to izgledati sve skupa. Ona kapa od leće nece tu biti

nego nisam jos htjeo ljepiti cicak traku da pricvrsim kontroler za podlogu, a morao sam ga malo izdignuti put gore da mi se ne lomi onaj kabel za senzor svijetla. Inace na to mjesto dolazi jedna (ili dvi) braga, koja ce se otvarati prema vani, tako da cu na tu bragu u biti pricvrstiti Tunze kontroler. Na taj nacin cu jednostavno moci zarotirati kontroler od onog polozaja kao sto je na slici (da lezi paralelno s podlogom), u okomiti polozaj prema vani, tako kada otvorim vrata, nemoram škiljit unutra koji mi program pumpe rade, nego samo ga otvorim prema sebi i to je to

Mozda ovo nisam dobro objasnio kako ce raditi, pokazat cu kada bude sve gotovo

Isto tako jedini kabel koji je vani je gore sto se vidi iznad osiguraca, i to je u biti kabel za svijetlo vec pripremljen i vec spojen na struju i dolje sklopku.
To je to sto se tice struje.
Sljedi mi sada sredjivanje podloge za akvarij (opet OSB ploca + stiropor ofc) i pocet se baviti plafonom i drvenim gredama koje idu na njega.