Moram se malo i ja umješati, al ne želim ponavljati več rečeno, pa ču govoriti iz iskustva.
Imao sam i ja tri zlatice, stare niti dvije godine u akvariju od 96l, i unutarnji filter Atman SIF 700(max.protok: 500l/h, za akvarija: od 100 do 350lit.).
Mislio sam to bi moglo bit i pre jak filter za 96l, al ono zlatne i to... I stvarno su se ribice u početku mučile sa silinom protoka tog filtera.Doduše došle su iz kanti bez ikakve filtracije i strujanja, pa nisu bile na to naviknute, al su se brzo(dva dana) prilagodile i plivale ko lude

E sad, ja bolju filtraciju nisam nikad ni imao(doduše nisam prije nikad ni imao akvarij), pa sam mislio da to tak treba biti, al smetalo me je kaj, pogotovo poslije hranjenja,kad su zlatice prerovale svu podlogu uzduž i popreko, dosta sitnih čestica mulja pliva po akvariju, a ja sam uredno svaki tjedan mjenjao 30% vode i isprao i svaki put taj filter, koji je bio pun mulja.Nakon nekog vremena sam slučajno kupio rabljeni vanjski Kanister CF 800, za akvarije od 100 do 250litara i tek kad sam i njega stavio u funkciju, spoznao sam šta to ustvari znači "kristalno čista" voda.Sad su te ribice u jezercu, a u tom akvariju su kozice i smatram da ni njima to nije pre jaka filtracija.Jer nije toliko stvar u protoku filtera, koliko u količini i vrstama filter materijala u njemu.
Moja preporuka:čim veči karnister