Srpanj 21, 2025, 17:11:51 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pripreme 112 L  (Posjeta: 13898 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Smilas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Pripreme 112 L
« Odgovori #75 u: Prosinac 01, 2011, 01:43:38 prijepodne »
Je stvarno  je  lijep,  na  takve sam  do sad  uvijek    bio naletio u krivo vrijeme,  eto konačno  da se  potrefilo da  imam i  uvijete  za  držanje!

Baby, ovo s  imenom  koliko  god  zvuči ludo  skroz  vjerujem!

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #76 u: Prosinac 02, 2011, 00:56:50 prijepodne »
hmmm..  negdje  sam  nesto  sprtljao, naime  makar  je Poglech bio sretan u velikom akvariju  morao sam  ga vratiti nazad  jer  mu je  nešto   na  par  mjesta  počupalo rep, inače  moje  zlatne  imaju  predivne  repove  i  osim tu i tamo   kojeg traga  na  repiću nisu imale  ništa, pretpostavio  bih  iz  promatranja  da je i to što su imale posljedica  grube  ljubavi, no  ovo  na Poglechu mi s e čini  kao moguće  zlodjelo  teritorijalnog  ancistrusa...  Nisam  ziher  u čemu je fora  no  Poglech  vracen  Delbiju  a  Robert  u većem domu ;(

Ne  znam di sam  fulal...  odmah sam posumnjal na  svoju experiment  ribu: ražicu; no novih je tragova nasilja bilo i nakon što sam ju  odvojio dakle  ona nije..  druga test  ribica  je  kuhli no njega ne mogu uloviti, a  i bio je  sa  zlatnima  prije  pa  nije  pokazivao  te tendencije.. maaaakar   se tragovi pojave  preko noci, a nikada  za dana  nisam  vidio ponasanje  koje bi moglo  rezultirati  necim takvim;  za sada  krivim ancistrusa zbog  vidljive  agresije  i teritorialnosti, a kako  vjerujem da je aktivan  po noci  dok  druge  ribe  spavaju možda  je malo povampirio... 

Offline kells1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #77 u: Prosinac 02, 2011, 07:11:10 prijepodne »
Možda ga je ražica držala pod kontrolom
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #78 u: Prosinac 02, 2011, 10:40:16 prijepodne »
prije bih sumnjala u ražicu!
sumnjam da je dirao ancića, jer bi ga ovaj, vjerojatno tek nakon priličnog gnjavjenja lupio, ali ne ugrizao!

ali, može biti i reakcija na promjenu sredine....naime peraje prve reagiraju na stres bilo koje vrste....

dobro ga promatraj i ako se poderotine prošire, odmah liječi bactopurom!

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #79 u: Prosinac 02, 2011, 12:08:34 poslijepodne »
Hej, ma  promatram  ga  i nisu prestrašne, Poglech je sad nazad  kod  Delbija..  u mini akvariju, ineresantno je  što  od   zlatnih samo dve  imaju ikakve  tragove  po sebi  i jako me to  zbunjuje...  Nije  ražica  sigurno jer  je    vec  dva  dana u malom  akvariju  sa  Delbijem  i nikom  nije  nis  napravila...  Ne  znam jel da sumnjam na  kuhlija, makar    on uje  bio mjesec dana  u jednom manjem pripravnom akvariju sa zlatnima i nije  nikog  ni taknul... A  ancistrus  je  strašno agresivan  posebno prema crnom jer   se  crni najviše  zadržavao u potrazi za  hranom  pri dnu; pa  bi ga anci  zaskocio...  no  bas   da  mu peraju  počupa.. hmmm..    baš  čudno...  

No dobro nije  ni  ovako  loše, nitko se  ne buni  pa  radije  nek budu  tako; teleskopeki opet u jednom..  očito  su  drastično  osjetljiviji  od  ostalih  pajčolanki...  S  tim da su svi moji ribeki  fensy  vrste  no  očito    teleskopi baš imaju svoje  potrebe...    Eto, no  baš sam  zbunjen   zbog  ovih perajica...  hmmm...  No sad promatram  stanje u velikom da  vidim jel  to nešto  odjednom povamprilo...  ako netko od  riba ispadne  krivac, bit će kažnjen progonom, i spominjan u  u nebrojenim psovkama... ako sam krivac ja onda me  ribeki već psuju..

« Zadnja izmjena: Prosinac 02, 2011, 12:14:50 poslijepodne od Smilas »

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #80 u: Prosinac 04, 2011, 00:17:44 prijepodne »
Ancistrus  je  uhvacen na  djelu;  napao je jednu  zlaticu  tako da  joj  je  otrgnuo  ljuskice...  užas.. kaj da radim; jel  ce  to proci ili da  ga maknem ili ubacim još jednog  pa da  s e međusobno naganjaju...  savjeti?

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #81 u: Prosinac 04, 2011, 11:22:36 prijepodne »
Ancistrus  je  uhvacen na  djelu;  napao je jednu  zlaticu  tako da  joj  je  otrgnuo  ljuskice...  užas.. kaj da radim; jel  ce  to proci ili da  ga maknem ili ubacim još jednog  pa da  s e međusobno naganjaju...  savjeti?

Bez obzira na vrstu svaka riba kao jedinka za sebe ima svoj temperament. Ubaciš li još kojeg bit će agresije, pogotovo ako to bude ženka i ganjat će ju i rovati po podlozi i dizati amonijak a u situaciji s oštećenom perajicom ti to zbilja ne treba. Makni tog ancija van nekome tko ih ima puno i ako ancija želiš u akvariju i da bude sam, uzmi si ženkicu jer su navikle biti same (muški ih tjeraju iz nastambi tak i tak...) a i puno su mirnije od muških.
Gle, imam 10ak ancija s kornjačama i vidim kakav je tko prema kome kada su u velikoj skupini... Nije to nimalo mirna riba ni danju ni noću i jaaaako su teritorijalni, a i jatni bome.. Cure su uvijek na jednoj strani akvarija, same. Dečki im ne daju ni blizu pećini.

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #82 u: Prosinac 04, 2011, 22:03:00 poslijepodne »
znači trebam potražiti  gospodićne...  savjete  u prepoznavanju istih??? Da  ubacim  telefon,  križaljku  i daljinski od  tv-a unutra  pa da vidim  tko bolje  multitaska  :D

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #83 u: Prosinac 05, 2011, 07:51:04 prijepodne »
znači trebam potražiti  gospodićne...  savjete  u prepoznavanju istih??? Da  ubacim  telefon,  križaljku  i daljinski od  tv-a unutra  pa da vidim  tko bolje  multitaska  :D

Onak'...

Ak' je brkata sasvim neprimjetno, curica je, a ak' ima grm na glavi, dečko je. :D

Kad su mlađi malo je problem skužiti tko je tko..

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #84 u: Prosinac 05, 2011, 09:29:03 prijepodne »
s obzirom da je agresivac i terirorijalan, vjerojatno je dečko i traži si curicu
možda bolje da napraviš obratnu stvar - udomiš ga.............
naime, što se može desiti - nabaviš curicu, i njima bude dobro, i onda uskoro imaš pun akvarij malih štrumfova...

moram pogledat moju bagru doma - možda se nađe koja cura... ;)
ali svakako razmisli o opciji udomljavanja

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #85 u: Prosinac 08, 2011, 01:36:19 prijepodne »
Ok;  ajde  mi  javte  netko ko  nađete  ženkicu mladu  a  ja  ću ovog  dečkeca  agresivnog  proslijediti dalje... 

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #86 u: Prosinac 12, 2011, 01:13:38 prijepodne »
Inače; eto samo da javim; ribeki bez ancija  bivaju mnogo  bezbrižniji  i sva  mini oštečenja  na  perajicama lagano zarastaju;  sad poovno razmisljam o  kombinacij  s  crnim u velikom akvariju; no otompotom :D
A sad  malo  i o  stanju  bilja; naime  crinume  nitko ne dira  makar  calamistratum, stalno pušta  mlade   nove  tanke  listice;  ribeki  ga  ne  fermaju; jedino  što  mi  drugi  crinum, Crinum Natans već dva mjeseca  stoji  bez  ikakvog napredka, doslovno ikakvog (barem iznad zemlje), kako lisići ni ne trunu predpostavljam  da  je formiranje korijena  bez prevelikih  problema; a  za  toliko spor ili bolje rečeno; potpuni nedostatak napredka  krivim slabije  svijetlo nego  bi crinumi  originalno željeli  i nedostatak  gnojenja. Crinum  calamistratum  bolje reagira na  ove škrte uvjete  ali je  jednako tako on  biljka  koju  imam već preko godinu   dana; te je  navikao rasti bez  extra  gnojenja, te je u novi akvarij  došao u  izvrsnom stanju, a brzina kojom sad  baca  nove  krakove  doslovno je  3x veća  nego  u prošlom  akvariju (kad je imao više svijetla), nadam se  da će  se  Crinum Natans skoro mrdnuti u nekom pozetivnom smjeru; sudeći po uvijetima  i stanju u kojem je  bio vjerojatno se  tek sad  oporavlja; naime  kupljen  je sa  svega nekoliko  zdravih  korijenčića  i sa  preko 70% izgriženih  i  istrunulih  listova,  a  lukovica je  bila  solidno ukopana..   Anubias  barteri zlatice  obožavaju  dok nano  s vremena  na vrijeme potegnu i  moram priznati da ne  razumijem kako  na nekim mjestima  još stoji   gdje je posađen..

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #87 u: Prosinac 12, 2011, 07:42:57 prijepodne »
Ak' te što tješi, i moj Crinum je propao... Mučio se, tj. trunuo, je 2 mjeseca... samo 2 korjenčića je razvio, a uz njega imam i puno zahtjevnijih biljaka koje su preživjele konstantno iskopavanje prije ukorjenjivanja (botie), npr. s barclayom botie igraju nogomet (još uvijek). Idući put pucam na debelu lukovicu. Nije se izvukao (kod zadnjeg iskopavanja) ni kod ZelenogMrava u high lightu. I ti sve zato jer sam im maknula kokos! Ah, ribeki... Moraju si i oni svoj dom urediti. :D

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #88 u: Prosinac 13, 2011, 00:54:15 prijepodne »
Da; ma  bas  se  čudim;  a lijepe je boje; ukorijenjen kak se  spada; nutrijenata  od  zlatnih riba i  puževa  sigurno ima na pretek;  fini  šljunak  kroz koji  korijenje prolazi bez problema;  JBL kugle...  calamistratum se   ne buni; čak štoviše.. a ovaj stoji i stoji i stoji,,,

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #89 u: Prosinac 13, 2011, 08:53:12 prijepodne »
Izgleda da stvarno te biljke koje rastu iz lukovica i gomolja u potpunosti ovise o energiji koju imaju pospremljenu u tom svom gomolju i da ništa drugo ne koriste tijekom prilagodbe na nove uvjete tako da super akvarij ne znači ništa ako je lukovica loša, a je li ili ne ne možeš baš znati dok ju ne posadiš...  :( Nažalost.

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #90 u: Travanj 09, 2012, 00:18:51 prijepodne »
Evo nikakvih prevelikih novosti nema, postoji tužna činjenica da je Poglech (pandasti teleskop) uginuo jer se po zamjeni crinuma sa valisineriom giganteom uspjesno zapleo u  istu i tako našao svoj kraj. Svi ostali su sretni,  ogromni, čak su  doplivali i neki novi stanari, te tako  konačno imam jednu ribu previše te će njena slika ići uskoro  ovdje i  biti će na poklon, mali šareni teleskopic, prava mala rugobica. Novost je također i da su dvije orandice dobile svoj  zasebni akvarij od 60 litara u kojem su presretne, a ja sam oduševljen jer sam otkrio da uopce ne diraju bilje i uspijeva mi čak imati s njima i Bacopu monieri, što stvarno nisam očekivao. Slike uskoro!!!

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #91 u: Travanj 10, 2012, 11:50:40 prijepodne »
čestitam na prinovama - i na akvariju za orandice!
a što se tiče pandice - žalosno, ali za očekivati - ne znam zašto (znam, ali neću sad teoretizirati o izmučenosti preuzgoja i oblikovanja novih zlatica i tako to) ali oni
doista vrlo kratko žive, unatoč svim uvjetima koje im pokušavamo pružiti - zato, neka ti ne bude žao...živio je svoj život i sad je daleko...

Offline kells1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #92 u: Travanj 19, 2012, 10:36:22 prijepodne »
kad će kakve slike ?
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #93 u: Travanj 26, 2012, 08:30:27 prijepodne »
Evo i mene sa zkasnjenjem, fotke će ovaj vikend. Malo mi je gužva trenutno na poslu pa ništa zivo ne stizem. Inače trenutno pizdim oko tog sto se čini da mi dvije ribice (teleskopic i jedna orandica) boluju od nečeg, orandos je pasivan i stalno je na dnu, a drugog pAk vječno nosi gore i stalno jadan mora veslati da se održava, obje stvari traju vec mjesecima i nikakvvo ne hranjenje, dijete sa graskom i blitvom, ne pomažu... Teleskopic je dosao ttakav ali orandica ne, ne znam kaj da i'm radim... Tu i tamo i'm iscjedim cesnjaka, hranim samo graskom, ubacujem vitamine... Ne znam

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #94 u: Travanj 26, 2012, 13:46:50 poslijepodne »
nastavi tako, druge ti nema!

ali, evo dvije ideje koje bi mogle pomoći:
prva je konvencionalna (i, mislim, s manje šanse za uspjeh):
probaj im dati, dan prije čišćenja akvarija, da jedu salatu, i to dva-tri lista iz sredine glavice sirova, dobro operi pod jakim mlazom vode i natrgaj na par komada...može im biti i 36 sati u akvariju, pa onda ostatke pokupi i očisti akvarij
moooožda će se pošteno iskakati, ali bojim se, s obzirom da to stanje traje dulje, da će efekt biti kratkotrajan...

druga je manje uobičajena:
to je da im, opet dan-dva prije čišćenja akvarija, u hranu, dozu za dva - tri dana, umiješaš sadržaj jedne kapsule linexa (da, probiotika!!!) i time ih hraniš slijedeća dva-tri dana....pa onda radikalno čišćenje akvarija, pauza od 3-4 dana, pa ponoviti ..... to bi moralo obnoviti crijevnu floru i moguće pomoći, barem ovoj ribici koja pluta

znam da je malo ćaknuta ideja, ali vjeruj, funkcionira!

sretno - svakako javi što si poduzeo i ima li rezultata!

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #95 u: Travanj 27, 2012, 08:24:24 prijepodne »
Može, hvala, s  obzirom na to koliko ovo traje, probati  ću prvo  jedno,a  zatim drugo. Za  ovaj pothvat linexom ću ribice izvaditi u zasebni akvarij.

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #96 u: Travanj 27, 2012, 10:13:48 prijepodne »
Može, hvala, s  obzirom na to koliko ovo traje, probati  ću prvo  jedno,a  zatim drugo. Za  ovaj pothvat linexom ću ribice izvaditi u zasebni akvarij.

da, pametno da ih izvadiš i tretiraš samo bolesne
iako ne vjerujem da bi i ostalima štetilo, bolje ih ne ne "filati" lijekovima
javi mi svakako kako je prošlo!