Svibanj 06, 2025, 17:49:26 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: borring teraristika  (Posjeta: 5748 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ozi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
borring teraristika
« u: Veljača 07, 2011, 20:31:53 poslijepodne »
evo samo jedna mala primjedba jer ne vidim više podforum bla bla...

ugl ovaj forum je postao jako dosadan. već smo pričali o tome! ovom temom zaista nikoga ne želim prozvati niti povrijediti ali pogledajte recimo paličnjake i insekte.
na 10 tema koje sam uhvatio prts scr- om njih 6 je isti kalup.
ovaj forum pamtim kao nešto predivno gdje se svašta moglo naučiti pročitati itd.
također razumijem da kad netko kupi nešto novo da se želi pohvaliti ali molim vas u ime ostalih nezadovoljnih članova da se napravi jedna tema "moje novo" ili kako god, da se forum rastereti jednakih i ponavljajućih tema

eto još jednom da kažem da ništa loše prema nikome ne mislim. svi imamo jednaka prava ovdje ali to ne znači da trebamo zagušiti forum

hvala!

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
Odg: borring teraristika
« Odgovori #1 u: Veljača 07, 2011, 20:41:47 poslijepodne »
Pa onda nemoj čitat te "ponovljene teme"... ;)

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
« Odgovori #2 u: Veljača 07, 2011, 20:52:34 poslijepodne »

Ne vidiš više bla bla jer se sad isti taj zove Lifestyle   i na istom je mjestu  :up:

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #3 u: Veljača 07, 2011, 20:55:05 poslijepodne »

Ne vidiš više bla bla jer se sad isti taj zove Lifestyle   i na istom je mjestu  :up:
:D

Offline Manc12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #4 u: Veljača 07, 2011, 21:38:43 poslijepodne »
dobro ti rekli , nemoj citati teme ,  ja kad kupim novu pauk , obavezno cu slike stavit i to tebe nije briga , jos jednom , nemoras gledat teme...

Offline ozi

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 07, 2011, 21:46:04 poslijepodne »
bože kolko emocionalnog otpada u 5 postova...:)
niti ne citam samo konstatiram da se forum pretvorio u nešto konstantno i dosadno te sam predložio da se sve te teme objedine u jednu:)
jel to tako loše.)?

Offline MolyBirth

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Veliki Zdenci
« Odgovori #6 u: Veljača 07, 2011, 21:47:24 poslijepodne »
imate prvo obadvoje trebalo bi se nepravit za posebno recimo moje novo i tamo da se stavljaju fotke za novo kupljene stavrčice jer više od pola zauzima isti kalup, a ni on netreba čitat što ga nezanima ali govori istinu postaje malo dosdno kad dođeš na forum i vidiš u svim naslovima gle mog novog ............

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #7 u: Veljača 07, 2011, 22:27:58 poslijepodne »

ugl ovaj forum je postao jako dosadan. već smo pričali o tome! ovom temom zaista nikoga ne želim prozvati niti povrijediti ali pogledajte recimo paličnjake i insekte.
ovaj forum pamtim kao nešto predivno gdje se svašta moglo naučiti pročitati itd.
također razumijem da kad netko kupi nešto novo da se želi pohvaliti ali molim vas u ime ostalih nezadovoljnih članova da se napravi jedna tema "moje novo" ili kako god, da se forum rastereti jednakih i ponavljajućih tema

eto još jednom da kažem da ništa loše prema nikome ne mislim. svi imamo jednaka prava ovdje ali to ne znači da trebamo zagušiti forum

hvala!

Slažem se.Svaki dan kad dođem na forum i kliknem na nove postove vidim da ima 5,6,7...stranica...već na prvoj odustajem.Činjenica je da ima mnogo mladih članova koji su ili prelijeni ili nisu upoznati sa portalom pa ni neznaju da odgovore na svoja pitanja mogu pronaći tamo,al očito je da je najlakše otvoriti svoju temu tražeći odgovore na pitanja koja su već stotinama puta prožvakane...No ovaj forum raste,ali se dobrano razvodnio...

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #8 u: Veljača 07, 2011, 22:38:51 poslijepodne »
Ova tema je univerzalna, ne odnosi se samo na teraristiku, i u akvaristici je ista stvar, ako ne i gore. Slažem se da svatko treba imati priliku pokazati svoje beštije, bez obzira koje su vrste. Ali isto tako se slažem da se forum dosta razvodnio, malo je prezagušen. Netko je rekao nešto tipa "nemoj čitati teme koje te ne zanimaju": Pa normalno da ih ne čitam, haha :) Ali se sve češće dešava da mi zbog tih tema "koje me ne zanimaju" promakne neka tema koja me jako zanima. Gužvovito je! Iskreno ne znam kako riješiti taj problem, time neka se bave oni iskusniji i sa više staža na forumu, ja sam samo prosječan korisnik. Možda bi trebalo odvojiti nekakav amaterski (početnički) i iskusniji pristup temama i forumu? Mislim da je ovaj forum jedno neiscrpno vrelo informacija, krcato ideja, pomoći, savjeta i kritika, ali (i to je već puno ljudi primjetilo) da noviji članovi zbog lijenosti ili neznanja otvaraju teme sa pitanjima koja su već 1000000 puta postavljena. Daleko od toga, i ja kao i (vjerujem) većina članova će uvijek rado pomoći, ali možda bi trebalo uputiti novije članove da prije postavljanja "glupih" pitanja malo prosurfaju starijim temama, i internetom općenito pa će im puuuno stvari biti puuuno jasnije!

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #9 u: Veljača 07, 2011, 23:00:15 poslijepodne »
Mislim da je ova tema napravljena s malo krivog kuta gledišta...

Ja osobno nemam ništa protiv da svatko pokaže svog novog pauka, ima svoju temu u kojoj gomila slike i u kojoj postavlja pitanja na koja drugi ljudi mogu odgovorit. Otvaranje skupne teme je glupo jer onda i svaki individualac ce otvarat temu sa svojim pitanjima...

Ali sam zato jako protiv otvaranja 10 tema s istim naslovom i potpuno istim pitanjima...npr. "bradata agama" istina da je par njih dignuto iz prahistorije ali jednostavno su dosadne i nikome se vise neda otvorit tu temu a kamlo odgovorit u nju nešto. Vidio sam trend ljepljenja tema jedne u drugu što mi se jako svidja, ali kud je sve to nestalo??

Vi svi kukate, a niko se ne prihvaca nicega da se to promjeni...VI ste mi tu kao neka elita foruma i želite da sve bude dinamičnu, puno novih postova i neznam cega..pa ajde onda elito prepuna znanja(i ne nisam ironičan jer ovdje ima stvarno vrhunskih stručnjaka) otvorite teme sa vašim živinama kaj imate doma, pokažite početnicima kak se slažu terariji i kaj sve živinama treba, pokažite kaj imate doma...
Na forumu se vise praktički nemre vidjet ništa osim tih "početničkih tema" a zašto? Zato jer vi ne postate

Ja x puta izgubim volju napisati išta jer se trudiš oko odgovora i da čovjeku nekaj objasniš, i onda skuzis da je to zapravo pravo podjebavanje...on bi najradije Trexa od 20cm koji jede samo bilje i da mu treba terari od 25x25 + da ga može kupit kod prvog suseda...I nakon 2 sata kaj covjeku izobjasnjavas sve otvara se nova tema s potpuno istim pitanjem, koje je preopčenito i pokazuje da takva osoba nije apsolutno ništa naučila....da kužim ja da se izgubi volja

Kad sa došo na forum bio sma u aqva djelu i znam da se tema u teraristici cekala po tjedan dana...niko niš nije posto..sad je to sve preraslo u dosta razvijeniji i bolji dio ali naravno to donosi i više problema sa sobom....
Ajde se mrvicu više angažirajte oko novih članaka, slika, prikaza vaših terarija i odgovora na pitanja...pa ce i "pocetnickih" tema bit manje

Ljep pozdrav
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #10 u: Veljača 07, 2011, 23:14:12 poslijepodne »

hvala!

Jesi uopce pogledao te teme? Zato sto nisu sve iste. Neke su sa slikama teraristickih  zivotinja, a neke sa pitanjima o drzanju istih. Recimo, moja tema je iskljucivo sa slikama. Pa ako te to smeta, ne znam sto da kazem.....nije forum tu iskljucivo da se pise, treba malo i slika.

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #11 u: Veljača 07, 2011, 23:46:25 poslijepodne »
Ja nisam početnik, ali ni ne znam sve o svemu...U nekim stvarima mogu biti guru, a u nekim sam totalni gušter...
A kad si nabavim novog ljubimca, sretan sam i volim to podijeliti sa ekipom ;)
I Love Animals... They’re Delicious

Offline ozi

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Veljača 08, 2011, 09:33:00 prijepodne »
Iskreno ne znam kako riješiti taj problem, time neka se bave oni iskusniji i sa više staža na forumu, ja sam samo prosječan korisnik

vrlo lako. postoje moderatori, ja sam na forum.hr-u popušio nekakav šatro crveni karton (ne pitajte) jer sam postao slike veće nego dozvoljene. odmah su uklonjene i poslana mi je pp.
naravno ovim ne prozivam nikoga.

i ne kazem da ne treba postati slike i tekstove i hvaliti se bestijama ali zaboga pa zar svaki clan treba otvarati svoju temu?
kako cu onda ja? imam zmiju i palicnjake. otvorit cu 2 teme jer to nije niti isto koljeno i ne mogu ih mijesati zajedno. smatram da ce mi zmija zasjenit palicnjake a meni su jednako vazni......gluposti.

no problem je sa ljudima, ne samo na forumima već svugdje što su svi inertni i puni znanja i iskustva i pametovanja. svatko polazi od subjektivnog, često totalno iskrivljenog mišljenja. čak je i to ok jer svatko ima pravo na mišljenje ali prskanje otrova.....  :down:

Offline bakterije

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #13 u: Veljača 08, 2011, 10:03:30 prijepodne »
Meni je draze vidjeti slike necijih zivotinje nego teme tipa "bradata agama pomoc" ali to je vec sve napisano u postovima prije, u jednoj temi o bradatoj pitaju ista pitanja kao i dvije druge teme na istoj stranici iako se to moze naci na naslovnici. Korisnicima koji otvore takvu temu treba reci da to mogu naci na naslovnici i obrisati temu, ili staviti na vrh par tema u kojima su neka cesto postavljana pitanja, ali opet se nekom nece dati citati pa ce otvarati nove teme.

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #14 u: Veljača 08, 2011, 11:14:28 prijepodne »
i ne kazem da ne treba postati slike i tekstove i hvaliti se bestijama ali zaboga pa zar svaki clan treba otvarati svoju temu?

Treba! Zasto ne bi svaki clan koji to zeli imao temu sa samo slikama svojih zivotinja? Pogledaj malo po stranim forumima, to je sasvim normalno. Ne znam sto ocekujes. Ima puno novaka u teraristici, zasto ne bi mogli vidjeti kako iskusniji clanovi drze svoje zivotinje? Mislim da bi se time smanjio broj pitanja tipa 'Zasto moj pauk ima celavi dio na abdomenu?', 'Zasto moj arborealni pauk kopa?' i sl.

Radije se osvrni na onih 10ak tema u kojima se ponavljaju jedna te ista pitanja, to je problem, a ne slike.

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #15 u: Veljača 08, 2011, 11:16:35 prijepodne »

hvala!

U potpunosti se slazem sa Ozi-jem.Treba napraviti poseban deo gde ce se ljudi hvaliti svojim novim ljubimcima i desavanjima istih.
Da ne cita te teme? Sutra ce doci neki pocetnik koji zeli nesto da sazna,i sta? Morace da pregleda 3 strane sa " moji novi " i tek onda da naidje na po nesto pametno sto ga je interesovalo.
Jos nesto,to je veliko spamovanje,na desetine takvih tema,vise strana,vise svega :s Ovako se sve to svede na jedan deo,i koga zanima,moze da cita samo to,jer forum prvenstveno sluzi da bi neko nesto naucio ovde.

Offline IggyOS

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Veljača 08, 2011, 12:57:48 poslijepodne »
Što god da naprave, opet će biti isto. Doći će dečko koji je kupio pauka i staviti tristo uskličnika, tipa "upomoć, pauk mi ne jede već tri dana...". I to će staviti gdje stigne.
Ostaje jedino da admini liju krv i znoj da to lijepo slože i urede...

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Veljača 08, 2011, 13:07:30 poslijepodne »
Neznam zašto se buniš, evo razloga otvaranja moje teme....
Početnik sam u teraristici i susrećem se svakojakim problemima (nisu problemi, ali ponekada primjetim nešto ćudno pa želim pitati)
Ako je tebi ''zabavnije'' gledati kako ja otvaram za svako pitanje novu temu nema problema... Mislim da je jednostavnije da strpam to u jedan koš :)

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #18 u: Veljača 08, 2011, 13:13:52 poslijepodne »
Ja sam taj problem sa "dosadnom" rjesio tako da sam kupio 2 akvarija :D
Zezam se,uglavnom nemam ni ja vise volje da uopce odgovaram na uvijek ista pitanja jer je danasnja mladez razmazena i neda im se malo pretrazit forum nek im je lakse postavit pitanje pa cekat odgovor.
Al mislim da je to i problem foruma jer nema sticky tema sa najcesce postavljanim pitanjima koje bi novi teraristi trebali procitat,mislim  da bi se tako smanjila redundancija stalno istih informacija tj. tema.
Slike su jedino sta me zanima a za nesto vise koristim strane forume...
Ako neka tema i je zanimljiva samo je pitanje vremena kad ce otici u off topic i tu se bas i ne poduzima puno...mislim da bi modernatori trebali malo vise brisat postove,spajat teme,rezat pa otvarat nove,upozoravat da se ne skrece...li la.... kako je to npr. napravljeno na teraristika.org forumu,tamo si decki stvarno daju truda.
Znam da je to puno posla al forum ovako postaje brdo informacija od kojih je korisno 10% pa se ti onda i snadji.
Druga zamjerka mi je i na trazilici koja bas i nije efikasna,ne moze se pretrazivat po odredjenim temama i sl.
Forum vec i sada radi nekako sporo pod opterecenjem i bas me zanima kako ce radit za par godina kad se nakupi svega i svacega sta nije potrebno...

20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline bakterije

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #19 u: Veljača 08, 2011, 13:14:27 poslijepodne »
Neznam zašto se buniš, evo razloga otvaranja moje teme....
Početnik sam u teraristici i susrećem se svakojakim problemima (nisu problemi, ali ponekada primjetim nešto ćudno pa želim pitati)
Ako je tebi ''zabavnije'' gledati kako ja otvaram za svako pitanje novu temu nema problema... Mislim da je jednostavnije da strpam to u jedan koš :)

pa treba napraviti onda temu u koju mogu svi pisati probleme koje imaju a iskusniji odgovarati, ali opet nema smisla posto ce se ponavljati ista pitanja na istoj stranici, a isti koji su pitali nesta ne zele pogledati par postova iznad svog i vjerojatno naci isti takav problem na koji je vec odgovoreno

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #20 u: Veljača 08, 2011, 13:29:26 poslijepodne »
Što god da naprave, opet će biti isto. Doći će dečko koji je kupio pauka i staviti tristo uskličnika, tipa "upomoć, pauk mi ne jede već tri dana...". I to će staviti gdje stigne.
Ostaje jedino da admini liju krv i znoj da to lijepo slože i urede...

Bit će da si u pravu. Malo intenzivnije pratim forum u posljednjih tjedan-dva i vidim da moderatori/admini obavljaju stvarno ogroman posao (prebcivanje/brisanje/zaključavanje tema, opomene, pa i pokoji ban), ali je kontaminacija tolika da naprosto ne stignu sve urediti. Ima dosta članova nezadovoljnih kvalitetom foruma (i ja sam među njima), međutim kuknjavom i kritiziranjem se situacija neće popraviti. Vidim da se i dosta članova ne-moderatora uključilo u svojevrsno "usmjeravanje" novih članova (uglavnom djece) pa se samim time situacija donekle popravlja što je izuzetno pohvalno. Neki mogu prigovoriti da inzistiramo na svojevrsnom elitizmu, ali mislim da je određena doza elitizma nužno potrebna kako bi vratili kvalitetu. Član sam nekoliko ozbiljnijih vanjskih foruma gdje osim hobista pišu i znanstvenici (herpetolozi) svjetskog glasa i mogu vam reći da tamo ne postoji ovakvo zatrpavanje bezveznim temama - čisto zato jer postoji stanovito poštovanje prema onome što taj forum predstavlja. Ima u Hrvatskoj nekoliko foruma s terarističkim temama gdje se njeguje upravo taj stil pisanja koji ovdje pokušavamo iskorijeniti ("jooooj...kak je slatkičkiiiii :heart:", "poglečte kak se moja tarantula lepo pokakala!  :jupi:", "ja bi komodskog varana, al da je crveni i da stane u terarij 20x20cm", itd), pa se to polako počelo prelijevati i ovdje.
Sve u svemu, mislim da je trend pozitivan, tj. da se stvari kreću nabolje ali da bi stigli tamo gdje želimo i vratili staru slavu potrebna je suradnja svih članova, pogotovo onih iskusnijih.

Offline IggyOS

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Veljača 08, 2011, 13:46:52 poslijepodne »
To bi se možda i moglo riješiti da se otvori poseban dio foruma sa ozbiljnim i pravim temama, ali da u njih smiju pisati oni kojima su admini dodjelili status kao takvog.

Offline N@meless

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #22 u: Veljača 08, 2011, 14:24:38 poslijepodne »
Vi svi kukate, a niko se ne prihvaca nicega da se to promjeni...VI ste mi tu kao neka elita foruma i želite da sve bude dinamičnu, puno novih postova i neznam cega..pa ajde onda elito prepuna znanja(i ne nisam ironičan jer ovdje ima stvarno vrhunskih stručnjaka) otvorite teme sa vašim živinama kaj imate doma, pokažite početnicima kak se slažu terariji i kaj sve živinama treba, pokažite kaj imate doma...
Na forumu se vise praktički nemre vidjet ništa osim tih "početničkih tema" a zašto? Zato jer vi ne postate

Slažem se s ovim u potpunosti...  Svi se žale što ima puno početničkih tema, a ništa ozbiljnih, pa kak će biti ozbiljnih ako iskusniji ne pišu, ne pokazuju svoje životinje, svoje terarije. Znam da je naslovnica zamišljena kao nekakav veliki sticky, ali to očito ne funkcionira...  Trebalo bi za svaki podforum staviti opčenito u sticky o toj grani... Netreba ništa opširno.. npr. za tarantule, djelimo ih na dvije vrste, žive u terarijima tih dimenzija, hrane se time i time, i dosati link sa naslovnice... Tako bi novi članovi i više pratili naslovnicu, za koju sam uvjeren da večina niti nezna da postoji, a i smanjio bi se broj tema sa pitanjima na koje je odgovoreno već 1000 puta...

Bit će da si u pravu. Malo intenzivnije pratim forum u posljednjih tjedan-dva i vidim da moderatori/admini obavljaju stvarno ogroman posao (prebcivanje/brisanje/zaključavanje tema, opomene, pa i pokoji ban)

Obavljaju ogroman posao, ali opet ne dovoljan. Meni je jasno da moderatori imaju svoje privatne živote i obveze, ali ako ne stižu koregirati teme, brisati i prebacivati, pa neka se još nekoliko ljudi proglasi moderatorima...

Jer evo primjer sa ovom temom, ozi ju je postao u krivi podforum još jučer navečer, a ona još uvijek tu stoji nije prebačena...

Ne želim nikoga prozivati, meni je jasno da se ne stiže, al neka se onda više ljudi angažira...

To bi se možda i moglo riješiti da se otvori poseban dio foruma sa ozbiljnim i pravim temama, ali da u njih smiju pisati oni kojima su admini dodjelili status kao takvog.

Pa ako se sad ne pišu ozbiljne teme, ne vidim zašto bi se onda pisale... Jer nemožeš mi reć da ti se neda napisati članak zato jer novi članovi otvore 3 iste teme sa istim pitanjima...

Pozdrav svima...

Offline MolyBirth

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Veliki Zdenci
« Odgovori #23 u: Veljača 08, 2011, 15:24:08 poslijepodne »
Treba lijepiti teme recimo sad se napravi jedna tema za svagda recimo ime teme Naove Beštije i svi koji imaju nove životinjice neka postaju slike tamo koga zanima gledat će ih koga ne ne .
A na forumu odma na vrhu treba pisat početnicima da istraže na tražilici odgovore na pitanje a ne bubat ih ko neko ljenovi smao mjesto u temu treba upist u tražilicu i tamo će se nać odgovor.
A za one koji nemogu nać odgovor neka postaju nove teme . Problem Riješen

Offline Daniman123

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Veljača 08, 2011, 16:37:01 poslijepodne »
Nebi bilo loše da se ovakvo što otvori...
Samo da korisnici sami stavljaju svoje beštije (vjerujem da bi bilo dosta posla za jednoga), i da bude zabranjeno komentiranje :)