Andrejx stvarno si veliki skeptik i "nevjenik"

Hajde molim te dopusti mogučnost da postoje na ovome svijetu ljudi kojima je "dano" malo više nego nama ostalima pa mogu vidjeti recimo ljudsku auru, pa mogu čitati misli, pa mogu predosjetiti ili pak imaju vizije događaja iz prošlosti, sadašnjosti ili budučnosti...
Vjerovao ili ne ali sam imao takvo iskustvo s jednom osobom koja doista ima takve osobine i koliko sam god bio skeptican toliko su me naknadna dogadanja razuvjerila. Doduse tu postoji jedna bitna razlika - ta osoba je prosla trnovit i neobican zivotni put (sto je nekakav standard kod takvih), ne vrti viskom na televiziji, nema telefon s posebnom tarifom i ne oglasava se po novinama. I svakako ne pogada brojeve lota i nije predvidjela Brenino vjencanje za Bobu te povrh svega je akademski obrazovana. S vremenom smo postali dobri prijatelji te sam iz mnogobrojnih visesatnih razgovora dosao dao zakljucka da ako i postoji jedan misticni i neobjasnjiv dio on je prisutan svega u par postotaka, a sve ostalo znamo i sami samo nas netko trebao potaknuti da dodemo do tog zakljucka.
Isto tako jedan moj (na zalost nedavno preminuo) prijatelj kojeg cu bez imalo okolisanja proglasiti najboljom osobom koju sam ikad upoznao mi je tek kad sam se nasao u jednoj tragicnoj situaciji otkrio svoju duhovnu stranu, tesko objasnjiva iskustva, enormno znanje o svim religijama koje je godinama izucavao te mi je pomogao pronaci odgovore na neka pitanja - sve zajedno iskustvo koje kao skeptik jos uvijek ne mogu sam sebi objasniti ali u neku ruku i mogu.
I nekim cudom nije imao sektu prepunu sljedbenika ispranih mozgova, nije otimao nekretnine bogo bojaznim bakicama i povrh svega bio je vrhunski strucnjak u svom poslu (medicinar), a ne priuceni konobar koji je "otkrio Boga".
Dakle kao sto vidis imam iskustva s dvije nevjerojatno zanimljive osobe koje su znacajno preokrenule moje stavove revnog skeptkia ali isto tako prema ovim kratkim opisima je jasno da se ne uklapaju u ove koje toliko veselo citiraju po medijima od prilike do prilike.
Dakle, ako ne dopuštaš da je bilo što od ovoga realno moguće tada jednostavno nemoj nametati svoje mišljenje već dopusti nama koji u to vjerujemo da o tome i diskutiramo 
Kolega, diskutiranje nije kad netko c/p prorocanstva babe Vange pa se to lajka do besvjesti nego iznosenje argumenata i kritika bilo koje strane pa makar preraslo i u svadu

Ali kad smo vec otisli od osnovne teme evo jednog zanimljive i prilicno jasne analize iz koje je sve jasno:
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-11818729