Svibanj 13, 2025, 12:26:44 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Izgleda da je počelo...  (Posjeta: 29692 vremena)

0 Članova i 8 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
Odg: Izgleda da je počeo...
« Odgovori #75 u: Studeni 25, 2010, 14:04:17 poslijepodne »
Da samo to kemijski otpad, pa bit će i nukleranog u centru Zagreba: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/u-centru-zagreba-skladistit-ce-se-nuklearni-otpad.html

Brinem oko petardi i petardi samo kad je Nova godina - za to imam Davidovu praćku kaj prozora.  :D

Offline 985plavi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #76 u: Studeni 25, 2010, 14:10:32 poslijepodne »
Andrejx stvarno si veliki skeptik i "nevjenik"  :D :D :D

Hajde molim te dopusti mogučnost da postoje na ovome svijetu ljudi kojima je "dano" malo više nego nama ostalima pa mogu vidjeti recimo ljudsku auru, pa mogu čitati misli, pa mogu predosjetiti ili pak imaju vizije događaja iz prošlosti, sadašnjosti ili budučnosti...

Također dopusti mogučnost da neki ljudi komuniciraju sa izvanzemaljcima ili sa duhovnim bićima (vidioci u Međugorju i 10 tajni koje su predane Papi...) ili sa putnicima kroz vrijeme... pa su na taj način dobili informacije.

Dakle, ako ne dopuštaš da je bilo što od ovoga realno moguće tada jednostavno nemoj nametati svoje mišljenje već dopusti nama koji u to vjerujemo da o tome i diskutiramo  :roll:

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #77 u: Studeni 25, 2010, 14:50:48 poslijepodne »
Inače prije ovog "rata u studenom" po babi su se trebala desiti 4 atentata na 4 svjetske vođe.
Nekako se to nije desilo koliko ja znam...

Neka netko iskopa koja su sve proročanstva popisom pa da vidimo što je sve fulano

Roni pa bio je atentat na vođu... Kaj nisi gledal na telki u emisiji "ratnici podzemlja" :D
Jedno od proročanstva je da bu ove zime bilo ispod nule, i da nova godina pada 1.1. i nemrem se više sjetit , e da... da bu se Sanader vratil u politiku. A kaj se tiče babe Vange, ja znam samo za trajekt "Vanga" (njega sam vidio :) )
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #78 u: Studeni 25, 2010, 14:54:45 poslijepodne »
Da samo to kemijski otpad, pa bit će i nukleranog u centru Zagreba: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/u-centru-zagreba-skladistit-ce-se-nuklearni-otpad.html

Odustalo se od toga, a isto tako nuklearni otpad se gore skladisti vec preko tridesetak godina u provizornom skladistu pa nikome nije smetalo.Zanimljivo, zar ne ?
Samo nemojmo se zavaravati da ce sad kad su odustali od moderniziranja skladista otpad sam od sebe nestati, samo to vise nece biti u kontroliranim uvjetima nego ce se zakopati u neku jamu ili ostaviti u napustenom pogonu pa ce se i kod nas dogadati incidenti poput onih u Brazilu devedesetih kad se sirotinja danima igrala s kobaltnom bombom i mazali svjetlecim prahom.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #79 u: Studeni 25, 2010, 15:19:06 poslijepodne »
Andrejx stvarno si veliki skeptik i "nevjenik"  :D :D :D

Hajde molim te dopusti mogučnost da postoje na ovome svijetu ljudi kojima je "dano" malo više nego nama ostalima pa mogu vidjeti recimo ljudsku auru, pa mogu čitati misli, pa mogu predosjetiti ili pak imaju vizije događaja iz prošlosti, sadašnjosti ili budučnosti...

Vjerovao ili ne ali sam imao takvo iskustvo s jednom osobom koja doista ima takve osobine i koliko sam god bio skeptican toliko su me naknadna dogadanja razuvjerila.  Doduse tu postoji jedna bitna razlika - ta osoba je prosla trnovit i neobican zivotni put (sto je nekakav standard kod takvih), ne vrti viskom na televiziji, nema telefon s posebnom tarifom i ne oglasava se po novinama.  I svakako ne pogada brojeve lota i nije predvidjela Brenino vjencanje za  Bobu te povrh svega je akademski obrazovana. S vremenom smo postali dobri prijatelji te sam iz mnogobrojnih visesatnih razgovora dosao dao zakljucka da ako i postoji jedan misticni i neobjasnjiv dio on je prisutan svega u par postotaka, a sve ostalo znamo i sami samo nas netko trebao potaknuti da dodemo do tog zakljucka.

Isto tako jedan moj (na zalost nedavno preminuo) prijatelj kojeg cu bez imalo okolisanja proglasiti najboljom osobom koju sam ikad upoznao mi je tek kad sam se nasao u jednoj tragicnoj situaciji otkrio svoju duhovnu stranu, tesko objasnjiva iskustva, enormno znanje o svim religijama koje je godinama izucavao te mi je pomogao pronaci odgovore na neka pitanja - sve zajedno iskustvo koje kao skeptik jos uvijek ne mogu sam sebi objasniti ali u neku ruku i mogu.

I nekim cudom nije imao sektu prepunu sljedbenika ispranih mozgova, nije otimao nekretnine bogo bojaznim bakicama i povrh svega bio je vrhunski strucnjak u svom poslu (medicinar), a ne priuceni konobar koji je "otkrio Boga".

Dakle kao sto vidis imam iskustva s dvije nevjerojatno zanimljive osobe koje su znacajno preokrenule moje stavove revnog skeptkia ali isto tako prema ovim kratkim opisima je jasno da se ne uklapaju u ove koje toliko veselo citiraju po medijima od prilike do prilike.

Citat:
Dakle, ako ne dopuštaš da je bilo što od ovoga realno moguće tada jednostavno nemoj nametati svoje mišljenje već dopusti nama koji u to vjerujemo da o tome i diskutiramo  :roll:

Kolega,  diskutiranje nije kad netko c/p prorocanstva babe Vange pa se to lajka do besvjesti nego iznosenje argumenata i kritika bilo koje strane pa makar preraslo i u svadu  :D

Ali kad smo vec otisli od osnovne teme evo jednog zanimljive i prilicno jasne analize iz koje je sve jasno:
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-11818729

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #80 u: Studeni 25, 2010, 15:22:05 poslijepodne »

Odustalo se od toga, a isto tako nuklearni otpad se gore skladisti vec preko tridesetak godina u provizornom skladistu pa nikome nije smetalo.Zanimljivo, zar ne ?
Samo nemojmo se zavaravati da ce sad kad su odustali od moderniziranja skladista otpad sam od sebe nestati, samo to vise nece biti u kontroliranim uvjetima nego ce se zakopati u neku jamu ili ostaviti u napustenom pogonu pa ce se i kod nas dogadati incidenti poput onih u Brazilu devedesetih kad se sirotinja danima igrala s kobaltnom bombom i mazali svjetlecim prahom.

Kakva improvizirana skladišta- svi ti stari vojni objekti su prazni, odušci, skloništa i sl.. Mulci samo dođu iskopaju rupu i zatrpaju - sjećaš se afere s Petrovom bolnicom i njihovim otpadom? U mojoj staroj ulici kraj te Popove šume u podsljemenskoj zoni blizu Šestina svaka 2. osoba boluje od kojekakvog karcinoma! A sjećaš onog otpada na Savici, pa na Zaprešićkoj šoderici..? Muka mi je od njih. Stare olovne ploče za zračenje oboljelih preko 20 g. nisu mijenjali (a trebaju svakih 7) - pričala sam s jednim radiologom koji je radi toga također i sam obolio. Sa svakom bolnicom ista priča Pa ti onda studiraj medicinu 6 g. za plaću od 5000, prekovremene, smjene od 3 dana i previše pacijenata - samo čekaju da se netko razboli ili fula u dijagnozi... Gade mi se..

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #81 u: Studeni 25, 2010, 15:38:43 poslijepodne »

Kakva improvizirana skladišta- svi ti stari vojni objekti su prazni, odušci, skloništa i sl.. Mulci samo dođu iskopaju rupu i zatrpaju - sjećaš se afere s Petrovom bolnicom i njihovim otpadom? U mojoj staroj ulici kraj te Popove šume u podsljemenskoj zoni blizu Šestina svaka 2. osoba boluje od kojekakvog karcinoma! A sjećaš onog otpada na Savici, pa na Zaprešićkoj šoderici..? Muka mi je od njih. Stare olovne ploče za zračenje oboljelih preko 20 g. nisu mijenjali (a trebaju svakih 7) - pričala sam s jednim radiologom koji je radi toga također i sam obolio. Sa svakom bolnicom ista priča Pa ti onda studiraj medicinu 6 g. za plaću od 5000, prekovremene, smjene od 3 dana i previše pacijenata - samo čekaju da se netko razboli ili fula u dijagnozi... Gade mi se..

Strasno, a najgore je sto ce se tako i nastaviti  >:(

Offline vzlosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #82 u: Studeni 25, 2010, 21:25:29 poslijepodne »
...neznam dal znate al te babe vange nema vec 14 godina...a sad svi znamo kakvi su ljudi u stare dane  :D  :D ...salu na stranu :(

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #83 u: Studeni 26, 2010, 06:09:04 prijepodne »
je... mi se nek se svi pobombaju ja bi samo htio za vrijeme života
otići u orbitu napraviti đir oko zemlje i nazad i onda mogu miran
u boxu :D
stvarno na koje se gluposti pare trose umjesto na istrazivanje svemira,pa nismi se maknuli od kućnog praga.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #84 u: Studeni 26, 2010, 10:12:36 prijepodne »
Zašto istraživanje svemira?? Logično bi bilo da prvo istražimo vlastitu planetu, nemamo blage veze kaj se krije u dubokim oceanima, neki vele da su tamo baze svemiraca..da ne velim da nismo sposobni naći lijek za rak, sidu i neznam kaj još.. a išli bi u svemir..ma daj. :D
« Zadnja izmjena: Studeni 26, 2010, 11:13:22 prijepodne od Renta »

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #85 u: Studeni 26, 2010, 10:23:46 prijepodne »
Tako je majstore Renta, potpuno podržavam sve što si rekao i samo nadodajem da također trebamo istražiti i sami sebe a ponajviše svoju svijest, mentalne sposobnosti i dr.

Ne moram ni spominjati koliko je malo istražen ljudski mozak a mozak ostalih živih bića još manje, otkrivanjem mogučnosti mozga vjerujem da ćemo moči vršiti samoizliječenja, levitirati, snagom misli premještati predmete, međusobno ali možda i sa životinjama, komunicirati telepatijom...

Offline vzlosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #86 u: Studeni 26, 2010, 10:36:20 prijepodne »

Ne moram ni spominjati koliko je malo istražen ljudski mozak a mozak ostalih živih bića još manje, otkrivanjem mogučnosti mozga vjerujem da ćemo moči vršiti samoizliječenja, levitirati, snagom misli premještati predmete, međusobno ali možda i sa životinjama, komunicirati telepatijom...
...bas sam o tome citao clanak u nekom casopisu tj, da ce se 2060 znanje o nasem mozgu prosiriti i da cemo biti sposobni komunicirati sa vecinom sisavaca, ali isprva ce djelovati medu primatima, a tek kasnije mozda i sa ostalim kraljeznjacima, ukljucujuci i ribe. Kao posljedica toga vecina ljudi bi postala vegetarijanci ili peskovegetarijanci  :nerd:

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #87 u: Studeni 26, 2010, 10:43:19 prijepodne »
Kao posljedica toga vecina ljudi bi postala vegetarijanci ili peskovegetarijanci  :nerd:

Ja također vjerujem u to što si napisao i nadam se da će ljudi što prije početi komunicirati sa životinjama jer vjerujem da se od njih može jako puno naučiti te da ćemo shvatiti da mi ljudi nismo jedini inteligentni stvorovi već da su to i ostala živa bića ali tu inteligenciju pokazuju na svoj način...

U vezi gore navedenog prelažem svima koji to do sada nisu napravili da obavezno pogledaju film "Avatar".

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #88 u: Studeni 26, 2010, 11:12:19 prijepodne »
preporuka za film.meni je odlican.i bas govori o ovome sta plavi govori  :up:

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #89 u: Studeni 26, 2010, 11:16:11 prijepodne »
Kao posljedica toga vecina ljudi bi postala vegetarijanci ili peskovegetarijanci  :nerd:

Ja također vjerujem u to što si napisao i nadam se da će ljudi što prije početi komunicirati sa životinjama jer vjerujem da se od njih može jako puno naučiti te da ćemo shvatiti da mi ljudi nismo jedini inteligentni stvorovi već da su to i ostala živa bića ali tu inteligenciju pokazuju na svoj način...

U vezi gore navedenog prelažem svima koji to do sada nisu napravili da obavezno pogledaju film "Avatar".

Plavi nemoj se ljutit ali ako se ne varam ti u staklu držiš zarobljene životinje, a to u avataru baš i nije kul, osim ako nisi mislio na ljude ;)

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #90 u: Studeni 26, 2010, 12:41:38 poslijepodne »
. Kao posljedica toga vecina ljudi bi postala vegetarijanci ili peskovegetarijanci  :nerd:

a možda i peškići :D :D

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #91 u: Studeni 26, 2010, 12:51:39 poslijepodne »
Plavi nemoj se ljutit ali ako se ne varam ti u staklu držiš zarobljene životinje, a to u avataru baš i nije kul, osim ako nisi mislio na ljude ;)

Nisi u pravu prijatelju, ja već punih 5 mjeseci nemam niti jednu ribu a kada sam ih imao onda sam se trudio da akvariji budu što veči sa što više biljaka, da ribe jedu živu i zdravu hranu...

Sada sam trenutno na papagaju koji živi zajedno sa nama i to naravno izvan kaveza a toliko je pametan da već na neki način i komuniciramo  ;)

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #92 u: Studeni 26, 2010, 14:03:47 poslijepodne »
Joj, koji lijepi žako.. To čudo ne bu komuniciralo na neki način jer uče i preko 500 riječi koje sami slažu u fraze, i to s razumijevanjem - dovoljno mu je samo pokazati prstom na neku stvar i imenovati ju - i pokazivati jake geste i izraze lica za tužno, sretno, gladan, zezam - i sve će naučit'. Moj gavran ti je izvodio ludorije, al' nije bio previše zainteresiran za pričanje -  tu i tamo je oponašao neki zvuk kad je neš' htio reć' ili pokazat' i okidao je na špicu Baywatcha - ono tu-du-du-du-dum na početku i glas Miča Bjukenona su mu bili super - plesal' bi na šipki dok nije prestala muzika, a i na Hendrixa se ljuljao.. :) Ne daj mu da se zakači na neku riječ koja mu je veliki štos jer će postati jako naporan. Frendičina tigrica je cijeli dan mrmljala "burek" i "papati".  :D O, da, životinje su jako interesantne.. Pokušavam fotografirati botiju kak' spava kornjači ispod noge (naravno, na boku) al' mi ispada mutno...  :rolleyes:

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #93 u: Studeni 26, 2010, 20:04:20 poslijepodne »
Zašto istraživanje svemira?? Logično bi bilo da prvo istražimo vlastitu planetu, nemamo blage veze kaj se krije u dubokim oceanima, neki vele da su tamo baze svemiraca..da ne velim da nismo sposobni naći lijek za rak, sidu i neznam kaj još.. a išli bi u svemir..ma daj. :D
i otkriješ ljek za rak,istražiš oceane,poboljšaš si akvarij,standard poraste koralji pojeftine,
uzgajaš organe i onda.....

jedan dan shvatiš da imamo 7 dana jer asteroid će tutnut u zemlju.

treba se otisnuti vidjet nove svjetove,sagraditi novi pogon  i nadasve naći žene s tri s....
kao u total recall  :D :D :D

mi smo vezani uz ovo na zemlji možda postoje minerali i rudače da ne budemo ovisni o nafti,
toliko smo narasli a opet smo maleni

mislim da nema tog reefa,žene ili hladne pive ko kad covjek ovo uzivo vidi

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #94 u: Studeni 26, 2010, 20:05:51 poslijepodne »
dobro premda ne vidim zasto ne bi piva i pogled isli skupa  :D

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #95 u: Studeni 26, 2010, 22:05:36 poslijepodne »

mi smo vezani uz ovo na zemlji možda postoje minerali i rudače da ne budemo ovisni o nafti,
toliko smo narasli a opet smo maleni

mislim da nema tog reefa,žene ili hladne pive ko kad covjek ovo uzivo vidi

Kinezi odavno nisu ovisni o nafti koja BTW NIJE fosilno gorivo - proizvode ju od škriljevca. Nije ni Norveškoj s neba nafta pala  :D pa sad neće u EU da im standard ne padne.

42

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #96 u: Studeni 27, 2010, 08:59:06 prijepodne »
Nek se svi ujedine i sretno žive!  :D :D

Offline kostica1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #97 u: Studeni 27, 2010, 11:53:44 prijepodne »
JA u to ništa ne vjerujem. A ionako njezine su riječi bile da će u studenom 2010. Doči do rata između Indije iz Pakistana, ali kako se to ne događa, ovi sada jašu na tom malom sukobu koreja. Zbilja su nevjerojatni.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #98 u: Studeni 27, 2010, 12:21:19 poslijepodne »
a ja mislim da uopće nije bitno što tko od nas vjeruje..bitni su oni koji znaju...
 8)

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #99 u: Siječanj 09, 2011, 15:27:44 poslijepodne »
Izgleda da je Baba Vanga i ovja put malo promasila  :D
http://edition.cnn.com/2011/WORLD/asiapcf/01/01/koreas.new.year.message/index.html

Zanimljivo da mediji koji su tjednima trubili o "nuklearnom ratu koji samo sto nije" nakon prvog smirivanja tenzija vise nisu nasli potrebu daljnjeg pracenja situacije.