Sve to štima, inicijativa, priča o burzi i to...
Ali po mom mišljenju i onome što vidim, čak da se uspiju domači uzgajivači udružiti, to bi loše završilo (za kupce)
Pogledaj slučaj Galaxy Microrasbore ili Pande: (uzgajaju se u HR i dilaju se po pet shopovima)
Vas par (uzgajivača) se skupilo i dogovorili se da je jedan primjerak u maloprodaji 40 kuna (da ne spominjem cijenu od prije godinu dvije) i dajete ih samo pod uvjetom da se cijena ne spušta (u protivnom zaboravi slijedeču pošiljku)

Neonka i slične koštaju oko 10 Kn komad po PC-ima a teže ih je uzgojiti od microrasbori ... pa sad o kakvim bajkama pričamo ?
-Več sada PC-i imaju astronomske marže (na nekim primjercima idu i preko 300%), a zamisli tek kad bi kupovali od "udruženih HR uzgajivača"...
Ukratko, Akvaristika u HR je sramota! kao i profesijonalnost (uzgajivača i prodavača, ne govorim o rijetkim zaljubljenicima koji imaju svoje malo podvodno carstvo u kuči)
Pa mi bi trebali biti zemlja koja će izvoziti ribe, koralje, more u EU u pola cijene od njihove, a ne da ju uvozimo iz vana ?!?!?
==========================
neko je spomenuo da je normalno da se u dučanima desi tu i tamo po koja mrtva riba, ili kakve bakterijske infekcije... NIJE NORMALNO!!!
Bilje prekriveno algama ili polu trulo ... NIJE NORMALNO!!!
Prodavač koj nema pojma o ničemu ... itd...
Pa šta radiš ujutro kad dođeš na posao u PC-u ?????
-Valjda provjeriš sve akvarije, riješiš eventualne probleme i tek tada otvaraš vrata dučana... kupac nesmije vidjeti bolesnu ribu, a kamo li da mu je prodaš...
nije ni čudo da propadaju, nisu za bureke prodavat

==========================
Da je akvaristika u HR nova, to nije istina, bar u Rijeci znam jedan shop koji postoji več možda svojih 15 godina, a drugi pokraj kojeg sam se kao djete sa noničem šetao i gledao ribice bio je tamo prije 25-30 godina (zatvorio se prije 2-3 godine ja mislim) ...